دانلود مقاله مدیریت

Word 490 KB 7662 74
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۲۰,۴۰۰ تومان
قیمت: ۱۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    سازمانها سیستمهای پیچیده ای هستند که دارای زیر سیستمهای به هم وابسته و متعاملند.از آنجاییکه تغییرات در یک بخش از آنها باعث ایجاد تغییرات قابل پیش بینی وغیر قابل پیش بینی در سایر بخشهای آن می شود لذا تجزیه و تحلیل سیستم آنها می تواند عامل مهمی در پیشرفت و ارتقاء آنها بیانجامد.  

    تجزیه و تحلیل سیستمها کاربرد رویکرد سیستمی در طراحی سیستم های اطلاعاتی است.سایر علوم ممکن است برای تشریح پدیده هایی که با آن روبرو هستند از مفاهیم سیستمها استفاده نمایند اما طرز تفکر سیستمی زیر بنای فعالیتهای تجزیه و تحلیل سیستم هاست. 

    اطلاعات و تکنولوژی در یک چرخه رو به رشد یکدیگر را با اثر متقابل ارتقاء میدهند و هر یک به رشد دیگری کمک میکند.ولی در این میان سیستمهایی که حجم عظیم اطلاعات را سامان داده آنها را در قالبهای تکنولوژی جای دهد و امکان استفاده موثر از آنها را پدید آورد نقش مهمی دارد.این وظیفه مهم را سیستمهای اطلاعاتی بر عهده دارد.

    هر چند در قیاس با رشد سرسام آور تکنولوژی و اطلاعات در ابتدا سیستمهای اطلاعاتی و علوم مرتبط با آن از چنین رشدی برخوردار نبوده است ولی در سالهای اخیر این علوم با شیبی فزاینده به چرخه سه گانه "اطلاعات" و " تکنولوژی" و "سیستمهای اطلاعاتی" پیوسته است.

    حال اگر ابریشم وادویه کالای اعصار گذشته ونفت کالای قرن بیستم نام گذاری شوند قطعا می توان اطلاعات را کالای قرن آینده نامید . کالایی که انتخاب تکنولوژی ، جاده های بس سهل الوصول را برایش آماده ساخته است .

    علم توسعه سیستمها ، در روند پیشرفت خود ودر جهت حرکت به سمت پایه های استوار و مبتنی بر علوم پایه و متناسب با تکنولوژی نوین ، به ارائه متد ولوژهای توسعه سیستم پرداخته است .

    روند رشد متدلوژیهای توسعه سیستم به صورت روز افزوی ادامه دارد ، وامروزه با توجه به پیچیدگی و بزرگی سیستمها ، نمی توان بدون کمک متدولوژی مناسب به آنالیز ، طراحی واجرای سیستمهای بزرگ ، پیچیده و کارآمد امیدوار بود.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    هدف پروژه

    ازآنجاییکه مدیریت این شرکت در برخی موارد از نحوه برنامه ریزی و کنترل پروژه وچگونگی گزارش دهی رضایت خاطر ندارد لذا تجزیه و تحلیل سیستم این واحد می تواند در تعیین نارسائیها و کاستیها و عدم کارائیهای سیستم برنامه ریزی و کنترل پروژه این واحد موثر باشد.

     به عنوان مثال تاخیر بیش از حد مجاز پروژها یک مسئله مهم محسوب میشودبنابر این یکی از اهداف را کاهش مدت تاخیر پروژها و افزایش سرعت دستیابی به اطلاعات و صحت اطلاعات در رابطه با پیشرفت  پروژها برای تصمیم گیری و بهبود روشهای ارائه شده واعمال کنترلهای داخلی برای افزایش کارایی مدیران در نظر گرفته شده است.

    درمطالعه مقدماتی یک بررسی اولیه واجمالی از سیستم و مسئله انجام داده و سپس در مطالعه تفصیلی به جمع آوری گسترده اطلاعات وتجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده پرداخته و سپس به مدل سازی سیستم می پردازیم. 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    فصل اول کلیات

    تعریف سیستم

    یک سیستم مجموعه منظمی از عناصر بهم وابسته است که برای رسیدن به اهداف مشترک با هم در تعادملند . که شامل مفاهیمی مانند کل گرایی ، نظم ، بهم وابستگی ، اهداف وتعامل می باشد که رفتار یک سیستم راتشکیل می دهد هر یک از این مفاهیم نیز به هم وابسته است به طوری که مستقل از دیگری نیست .

     

    اجزای سیستم

    اجزای سیستم عواملی است که موجودیت آن را تشکیل می دهد و دررسیدن به اهداف سیستم ، آن را یاری می کند . این اجزا عبارتند از :

    درون داده ها ، برون داده ها ، پردازش .

    کنترل و باز خور .

    محدوده و محیط سیستم .

     

    درون داده ها ، برون داده ها ، پردازش

    درون داده های سیستم ،شامل عواملی است که به صورت های مختلف مانند : مواد خام ، انرژی ،داده ها ی خام ، ونیروی انسانی وارد سیستم می شود .

    - برون داده ها: حاصل ونتایج فرایند تبدیل است ، که باید به مقصد نهایی آن منتقل شود .

    پردازش ، فرایند تبدیل درون داده ه است .

    یک سیستم اطلاعاتی سیستمی است که داده های خام را به عنوان درون داده می پذیرد و پس از پردازش ، برون داده هایی بصورت اطلاعاتی عملیاتی وگزارشهای مدیریتی تولید می کند .

     

    کنترل وباز خور

    باز خور ، اطلاعاتی در مورد عملکرد واقعی و برون داده سیستم است . و کنترل ، فرایند سنجش ومقایسه عملکرد واقعی سیستم با عملکرد از پیش تعیین شده است .

    به طوری که استنباط می شود کنترل مستلزم تبین و تعیین استانداردهایی ( از قبل ) برای سنجش عملکرد واقعی است .

     

    محیط ومحدوده سیستم

    یک سیستم در محیطی که سایر سیستم ها وجود دارند ، فعالیت می کند . محیط سیستم عامل خارج از آن است که بر رفتار سیستم اثر می گذارد . و در واقع غالبا تعیین می کند که سیستم چگونه باید انجام وظیفه کند . کلیه سیستم ها دارای محدوده ومرزی هستند که آنها را از محیط شان جدا می کند . در واقع سیستم ها از طریق درون داده ها وبرون داده ها یشان با محیط وبا سایر سیستم ها ارتباط برقرار می کنند .

    سیستم اطلاعاتی در یک سازمان را می توان از دیدگاههای مختلفی مورد بررسی قرار داد که دیدگاههای بکار رفته در این سیستم به شرح زیر است :

    دیدگاه براساس مراحل

    دیدگاه براساس کارها ووظایف عمده

    دیدگاه بر اساس محصول نهایی

    یادآورمی شود که در پایان هر مرحله مستنداتی جهت ورود به مرحله بعد تهیه می شود .

     

    انواع سیستم ها

    سیستمها بر حسب مورد ، به روشهای مختلفی طبقه بندی شده است که از آن جمله می توان سیستمهای باز وبسته را نام برد .

    سیستم بسته

    همانطور که نام آن پیداست سیستمی است که با محیطش هیچگونه ارتباطی به صورت مبادله انرژی واطلاعات نداشته باشد . انواع سیستمهای فیزیکی وشیمیایی ازاین دسته اند .

     

     

    سیستم باز

    سیستمی است که به طور مستمر درون داده ها یی از محیط دریافت می کند وپس از تبدیل به صورتی دیگر آن را به محیط باز می گرداند . سیستم های بیولوژیکی واجتماعی از این گونه اند .

     

     

     

     

    رویکرد سیستمی

    رویکرد سیستمی به مسئله یا سیستم بصورت کل می نگرد وبه اجزای آن با توجه به نقشی که در کل دارد ،یا با توجه به هدف کل سیستم نگاه می کند . به عبارتی دیگر اگر چه اجزای سیستم یا مسئله مورد تجه قرار می گیرد ، اما تاکید اصلی بر یکپارچگی اجزای آن برای رسیدن به هدف نهایی سیستم است ، و این خود از ویکرد سیستمی ، روشی موثر می سازد .

    رویکرد سیستمی برای برخورد با مسئله ، ابتدا آن را سازماندهی می کند سپس برای درک بهتر و یافتن راه حل ، از دو سیاست تجزیه وترکیب به شرح زیر استفاده می کند

     

    تجزیه

    با استفاده از رویکرد سیستمی ، تحلیل مسئله ( سیستم ) پس از سازماندهی آن ، و بر ای درک بهتر ویافتن را ه حل ، آ را به اجزاء تشکیل دهنده آن یعنی قطعاتی کوچکتر تجزیه می کند .

    هدف از این کار آ ن است که ابتدا کل مسئله مرور شود ، سپس به گروهی از زیر مجموعه ها که دارای قابلیت درک بیشتری است ، بررسی آن عملی تر وساده تر و ارتباطات بین آنها به سادگی قابل شناخته شدن است ، تجزیه شود .

     

    ترکیب

    پس از عمل تجزیه ، بررسی اجزای تجزیه شده ویافتن راه حل مناسب برای هر یک از اجزاء ، گام بعدی ، جمع کردن ، ترکیب ویکپارچه کردن این راه حل ها در یک را  حل کلی مسئله است .

    برای این کار ساختار سلسله مراتبی که در مرحله تجزیه ، بنا گذاشه شده است ، نقطه ای است ، برای ساختار دادن به این راه حل ها ، بصورت یک کل یا مجموعه یکپارچه ، که ساختار آن مطابق با ساختار مسئله اولیه است . روش کلی حل مسئله شامل فعالیت های زیر است :

    تعیین شناخت مسئله

    جمع آوری اطلاعات مربوط به مسئله

    تعیین راه حلهای مختلف

    ارزیابی راه حلهای مختلف

    انتخاب بهترین راه حل

    اجرای راه حل انتخاب شده

    ارزیابی موفقیت راه حل اجراء شده

    به طور کلی ، می توانیم گروه بندی کلی تری از فعالیت های فوق داشته باشیم ، به طور کلی که هر گروه تشکیل مرحله ای را بدهد که شامل چند فعالیت از آنها باشد . این گروه بندی به شرح زیرا ست :

    شناخت مسئله

    تعیین وتهیه راه حل

    اجرای راه حل انتخاب شده

     

    شناخت مسئله

    مسئله تا شناخته نشود برای آن راه حل نمی توان پیدا کرد . در این صورت به عنوان اولین گام در حل مسئله ، باید آن را شناخت واز نشانه هایش آن را تمیز داد . برای شناخت مسئله لازم است اطلاعات مورد نیاز به روشهای مختلف جمع آوری شود . در این مرحله پس از تشخیص مسئله ، اهداف و محدودیتهای سیستم مورد مطالعه تعیین می شود . به این منظور با استفاده از مفاهیم ازسازمان به عنوان یک سیستم ، سیستم مورد مطالعه در بطن سیستم بزرگتری یعنی سازمان ومحیط بررسی می شود وزیر سیستم های مختلف و ارتباط بین آنها ، بخوبی مطالعه می شود .

     

    تعیین وتهیه راه حل

    راه حل های مختلف ارائه شده . با توجه به معیارهایی که مزایاومعایب آنها را آشکار می سازد سنجیده می شود وبهترین آنها انتخاب می شود

     

    اجرای راه حل انتخاب شده

    پس از انتخاب راه حل مناسب آن را باید اجرا کرد .برای این کا برنامه ریزی اجرای راه حل انتخاب شده ضروری است . به طور کلی یک برنامه اجرای سیستم ، مشخص کننده فعا لیتها ، منابع ، و زمان مورد نیاز برای اجرای صحیح سیستم است. 

    راه حل اجرا شده در مقاطع باید مورد ارزیابی قرارگیرد تا معلوم شود که سیستم جدید تا چه حد پاسخگوی نیازهای استفاده کنندگان سیستم بوده است ، ودر صورت نیاز به تعدیل وتصحیح راه حل اجرا شده یا مطالعه مجدد آن پرداخت .

     

    تجزیه وتحلیل سیستم

    فعالیت های این مرحه ، به طور اختصاصی شام موارد زیر است  :

          تشخیص وتعریف مسئله

    تعیین اهداف و محدودیت ها

    تشخیص نیازهای سیستم جدید

    تعیین راه حل های مختلف تامین نیاز های فوق

    انتخاب بهترین راه حل با توجه به معیار های مشخص .

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    چرخه تکاملی سیستم

    چرخه تکاملی یک ابزار کنترل پروژه وچهار چوبی است که مراحل و وظایفی را که برای بررسی ایجاد و طراحی سیستم های اطلاعاتی ، ضروری است تعیین می کند .

    برای فعالیت های مربوط به این چرخه تکاملی از دو متدلوژی زیر استفاده می شود :

    متدلوژی ستی

    متدلوژی ساخت یافته

     

    چرخه تکاملی سنتی ونارسائیهای آن

    تکیه بر خصوصیات یزیکی سیستم

     اجرای از پایین به بالا

     متوالی بودن مراحل چرخه تکاملی سیستم

    عدم دخالت مستقیم و موثر استفاده کننندگان در کل مراحل چرخه

     مشکل مستند سازی سیستم

     چرخه تکاملی ساخت یافته ومزایای آن نسبت به چرخه سنتی

    در چرخه با نگرش از کل به جزء یا از بالا به پایین (top - down ) کاربرد مفاهیم مدولار و با استفاده ازتکنیکها و ابزار غنی ساخت یافته ، در مراحل مختلف چرخه ، به تجزیه و تحلیل ، طراحی و استقرار سیستم های اطلاعاتی پرداخته می شود .

    در مقایسه با روش سنتی ، مزایای عمده زیر در این روش بررسی است :

    تکیه بر مدل منطقی سیستم

    طراحی و اجرای از بالا به پایین

    همزمانی واجرای مراحل مختلف چرخه تکاملی

     دخالت مستقیم و موثر استفاده کنندگان در کل مراحل چرخه

    سهولت تهیه مستندات نهایی سیستم

     

    فازهای نرم افزار:

     

    امکان سنجی

    در فاز امکان سنجی پس از مطالعه سیستم میزان امکانات لازم برای شروع پروژه تخمین زده می شود . در واقع باید دید چه مقدار زمانی ، مالی ، پرسنلی وابزاری برای انجام پروژه مورد نیاز است .

     

    تحلیل

    در این فاز که به دو زیر فاز تعریف نیازمندیها وتعیین مشخصات تقسیم میشود سرویسهاو محدودیتها و اهداف سیستم در مصاحبه با کاربران سیستم مشخص می شود سپس به صورتی تعریف می شوند که توسط کاربران وتوسعه دهندگان سیستم قابل مهم باشند .

     

    طراحی

    فرایند طراحی سیستم ها نیازمند یها را به دو دسته سخت افزاری و نرم افزار ی تقسیم می کند ، ویک معماری کلی از سیستمی را ایجاد می نماید . طراحی نرم افزار عبارتست از:

     تعین اعمال سیستم که ممکن است به یک یا چند برنامه اجرای تبدیل شوند بهر حال طراحی یک فعالیت هدف گراست ومشخص است به کجا ختم خواهد شد طراحی نرم افزار شامل چند مرحله است :

    مطالعه ودرک مسئله : بدون درک درستی از مسئله طراحی خوب عیر ممکن است به عبارت بهتر مسئله با ید از دیدگاه های مختلفی بررسی شود .

    مشخص کردن صفت اصلی حداقل یکی راه حل های ممکن : بهتر است راه حل حاوی مؤلفه های قابل استفاده مجدد بوده وساده باشد .

    توصیف هرگونه موضوعی انتزاعی موجود درراه حل انتخابی : هدف طراحی ایجاد گرافی است که سازگار بوده وتمام ارتباطات بین نهادهای طراحی معتبر باشد .

    به طور کلی طراحی به دو مرحله کلی شکسته می شود :

     

    طراحی کلیات  ( طراحی مفهومی یا ساختاری )

    طراحی کلیات همان طراحی مفهومی است در واقع اعمال پیشنهادات طراح در مدل موجود ، منجر به تشکیل طراحی منطقی می شود .

    در طراحی منطقی قدمهای زیر به ترتیب طی می شود

    1-رسم نمودار جریان داده DFD

    که درباره این موضوع که مبحث اصلی پروژه من میباشد در بخشهای بعدی مفصل شرح داده خواهد شد.

     

     

    2-طراحی نمودار     HIPO

    نمودار     HIPOنموداری ساده ، آموزش پذیر وبسیار کارابرای ارتباط است این نمودار برای نشان دادن وظایف سازمانی موجود در سیستم به کار می رود . به منظور رسم نمودار

    نمودار HIPO قدمهای زیر راباید طی کرد :

    رسم نمودار سلسله مراتب :

    برای رسم نمودار سلسله مراتب ، وظایف موجود در سیستم را مشخص کرده ، سپس وظایف هم اهمیت را دریک سطح قرار داده وارتباط آنها رامشخص کرده سپس وظایف هم اهمیت را در یک سطح قرار داده وارتباط آنها را با یکدیگر نشان می دهند ، وظایف مرکب وپیچیده در سطوح پایین تر به وظایف ساده تری تفکیک می شوند .

    2) رسم نمودار    IPOبه وسیله طی قدمهای زیر :

    1 – 2 ) ایجاد دیاگرامهای IPO به تعداد مورد نیاز .

    2 - 2 ) مشخص کردن تمام خروجی های درشت سیستم در ستون خروجی .

    3 - 2 ) منتقل کردن پردازش هایی که خروجی ها در آن در گیر هستند به ستون پردازش .

    4 – 2 ) منتقل کردن ورودی های درگیر در پردازش به ستون ورودی

    5 - 2 ) تطبیق ورودیهایوخروجی ها وپردازش های مشخص شده در ستونها ی مربوط با یکدیگر .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    روشهای ساخت یافته تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم های اطلاعاتی . بتول ذاکری جلد اول  سازمان مدیریت صنعتی .

    2)سیستمهای اطلاعاتی مدیریت  علی رضائیان  1370  دانش مدیریت شماره 13

     

    3)روش تحلیل و طراحی ساخت یافته سیستمها تالیف فیلیپ ال ویور  ترجمه همکاران سیستم انتشارات آذرخش

مقدمه : با توسعه کامپیوتر و تکنولوژی اطلاعات, یک نوع جدید سازماندهی مطرح گردید که به آن سازمان مجازی گفته می شود (byrnc1993). سازمانهای مجازی شکلهایی از واحدهای سازمانی پراکنده از نظر جغرافیایی, نیمه مستقل (قسمتی مستقل و قسمتی وابسته) و نیمه جاودان (دارای عمر محدود) هستند که عملکرد کلی خودشان را جهت پاسخگویی برروی نیازهای بازار و ظرفیت های تکنولوژی ارتباط اطلاعات بوسیله تطبیق ...

آشنايي با شرکت سهامي ذوب آهن اصفهان ذوب آهن اصفهان يکي از عظيم ترين صنايع زير بنايي کشور و اولين توليد کننده محصولات فولادي درايران تاريخ توافق نامه : 23 دي ماه 1344 بين کشورهاي ايران و شوروي سابق مکان : کيلومتر 45 جاده اص

طراحی و کاربرد سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیتABC ) ( جهت محاسبه بهای تمام شده خدمات در بیمارستانهای دولتی (مطالعه موردی بیمارستان امام رضا) سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت(ABC) و کاربرد آن برای محاسبه بهای تمام شده خدمات در سیستم بیمارستانی 1-مقدمه امروزه با رشد و توسعه تکنولوژیهای پیشرفته در ابعاد مختلف توام با افزایش پیچیدگی و تنوع فعالیتها، درک این تغییرات و سنجش تاثیرات ...

چکيده رويکرد جديدي که در سالهاي اخي بر ميديريت عمليات حاکم شده، رويکود مديريت زنجيره تامين (SCM) است. زنجيره تامين شبکه اي از تسهيلات و مراکز توزيع است که وظايف تهيه و تدارک مواد خام، تبديل آن به محصولات نهايي و واسطه‌اي و توزيع اين محصولات نها

سیستمهای اطلاعاتی حسابداری برای سازمانهای خدماتی و غیر انتفاعی در میان پرسشهای مهمی که شما باید قادر باشید پس از خواندن این فصل به آنها پاسخ دهید ، سئوالات زیر مطرح می شوند : مشکلات معمول سیستمهای اطلاعاتی حسابداری در سازمانهای خدماتی نظیر دفاتر حقوقی و کلینیکهای پزشکی چه هستند ؟ چرا یک سازمان خدماتی نظیر دفتر مشاوره فاقد دارایی « موجودی کالا » در ترازنامه خود می باشد ؟ چرا ...

مقدمه امروزه با رشد و توسعه تکنولوژیهای پیشرفته در ابعاد مختلف توام با افزایش پیچیدگی و تنوع فعالیتها، درک این تغییرات و سنجش تاثیرات آن بر هزینه های سازمانی اهمیت زیادی دارد. اهمیت این امر برای واحدهای خدماتی با توجه به اینکه درجه تنوع و تغییرات در آنها، نسبت به فعالیتهای تولیدی بیشتر است، مضاعف می باشد. بدیهی است که شناخت این فعالیتها و سنجش تاثیرات آن برهزینه های سازمانی ...

آشنایی با شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان ذوب آهن اصفهان یکی از عظیم ترین صنایع زیر بنایی کشور و اولین تولید کننده محصولات فولادی درایران تاریخ توافق نامه : 23 دی ماه 1344 بین کشورهای ایران و شوروی سابق مکان : کیلومتر 45 جاده اصفهان شهرکرد در 5 کیلومتری زاینده رود آغاز عملیات اجرایی : سال 1346 شروع بکار : دی ماه سال 1350 تولید چدن ، 1351 تولید فولاد ادامه کار : سال 1369به ظرفیت یک ...

خلاصه: براي برقراري ارتباط مطلوب و نگهداشتن آن، سرويس دهي به مشتري يکي از موارد لازم و ضروري است. بسياري از شرکتها تمايل دارند تا هزينه هاي مربوط به چنين خدماتي را (تا حد امکان) کاهش دهند. آنها با استفاده از ابزارهاي IT بدنبال راه حلي کارآمد و

تاریخچه سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP)[1] در اواخر دهه 70 میلادی مفهوم برنامه ریزی مواد موردنیاز (MRP)[2] معرفی و توسط IBM پیاده سازی و توسعه پیدا کرد . مهمترین مشکل این سیستم ها امکانات سخت‌افزاری و نرم افزاری گران قیمتی بود که بعضاً در مراکز دانشگاهی و یا نظامی مستقر بودند . سازمانها در استقرار MRP با مشکلات زیادی مواجه بودند . از طرف دیگر این سیستم ارتباط بین تولید ...

عنوان طرح: تعریف معماری سازمان و پیاده سازی سیستم جامع اطلاعاتی و اتوماسیون مورد نیاز مرکز تأمین قطعات تراکتورسازی تبریز. مقدمه امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تغییر ماهیت فعالیتهای مدیریتی، اطلاعات به عنوان اصلی ترین موجودیت در هر فرآیند کاری و مهمترین ابزار مدیریت می تواند نقش حائز اهمیتی در افزایش راندمان فرایندها و تضمین اهداف کسب و کار داشته باشد. رقابت موجود در دنیای تجارت، ...

مقدمه: تا اینجا سیستمهای اطلاعاتی را برحسب این مفاهیم تحلیل کرده ایم اطلاعات به عنوان یک منبع با ارزش سیستمهای اطلاعاتی که این اطلاعات را تولید می کنند اجزاء تشکیل دهنده سیستمهای اطلاعاتی نیروهای طراحی موثر بر این اجزاءتشکیل دهنده و ساختار مدیریت سیستمهای اطلاعاتی اکنون در این فصل توجه خود را به خط مشی و برنامه ریزی سیستمهای اطلاعاتی معطوف می داریم و در فصول آینده به ایجاد و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول