دانلود تحقیق گیاهان زینتی

Word 79 KB 7131 9
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پاندانوس این جنس از تیره pandanaceae است در انگلیسی به نام screw pine مشهور است از 600 گونه مختلف گیاهان استوایی درختچه ای همیشه سبز تشکیل یافته ا ست.

    گونه های این گیاه را به خاطر برگهای زیبایشان که شبیه برگهای آناناس است پرورش می دهند مهمترین گونه زینتی آن که در منازل پرورش می دهند عبارتند است: 1-p.veitchii-این گونه بومی Polynesia است ارتفاع و گسترش آن در حدود 60 سانتیمتر است .

    برگ های ششمشیری ، پهن ، ناوی شکل در کنار و روی برگهای مرکزی دارای دانه های ظریف خار مانند می باشد .

    طول آن به شصت سانتیمتر می رسد .

    رنگ آن سبز تیره بالبه سفید خالص یا نقره ای رنگ است.

    از خصوصیات این گیاه بوجود آوردن ریشه هوایی است که بصورت مستقیم از گیاه خارج شده و در محیط زیستگاه به طول یک متر میرسد .

    این وضعیت البته در اطاق بندرت مشاهده میگردد.

    مراقبت های لازم: 1-نور گیاهان این جنس به نورفراوان احتیاج دارند و نور متوسط را نیز تحمل میکنند نور مستقیم خورشید برای آنان مضر است 2-حرارت این جنس مخصوص گلخانه های گرم است ، حرارت مناسب برای آن 22-20درجه است .

    ولی باید آن را از منبع حرارتی مانند بخاری ، رادیاتور شوفاژ و همچنین جریان هوا دور نگه داشت و حرارت کمتر از پانزده درجه گیاه احتمالا" از بین خواهد رفت.

    3-آبیاری-گیاه به آب زیادی احتیاج دارد ، بنابراین خاک گلدان باید همیشه مرطوب باشد ، ضمنا" گلدان باید دارای زه کشی خوب باشد تا آب آن در خاک باقی نماند زیرا آب زیاد مجب پوسیدگی ریشه می گردد.

    4- رطوبت گیاه به رطوبت متوسط هوا احتیاج دارد .

    پاشیدن آب برروی برگها مخصوصا در تابستان بسیار ضروری است .

    چنانچه درجه حرارت کم ولی رطوبت هوا زیاد باشد نوک برگها قهوه ای و خشک می شود و در هوای خشک مورد حمله trips و عنکبوت های قرمز و سایر حشرات مضر قرار میگیرند که بوسیله سمموم حشره کش می توان آنها را از بین برد 5-نوع خاک خاک برگها مخصوصا" خاک حاصله از چمن یامخلوطی از ماسه ،خاک برگ وپیت مناسبترین خاک برای گیاهان است ph یعنی ایتدیته خاک باید قلیایی و در حدود 8-7 باشد 6-کود: این گیاه احتیاج زیادی به کود ازته دارد و میتوان از کودی از که شامل 100گرم نیترات پتاسیم ،100گرم فسفات کلسیم ، و200گرم سولفات آمونیم است استفاده کرد و آن را به به مقدار 30 گرم در لیتر هر دو هفته یکبار از فروردین تا آبان ماه به گیاه داد.

    کشت و ازدیاد گیاه ازدیاد گیاه به این صورت است که پاجوش های ایجاد شده از گیاه را با قسمتی از ریشه گیاه در فصل بهار و تمام طول تابستان جدا کرده و محل برش را برای جلوگیری از پوسیدگی با ذغال چوب می پوشانیم و سپس به کاشت آن اقدام می نماییم ( برگرفته از کتاب پرورش گیاهان زینتی در خانه و آپارتمان نوشته راب هرویک ترجمه منصور علوی و مقاله آقای محمد صانعی شریعت پناه در مجله باغبان بهمن 1361 ) گل میمون یکی از گل های زینتی است که در باغبانی بسیار معمول است و در فصل تابستان با گلهای رنگارنگ و مخملی خود چلوه خاصی به باغجه ها می دهد .

    این گیاه از چنس Antirrhinum و متعلق به خانواده scrophulariaceae میباشد از گلهای زینتی دیگری که از این خانواده در باغبانی معمول است گل انگشتانه Digitalis و گوشی calceolaria را می توان نام برد از جنس Antirrhinum حدود 40گونه مختلف علفی یکساله و دو ساله و چند ساله و نیمه درختچه ای شناسایی شده که یکی از این گونه ها Antirrhinum majus میباشد که نام علمی گل میمون است که از گیاهان علفی چند ساله این جنس میباشد ولی معمولا" از آن بعنوان گل یکساله استفاده می شود و دارای تعداد زیادی واریته و فرم مختلف میباشد .

    طول گیاه و رنگ و اندازه گل در واریته های مختلف متفاوت بوده و همین تنوع این گونه را جزء یکی ازپر استفاده ترین گیاهان در گلکاری قرار میدهد.

    ارتفاع این گیاه در واریته های مختلف بین ده سانتیمتر تا یک متر متغییر است .

    از فرم های بلند آن برای گل بریده و از فرم های کوتاه آن برای کاشت در حاشیه باغچه ها میتوان استفاده کرد.

    طرز تگهداری و کاشت : گل میمون برای رشد و گلدهی به نور کافی احتیاج دارد .

    بنابراین بایستی آن را در محل آفتابگیزدر باغچه بکارید .

    خاک باغچه باید بایستی قوی و دارای زهکشی خوبی باشد .

    فاصله کاشت نسبت به طول گیاه فرق می کند معمولا" فرم های کوتاه را با فاصله 25 سانتیمتری و فرم های بلند را با فاصله 50-40 سانتیمتری میکارند .

    برای طولانی شدن طول گلدهی میتوانید گلها را ببرید و از آن به عنوان گل بریده استفاده کنید و یا بعد از پژمرده شدن و قبل از تشکیل بذر آنها را قیچی کنید وقتیکه گیاه بعد از مدتی گل دادن فرم شاداب و جوان خود را از دست داد آنرا از محل نزدیک به زمین قیچی کرده و س÷س بایک کود مایع آنرا کود÷اشی کنید در این صورت گیاه مجددا" شروع به رشد و فعالیت کرده و گلهای خوبی خواهد داد گل میمون را در گلدان نیز میتوان پرورش داده و نسبت به زمان کاشن بذر در فصول مختلف در گلخانه به گل می نشیند.

    ازدیاد گل بهترین روش تکثیر کاشت بذر است که آنرا به دو صورت میتوان انچام داد: 1- در فصل پاییز بذر ها را در ترکیبی خاکی که نصف ماسه و نصف پیت یا خاک برگ است در گلخانه بکارند .

    بذرها معمولا" بعد از 20-10روز سبز میشوند .

    بعد از اینکه نشاء ها باندازه کافی رشد کردند آنها را در گلدانهای کوچک بکارید و در گلخانه سرد یا شاسی قرار دهید .

    این گیاهان در فصل بهار به باغچه منتقل کنید و گیاهانیکه بیین ترتیب پرورش یافته اند زودتر از سایرین به گل می نشینند و در واقع با این روش گلهای زودرس بدست می آیند .

    در صورتیکه فرم های بلند آنرابرای گل بریده پرورش داده اید میتوانید بعد از جابجا کردن نشاها آنها را در گلخانه ای که حداقل درجه حرارت آن بین –7و 4 درجه سانتیگراد باشد قرار دهید و در فصل زمستان از گلهای آن استفاده نمایید .

    2- طریقه دیگر کاشت مستقیم بذر است یعنی میتوان بذر را در بهار مستقیما در خاک باغچه بپاشید و در آبیاری آن دقت شود که بطور یکنواخت با آبپاش که سوراخهای ریز دارند آبیاری شوند و بعد از سبز شدن بذر ها آنها را تنک کنید و فاصله مناسب رعایت شود.

    بیماری و آفت یکی از بیماریهای رایج در گل میمون بیماری قارچی زنگ میباشد که بسرعت در گیاه پیشرفت میکنند .لکه های قهوه ای رنگ پودر مانند که درزیر برگ و در روی ساقه ظاهر می شود از علائم بیماری می باشند آفت شته نیز معمولا" روی شاخه های جوان بچشم میخورد که میتوان با استفاده از سممومی که در بازار موجود است نسبت به سمپاشی اقدام نمایید (منبع مورد استفاده : مجله باغبان مردادماه ۱۳۶۲از زیبا جم زاد) آکلائنما Aglaonema sp.

    (Araceae) زیستگاه آن جنوب شرقی آسیا(اندونزی و مالزی )میباشد گیاهان همیشه سبز و پایا با برگهای زینتی میباشد برگهای آن (مستطیلی نیزه ای )می باشد اندازه برگها بر حسب گونه بطول 25 سانتیمتر و پهنای 12 سانتیمتر نیز میباشد ارتفاع گیاه برحسب گونه تقریبا بین 20تا 40 سانتیمتر در سطح فوقانی خود تغییر می کند دارای نقاط و یا لکه های سبز تیره می باشد .

    گلهای این گیاه سفید و در تابستان آشکار میشود .

    میوه های آن قرمز رنگ میباشد روش کاشت و نگهداری این گیاه به خاک غنی و تورب با زه کشی خوب نیاز دارد (شما می توانید از خاکهای بسته بندی در گلفروشی که جهت گیاهان آپارتمانی است استفاده نمایید.) درجه حرارت زمستان باید 15-13 درجه سانتیگراد باشد .گیاه به رطوبت جو نیازمند است لذا شما در تابستان با آب اسپری نمائید .

    از آبیاری زیاد مخصوصا در زمستان خوداری نمائید .از قرار دادن گیاه در مقابل نور مستقیم آفتاب پرهیز کنید.

    با وجودی که گیاه نسبتا به مکانهای تاریک مقاوم است از قرار دادن دائمی آن در چنین مکانهایی اجتناب کنید .

    گیاه در مقابل دود و گاز حاصله از شوفاژ حساس است و به سرعت برگهای پائینی خود را از دست می دهد .

    گلدان گیاه را هر ساله در بهار تعویض کرد .

    برای پاک کردن برگها هر ماه آنرا با آب ولرم و اسفنج شستشو دهید از مصرف مواد شیمیایی که برگها را براق میکند خوداری کنید .

    در فصل رویش هر پانزده روز یکبار از کود های مایع رقیق به گیاه بدهید این گیاه به خاک غنی و تورب با زه کشی خوب نیاز دارد (شما می توانید از خاکهای بسته بندی در گلفروشی که جهت گیاهان آپارتمانی است استفاده نمایید.) درجه حرارت زمستان باید 15-13 درجه سانتیگراد باشد .گیاه به رطوبت جو نیازمند است لذا شما در تابستان با آب اسپری نمائید .

    در فصل رویش هر پانزده روز یکبار از کود های مایع رقیق به گیاه بدهید .

    روش ازدیاد 1-بوسیله بذر- دانه های میوه های قرمزخشک ناشکوفائی که پس از گل دادنبر روی گیاه می رویند و بدون هیچ نوع زیبائی می باشد در حرارت 27 درجه ساتیگراد در بهار بکارید (البته اگر هدف تهیه بذر نباشد گلها را بلافاصله از گیاه جدا نمائید زیرا گیاه بشدت ضعیف می شود ) 2-بوسیه قلمه –در بهار میتوان قلمه هایی از ساقه گیاه گرفته و در مخلوطی از ماسه ، پیتدر درجه حرارت 21-18 درجه سانتیگراد کاشت .

    3-تقسیم ریشه –در بهار میتوان به تقسیم ریشه مبادرت ورزید (البته این روش آسانتر است ) آفات شته ها ،کنه ها ، شپشکهای آردآلو، تریپس و شپشکهای سپردار این گیاه را مورد حمله قرار می دهند .

    (منبع مورد استفاده : مجله ماهانه باغبان شماره 34 خرداد1362) (((طریقه نگهداری گیاهان در آپارتمان))) شما که با علاقمندی به خرید گلدانهای گل می پردازید ، دوست دارید که آنها را همیشه شاداب و باطراوت ببینید .

    رعایت چند نکته زیر باعث می شود تا گلدانهایتان همیشه شاداب باشد .

    حرارت : حرارت یکی از مهمترین عوامل در پرورش گیاهان زینتی می با.

    بنابراین گیاهانی را که از گلخانه خریداری می نمایید در حرارتی مطابق حرارت گلخانه دهید.

    گیاهان زینتی را که از گلخانه به منزل می آورید هیچگاه در هوای آزاد قرار ندهید .

    زیرا گیاهان با تغییر ناگهانی درجه حرارت مواجه شده و دچار پژمردگی میگردد.

    نور: گیاهان آپارتمانی معمولا" به نور کمتری نسبت به گیاهان فضای باز احتیاج داشته و نور شدید آفتاب برگهای آنان را دچار سوختگی می نماید .

    گلدانها را در فصل پائیز و زمستان پشت پنجره بطرف جنوب قرار دهید تا از نور بیشتری استفاده نماید و در تابستان بطرف شرق یا غرب بگذارید و حتی المقدور در تابستان پرده را نیمه باز بگذارید تا از نور کمتری به گیاه برسد .

    اگر گیاهی دارید که می خواهید در تابستان در فضای باز قرار دهید هیچگاه بطور ناگهانی آنها را از سایه به آفتاب نبرید .

    زیرا برگها دچار سوختگی می شود .

    بهترین روش این است که آنان را از اوایل اردیبهشت کمکم به نقاط پر نور آورده تا سرانجام به محیط عادت کنند .

    و همچنین گیاهانی را که در حیاط دارید و می خواهید در زمستان از آنها در آپارتمان استفاده نمایید از اول مهرماه کمکم به نقاط کم نورتر آورده تا بلا محیطی که می خواهید گیاه در آنجا قرار گیرد عادت کند .

    بنابراین توجه داشته باشید که تغییر ناگهانی نور در گیاه باعث از بین رفتن آن خواهد شد .

    نور کم باعث شده که ساقه ها نازک و سفید و شکننده شود مثلا" اگر نخل بادبزنی را در نور کم قرار دهید .

    برگهای آن به رنگ سبز کم رنگ نزدیک به سفید در میاید بنابراین احتیاجات نوری گیاهان را باید در نظر گرفت رطوبت هوا اغلب گیاهان به هوای مرطوب علاقه فراوان دارند اما باستثنای نواحی کناره دریای خزر و خلیج فارس سایر مناطق کشور دارای هوای خشک میباشد .

    با وجود این رطوبت موجود در هوای آزاد گرچه ناچیز است معهذا برای بسیاری از گیاهان کفایت میکند .

    بمحض آوردن بخاری یا شوفاژ در زمستان همین رطوبت ناچیز از بین میرود .

    به این جهت لازم است بنحوی برای گلهای اطاق رطوبت فراهم آورد .

    برخی گیاهان میتوانند خود با هوای خشک مطابقت دهند لیکن وضع برای بیشتر آنها چنین نیست روشهای تولید و حفظ رطوبت عبارتند از : 1- قراردادن گلها در کنار هم بطوریکه رطوبت حاصله از آنها مبادله شود 2- انتخاب گلدان پهن و کوتاه تا رطوبت خاک به زیر برگها برسد 3- استفاده از وسایل تولید بخار 4- پاشیدن آب بر روی برگهاتوسط اسپری 5- گذاردن حوله خیس برروی شوفاژ 6- قرار دادن گیاهان در محفظه های شیشه ای بزرگ 7- استفاده از گلخانه های کوچک در منزل آب آب یکی از حیاتی ترین مسائل برای گیاهان میباشد .

    میزان احتیاج به اب گیاهان را خود ما می توانیم تعیین کنیم .

    گیاهی را که اولین بار به منزل میاورید به خاکش توجه کنید هرگاه روی خاک گلدان شما به اندازه 3/1خشک شده سیراب کنید .

    (خاکی که احتیاج به آب ندارد سیاه رنگ است) مواظب باشید در هنگام آب دادن خاک گلدان جابجا نشود و همچنین آب از ته گلدان خارج نشود زیرا مواد غذایی خاک توسط آب از گلدان خارج شده و همچنین آب زیادی که از گلدان خارج می شود ظرف زیر گلدان را بد منظره و همچنین باعث گندیدگی آب شده و ریشه گیاه دوباره این آب را جذب نموده و باعث پوسیدگی ریشه میشود.

    باید توجه داشت که گیاهان برگ زینتی به رطوبت خیلی زیاد احتیاج دارند .

    در زمستان از دادن آب سرد به گیاهان خوداری کنید و حتما" آب ولرم به گلدان زینتی بدهید.

    خاک خاک گلدان بهتر است مخلوطی از خاک برگ ، ماسه ، خاک باغچه و کمی تورب باشد که برای گیاهان مختلف این مقدار متفاوت است که در اینجا خواص هر یک را بطور خلاصه شرح می دهیم ماسه : قابلیت نفوذ خاک را نسبت به آب و هوا بالا می برد.

    تورب : از تجزیه گیاهان بدست می آید و آبرا به مقدار زیاد جذب میکند .

    بنابراین میزان رطوبت خاک را بالا می برد .

    خاک برگ که از پوسیده شدن برگ درختان بوجود مبآید نسبت مواد آلی ان بسیار زیاد است و میتواند مواد غذایی را به گیاه برساند .

    خاک برگی که برای گیاهان آپارتمانی بکار برده میشود نباید زیاد کهنه باشد .

    ممکن است پای گلدان گیاهی را که شما از گلخانه خریداری میکند شن رنگی و خزه ریخته باشند بهتر است شن های رنگی و خزه ها را از پای گلدان بردارید .

    در فصل تابستان و بهار خاک گلدان را هر پانزده روز یکبار بهتر است با کودهای شیمیایی قابل حل در آب آبیاری نمود.

    به گیاه در حال استراحت یا خواب زمستانی از دادن کود اکیدا" باید خوداری کرد .

    مواد معدنی اصلی مورد نیاز گیاه عبارتند است 1- ازت( N)که نمصرف برگها رسیده موجب تامین سبزینه ( کلروفیل )میشود.

    کمبود ازت موجب زردی برگها میگردد.2-فسفات(P2O5 ) که برای تقویت ریشه است 3- پتاس (K2O ) که مصروف گل میگردد.

    کمبود پتاس باعث رنگ پریدگی گلها شده مقاومت آنها را در برابر آفت ها کاهش میدهند .

    سایر مواد معدنی به میزان ناچیز مورد استفاده گیاه قرار میگیرند.

    ( منابع مورد استفاده : کتاب پرورش گیاهان زینتی در خانه و آپارتمان نوشته راب هرویک ترجمه منصور علوی و مجله ماهانه شماره 34 باغبان خرداد62نوشته پریرخ خسرویانی)

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

کاشت و تکثیر گیاهان زینتی (بخش اول) گلکاری، آشنایی با مفاهیم جایگاه گلکاری در ایران اهمیت تاریخی: قدمت کشت و کار و نگهداری گل‌ها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران بنظر می‌آید که همواره ایرانیان در زمینه موضوعات مرتبط با گل‌ها جایگاه خوب و ارزنده‌ای داشته‌اند. اهمیت اقتصادی: شاید قدیمی‌ترین گلخانه‌های موجود در ایران که در حال حاضر هم ...

گیاهان زینتی بخشی از کل گیاهان موجود در دنیا هستند که بر اساس سلیقه انسان و دارا بودن خصوصیات ویژه ای از جمله رنگ، شکل اندازه گل، برگ و ساقه جزء گروه گیاهان زینتی قرار داده شده اند. یک گیاه را نمی توان به یک گروه خاصی از گیاهان محدود و منحصر نمود. با توجه به این امر مشاهده می شود که روز به روز تعدادی از گیاهان، از یک گروه به گروه دیگری وارد می شوند و بر تعداد گیاهان مشترک در بین ...

باغ نمایانگر منظره ای از دنیای ایده آل بشر است. باغ را نمی توان جدا از مردمی که آنها را ساخته اند دانست. لذا باغ های زینتی تفریحی هر دوره ای نمایانگر دنیای ایده آل و رویایی مردم آن دوره و اجتماع خاص خود محسوب می شود. باغ سازی و باغبانی در آشنایی با ارتباط مردم و گیاهانی که آنان در طی تاریخ به کار برده اند برای استفاده سازنده و صحیح از گیاهان در باغسازی لازم است. بعلاوه مطالعه ...

مقدمه : در جلسات گذشته در مورد کنترل بیولوژیک و شیمیایی آفات گلخانه‌ ای صحبت کردیم. در این جلسه به بحث دیگر تحت عنوان سایر روش‌های مبارزه با آفات می‌پردازیم. * روش‌های کنترل آفات گیاهان زینتی - تولید گیاهان مقاوم به آفات؛ - استفاده از تکنیک‌های زراعی؛ - تکنیک رهاسازی نرهای عقیم؛ - استفاده از تله‌های فرمونی. علاوه بر این 4 روش در مبارزه با آفات روش‌های دیگری وجود دارد که خیلی به ...

مقدمه هر یک از گیاهان برای داشتن رشد مطلوب نیاز به شرایط خاصی از نظر شدت نور ، دمای روزانه ، دمای شبانه ، میزان رطوبت نسبی هوا و رطوبت خاک دارند . برای تولید و پرورش تجاری گیاهان با کیفیت بالا و در تمام طول سال باید شرایط محیطی مطلوب به همراه کنترل عوامل خسارت زا نظیر باد ، طوفان های ویرانگر ، سرما و یخبندان و ..... از طریق ساختمانی بنام گلخانه هستیم که به عنوان محیط کنترل شده ...

گلکاری، آشنایی با مفاهیم جایگاه گلکاری در ایران اهمیت تاریخی: قدمت کشت و کار و نگهداری گل‌ها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران بنظر می‌آید که همواره ایرانیان در زمینه موضوعات مرتبط با گل‌ها جایگاه خوب و ارزنده‌ای داشته‌اند. اهمیت اقتصادی: شاید قدیمی‌ترین گلخانه‌های موجود در ایران که در حال حاضر هم فعال هستند قدمتی در حدود 75 – 70 سال ...

موضوع طرح : پرورش گل و گیاه در گلخانه ( پیتوس و نخل زینتی ) ظرفیت : 2000 متر مربع مجوز های لازم: جواز تاسیس از وزارت کشاورزی سرمایه گذاری کل: 1363 میلیون ریال سهم آورده متقاضی: 163 میلیون ریال سهم تسهیلات: 1200 میلیون ریال دوره بازگشت سرمایه: 6/2 سال ( معادل 31 ماه ) سود ویژه : 57/487 میلیون ریال میزان اشتغالزایی : نه نفر مقدمه: وضعیت جغرافیایی وطبیعی ایران به گونه ای است که ...

معرفي آفات و بيماري هاي مهم در خيار گلخانه اي سفيدک دروغين (کاذب) بيماري سرخي 1) عامل بيماري : قارچ pseudoperonospora cubensis 2) علايم : در سطح بالاي برگ لکه هاي روغني و زاويه دار زرد و قهوه اي به قطر 1تا2 سانتي متر در اثر پيشرفت بيما

توجه و علاقه انسان ها به گل و نقش گياهان در زندگي بشر موضوعي کاملا شناخته شده است. گل از دير باز به عنوان نمادي براي ابراز عشق و محبت و همچنين ابزاري براي اداي احترام شناخته شده است. چنانکه در اوايل قرن بيستم ، بقاياي دسته اي از گل هاي بريده در مق

و دوستداران گل و زیبایی مقدمه در میان کرات منظومه شمسی کره ای وجود دارد که قدرت خداوند در قالب حیات آشکار نموده است یک کره ای خاکی بستر حیات را برای فراهم آورد و گیاهان سبز را برای ادامه زندگی در قلب خود رویانید . به انسان به عنوان موجودی متفکر منادی بخشیدین پس از آغاز حیات از زمین شکل گرفت انسان های غارنشین بفکر ساختن خانه افتادند. آنان بار دیگر نیاز به سوی زمین دراز کردند و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول