دانلود مقاله عامل های شیمیایی و آثارآن بر محیط زیست

Word 98 KB 7718 71
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی هوافضا - دفاعی و جنگ
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • فصل اول: پدافند شیمیایی «عوامل شیمیایی» موادی هستند جامد، مایع و گازی شکلی که بر اثر خواص فیزیکی و شیمیایی خود موجب ضایعات شیمیایی یا تلفات رزمی و یا آسیب جسمانی بر روی انسان و حیوان گردیده و در رشد ونمو گیاهان و نباتات ایجاد دگرگونی کرده و باعث ایجاد پرده دود و آتش می‌گردد.

    «ضایعه شیمیایی » ضایعه ایست که شخصی را بر اثر تأثیر مقدار کافی از عوامل سمی و شیمیایی از انجام مأموریت باز می دارد و در صورت استفاده در غلظت بالا باعث مرگ شخص می‌گردد.

    « هیدرولیز » به واکنش یک ماده شیمیایی با آب که موجب خنثی شدن اثر آن عامل یا کاهش اثر آن می‌شود.

    «غلظت» مقدار بخارات یا ذرات شیمیایی موجود در واحد حجم هوا که به صورت میلی گرم بر مترمکعب در دقیقه بیان می شود.

    «دز» حاصل ضرب غلظت در واحد زمان که شدت عمل فیزولوژیکی را نشان می دهد.

    «انواع دز» 1- دز کشنده 2- دز ناتوان کننده «دز کشنده» دزی است که 50% از پرسنلی را که بدون حفاض باشند را در صورت عدم مداوای به موقع خواهد کشت.

    « دز ناتوان کننده» دزی است که 50% از پرسنلی را که بدون حفاض باشند را در صورت عدم مداوای به موقع ناتوان خواهد کرد یا از ادامه مأموریت بازخواهد داشت.

    «پایداری» مدت زمان اثر یک عامل شیمیایی که موجب ایجاد ضایعه بر روی افراد می شود یا ثبات و پایداری یک عامل شیمیایی در منطقه را پایداری گویند.

    «عوامل مؤثر در پایداری» 1- خصوصیات فیزیکی (فرار بودن آن) 2- شرایط جوی (درجه حرارت و سرعت باد از مهمترین عوامل آن است) 3- نحوه پرتاب و پخش (توسط راکتها یا پخشانهای هوایی) 4- وضعیت زمین (پستی و بلندیها و نواحی جنگلی یا بایر در آن نقش مهمی دارد.

    «انواع پایداری» 1- عوامل شیمیایی پایدار : این دسته از عوامل شامل موادی هستند که از لحاظ پایداری قدرت زیادی دارند و می توانند یک الی چند روز در منطقه باقی بمانند و نقطه جوش آنها بیشتر از 130 می‌باشد.

    به صورت کلی کمتر فرار هستند مانند عامل تاولزا، اعصاب و DM .

    2- عوامل شیمیایی ناپایدار: عواملی هستند که پایداری آنها کم و فرار هستند وبیشترین تأثیر آنها یک الی دو ساعت می باشد و نقطه جوش آنها پایین تر از 130 می‌باشد مانند عوامل خون و خفه کننده.

    «طبقه بندی عوامل شیمیایی» 1- شکل ظاهری جامد مانند اشک آور مایع مانند تاولزا گاز مانند خفه کننده 2- نوع استفاده و کاربرد ضد گیاه آموزشی ضد مواد کنترل اغتشاش آتش زا سمی دودزا ناتوان کننده 3- از نظر فیزیولوژیکی اعصاب تاولزا خفه کننده مختل کننده در رشد گیاهان خون «اختلال کننده د رشد گیاهان به دسته های زیر تقسیم بندی می‌شوند» اینگونه مواد باعث رشد یا عدم رشد یا تغییر واحد فیزیکی در گیاهان می‌شوند و به سه دسته تقسیم بندی می‌گردند: 1- دیفلونیتها : باعث ریزش نابهنگام برگ درختان می‌شوند.

    2- دسیکنتها : باعث از بین رفتن شاخ و برگ گیاهان می‌شوند.

    3- هربیایدها: موجب خشک شدن ریشه گیاهان و تغییر واحد فیزیکی آن می‌شود.

    «مصمومیت» به هم خوردن تعادل فیزیکی و فیزیولوژیکی و روانی در موجود زنده به هنگام برخورد با مواد سمی را مصمومیت گویند که به دو صورت هاد و مضمن می باشد.

    «زهرابه یا پادزهر» موادی هستند که از سلولهای حیوان یا نباتات گرفته می شوند و وقتی که در بدن انسان یا حیوان تزریق می شود موجب تشکیل ضد سمی بنام پادزهر می شوند.

    «آئورسل» ذرات جامد، مایع یا گاز که به صورت معلق در هوا هستند و به صورت بخار یا دود یا ابر درآمده و قابل رؤیت می باشند: «16/12/85» «علائم اختصاری دوزها» 1- دز کشنده از راه تنفس : LCT 2- دز کشنده از راه پوست : LCT 3- دز ناتوان کننده از راه پوست : ID 4- دز کشنده نوات کننده از راه تفنس : LD «عوامل خفه کننده » 1- کلر CL 2- کلروپکرین PS 3- فژن CG 4- دی فژن DP «علائم مصمومیت به وسیله گاز خفه کننده » 1- احساس مزه شیرین در دهان 2- احساس خارش در گلو 3- سوزش چشمها 4- کبود شدن دست و پا و لب 5- دم و بازدم شدید 6- احساس تنگی نفس شدید 7- سر درد و سرفه در مواقعی که دوز عامل شدید باشد همراه با خون «نکته» حالت گازی CG بوی چمن تازه و حالت مایع آن بوی کاه گندیده را می‌دهد.

    «عمل فیزیولوژیکی عامل خفه کننده» عامل خفه کننده مثل CG توسط مجاری تنفسی وارد بدن شده و با هوای مرطوب داخل ریه ها تولید اسید کلروید کرده این اسید به مویرگها آسیب رسانده و باعث پاره شدن آنها می‌گردد و پلاسمای خون در کیسه هوایی ریخته می شود و فرد بخاطر قطع اکسیژن از بین می‌رود.

    «عوامل اولیه و ثانویه عامل خفه کننده را بنویسید» 1- عوامل اولیه :‌احساس مزه شیرین در دهان – خشک شدن گلو – خارش گلو – سوزش چشمها – احساس سرماخوردگی با سرفه – سردرد همراه با تهوع – بی تعادلی و ضعف 2- عوامل ثانویه: پس از 12 ساعت دم و بازدم شدید – کند شدن ضربان نبض – سرفه شدید همراه با خون – کبود شدن لب و دست و پا – احساس تنگی نفس شدید – در مرحله آخر فرد مصدوم و آسیب دیده ضمن احساس دل درد شدید بی هوش شده و از بین می‌رود.

    «خصوصیات فیزیکی و شیمیایی CG » نقطه جوش آن 7 و نقطه انجماد آن 128- در حالت فیزیکی گاز بوده و در 0 به صورت مایع قهوه ای رنگ می‌باشد و به سرعت هیدرولیز شده و در مناطقی که رطوبت بیش از 70% باشد نقش دسیکنتها را بازی می کند مدت اثر آن یک ساعت می باشد.

    دز کشنده آن 3200 و دز ناتوان کننده آن 1600 میلی گرم بر مترمکعب در دقیقه می‌باشد عمل فیزیولوژیکی آن خونریزی در ششها می باشد و بیشتر در حفره روباهها نفوذ می‌کند.

    «کمکهای اولیه و حفاظت در برابر عوامل خفه کننده » 1- استفاده از ماسک و لباس حفاظتی 2- خارج شدن از منطقه در خلاف جهت باد 3- جلوگیری از تحرک زیاد و نگه داشتن مصدوم در محیط گرم 4- تعویض لباسهای آلوده 5- دادن مایعات گرم به مصدوم 6- دادن تنفس مصنوعی 7- رفتن به ارتفاعات «عوامل خون» 1- سیانید هیدروژن AC 2- آرسین هیدرید SA 3- کلروسیان CK 4- بروموسیان BR «عمل فیزیولوژیکی عامل خون» وقتی عامل خون از راه پوست یا تنفس وارد بدن می شود سیانید با هموگلوبین خون ترکیب شده ترکیبی بنام متوگلوبین می‌دهد که این ترکیب روی آنزیم سیتوکرومواکسیداز اثر گذاشته و کار آن را مختل می کند در نتیجه نقل و انتقالات اکسیژن و دی اکسید کربن مختل شده و بدن دچار کمبود اکسیژن شده و در نهایت موجب خفگی مرگ می‌شود.

    «خصوصیات سیانید هیدروژن» ماده ایست بسیار فرار بی رنگ با مزه تلخ بادام که باعث خفگی داخلی یا سلولی می شود، می‌تواند به خوبی جذب لباس، پتو و حتی سیمان می شود به راحتی با حلالهای عالی حل می‌شود نقطه جوش آن 7/26 و نقطه ذوب آن 2/13 می‌باشد.

    «عوامل و عوارض سیانید هیدروژن» 1- عوارض تنفسی لکنت زبان،‌کندشدن ضربان قلب، احساس مزه تلخ بادام در دهان ، جاری شدن آب از دهان و بینی ، قرمز شدن سفیدی چشم 2- عوارض پوستی گرم شدن و قرمزشدن پوست، لکه لکه شدن پوست، زیاد شدن خون در سر، به خواب عمیق فرورفتن «عوارض و عوامل آرسنین هیدرید» 1- احساس سرما در بدن به خصوص در دست و پا 2- قرمز شدن یا بنفش شدن رنگ ادرار 3- احساس تشنگی 4- قرمز شدن رنگ پوست 5- کاهش قدرت تشخیص 6- ضعف و بی­حسی کلی «عوارض و علائم کلروسیان» 1- ریزش اشک از چشم 2- قرمز شدن پوست و چشم 3- غیرارادی بودن ادرار 4- احساس خارش در بدن «عوارض و علائم بروموسیان » 1- کند شدن ضربان قلب 2- جلوآمدن چشم از حدقه 3- آبریزش از دهان 4- احساس فرورفتگی در قفسه سینه «عوامل و عوارض عامل خون» 1- احساس مزه بادام تلخ در دهان 2- جاری شدن اشک از چشم 3- احساس ویزویز در گوش 4- لکنت زبان 5- کبود شدن چهره 6- کندشدن ضربان نبض 7- احساس سردرد و سرگیجه 8- کم شدن عرق بدن «کمکهای اولیه و حفاظت در برابر عامل خون» 1- حبس نفس و پوشیدن ماسک و لباس حفاظتی 2- خروج از منطقه در خلاف جهت باد 3- دویدن به سمت نقاط پایین به جز عامل کلروسیان 4- تنفس مصنوعی 5- استفاده از آمپول امیل نیتریت به تعداد 8 عدد به صورت زوجی و فاصله زمانی 6 الی 5 دقیقه یا استفاده از آمپول نیترومیل به تعداد 6 عدد در فاصله زمانی 8 الی 10 دقیقه «روشهای استفاده از آمپول امیل نیتریت یا نیترومیل» آمپول آمیل نیتریت را به فاصله زمانی 4 الی 5 دقیقه به صورت زوجی مورد استفاده قرار می دهیم که به صورت استنشاقی می باشد که در منطقه به صورت زوجی پشت لنزهای چشمی وارد کرده و آنرا می‌شکنیم و خارج از منطقه جلوی بینی گرفته و می شکنیم.

    آمپول نیترومیل به تعداد 6 عدد به صورت تکی مورد استفاده قرار می گیرد که فاصله زمانی آن 8 الی 10 دقیقه می باشد و طریقه مصرف آن مانند آمپول امیل نیتریت می باشد.

    «آمپول امیل نیتریت چگونه باعث می شود فردی که عامل خون را دریافت کرده وضعیتش بهتر گردد» وقتی آمپول مصرف می گردد متموگلوبین موجود در خون را مورد هدف قرار داده و عامل سمی خون را جذب می کند و ترکیب متموگلوبین را می شکند در نتیجه آنزیم سیتوکرومیکسیداز به راحتی اکسیژن و دی اکسید کربن را در سلولهای بدن انتقال میدهد.

    «نکته» باید دقت شود بدون تجویز پزشک نباید بیش از 8 عدد آمپول امیل نیتریت مصرف شود چون باعث مرگ شخص می گردد.

    «عوارض ناشی از استفاده بیش از اندازه آمپول امیل نیتریت» 1- باعث لخته شدن خون می گردد 2- فشار خون را پائین می آورد و در نتیجه موجب مرگ نفر می گردد.

    «بهترین روش درمانی و دارویی در پشت جبهه برای عامل خون» روش پزشکی که شامل تزریق نیترید سدیم وتری سولفات سدیم می باشد که برای جلوگیری از عمل متموگلوبین در خون می باشد و تنها ایراد این روش عدم پایداری ترکیب فوق می باشد بدین ترتیب که بعداز ساخته شدن در آزمایشگاه باید فوراً مورد مصرف قرار گیرند به همین دلیل نمی توان حتی یک آمپول به صورت آماده در اختیار شخص گذاشت.

    «نکته » مایع داخل امیل نیتریت تری سلفات سدیم است.

    «نکته» برای رفع آلودگی از چشمها در برابر عامل خون از 3% بیوکربنات سدیم استفاده می‌شود.

    «نکته» دز کشنده سیانیت از راه پوست 500 میلی گرم و از راه تنفس 26/2% میلی گرم برمترمکعب در دقیقه می باشد.

    «عوامل تاولزا را نام ببرید؟» «آرسنیک ها» لوتیزیتها (L) که از مشهورترین آنهاست بویی شبیه گیاه شمعدانی دارد که کاملاً سمی بوده و به سرعت هیدرولیز می شود صورت مایع آن خطرناکتر از بخار آن است.

    آسیب به چشمها از طریق این عامل شدیدتر از عامل گوگردی می باشد، عوارض ناشی از L بدین صورت می‌باشد که به علت بزرگ شدن روده ها اسهال شدید، بی تابی، ضعف و کاهش حرارت بدن و کم شدن فشار خون می شود.

    «خصوصیات گازهای گزنده» دارای بوی تند یا آزاردهنده یا بوی نامطبوع، به حالت جامد یا مایع، درجه ذوب آن کم، در صورت تماس با بدن درد فوری ایجاد می کند بیشتر مخاطی بین و اطراف چشم را تحریک می کند و سبب جاری شدن آب ازچشمها می شود هر قسمتی از پوست که با این ماده تماس پیدا کند ظرف مدت 30 ثانیه سفید شده که اطراف نقطه سفید دایره سرخی ایجاد میشود و مدت زمان بهبودی آن ممکن است دو ماه طول بکشد نقطه جوش آن 129 و نقطه ذوب 63 می‌باشد.

    «اثر فیزیولوژیکی عامل تاولزاروی بدن» اولین علائم پس از 2 الی 8 ساعت روی پوست نمایان می شود که در صورت آلوده شدن به عوامل تاولزا فرد احساس گرمی و سوزش در پوست می کند و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی لکه های قرمز متمایل به زرد روی پوست دیده می شود که پس از گذشت 1 الی 2 روز لکه ها پر از آب و تاول دیده می شود که مدت زمان درمان آن ممکن است دو هفته یا چند ماه طول بکشد یا سالها روی بدن بماند در صورتیکه تاول پاره شود حجم آن روی پوست زیاد می شود.

    «اثرات گازهای گزنده بر روی چشم» 1- تورم پلک ها 2- تنگ شدن مردمک چشم 3- احساس وجود شن ریزه در چشم «اثرات عوامل تاولزا در افرادی که از راه تنفس آلوده میشوند» 1- احساس سوزش در بینی 2- آبریزش از بینی همراه خون 3- قرمز و متورم شدن مخاطی بینی 4- عطسه کردن 5- ایجاد رنگ سیاه شبیه دوده در سوراخهای بینی 6- احساس خشکی در بینی 7- عرق سرد «عوارض عمومی تاولزا» 1- احساس خشکی در بینی 2- استفراق همراه با درد شدید 3- سردرد و تنفس شدید 4- آبریزش از بینی 5- عطسه کردن 6- عرق سرد «اثرات عامل تاولزا بر روی چشم» اگر فردی با دست آلوده چشم های خود را بمالد باعث نابودی چشم و از بین رفتن بینایی فرد می گردد که در این صورت باید چشمها را با آب تمیز شسته و از منطقه آلوده خارج شویم و چشمها را دوباره با محلول تمیز کننده شستشو دهیم.

    «کمکهای اولیه و حفاظت در برابر عوامل تاولزا» 1- استفاده از ماسک و لباس حفاظتی 2- خارج کردن فرد مصدوم از محیط آلوده 3- رفع آلودگی و تمیز نگه داشتن فرد مصدوم بااستفاده از قوطی ام .

    13 یا پماد ام .

    5 4- جلوگیری از باز شدن تاول در صورتیکه تاولها ترکیده باشند مانند سوختگی عمل می کنیم.

    «نکته» اثرگذاری عوامل تاولزا در جاهای حساس و مرطوب مانند زیربلغ، کشانهای ران و زیرچشمها سریعتر از جاهای دیگر می باشد.

    «تقسیم بندی عوامل اعصاب» «نکته » سری v 10 برابر قدرت در برابر G دارد.

    «اثر فیزیولوژیکی عامل اعصاب» عوامل اعصاب بر روی سیستم مرکزی اعصاب اثر می گذارد و با مختل کردن آنزیم استیل کولین استراز در محل سینابس سلولی باعث مختل شدن دستگاه عصبی و جلوگیری از انتقال پیام عصبی در محل سینابسها می شوند.

    «کار آنزیم استیل کولین استراز» فضای سینابسی بین دو سلول عصبی را پر کرده و کار انتقال پیام را انجام می دهد.

    «عوارض و عوامل عامل اعصاب روی بدن» 1- عرق زیاد 2- تنگی نفس 3- تنگ شدن مردمک چشم 4- تند شدن ضربان قلب 5- ادرار غیرارادی 6- حالت تهوج 7- خیره شدن به یک نقطه 8- جاری شدن آب از دهان و بینی.

    «کمکهای اولیه در مورد عامل اعصاب» 1- حبس نفس و پوشیدن ماسک و لباس حفاظتی 2- استفاده از آمپول آلتروپین به تعداد 3 عدد به فاصله زمانی 10 دقیقه و یا آمپول آترومیل به تعداد دو عدد فاصله زمانی 10 الی 15 دقیقه 3- تنفس مصنوعی 4- خارج شدن از منطقه در خلاف جهت باد 5- پاک کردن مایعات آلوده از روی پوست «نحوه تزریق آمپول آتروپین» آتروپین به تعداد 3 عدد و به فاصله زمانی 10 دقیقه مورد استفاده قرار می گیرد که با زاویه 45 درجه در قسمت گوشتی ران تزریق می شود باید توجه داشت ابتدا ضامن زردرنگ را درآورده و در جیب سمت چپ می گذاریم مایع داخل آن حاوی 2 میلی گرم تیوسولفات سدیم می‌باشد.

    «اثرات شفابخش آمپول آتروپین» 1- باعث خشک شدن دهان می شود 2- بهتر شدن دید چشم 3- حفظ تعادل 4- خشک شدن پوست «علائم تزریق آمپول آتروپین به شخصی که در معرض عوامل اعصاب قرار نگرفته باشد» 1- یک آمپول یا 2 میلی گرم: تشنگی، عدم تشخیص اجسام در فاصله نزدیک، گشاد شدن مردمک چشم.

    2- دو آمپول یا 11 میلی گرم: خشک شدن دهان، تار شدن دید چشم، گرفتگیصدا 3- سه آمپول یا 6 میلی گرم: 1- مانع از فعالیت بدن می شود 2- سرخ شدن و خشک شدن پوست 3- تند شدن ضربان قلب 4- خیالاتی شدن و در بعضی مواقع رفتارهای جنون آمیز 5- بالا رفتن حرارت بدن و خواب آلودگی 17/12/85 «عوامل کنترل اغتشاش» «موارد استفاده از عامل کنترل اغتشاش» 1- متفرق کردن ازدحامات 2- جهت آموزش 3- جهت فریب دادن «حفاظت و کمک های اولیه در برابر عامل اشک آور» 1- استفاده از ماسک و لباس حفاظتی 2- قرارگرفتن در معرض باد 3- ایجاد آتش 4- استفاده از پارچه مرطوب 5- دوش گرفتن با آب سرد 6- تعویض لباس های آلوده «نکته» شستن بدن ابتدا باید با آب سرد باشد چون باعث بسته شدن منافذ پوستی می‌شود و اگر با آب گرم باشد ممکن است پوست تاول بزند.

    «مشخصات CS» نام شیمیایی آن کلروبنزیل مونونیتریل، از نظر استفاده به دو دسته جهت آموزش و جهت متفرق کردن ازدحامات به کار می رود.

    از نظر فیزیولوژیکی باعث ریزش اشک می شود و شکل ظاهری آن جامد بی رنگ و در نقطه پخش سفید رنگ با بوی فلفل می باشد اثر آن فوری است و به مدت 5 الی10 دقیقه تأثیر دارد.

    «مشخصاتCN» به طور کلیCN به جز در موارد زیر شبیهCS می باشد: 1- بویی شبیه شکوفه سیب دارد 2- CN در غلظت های زیاد موجب ضایعات موقتی در چشم می شود، برای ناتوان کردن نفرات نیاز به غلظت زیادی می باشد.

    «مشخصاتCNC» عواملی است مایع و باعث ریزش اشک شده و از حل کردن 70%,CN30% کلروفورم به دست می آید، عمل آن مشابه CN بوده و برای کنترل اغتشاشات مورد استفاده قرار می گیرد.

    «عوامل و عوارض کنترل اغتشاش» این عامل در قسمت های مخاطی اثر گذاشته و موجب سوزش چشم ها، بینی، گلو و کلاً مجاری تنفسی می شود و اثراتی همچون عطسه، سرفه، جاری شدن آب از دهان ریزش اشک از چشم، ایجاد خلط در بینی و گلو و اشکال در تنفس می شود.

    «نکته» برای استفاده مؤثر از CS آن را به صورت خالص یعنی CS2 به کار می برند چون که CS2 در مقابل هیدرولیز مقاوم تر است.

    «عوامل تهوع آور (DM) (آدامسایت ها)» عاملی است که جهت کنترل اغتشاشات به کار می رود که شکل فیزیکی آن جامد و پودر سفید رنگی است، مانند آئورسل افشانده می شود، باعث تهوع افراد گشته، بوی آن مثل پلاستیک سوخته یا مواد آتش بازی می باشد از علائم و نشانه های آن سردرد، سرگیجه و حالت تهوع می باشد.

    دز کشنده آن در فضای بسته 15000 و دز ناتوان کننده 30 میلی گرم بر مترمکعب در دقیقه می باشد.

    «نکته» DM در غلظت های بالا باعث مرگ و CS در غلظت های بالا باعث ناتوانی فرد می شود.

    «عوارض ثانویهDM» سردرد، سرگیجه، عرق زیاد، احساس سردی، استفراغ، دردشکم، انقباض روده ها و در نهایت مرگ فرد می شود.

    «نکته» عوارض DM بعد از 30 دقیقه بر روی شخص ظاهر می شود و به مدت چند ساعت ادامه می یابد.

    «حفاظت و کمک های اولیه در مقابلDM» 1- به محض دریافت این عامل از ماسک استفاده کنیم 2- اگر آب دهان در ماسک جمع شده از قسمت چانهآن را خالی کرده و ماسک را تمیز می کنیم.

    «نکته» رفع آلودگی از DM در صحرا یا مناطق باز نیاز نبوده ولی در مناطق سرپوشیده نیز با Ds.2/STB.

    «عوامل ناتوان کننده (BZ)» این ماده در حالت جامد بلوری سفید رنگ بوده، نقطه جوش آن30 درجه سانتی گراد است و از خصوصیات آن به هنگام استفاده به صورت دود سفید رنگ خارج می شود.

    «عوارضBZ» باعث سردرد، ایجاد شک های عصبی، ایجاد بی تعادلی و سستی در فرد می شود و فرد نمی تواند از جنگ افزار خود به درستی استفاده کند و هنگام رزم توان رزمی خود را از دست می دهد.

    «کمک های اولیه و حفاظت در برابرBZ» استفاده از ماسک، خارج شدن از منطقه آلوده، بستن دست و پای فردی که آلوده به این عوامل شده تا اثر آن از بین برود.

    «تفاوت سلاح های شیمیایی با دیگر سلاح ها» عدم تخریب مواضع، شکل ظاهری، نحوه حمل و انبارداری.

    «خصوصیات سلاح های شیمیایی (ویژگی)» پوشش منطقه وسیع، عدم تخریب بناها، نفوذ به مناطق سرپوشیده.

    «نشانه های یک تک شیمیایی (شرایط ماسک گذاری)» دیدن آتش توپخانه های دشمن، وجود دود در مواضع، مشاهده عوامل مایع بر روی اجسام، ریز نابهنگام برگ درختان، سوز بی جهت در ماری تنفسی، جاری شدن آب از چشم و مجاری تنفسی و بینی، احساس تنگی نفس و فشار در سینه، ورود به مناطق (ش م ه)، وجود بمب هایی که به بناها آسیب نمی رسانند.

    «چرا عوامل شیمیایی با خواص پنج گانه شناسایی نمی شوند؟» اکثر عوامل شیمیایی بدون بو می باشند، احتمال دارد با بوهای محیط اشتباه گرفته شوند، استنشاق گازهای شیمیایی خطرناک بوده و موجب عوارض شدید می شوند، اکثر عوامل شیمیایی قابل لمس نمی باشند.

    «21/12/85» «دستگاهND1» آشکارسازی است که به منظور آگاهی یافتن پرسنل از وجود احتمالی عامل های خطرناک در محیط به منظور بکارگیری به موقع لوازم حفاظتی طراحی و تولید شده.

    «کارایی دستگاه ND1» 1- شناسایی و هشداردهی عوامل جنگیHD به صورت خودکار (اتوماتیک)2- شناسایی سایر عوامل مانند خون، خفه کننده و اشک آور که به صورت غیرخودکار شناسایی می‌کند.

    «قابلیت های کار دستگاهND1» شناسایی و هشداردهی عوامل HD به صورت اتوماتیک، شناسایی سایر عوامل به صورت غیراتوماتیک، عملکرد اختصاصی نسبت به عوامل، کاربری و نگهداری آسان.

    «اساس کار دستگاه ND1» هوا از قسمت ورودی هوا وارد دستگاه می شود و از داخل لوله کاشف که حاوی ماده حساسی به نام سیلی کاژن می باشد عبور می کند، این مواد با ماده حساس داخل لوله واکنش داده و رنگ خاصی را ایجاد می کند رنگ حاصله توسط سیستم الکترونیکی دستگاه تجزیه و تحلیل و پیغام صادر می گردد.

    «شکل ظاهری دستگاهND1» 1- قسمت فوقانی که شامل مدارات الکترونیکی و اپتیک دستگاه یا سیستم بکارگیری آن می باشد که شامل: کلید تنظیم مجدد، صفحه نمایشگر، کلید10 وضعیتی، کلید گرم کننده، سوکت های آژیر راه دور،‌ قسمت ورودی هوا به داخل دستگاه.

    2- قسمت تحتانی که شامل یک باطری دو مرحله ای با دو سوکت قرمز و سیاه رنگ می‌باشد که ابتدا از قسمت سیاه رنگ آن استفاده می شود.

    «کارایی کلید10 وضعیتی» کلید 10 وضعیتی که 5 وضعیت اول آن کارایی دارد.

    وضعیت 1 روشن شدن دستگاه و به کار افتادن پمپ دستگاه (این وضعیت زمانی کارایی دارد که ما می خواهیم عوامل غیرخودکار را توسط شانه دستگاه شناسایی کنیم).

    وضعیت2 دستگاه خاموش است.

    وضعیت3 پمپ روشن و صفحه نمایش الکترونیکی روشن و آژیر خاموش می باشد از این وضعیت برای تست دستگاه استفاده می شود.

    وضعیت4 پمپ روشن، آژیر فعال، صفحه نمایش الکترونیکی خاموش.

    وضعیت5 (کارکرد کامل) پمپ کار می کند، مکش هوا انجام می گیرد، آژیر و سیستم نمایشگر روشن است.

    «نکته» توجه داشته باشید هنگام به کار انداختن کلید گرم کننده دستگاه باید روشن باشد در غیر این صورت یعنی در وضعیت خاموش روشن کردن کلید گرم کننده باعث کاهش عمر مفید دستگاه می شود.

    «آژیر دستگاه ND1» هنگامی که دستگاه به صورت خودکار عامل HD را شناسایی می کند، این آژیر اعلام خطر می نماید برای اینکه از این آژیر در مسافت های بیشتری استفاده می شود از یک آژیر سیار به طور 50 متر استفاده می شود که دارای دو سوکت سیاه و قرمز رنگ می‌باشد.

    «مشخصات فنی دستگاه ND1» ابعاد آن بدون باطری 23*28*10 سانتی متر، وزن دستگاه با باطری 9/5 کیلوگرم بدون باطری2/4 کیلوگرم، مقدار بخارات ورودی به دستگاه 5/2 لیتر در دقیقه می باشد.

    زمان پاسخ دهی دستگاه30 ثانیه و حساسیت آن برای گازهای خردل از 0001/0 تا 3/0 و برای لوئیزیت ها (L) از 0001/0 تا 25/0 و برای گازهای خفه کننده یا فسژن از 005/0 تا 8/0 و برای گازهای سیانیدهیدروژن از 005/0 تا 5/0 و برای گازهای BZ از 01/0 تا 1/0 میلی گرم بر لیتر می باشد.

    «محدودیت های دستگاه ND1» از محدودیت های دستگاه ND1 می توان به مواردی همچون اینکه بین 20- تا 55+ درجه و رطوبت نسبی 95% کارایی دارد.

    «فیلتر هوایی دستگاه» جنس فیلتر از کاغذ هپا به قطر 5/2 سانتی متر که کارآیی آن 99% نسبت به ذراتی است که قطر آن 3/0 میکرو می باشد.

    «قطعات قابل تعویض دستگاهND1» باطری، معر یا لوله های کاشف، فیلتر یا کاغذ هپا.

    «قطعات جانبی دستگاه» شانه، کیف دستگاه، آژیر راه دور، پروپ نمونه گیری، برش گر لوله کاشف.

    «نگهداری و انبارداری دستگاه ND1» دمای نگهداری 35- درجه الی 65 درجه، دستگاه ها در جعبه های مخصوص نگهداری می شوند که عاری از هر گونه گرد و خاک و مواد خورنده می باشند، محل نگهداری دستگاه باید در معرض باران و برف و رطوبت زیاد نباشد، مدت نگهداری برای معرف‌ها تا دوسال بین 15-25- درجه و برای باطری در دمای پایین تر از 25 درجه.

    «کاربرد دستگاه ND1» به صورت آشکارسازی و هشداردهنده در مناطق جنگی و آزمایشگاه های و انبارداری عوامل شیمیایی استفاده می شود.

    «رفع آلودگی از دستگاه ND1» درپوش و لوله نگهدارنده را در محلول رفع آلودگی کننده (D.S2) قرار داده و سپس آنها را می شوییم، بعد کل دستگاه را با محلول D.S2 آغشته می کنیم ورودی دستگاه را آب می کشیم و داخل دستگاه را به وسیله مک هوایی 30 درجه به مدت 10 دقیقه یا به وسیله کلید گرم کننده به مدت 20 دقیقه می توان دستگاه را رفع آلودگی کرد.

    «دستگاه NDCAM» این دستگاه قادر است عوامل شیمیایی اعصاب را در غلظت هایی ؟؟

    پایین تر از غلظت خطرناک شناسایی و هشداردهی کند.

    (1/0 میلی گرم بر مترمکعب در دقیقه) «کاربرد دستگاه NDCAM» آشکارسازی فردی و گروهی، آشکارساز قابل نصب بر روی خودرو، استفاده در پناهگاه‌ها و پست های فرماندهی، آشکارسازی سطوح آلوده.

    «لوازم جانبی دستگاه NDCAM» کیف حمل مخصوص، کیف حمل برزنتی، آژیر راه دور، فیلتر، باطری، کتابچه راهنما، آچار فیلتر، پروپ هوا.

    «مشخصات فنی دستگاه» ابعاد: 28*5/10*28 وزن با باطری: 7/5 کیلوگرم و بدون باطری: 4 کیلوگرم انواع باطری: باطری غیرقابل شارژ BP77DL و باطری قابل شارژ RB1.

    «غلظت لازم برای فعال شدن آژیر» 5 میلی گرم بر مترمکعب (حد آشکارسازی و زمان لازم برای فعال شدن آژیر با پروپ 60 ثانیه و بدون پراب 30 ثانیه).

    «نحوه عمل دستگاه NDCAM» هوا از قسمت ورودی دستگاه به درون یک فیلتر حرارتی هدایت می شود، هوای گرم شده مستقیماً وارد محفظه یونیزاسیون شده و یونیزه می شود، یون های ایجاد شده پس از عبور از یک مسیر اختصاصی به جمع کننده رسیده و تبدیل به سیگنال الکتریکی می‌شود، پس از انجام فرایندهای لازم بر روی سیگنال پیغام مناسب صادر می شود.

    23/12/85 «کیف کاشف (5-3)» 1- توانایی و آشکارسازی پنج عامل شیمیایی در حالت گاز و بخار به شرح زیر: گاز خردل (HD): در غلظت 001/0 میلی گرم در لیتر در کمتر از 5/1 دقیقه.

    گاز فسژن (CG): در غلظت 004/0 میلی گرم در لیتر در کمتر از30 ثانیه.

    گاز سیانیدهیدروژن(AC): در غلظت 005/0 میلی گرم در لیتر در کمتر از30 ثانیه.

    گال کلروسیان (CK): در غلظت 005/0 میلی گرم در لیتر در کمتر از30 ثانیه.

    گاز سارین و سومان (GD),(GB): در غلظت 002/0 میلی گرم در لیتر در کمتر از30 ثانیه.

    2- توانایی اندازه گیری شدت الودگی در سه سطح: خطرناک، بسیار خطرناک، کشنده.

    3- توانایی و آشکارسازی سه عامل شیمیایی: سریG,V از عوامل اعصاب و عامل خردل (H) در حالت مایع با قطراتی به حجم 02/0 میلی لیتر.

    4- توانایی نمونه برداری از عوامل ناشناخته.

    5- امکان استفاده در شب 6- قابلیت استفاده در دمای 20 درجه سانتی گراد الی 55 درجه سانتی گراد.

    7- استفاده در محیط دودآلود و گرد وغبار 8- امکان ارتفاع و افزایش توانایی آشکارسازی سایر عوامل مانند VX,CS,BZ «مشخصات فیزیکی کیف کاشف 5-3» ابعاد 15*5/12*8، وزن کل دستگاه 750 گرم الی 800 گرم، رنگ کیف سبز نظامی، طول پمپ 5/21 سانتی متر.

    «محتویات کیف 5-3» 1- 45 عدد لوله آشکار ساز جهت آشکارسازی عوامل شیمیایی به قرار زیر: 10 عدد لوله آشکارسازHD با مشخصه یک نوار زرد 10 عدد لوله آشکارساز CG با مشخصه یک نوار سبز 10 عدد لوله آشکارساز کلروسیان و سیانید هیدروژن با مشخصه دو نوار سبز 10 عدد لوله آشکارساز عامل اعصاب با مشخصه یک نوار قرمز 5 عدد لوله آشکارساز جهت نمونه برداری (عوامل ناشناخته) 2- چراغ قوه 3- فیلتر 4- کاغذ هپا 5- پمپ دستی 6- فویل گرم کننده 7- محلول گرم کننده 8- دفترچه ام.8 9- آچار جهت شکستن لوله ها 10- دفترچه راهنما «نکته» این کیف یکبار مصرف بوده و پس از استفاده باید آن را منهدم کرد.

    «دفترچه آشکارساز ام.8» حاوی 28 عدد کاغذ ترموسل می باشد که در برخورد با عوامل شیمیایی مایع نظیر اعصاب و تاولزا تغییر رنگ می دهد، در برخورد با عوامل اعصاب سریG به رنگ قهوه‌ای و اعصاب سریV به رنگ سبز تیره و در برخورد با عوامل تاول زا به رنگ قرمز درمی آید.

    (عوامل اعصاب را ظرف45 ثانیه و عوامل خردل را زیر 30 ثانیه نشان می دهد).

    «معایب دفترچه ام.8» فقط برای عوامل مایع به کار می رود، در مقابل مواد رفع آلودگی کننده تغییر رنگ می‌دهد و ممکن است با عوامل شیمیایی اشتباه گرفته شود، مثلاً در برخورد با DS.2 به رنگ سبز درمی آید و ممکن است با عوامل سریV اشتباه گرفته شود، با اینکه سرعت عمل آن فوری است ولی فقط وجود احتمالی عامل شیمیایی را در منطقه نشان می دهد.

    «طریقه ماسک برداری با کیف کاشف» هنگامی که با استفاده از کیف کاشف از رفع آلودگی منطقه اطمینان حاصل کردیم، فرمانده یا ارشدترین نفر سه نفر را به عنوان قوی هیکل، متوسط و ضعیف انتخاب می‌کند و به آنها دستور ماسک برداری را به مدت 5 دقیقه می دهد و بعد آنها ماسک گذاری کرده و فرمانده 10 دقیقه آنها را تحت نظر قرار می دهد اگر در این مدت تغییری در وضعیت ظاهری آنها دیده نشد دستور ماسک برداری را می دهد در غیر این صورت دستور ماسک برداری را نمی دهد.

    «طریقه ماسک برداری بدون کیف کاشف» در این مرحله ما مطمئن نیستیم که منطقه آلوده باشد یا نه، فرمانده 3 نفر را به عنوان قوی هیکل، متوسط و ضعیف دستور ماسک برداری به صورت روزنه ای را می دهد به این صورت که در 3 ثانیه اول ماسک برداری، چشم ها را بسته و نفس نمی کشیم بعد از 3 ثانیه به مدت 1 ثانیه چشم ها را باز کرده و نفس می کشیم و سپس ماسک را روی صورت محکم می کنیم، فرمانده 10 دقیقه آنها را تحت نظر می گیرد، اگر تغییری در وضعیت آنها دیده نشد این بار به مدت 1 دقیقه دستر ماسک برداری داده تا چند لحظه نفس بکشند سپس آنها را 10 دقیقه تحت نظر قرار می دهیم اگر تغییری ایجاد نشد این بار به مدت 5 ماسک را برداشته نقش میکشیم بعد ماسک گذاری می نمائیم سپس آنها را 70 تحت نظر قرار می دهد اگر تغییری در وضعیت ظاهری آنها دیده نشد دستور ماسک برداری به کل گروهان داده می شود و در غیر اینصورت ماسک برداری انجام نمی گیرد.

    فصل دوم: پدافند میکروبی «تعریف عوامل میکروبی» به موجوادات ریز ذره بینی گفته می شود که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند و بر روی انسان حیوان و گیاهان ایجاد بیماری و مرگ کرده و باعث خرابی و فساد مواد غذایی می گردد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

فصل اول: پدافند شیمیایی «عوامل شیمیایی» موادی هستند جامد، مایع و گازی شکلی که بر اثر خواص فیزیکی و شیمیایی خود موجب ضایعات شیمیایی یا تلفات رزمی و یا آسیب جسمانی بر روی انسان و حیوان گردیده و در رشد ونمو گیاهان و نباتات ایجاد دگرگونی کرده و باعث ایجاد پرده دود و آتش می‌گردد. «ضایعه شیمیایی » ضایعه ایست که شخصی را بر اثر تأثیر مقدار کافی از عوامل سمی و شیمیایی از انجام مأموریت ...

استفاده از سلاح‌ های شیمیایی در محیط جنگ رایج است و کمتر در محیط‌های تاسیساتی کاربرد دارد. اعلام خطر حمله شیمیایی یا حملات هوایی معمولاً متفاوت بوده و این اعلام خطر ممکن است قبل یا هم زمان با حمله صورت پذیرد. استفاده از ماسک در این شرایط بسیار مهم است. در مورد حملات هسته‌ای: چنانچه افراد بدانند در صورت اطلاع از انفجار قریب الوقوع هسته‌ای با رفتن داخل یک سنگر، کشیدن یک پتوی مرطوب ...

پدافند در مقابل حملات ویژه (شیمیایی، میکروبی، هسته‌ای) استفاده از سلاح‌ های شیمیایی در محیط جنگ رایج است و کمتر در محیط‌های تاسیساتی کاربرد دارد. اعلام خطر حمله شیمیایی یا حملات هوایی معمولاً متفاوت بوده و این اعلام خطر ممکن است قبل یا هم زمان با حمله صورت پذیرد. استفاده از ماسک در این شرایط بسیار مهم است. در مورد حملات هسته‌ای: چنانچه افراد بدانند در صورت اطلاع از انفجار قریب ...

مقدمه: از چندین نسل قبل مواد شیمیایی بوجود آمده اند. این سلاح ها با پیشرفت و تکامل تکنولوژی کامل و پیشرفت کرده و تاکنون توانسته اند جای بسیاری از انسان ها را بگیرند این سلاح ها به چندین بخش متفاوت تقسیم می شوند. هر کدام از این بخش ها موجب اختلال در بخش های متفاوت بدن انسان و حتی حیوانات می باشد. گیاهان هم در بعضی موارد این گونه اند و من را در این تحقیق این مسائل را به صورت خلاصه ...

بررسي هاي باستان شناسي نشان مي دهد که تا نخستين دوره ها نوسنگي : خبري از جنگ نيست ولي در ادوار بعدي عصر نوسنگي، بشر توانست سلاح بسازد و جنگ بين همنوعان بطور فزاينده اي آغاز شده اين واقعيتي مسلم است که «پيشرفت تکنولوژي همواره توان نهفته اي براي ويران

1-1سلاح های شیمیایی در دوران باستان: گرچه تاریخ دقیق نخستین کاربرد مواد سمی در ادوار گذشته نامعلوم است، با این حال می توان به کارگیری آتش از جانب انسان را به عنوان نخستین حربه شیمیایی نام برد. کاربرد مواد شیمیایی سمی حدود 600 سال قبل از میلاد مسیح در کتاب های پوزانیاس (Pausanias) مولف یونانی در شهر دلفی گزارش شده است. در آن زمان مهاجمان یونانی برای از پای در آوردن مدافعان دلفی ...

های شیمیایی سال هاست که از پایان جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز که هنوز است بسیاری از مجروحان شیمیایی در میان ما زندگی می کنند و بسیاری دیگر سال ها پیش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفیع شهادت رسیده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبیست هزار مجروح شیمیایی در میان ما زندگی می کنند که حال بسیاری از آنها نیز وخیم است . ما در این نوشته قصد داریم با دیدی زیست شناختی کمی از ...

از این سلاحها برای کشتن افراد و وارد کردن صدمات بسیار جدی و یا ایجاد انواع معلولیت ها در مردم استفاده می شود. این سلاحها بر اساس اثرات مختلفی که بر بدن افراد می گذارد ، به 3دسته تقسیم بندی می شوند. دسته اول سلاحهای هستند که روی سیستم عصبی بدن تاثیر می گذارند. در این دسته GA ، GB ، GD ، GF و VX «متیل فسفوبوتیوئیک اسید ,گاز سارین ) قرار دارند. دسته دوم ، اثرات خود را روی پوست به ...

سال هاست که از پایان جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز که هنوز است بسیاری از مجروحان شیمیایی در میان ما زندگی می کنند و بسیاری دیگر سال ها پیش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفیع شهادت رسیده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبیست هزار مجروح شیمیایی در میان ما زندگی می کنند که حال بسیاری از آنها نیز وخیم است . ما در این نوشته قصد داریم با دیدی زیست شناختی کمی از سختی های ...

مقدمه: باکتریهای گرم منفی به آن دسته از باکتریهایی اطلاق می شود که در رنگ آمیزی گرم برنگ قرمز دیده می شوند چون در رنگ آمیزی توانایی نگهداری کریستال ویوله ولوگل را ندارد و با استفاده از الکل این رنگ ها شسته شده و در نتیجه به وسیله سافرانین رنگ قرمزی را ایجاد می کند. (5) باکتریهای گرم منفی جزو یوباکترها (باکتریهای حقیقی) می باشند که دارای lps (ایپویلی ساکارید) در غشا هستند که به ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول