دانلود گزارش نمایشگاه سراسری صنایع دستی در تهران

Word 46 KB 7459 8
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • نمایشگاه سراسری صنایع دستی در تهران

    افزایش امیدواری و کاهش صادرات!

    گروه بازرگانی- همایش و نمایشگاه سراسری صنایع دستی ایران که همزمان با روز جهانی صنایع دستی در تهران برگزار شده، اگرچه بیش از 2‌هزار و 200‌صنعتگر و هنرمند را از 30‌ استان کشور گردهم آورده است اما نمی‌‌توان بر این واقعیت هم چشم پوشید که آمار رسمی گمرک از کاهش 5/26‌‌‌درصدی ارزش صادرات صنایع دستی کشور در دو ماه سال‌‌جاری خبر می‌‌دهد، یک خبر غمگین‌کننده و عذاب‌آور که نشانگر سست‌شدن جایگاه تجارت خارجی این بخش از صنعت ملی کشور است. رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم افتتاح این نمایشگاه از اختصاص 18میلیارد تومان تسهیلات بانکی به راه‌اندازی بنگاه‌های کوچک و متوسط فعال در بخش صنایع دستی خبر داده است. به گفته وی، این تسهیلات با نرخ سود علی‌الحساب 9درصد پرداخت می‌شود.

    وی همچنین از طرح خرید صنایع‌دستی از سوی دولت خبر داد که البته هنوز جزئیات آن مشخص نیست. رییس شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی از ادغام سازمان صنایع دستی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان منشاء بهبود روند تولید و صادرات صنایع دستی یاد می‌کند. دکتر قوام شهیدی در حاشیه نمایشگاه سراسری صنایع دستی گفت: هنوز هیچ کشوری ندیده‌‌ام که بازار هدف صنایع دستی نباشد.

    او اتخاذ سیاست‌های منسجم و برنامه‌ریزی هدفمند را لازمه گسترش این بازارها  دانست.

    رییس سازمان صنایع دستی استان زنجان نیز معتقد است که ادغام سازمان صنایع میراث فرهنگی و گردشگری، بهترین راهکاری بود که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با نظر رییس‌جمهوری انتخاب کرد.

    مسعود احمدی‌نیا در دیدار از نمایشگاه صنایع دستی گفت: با این اقدام که یک کار کارشناسی شده بود، هم مشکلات نیروهای ستادی و هم صنعتگران فعال در این بخش برطرف خواهد شد. این ادغام کاری مثبت است و صنایع دستی را از وضعیت و رکود فعلی نجات خواهد داد.

    وی ادامه داد: در استان زنجان بیش از 100‌رشته صنایع دستی فعال و نیمه‌فعال وجود دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به چاقو‌سازی، ملیله‌کاری، جواهر‌آلات و نقره‌کاری، مسگری، چاروق و فرش دستباف اشاره کرد.

    احمدی‌نیا، گفت: سال گذشته حدود 40‌هزار نفر زنجانی برای دریافت تسهیلات و خدمات به سازمان صنایع دستی استان زنجان مراجعه کردند، پیش‌بینی می‌شود درحال‌حاضر حدود 100‌هزار نفر در رشته‌‌های مختلف صنایع دستی استان فعالیت داشته باشند.

    وی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه به تنهایی برای توسعه صنایع دستی کافی و موثر نیست زیرا نباید صنعتگر به دریافت یارانه عادت کند.

    همچنین رییس سازمان بازرگانی استان قم گفت: حتی یک مورد ثبت سفارش برای ورود صنایع دستی خارجی در این استان انجام نشده است.

    حسن جمشیدیان از جمله علل وجود صنایع دستی خارجی در قم را واردات غیررسمی و یا کالای همراه مسافر دانست.

    وی تولیدات صنایع دستی کشور را از نظر تنوع و کیفیت در سطح عالی توصیف کرد و آن را نشانگر توانمندی صنعتگران و هنرمندان گمنام خواند.

    حسن جمشیدیان افزود: نمایشگاه محل مناسبی برای نشان‌دادن توانایی‌ها و تولیدات هر مجموعه‌ای است اما لازمه آن اطلاع‌رسانی کامل از طریق تبلیغات گسترده و مداوم است.

    وی افزود: میزان صادرات صنایع دستی و فرش استان قم در یک ماه فروردین 85 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 33‌درصد کاهش داشت.

    وی گفت: گردشگری ارتباط مستقیم با صنایع دستی دارد، زیرا گردشگران وارد شده به کشور که عمدتا از کشورهای غربی هستند، بیشترین خرید خود را به صنایع دستی به خصوص فرش‌های دستباف اختصاص می‌‌‌دهند.

    مدیرعامل فرش شفقی تبریز: چراغ فرش ایران در حال خاموشی است

    همچنین مدیرعامل شرکت فرش شفقی تبریز، طی نامه‌ای به رییس‌جمهوری خواستار گره‌گشایی از این صنعت ملی کشور شد. کاظم شفقی، در این نامه تصریح کرده است:

    «آقای‌ رییس‌جمهور! التزام شما به احیای اقتدار ملی- دینی ایران،‌ ما را بر آن داشت که بار دیگر صدایی باشیم از حنجره آنانی که به فردای ایران می‌اندیشند و تصویری ارائه دهیم از پینه‌دستان هنرمند، آنانی که چشم به عنایت شما به عنوان سازنده ایران فردا دارند.»

     

    مدیرعامل فرش شفقی تبریز، در ادامه به آمارها اشاره می‌کند:
    «فروردین 85 صادرات فرش ایران از حیث وزن 8/36 درصد و از حیث ارزش 8/33 درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش داشته است، این در حالی است که 26 سال پیش 55درصد بازار جهانی فرش در اختیار ایران بود  و اینک در خوشبینانه‌ترین شکل ممکن تنها 21درصد!»

    وی در دنباله نامه آورده است: «اگر نبود نگاه جهانی و علمی،‌ نبود تمرکز در تصمیم‌گیری و نبود تعلق و دلسوزی، تار‌ و پود  فرش ایرانی را فرسوده کرده، هنوز هستند کسانی که فرش دستباف را به عنوان تقاطع اقتصاد و فرهنگ،‌ رکن اساسی  ثروت ملی می‌شناسند. اگر صادرات غیرنفتی کلید اصلی حل مشکلات اقتصاد، حضور در بازارهای جهانی، رفع بیکاری و افزایش سرانه ملی باشد که هست، تولید فرش دستباف و برنامه‌ریزی،‌ سازماندهی برای صادرات، رفع موانع و البته تبلیغات،‌ اولین گام‌های توسعه‌اند و این مهم چشم بیدار، هوشیار و مجهز به دانش را می‌طلبد.» در این نامه همچنین به فعالیت‌های مرکز تحقیقات فرش شفقی تبریز در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی اشاره شده است: «رقابت، تنها در قیمت‌گذاری نیست که  به تولیدات یک کشور مزیت می‌بخشد،‌ چرا که یک صنعت پیشرفته نیازمند مارک‌های برجسته و معتبر است. اما صنعت فرش ایران نه تنها در سطح جهانی، بلکه در داخل کشور نیز از نام‌های مشهور و معتبر محروم است.»

    کاظم شفقی

    براساس پژوهش‌های مرکز تحقیقات فرش شفقی تبریز،‌ تنها راه برای کسب مجدد هویت تجاری، برقراری رابطه نزدیک‌تر و مستمر با مصرف‌کنندگان است. صنعت فرش تنها با تکیه بر ابتکار و اصالت ذاتی است که می‌تواند نام‌ها و مارک‌های معتبر به جهان عرضه کند. همچنین این مرکز سال گذشته به منظور بررسی  و ارزیابی بازار فرش، به بیش از 100 سفیر و کاردار ایران در سراسر جهان نامه ارسال کرد، اما فقط 7 سفارتخانه زحمت ارسال پاسخ را به خود دادند.» در این نامه تاکید شده است: «رقبا می‌تازند و فرش ایرانی روز به روز کم فروغ‌تر می‌شود و نفس کسانی که دل به این شعله بسته‌اند، به شماره افتاده است. جایگاه فرش ایرانی در نمایشگاه‌های دکوراسیون و مبلمان داخلی کجاست؟ با ایده برگزاری همزمان نمایشگاه فرش با نمایشگاه دکوراسیون و مبلمان داخلی در سال گذشته موافقت نشد، شاید سال 85 سرفصلی برای نگاهی دیگر، دوباره و عمیق به فرش دستباف ایرانی باشد، از طرح و رنگ و جنس گرفته تا طراحی نوین و زمینه‌های تبلیغی و بازاریابی جهانی و تسهیل صادرات.» در بخشی دیگر از این نامه آمده است: «پیشنهاد نامگذاری یک روز در تقویم به نام روز ملی فرش از طرف فرش شفقی تبریز به شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز مرکز ملی فرش ایران، شاید روشنایی این راه بی‌نهایت را چراغی باشد و بهانه‌ای. به اعتبار برنامه‌ریزی و بینش می‌توان با بحران‌ها مقابله کرد. حمایت از تولیدکنندگان داخلی و ارائه خدمات علمی به منظور ارزآوری در پیوستن به بزرگراه‌های  توسعه، فرش دستباف را از تنگنای کنونی به در می‌آورد و این آرزوی ماست.

    نمایشگاه بزرگ نقش‌های ماندگار و گره‌های صبور، تلاشی برای تحقق این آرزو است. در پایان این نامه آمده است: «از شرق تا غرب ایران هرجا گرهی بر تار و پودی می‌نشیند، آهنگ توسعه می‌نوازد و شنیدن این همه، گوشی می‌خواهد تا دستی به یاری بلند شود. تا در هیاهوی جهانی شدن ذوب نشده‌ایم،‌ باید به این محصول بی‌بدیل بیشتر بیندیشیم. چشمان ما به سرپنجه گره‌گشای شماست،‌ به تدبیری که به این تقدیر تکراری و پر از گلایه پایان دهد.»

     

    فراسو

    معافیت گمرکی 5 دسته کالا

    رییس‌جمهوری در نامه‌ای به رییس مجلس، لایحه اصلاح بند (ی) تبصره یک قانون بودجه سال 85 را که با قید دو فوریت به تصویب هیات وزیران رسیده، تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

    به گزارش ‌دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت، براساس این ماده واحده این لایحه، پنج دسته کالاها و ماشین‌آلات، مشمول معافیت گمرکی و از تصمیم پیشین مجلس مبنی بر لغو کلیه معافیت‌ها و تخفیف‌های گمرکی مستثنی خواهند شد.  

    ماشین‌آلات و تجهیزات تحقیقاتی که هنوز امکان ساخت آنها در کشور فراهم نیست، اقلام عمده دفاعی، لوازم امدادی اهدایی به هلال‌احمر، حقوق ورودی ماشین‌آلات تولیدی موضوع ماده واحده مصوب شورای انقلاب و برخی اقلام مشمول قانون امور گمرکی و قانون ساماندهی مبادلات مرزی از جمله مواردی هستند که در صورت تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی از معافیت‌های گمرکی بهره‌مند می‌شوند.

     

    افزایش تعرفه 1000 نوع کالا!

    معاون امور گمرکی گمرک ایران می‌گوید: علاوه بر افزایش تعرفه تلفن‌همراه و لوازم‌خانگی، تعرفه واردات برخی از دیگر اقلام کالا مانند لباس، انواع پارچه، کفش، لوازم خانگی، گوشت، روغن خام، محصولات میوه ای، شکر و ابریشم نیز تغییر کرده است.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

موزه اختصاص فروش یک سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با حضور 220 قطعه تخت فرش فعالیت خود را آغاز کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی و با تصویب مصوبه شورای انقلاب، کلیه فرش‌‏های دارای ارزش تاریخی به این موزه انتقال داده شد. طی سال گذشته نیازهای فرهنگی مردم با نمایش فیلم‌‏های مستند, برگزاری همایش‌‏ها و سخنرانی‌‏ها, همکاری با NGO ها و انجمن‌‏ها و پژوهشگران و دوستداران فرش, میز فرش, پاسخ ...

دموتکس مقدمه : همه ساله برگزاری نمایشگاه دموتکس بیم و امیدهای بسیاری را در پی دارد چرا که به عنوان یک نقطه عطف ، در شکل گیری وضعیت تجارت فرش سرنوشت ساز بوده و در واقع شاه کلید ورود به بازارهای جهانی می باشد تقریباً همه جماعت فرش دستباف در سالنهای 14 ، 15 ، 16 ، 17 که همه به هم متصل می باشد . جمع می شوند تا از مجموع فضای 90 هزار متر مربعی دموتکس که به انواع و اقسام کف پوشها در 12 ...

پیشگفتار قالی بافی هنری است که تقریباً از اوایل تمدن بشری در میان چادرنشینان به سبب نیازی که بدان داشتند، به وجود آمد. بی شک اولین زیراندازی که انسان نخستین در کف غارها و چادرها و مساکن خود برای مقابله با سرما و رطوبت و گرد و خاک به کار می برد، پوست شکار بوده است که به دلیل نداشتن روش دباغی صحیح، دوام کافی نداشت و خیلی زود از بین می رفت. لذا جستجو برای یافتن و بافتن زیرانداز و ...

مقدمه فرش ایران بر آمده از هنر اصیل و قدمت آداب ها و رسوم های زیبای ایرانی می باشد. فرش هایی ایرانی با نقوش و تزئینات خیالی باغ گونه خود به جان و روح انسان ، توان زندگی را هدیه می کند. با توجه به مطالعات انجام شده توسط محققین و کارشناسان هنری، اولین فرش یافت شده به نام پازیریک به ایران و بافنده ایرانی اختصاص دارد. پس این هنر در مملکت و سرزمین ما دارای اعتبار و اصالت خاصی می ...

فرش ایران دارای تاریخی بسیار طولانی است، در ایران از دیرباز بافتن انواع فرش متداول بوده و انگیزه ای اجدادی داشته است. به نوشته مورخان، جهانگردان، جنگجویان و آثار مکشوفه از گذشتگان گویای آن است که فرشبافی به صورت هنری دستی ، مردمی ، روستایی و عشایری در ایران سابقه بس دراز دارد. پروفسور «رودنکو» کاشف «فرش پازیریک» معتقد است که قالی مذکور کار مردم ماد یا پارس و پارت (خراسان بزرگ) ...

فصل اول. کلیات و اهداف ماده 1 نام کانون فرهنگی هنری، مذهبی و اجتماعی قائم سپهر است. ماده 2 نوع فعالیت کلیه فعالیت کانون غیرسیاسی و غیرانتفاعی بوده و در ضمن رعایت کلیه قوانین جمهوری اسلامی ایران دقیقاً طبق اساسنامه فعالیت خواهد نمود. ضمناً کانون قائم سپهر از نوع مذکور در بند الف ماده 2 آئین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری مصوب 5/5/1377 موضوع مواد 584 و 585 قانون تجارت ...

تاریخچه بانکداری در ایران: بانک شاهی ایران: صرافان ایرانی در مقام مقابله و رقابت با عملیات بانک جدید شرق برخاستند که اولین بانک بود و مرکزش در لندن و حوزه عملیاتی آن مناطق جنوبی آسیا بود این بانک در سال 1266 شمسی (1888 میلادی) در محل بانک تجاری( بازرگانی سابق) شروع به فعالیت کرد و برای جلب رضایت مشتریان و شروع فعالیت به حسابهای جاری 5/2% به حساب سپرده‌های ثابت به مدت 6 ماه 4% و ...

یزد در حاشیه جنوبی دشت کویر واقع شده و کوههای متعددی اطراف آن را فرا گرفته اند. آب و هوای آن خشک و باران سالیانه اش اندک است. شاید یکی از علل رواج قالیبافی در آن منطقه، شرایط خاص آب و هوایی باشد. از قدیم الایام مردم ساکن در آن ناحیه، علاقمندی خود را به صنایع دستی و بویژه قالیبافی نشان داده اند جوزافاباربارو جهانگرد ونیزی که در عهد اوزون حسن به ایران سفر کرده درباره یزد چنین می ...

مقدمه هنر خاتم‌سازی یکی از مهمترین هنر های دستی ایران است .این صنعت ارزش هنری فوق العاده زیادی دارد .سابقه خاتم‌سازی درایران از زمانهای خیلی قدیم بوده است .به طورکلی ابتدا باید دید خاتم چیست و خاتم‌ساز یا خاتم‌کار چه کسی است. تعریف خاتم خاتم ترکیبی است از چند ضلعی‌های منظم با تعداد اضلاع متفاوت که با استفاده از مواد اولیه گوناگون در رنگ‌های مختلف تشکیل می‌شود. پنج ،شش ف هشت یا ...

بنا به نیازها و استراتژی بودن امر بازرگانی در جامعه ؛ از دیرباز این امر مورد توجه حکومتها و سللاطین ایرانی بوده است ؛ به گونه ای که نخستین بار در سال ( 1289 قمری ) « وزارت تجارت » توسط ناصرالدین شاه تأسیس گردید که وظایف آن ایجاد ارتباط بین دولت و بازرگانان و انجام سایر امور تجاری مملکت بوده است . در سال 1318 بنابه پیشنهاد فرهنگستان ایران « وزارت تجارت » به « وزارت بازرگانی » ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول