دانلود تحقیق تاریخچه شهرداری

Word 52 KB 7692 12
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تاریخچه شهرداری بلد» به معنای شهر است و «بلدیه» نام قدیم شهرداری است.

    تأسیس بلدیه در ایران یک قرن قدمت دارد و اولین بلدیه درکشاکش حوادث مشروطه در تهران تأسیس شد.

    پیش از آنکه اداره‌ای به نام بلدیه در تهران قدیم تشکیل شود، اداره‌ای تأسیس شده بود که تقریباً همان وظایف بلدیه را انجام می‌داد.

    این اداره نامش «اداره احتسابیه» بود و اعضای آن را «محتسب» می‌گفتند.

    این اداره از دو شعبه احتساب و تنظیف که هر کدام عده‌ای نایب و فراش و سپور تحت فرمان داشته، تشکیل شد.

    محتسبین قبلاً زیر نظر حکومت و کلانتر شهر کار می‌کردند و در مجازات امور خلافی و حتی در داد و ستد و فروش اجناس دخالت می‌کردند.

    شعبه نظافت اداره احتسابیه جمعی سقا برای آبپاشی در اختیار داشت و با استفاده از صد رأس الاغ و قاطر کار حمل زباله را انجام می‌داد.

    با پیروزی مشروطیت در سال 1285 شمسی به دلیل مشکلات متعددی که در اداره امور شهرها در زمینه‌هایی مانند بهداشت شهری، آبرسانی و ...

    وجود داشت نمایندگان مجلس اول درصدد تدوین قانونی برای اداره امور شهرها برآمدند.

    که این عمل به تدوین اولین قانون شهرداری‌ها با عنوان «قانون بلدیه» در تاریخ 19 خرداد 1286 شمسی انجامید.

    این قانون در 108 ماده به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

    هدف از تأسیس بلدیه شهرداری در این قانون تأمین منافع شهرها و رفع نیازهای شهرنشینان اعلام شد.

    در این قانون تشکیل انجمن بلدیه پیش‌بینی شده بود که اعضای آن را مردم انتخاب می‌کردند.

    البته مطابق این قانون زنان حق رأی نداشته‌اند.

    انجمن بلدیه دارای اختیارات گسترده‌ای در امور شهری بود.

    ریاست اداره بلدیه بر عهده رئیس انجمن بلدیه بود که از میان اعضای انجمن بلدیه با اکثریت آرا انتخاب می‌شد و عنوان وی «کلانتر» بود که معادل معاون اول شهردار بوده است.

    با تدوین این قانون برای اولین بار مردم توانستند در انتخاب اعضای انجمن بلدیه شرکت کنند و منتخبان آنها از اختیارات وسیعی در بلدیه شهرداری برخوردار شدند.

    با وجود آنکه انجمن‌های بلدی اقداماتی را در سطح شهرها انجام دادند ولیکن در عمل تشکیل اداره بلدیه و انجمن به صورت قانونی با مشکلات متعددی روبه رو شد.

    با توجه به شرایط نامناسب سیاسی بعد از پیروزی مشروطیت و چالش‌ها و تقابل‌های دولت و مشروطه خواهان بر سر مسائل مختلف اقدامات اصلاحی بلدیه تحت تأثیر این عوامل قرار گرفت.

    در کار این عوامل کمبود بودجه و درآمدهای مالی بلدیه و ضعف عملکرد اعضای انجمن‌های بلدی در کاهش کارآیی آن مؤثر بود.

    به نوعی با توجه به شرایط و فضای سیاسی کشور در اوایل مشروطیت حمایت جدی از تشکیل یک بلدیه قانونی انجام نگرفت.

    تأثیرگذاری این عوامل به حدی بود که با وجود تلاش‌های صورت گرفته بلدیه به مفهوم قانونی در اوایل مشروطیت شکل نگرفت چنان که اولین بلدیه قانونی در تهران در 1289 یعنی نزدیک به سه سال از تصویب قانون تأسیس بلدیه در مجلس شورای ملی، شکل گرفت.

    اولین بلدیه قانونی تهران به هنگام نیابت سلطنت «عضد‌الملک قاجار» (رئیس ایل قاجار) به ریاست «دکتر خلیل‌خان اعلم‌ الدوله» (ثقفی) تأسیس شد.

    این اداره مقابل سبزه میدان در محلی به نام خیام‌خانه یا چادرخانه استقرار یافت.

    اداره جدید یک معاون داشت به نام «علیرضاخان بهرامی» که بعدها به «مهذب‌السلطنه» معروف گردید و یکی از چشم‌پزشکان سرشناس تهران قدیم بود و در علوم فلسفی و روان شناسی وارد بود.

    رئیس محاسبات و تنظیم بودجه وکارگزینی به یک نفر ارمنی به نام «مسروپ خان مسروپیان» سپرده شده بود.

    اداره بلدیه بعداً زیر نظر وزارت داخله انجام وظیفه می‌کرد و نخستین کسی که از طرف این وزارتخانه حکم ریاست بلدیه را دریافت کرد شخصی به نام «یمین‌السلطنه» بود و به طوری که در حکم صادره وی نوشته شده بود ماهانه مبلغ هشتاد تومان دریافت می‌کرد.

    وظیفه عمده و اساسی در تهران قدیم و در زمان «عضدالملک» سنگفرش کردن چند خیابان هم بود بعلاوه نظافت خیابانها و کوچه‌های دارالخلافه.

    معمولاً رفتگران یا نظافت‌چیهای بلدیه با مشک خیابانها را آبپاشی می‌کردند تا گرد و غبار خیابانها مردم و رهگذران را آزار ندهد.

    تنها عوارضی که اداره بلدیه از مردم در اوایل کار خود می‌گرفت، عوارضی بود که از وسایل بارکشی مانند اسب، قاطر، شتر و گاری که وارد تهران می‌شدند وصول می‌کرد.

    از این طریق هزینه و حقوق و مواجب سپورها (رفتگران) تأمین می‌گردید و چیزی اضافه نمی‌آمد که به مصرف امور اساسی مثل خیابان‌سازی و تعمیم روشنایی شهر برسد.

    در جریان نخستین اقداماتی که انجمن بلدیه انجام داد ضعف‌های آشکاری مشاهده شد.

    چنان که این مسئله موجب اعتراض نمایندگان مجلس گردید.

    زیرا در میان اعضای انجمن بلدیه افراد سنت‌گرا و کسانی که با محتوای قانون به طور دقیق آشنا نبودند وجود داشت و چون نظارت قانونی و مستمری بر کار آنها وجود نداشت موجب خودسری‌هایی در کار اعضای بلدیه شد.

    بنابراین دلایل نمایندگان مجلس درصدد اصلاح قانون بلدیه برآمدند.

    در این راستا در 9 رمضان 1329 قمری/ 1290 شمسی با پیشنهاد دولت مبنی بر انفصال انجمن‌های بلدی موافقت کردند.

    این موضوع به معنای نسخ قانون بلدیه نبود بلکه برای اصلاح قانون بلدیه و افزایش میزان کارآیی انجمن‌های بلدی چنین تصمیمی گرفته شد.

    اداره بلدیه همچنان براساس قانون به کار خود ادامه داد.

    با وجود اینکه دولت سعی کرد بلدیه را به خود وابسته کند ولیکن این کار تا کودتای 1299 عملی نشد.

    پس از کودتای 1299 و روی کارآمدن دولت سید ضیاءالدین طباطبایی و تسلط دولت بر تمامی امور، نخست‌وزیر برای رسیدن به اهدافش تصمیم گرفت نهادهای مستقلی مانند بلدیه را به دولت وابسته کند.

    از این رو با تدوین نظامنامه‌ای در هیأت دولت در سال 1300 شمسی اداره بلدیه وابسته به دولت شد و بدین سان تحولات آن تحت تأثیر تصمیمات «قدرت سیاسی» قرار گرفت.

    براساس این نظامنامه ریاست تشکیلات بلدیه تهران زیر نظر ریاست وزرا قرار گرفت و نخست‌وزیر از طرف خود کفیلی را برای اداره بلدیه تعیین می‌کرد.

    ضمناً در همین سال ساختمان مرکزی بلدیه به میدان سپه انتقال یافت.

    با روی کارآمدن رضا شاه روند تمرکز گرایی دولت با شدت بیشتری دنبال شد و از همین رو دولت در 30 اردیبهشت 1309 قانون جدیدی برای تشکیلات بلدیه تصویب کرد.

    متن قانون به منظور رفع مشکلات مالی دولت در زمینه امور شهری تدوین شده بود و نحوه دریافت عوارض و مالیات‌ها را برای دولت مشخص و راحت‌تر کرده بود.

    با وجود اینکه مطابق این قانون تشکیل انجمن بلدیه پیش‌بینی شده بود ولیکن نظامنامه انجمن‌های بلدی طوری تدوین شده بود که دست دولت در نحوه اداره آن آزاد بوده و براساس اهداف دولت کار می‌کرده است.

    چنان که نحوه انتخاب اعضای انجمن بلدیه به صورت دو مرحله‌ای بوده یعنی در مرحله اول مردم تعدادی از اعضای انجمن بلدیه را انتخاب می‌کردند و در مرحله بعد وزارت داخله وزارت کشور از میان برگزیدگان مردم تعدادی را به عنوان اعضای انجمن بلدیه انتخاب می‌کرد.

    به عنوان نمونه در مورد تهران انتخاب اعضای انجمن بلدیه بدین صورت انجام می‌گرفته است «...

    در مرحله اول مردم 75 نفر را انتخاب می‌کردند و سپس وزارت داخله از میان برگزیدگان مردم 11 نفر را به عنوان نمایندگان انجمن بلدی تهران انتخاب می‌کرد.» همچنین رئیس بلدیه را وزارت داخله انتخاب می‌کرده است.

    در واقع هدف دولت این بود که انجمن بلدیه به عنوان بازوی کمکی دولت برای اجرای طرح‌ های شهری باشد نه اینکه با اظهار نظرها مشکلی را برای دولت ایجاد کند به عنوان نمونه در مورد تهران انتخاب اعضای انجمن بلدیه بدین صورت انجام می‌گرفته است «...

    در واقع هدف دولت این بود که انجمن بلدیه به عنوان بازوی کمکی دولت برای اجرای طرح‌های شهری باشد نه اینکه با اظهار نظرها مشکلی را برای دولت ایجاد کند.

    در سال 1308 چهار شعبه بلدیه به نام «بخش» در چهار نقطه شمال و جنوب و شرق و غرب تشکیل گردید.

    در سال 1315 شمسی تعداد بخش‌ها به هشت رسید.

    بعلاوه در شهرری و شمیران هم دو بخش عهده‌دار وظایف شهرداری شدند.

    در سال 1319 برای آنکه بخشهای مذکور تا حدی استقلال و آزادی عمل داشته باشند به چهار برزن کامل تبدیل گردیدند که هر یک وظیفه شهرداری را در برزن خود انجام می‌دادند.

    در سال 1325شمسی تعداد برزنها به 16 افزایش یافت.

    با روی کار آمدن محمد‌رضا شاه همچنان روال کار شهرداری به همان شکل سابق تا 1328 ادامه یافت.

    به دلیل مشکلاتی که در سطح شهرها وجود داشت و اینکه مردم نقش چندانی در امور شهری نداشتند دولت تصمیم گرفت مجدداً انجمن‌های شهری را فعال کند ولیکن به تشکیل انجمن‌های شهری با یک دیدگاه قدرت گرایانه و از بالا نگاه می‌شد.

    هدف این بود که در عین اینکه انجمن‌های شهری تشکیل می‌شد قدرت دولت هم تثبیت شود به همین دلیل در این قانون قدرت زیادی به انجمن‌های شهری و شهردای داده نشد و عملاً ویژگی‌های یک نظام تمرکز‌گرا در قانون لحاظ شده بود.از دهه 1330 به بعد با تغییراتی که در شرح وظایف و سیستم اداری شهرداری به وجود آمد این نهاد به شکل و هیأت امروزیش نزدیک‌تر شد.

    تاریخچه شهرداری شهرداری نهادی است مردمی , با جلوه خدماتی عمرانی و در عین حال خودگردان .

    از سوئی وظیفه خدمت رسانی یعنی تنظیف معابر عمومی , جمع آوری و دفع بهداشتی زبال , حفظ پاکیزگی و طراوت و شادابی شهر و تا حدی گسترش رفاه عمومی و بهداشت شهری را بر عهده دارد و از سوی دیگر مسئولیت توسعه و عمران شهری ؛ اعم از خیابان کشی , توسعه معابر , ایجاد فضای سبز و گردشگاهها و احداث ساختمانهای عمومی نظیر آبریزگاهها , سالن نمایش و تالار اجتماعات و ...

    را در شرح وظایف خود دارد .

    پیشینه برخورداری خوراسگان از خدمات شهرداری به سال های آغازین دهه چهل باز می گردد.

    به گونه ای که این سازمان نوپا, در آبان ماه سال 1343 , با اجازه یک واحد مسکونی در خیابان جی آغاز به کار کرد .

    و در طی 14 سال فعالیت آن 7 نفر متصدی پست شهردار شدند .

    پس از انقلاب اسلامی و در طی دوران رشد و شکوفایی و سیر مردمی شدن خدمات اجتماعی , فرهنگی , سیاسی و اقتصادی تاکنون 14 نفر امر تصدی شهر را بر عهده گرفته اند که به رغم بروز و وجود جنگ تحمیلی و گذر از دوران سازندگی که بودجه ها عمدتا مصروف اهداف کلان و بازسازی مناطق جنگ زده می شد؛ و در عین تراکم کار و قلت امکانات , به لحاظ حصراقتصادی فعالیت های آنان در زمینه های عمرانی � خدماتی و بسط توسعه شهری , قابل تامل و تعمق است .

    در حال حاضر شهرداری خوراسگان , با داشتن حوزه ای وسیع و امکاناتی بالنسبه کافی و باتمامی پرسنل خود در واحد های مختلف ,مشغول فعالیت و خدمت رسانی به شهروندان است.

    تاسیس شهرداری ها پیدایش فکر تاسیس شهرداری مانند بسیاری از سازمان ها و وزارتخانه های دیگر بعد از انقلاب مشروطه در ایران در سال 1325ق .

    م صورت گرفت .

    قانون تاسیس بلدیه گرچه در دوره اول مجلس سال 1286 به تصویب رسید ولی اجراء آن تا سال 1288 به طول انجامید .سپس به تدریج در شهرهای بزرگ ایران تعداد قلیلی بلدیه تا پایان سلسله قاجار آغاز به کار کرد و از آن به بعد به مرور همه شهرها دارای شهرداری شدند .

    قانون فوق تا سال 1309 به قوت خود باقی بود .

    در این سال دومین قانون اصلاحی از تصویب گذشت ، سومین قانون در سال 1328 به تصویب رسید و در سال 1331 تغییراتی در آن صورت گرفت و بالاخره در سال 1328 با تغییرات دیگری از تصویب کمیسیون مجلسین وقت گذشت .

    مجددا به موجب اصلاحیه بهمن ماه 1345 پاره ای از مواد قانون مذکور اصلاح و مواد جدیدی به ان اضافه گردید .

    یکی از سازمان های مهم محلی شهرداری است که به منظور تامین وسائل و رفاه مردم از طریق ایجاد تاسیسات شهری و عمران و آباد در محدوده معین ایجاد می شود .

    شهرداری موسسه مستقلی است و دارای استقلال اداری و مالی و شخصیت حقوقی مجزا از دولت می باشد .

    امور استخدامی آن تابع مقررات خاص شهرداری است .

    در اکثر کشورها شهردار به وسیله آراء مردم شهر و از بین افرادبا لیاقت ، شایسته ، متخصص ، امانت دار و ...

    که به طور کلی صلاحیت اخلاقی و کاری را داشته باشد انتخاب می شود ولی در ایران علیرغم وجود قانون از گذشته تا حالا این مسئله عمل نشده است و شهردار از طرف استاندار به عنوان قائم مقام شورای شهر انتخاب و معرفی می گردد .

    اخیرا لایحه تشکیلات شوراهای شهر و روستا از جانب دولت (در تاریخ 30/10/71) تصویب و تقدیم مجلس شورای اسلامی گردیده است .

    لایحه مذکور در دو فصل با 75 ماده تنظیم و تدوین و به تصویب هیئت وزیران رسیده است .

    مطابق با این لایحه شهرداران سراسر کشور با آراء مستقیم مردم انتخاب می شوند .

    لایحه مذکور دخالت مستقیم احاد مردم در سرنوشت خویش را از طریق مشارکت گسترده و نظارت در امور مربوط به توسعه اقتصادی و سیاسی جامعه اسلامی و نیز محقق ساختن آنان و خواسته های ملی و منطقه ای به عنوان هدف دنبال می کند .

    در این لایحه چگونگی شکل گیری شوراهای اسلامی در سطح روستا – دهستان و شهر نیز ارائه شده است .

    بر اساس لایحه داده شده اعضای شورای روستا با رای مستقیم روستائیان انتخاب می شوند و اعضای شورای دهستان را اعضای شورای روستاها انتخاب می کنند .

    دهدار نیز با اخذ رای اعضای شورای دهستان انتخاب می شوند .

    اما در شهر اعضای شورای شهر ونیز شهرداران با آراء مستقیم مردم انتخاب می شوند .

    در این لایحه وظایفی نظیر سازمان دادن به فعالیت های مردمی برای برطرف کردن مشکلات ، بهبود وضع مناطق و همکاری و نظارت در امور عمرانی ، امدادی و فرهنگی برای شوراها پیش بینی شده است .

    دهداران و شهرداران منتخب مردم بر اساس لایحه مذکور علاوه بر وظایف قانونی خود مصوبه های شورا ها را در حدود قانون اجرا می کنند .تاریخچه شهرداری خوی شهرداری خوی در سال 1307 هجری شمسی به دست استاد علی اکبر توانا ( معمار مشهور خویی ) در محل ساختمان قدیم شهرداری واقع در خیابان شهید صمد زاده ( فعلی ) تاسیس گردید.

    ملک شهرداری فعلی بصورت مشاعی ( مشترک بین ملک مسجد و شهرداری ) در اختیار شهرداری فعلی است .در ملک فعلی شهرداری در بیشه زار صدها درخت اصله تبریزی تنومند در محل قدیم شهرداری وجود داشت .

    به شهردار قدیم رئیس بلدیه شهر میگفتند .

    شهرداری در زمان ، 5 الی 6 نفر کارگر روز مزد داشت .

    و این کارگران ( عمله ) سپور بودند و کوچه ها را آب پاشی میکردند و جاروب میکردند .

    کوچه های شهر اکثراً خاکی بودند .در سال 1312 خیابان های اصلی شهر احداث شد ( خیابان طالقانی و خیابان شریعتی )در سال 1316تنها در چند محل از شهر آسفالت وجود داشت از 1330 سر آغاز آسفالت خیابانهای شهر بوده است .

    وظایف شهرداری در بدو تشکیل بیشتر نظافت و رفت روب شهر بوده است .

    شهرداری در سال 1330 ، 35 نفر کارمند و 20 نفر کارگر داشته است .

    بیشتر منابع درآمدی شهرداری ، از وضع عوارض بوده است شهرداری بر امر آب ، برق ، نان ، گوشت ، بهداشت شهر با نظافت ، رفت و روب (خدمات شهری) نیز نظارت داشته است .

    در سال 1307 شهر خوی دارای پنج دروازه ورودی بوده و در هر کدام از این دروازه ها از ورود و خروج به شهر عوارض دریافت میگردید .

    از کالاهای وارداتی ، اجناس فروشی در میادین گندم ، نمک ، دواب عوارض دریافت میگردید .

    بعداً وظایف شهرداری توسعه یافته و به پروانه های ساختمانی و مغازه ها و سایر مجوزها از مردم عوارض دریافت میگردید .

    شهرداری از قدیم زیر نظر انجمن شهر فعالیت میکرد .

    فرمانداری مستاجر 5 ساله در شهرداری خوی بوده است بصورت رایگان و در ساختمان قدیم شهرداری ادای وظیفه می نمود .

    تا سال 1330 بیشتر شعبات شهرداری در ساختمان قدیم اداری وظیفه می نمودند ع به تدریج در محوطه حیات قدیم ، ساختمان جدید مدن اضافه گردید .

    اختیارت شهرداری جامع بود : محدوده های ساختمانی محدوده های شهر محدوده حریم شهر محدوده خارج از شهر انجمن شهر بیشتر از افراد ریش سفید محل ، رسیدگی کننده به مشکلات مردم انتخاب میگردید .

    در قدیم به رئیس اداره خدمات شهر ، رئیس امور شهر می گفتند هر کارگر شهرداری ، گاری دستی ، بیلچه و آب پاش و جارو داشت ، کوچه های خاکی قبلاً آب پاشی شده بعداً جاروب می شدند .

    در جدول کشی های خیابان طالقانی از سنگ قبرهای قبرستان های اطراف خوی استفاده میشد .

    در هنگام تعریض خیابان انقلاب ، پول و سرمایه کافی نداشتیم و بیشتر تجاری ها و مغازه های خوی در این خیابان قرار داشتند .

    بیشتر مهندسین شهرداری از ارومیه ( رضائیه )می آمدند و بیشتر آنها ارمنی بودند .در سال 1338 کاشتن درختان چنار در این شهر آغاز شده است .بیشتر قبرستانهای شهر مسیرگشائی شده است و ورود حیوانات به شهر ممنوع شده است .

    هم اینک شهرداری خوی با داشتن درجه 9 و نزدیک به 300 نفر پرسنل کارمند و کارگر رسمی و قراردادی به عنوان یکی از شهرداریهای فعال به شمار می رود.

    شهرداری خوی همچنین دارای 4 ناحیه و دارای 5 سازمان آتش نشانی ، اتوبوسرانی ، تاکسیرانی، گورستان ها و سازمان عمران و بهسازی می باشد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه درهر جامعه ای چه بزرگ و چه کوچک که قرار است در کنار هم زندگی نمایم ایجاب می نماید جهت خدمات وبهتر زیستن تحت هر عنوان وسیله ای یا دستگاهی یا سازمانی متشکل جهت این امر از طرف همان جامعه یا از طرف دستگاه حکومتی یا قوانین وصف شده که بتواند آرامش و آسایش دیگران را تامین نماید بوجود می آید . شهر : تاکنون تعریف جامعی برای شهر که در برگیرنده همه یا بیشتر ویژگیهای آریا شد بیان نشده ...

شهرداری از نظر لغوی از دو کلمه «شهر» و «داری» تشکیل گردیده که «داری» به معنی اداره و مدیریت و «شهر» پس از 1362 به جایی که دارای شهرداری باشد اطلاق می گردید. بنابراین از نظر لغوی شهرداری را می توان سازمان اداره شهر دانست و در اصطلاح، شهرداری به واحدی گفته می شود که به منظور اداره امور محلی و ارائه خدمات عمومی موردنیاز شهروندان در یک مرکز جمعیتی با خصایص شهری تشکیل می شود. در ...

چکیده : شهرداری درعرف جهانی بعنوان مظهری ازدولت محلی بشمارمی آید.شهرداری ها بعنوان موثرترین نهاد شهری وظایف و خدمات گسترده ای را بعهده دارند که براساس سند چشم انداز 20 ساله کشور و برنامه چهارم توسعه بر حیطه این وظایف افزوده خواهد گردید. شهرداری ها نیز مانند دولت تمام فعالیت های مالی خود،اعم از کسب درآمد و پرداخت هزینه ها که به منظور اجرای برنامه ها و وظایف متعدد خود صورت می گیرد ...

فصل 1 ويژگيهاي جغرافيايي و اقليمي منطقه محل مورد نظر براي طراحي، در منطقه 15، شهرداري تهران واقع مي‌باشد. مطالعه ويژگيهاي اقليمي پروژه حاضر، بر اساس آمار 15 ساله (1344-1359 ه .ش) ثبت شده در ايستگاه کليماتيک مستقر در نمايشگاه بين‌المللي تهران

آشنايي با سازمان ثبت احوال کشور سازمان ثبت احوال کشور در حال حاضر به صورت سازماني با شخصيت حقوقي مستقل مي باشد که ازلحاظ اداري, مالي، اجرائي، وظايف و مسئوليتهايي که به عهده دارد بر اين استقلال متکي است. سازمان مذکور تابع وزارت کشور است و يک سازمان

اکنون که بناي آن داريم تا صنعت برق کشور را با سير در گذشته نظاره گرباشيم گذشتن از نام نيروگاه طرشت نام آشناي ديرينه دست اندرکاران ديروز و امروز برق ايران روا نخواهد بود . براستي که برگي ارزنده از تاريخ صنعت برق با اين نام ورق مي خورد . تاريخچه تشکي

اکنون که بناي آن داريم تا صنعت برق کشور را با سير در گذشته نظاره گرباشيم گذشتن از نام نيروگاه طرشت نام آشناي ديرينه دست اندرکاران ديروز و امروز برق ايران روا نخواهد بود . براستي که برگي ارزنده از تاريخ صنعت برق با اين نام ورق مي خورد . تاريخچه تشکي

آشنایی با سازمان ثبت احوال کشور سازمان ثبت احوال کشور در حال حاضر به صورت سازمانی با شخصیت حقوقی مستقل می باشد که ازلحاظ اداری, مالی، اجرائی، وظایف و مسئولیتهایی که به عهده دارد بر این استقلال متکی است. سازمان مذکور تابع وزارت کشور است و یک سازمان متمرکز محسوب می شود. کلیه ادارات ثبت احوال تابع اداره مرکزی بوده و ملزم به رعایت و اعمال قوانین و آئین نامه های مصوب در سطح کل کشور ...

مقدمه: از برنامه‌ها و راهبردهای اصلی در برنامه‌های مدیریت شهری و حصول به مدیریت شهری کارآمد و مؤثر، ایده نهادینه‌سازی مشارکت و حضور مستقیم مردم در فرآیند اداره و مدیریت شهرها بوده است که در جوامع مختلف به اشکال گوناگون و روش‌های گاه متفاوت، قابل مشاهده می‌باشد. بنابراین یکی از الگوهای یاد شده در جهت تحقق اهداف برنامه‌ریزی و مدیریت شهرها، دعوت و جلب مشارکت مردم برای تهیه ...

مقدمه : در عصر کنونی جهان در حال تغییرات سریع در همه عرصه های زندگی بشری و کره خاکی است و علوم بشری به شدت در حال تغییر و تکامل می باشند . به تبع این تغییرات در زندگی و ارتباطات بشری، علم ساختمان و معماری نیز مانند کلیه علوم دیگر دستخوش تغییر و تکامل و دگرگونی است به طوریکه از آثار تاریخی در عرصه های مختلف پیداست این تغییرات در طول تاریخ متناسب با رانش و نحوه زندگی انسان ها ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول