دانلود مقاله پله ها

Word 6 MB 7854 41
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • انواع مختلف پله
    • طراحی معماری به نیازمند است تا پاسخگوی یک عملکرد مناسب باشد.

    پلکان وسیله معمول دستر در بین طبقات ساختمان است.پلکان روشها و سیستمهایی را باید طوری ساخت که امکان دسترسی اسان و راحت ساده و ایمنی را توسط پله ها به بالا و پایین فراهم سازد.


    تعریف پله
    • پلکان یک راه ارتباطی است که دو سطح مختلف را به هم ارتباط می دهد و انسان با انرژی خود ان را طی می کند .در واقع پله تکیه گاهی برای پا هنگام بالا رفتن است.


    • انواع پله
    • 1- فرم پله
    • 2-جنس پله
    • 3-کاربری



    فرم پله:
    • 1- راه پله مستقیم
    • 2- راه پله با پله های مایل
    • 3- راه پله 4/1 چرخش در بالا
    • 4- راه پله 4/1 چرخش در پایین
    • 5- راه پله 4/1 چرخش در بالا و پایین
    • 6- راه پله 4/1 چرخش در بالا و پایین در جهت مخالف
    • 7- راه پله مستقیم با پاگرد
    • 8- راه پله مستقیم با 4/1 دور چرخش
    • 9- راه پله مستقیم با نیم دور چرخش
    • 10- راه پله پاسگی همراه با چرخش
    • 11- راه پله با ستون پله باز با پاگرد
    • 12- راه پله سلطنتی
    • 13- راه پله با سه پلکان مستقیم و یک پاگرد
    • 14- راه پله با چهار پلکان
    • 15- راه پله قوسی
    • 16- راه پله سبدی با پاگرد
    • 17- راه پله نیم دور چرخش
    • 18- راه پله بیضی
    • 19- راه پله حلزونی یا مارپیچی
    • 20- راه پله هندسی
    از نظر جنس:
    • 1- پله های چوبی
    • 2- پله های فولادی
    • 3- پله های سنگی
    • 4- پله های بتنی
    • 5- پله های پلکسی
    • 6- پله های چوبی-فلزی 6- پله های چوبی-فلزی از نظر کاربری: در این بخش پله ها از نظر کاربرد در موقعیت مکانی مورد بررسی قرار می گیرند.

    این مبحث شامل دسته بندی هایی است که در زیر به آن اشاره می کنیم 1) پله های آموزشی 2) پله های اداری 3) پله های تجاری 4) پله های فرار 5) پله های مراکز تفریحی 6) پله های بیمارستان 7) پله های هتل 8) پله های شهری 9) پله های مسکونی 10) پله های بیرونی اجزاء پله کف پله: به سطح فوقانی پله گفته می شود،یعنی محل گذاشتن کف پا برای بالا رفتن یا پایین آمدن از پله.

    2- ارتفاع پله: فاصله عمودی کف های دو پله متوالی را ارتفاع پله می گویند.میزان تغییرات ارتفاع پله به مکان و موقعیت پله بستگی دارد.

    3- پیشانی پله: به قطعه عمودی که میان دو کف پله متوالی قرار می گیرد گفته می شود 4-گونه پله: سطـح بغـل پلـه را می گوینـد.

    5- عرض پله: به فاصله بین گونه های پله گفته می شود و به مکان و تعداد استفاده کنندگان از پلکان بستگی دارد.

    6-لب پلـه: پیش آمدگی کف پله از پیشانی ،لب پله نامیده می شود.

    وجود آن موحب بزرگ تر شدن کف پلـه می شود.

    7-شیار کف پلـه: در کف پله شیار هایی در امتداد عرض پله ایجاد می کنند.

    این شیار ها از لیز خوردن افراد جلوگیری می کنند.

    8- ردیف یا خیز پلکـان : به مجموعه پله های متوالی بین دو اختلاف سطح ردیف پله گفته می شود.

    در هر ردیف پله حداقل سه پله متوالی وجود دارد.

    9- خط مسیر پلـه : این خط محل شروع و ختم پله را مشخص می کند.

    خط مسیر پله در روی پلان و وسط عرض پله ها مشخص می شود .

    10-خط شـیب پلـه : این خط ، لبه پله های یک ردیف پله را به یکدیگر وصل می کند.

    11-زاویه شـیب پلـه : به زاویه بین شیب پله با افق ، زاویه شیب پله گفته می شود .

    زاویه شیب پله رابطه مستقیم با ارتفاع پله و رابطه معکوس با کف پله دارد.

    12- حجم پلـه : به ضخامت سقف زیر یک ردیف پله گفته می شود.

    13- طول پلـه : به طول افقی یک ردیف پله گفته می شود یعنی از لبه اولین پله تا انتها کف آخرین پله در یک شیب .

    14-پا گـرد : ایستگاه ما بین پله ها که برای رفع خستگی ساخته می شود به پاگرد پله معروف است و حداقل برابر عرض یک کف پله است 15- نرده پلـه : وسیله ای است که برای جلوگیری از سقوط اشخاص ، در طرفین ردیف پله ها نصب می شود 16- دست انداز پلـه : این وسیله بر روی نرده و به موازات خط شیب پله نصب می شود .

    17- چشم پلـه : به فاصله بین دو ردیف پله گفته می شود .(یعنی شکاف بین دو بازوی پلکان) سیستم ساختاری : در اینجا پله ها بر حسب جنسیت و پایه و اساس هایی که برای نصب ساختار آنها استفاده می شوند دسته بندی شده اند.

    الف) موادی که برای ساختار پلکان استفاده می شوند.

    ب) سیستم نصب و نگهداری پله ها الف) موادی که برای ساختار پلکان استفاده می شود 1) فولاد 2) بتن 3) سنگ 4) چوب 5)پلکسی پله های فولادی: ساختار فولادی متشکلند از شمشیری هایی که از صفحات فولادی فشرده ساخته شده اند.

    این پله ها سبکتر از انواع دیگر پله هستند و تنظیم مقاومت در برابر آتش برای این پله ها خیلی مهم است.

    پله های بتنی: شکل معمول پلکان بتن مسلح به صورت پلکان ½ گردش می باشد .

    در اکثر ساختمان های دو طبقه به عنواع پلکان دسترسی یا فرار استفاده می شود.

    پله های سنگی: امروزه به خاطر کمبود و قیمت بالای سنگ طبیعی این نوع پله ها از سنگ ریختگی یا بتن ساخته می شوند.

    پله ها را می توان با همان رویه طبیعی سنگی یا بتنی باقی گذاشت اما معمولا از نوعی پوشش استفاده می شود تا سطح ضد لغزشی به وجود آید.

    پله های چوبی: پله های چوبی عمر مفید کوتاهی دارند و در برابر آتش سوزی هم مقاومت کمی دارند اما با روشهای کامل سازی می توان تا حد مشخصی آنها را مقاوم کرد.

    رشته پلکانهای چوبی در واقع پلکان سنتی خانه های دو یا چند طبقه ای هستند که در آنها مسئله مقاومت در برابر آتش سوزی استفاده از پلکان بتنی را ضروری نمی سازد.

    پلهای بتن مسلح پلهای بتن مسلح به اشکال مختلف به صورت پلهای قوسی، پل های صفحه ای (پل دال)، پل با تیرهای حمال (مقطع تیرو تاوه)، پلهای جعبه ای و پلهای قابی شکل ساخته می شوند این پلها رامی توان به صورت پیش ساخته یا ساخته شده در محل (بتن ریزی در جا) با مقطع ثابت یا متغیر و به صورت دهانه ساده یا یکسره ساخت.

    درمورد دهانه های کوچک (کمتراز 10متر) استفاده از پلهای صفحه ای (دال توپریا توخالی ) بسیار معمول است برای دهانه های بزرگتر نیز عموماً از پل باتیرهای حمال استفاده می شود در این حالت فرم مقطع به شکلTو I یا T دوبل است.

    در حالت پیش ساختگی گاهی جان و قسمتی از بال به صورت پیش ساخته آماده و نصب شده و سپس قسمت باقیمانده دال در محل بتن ریزی می شود.

    در مورد پل های چند دهانه می توان تیرها را با قراردادن درزهائی در امتداد تکیه گاه ها از هم جدانمود که در نتیجه به صورت ایزواستاتیک (روی تکیه گاه ساده) عمل می کنند در حالت پلهای یکسره معمولا ارتفاع مقطع دارای تغییرات سهمی یا خطی بوده و یا در صورت ثابت بودن مقطع می توان آنها را درروی پایه ها با قراردادن ماهیچه تقویت نمود.

    پلهای بتن پیش تنیده استفاده از بتن پیش تنیده در ایجاد پلها و ساختمان ها از حدود 50 سال پیش تا کنون در سطح وسیع متداول شده است.

    با توجه به عیوب مختلف )فولاد( نا پایداری الاستیک نیمرخ های فلزی، خوردگی و زنگ زدگی، فزونی بهای تولید...) امروزه اغلب پلهای بزرگ از بتن پیش تنیده ساخته می شوند، اما برخلاف حالت بتن مسلح مصالح مصرفی جهت این پلها باید از کیفیت بسیار خوبی برخوردار باشند در بتن پیش تنیده نیز مانند بتن مسلح از بتن که دارای مقاومت بسیار خوب فشاری است و فولاد استفاد می شود اما: بتن مسلح ترکیبی از بتن و فولاد است که در آن بتن در مقابل فشار و فولاد در مقابل کشش مقاومت می کند در حالی که در بتن پیش تنیده با انجام یک عمل مکانیکی بتن به تنهایی تنشهای کششی و فشاری ایجاد شده را تحمل می نماید.

    مشخصات مصالح مصرفی در بتن پیش تنیده: مصالح مصرفی در سازه های بتن پیش تنیده باید از کیفیت عالی برخوردار بوده و با دقت نیز مورد استفاده قرار گیرند با توجه به این که بتن در سن کم که مقاومت نسبتاً ضعیفی داشته و قابل تغییر شکل نیز می باشد تحت فشار فوق العاده زیادی قرار می گیرد باید کیفیت آن به مراتب از کیفیت بتن مصرفی در سازه های بتن مسلح بالاتر باشد همچنین فولاد نیز با توجه به اینکه تحت کشش فوق العاده زیادی قرار می گیرد(100تا 180 کیلو گرم بر میلی متر مربع ) باید مقاومت مناسبی داشته باشد بنابر این در زمان اجرای سازه مصالح مصرفی در بتن پیش تنیده تحت تنش های فوق العاده مهمی قرار می گیرند که عمل تنیدن آزمایش مناسبی برای کنترل کیفیت مصالح به کار رفته است.

    پله پتانسیل برای بررسی تحولات درون اتم چند حالت ایده‌آل در نظر گرفته و معادله شرودینگر مربوط به این حالت‌ها حل می‌شود یکی از این حالت‌ها پله پتانسیل می‌باشد.

    مفهوم پتانسیل را می‌توان به این صورت بیان نمود که فضا را به دو ناحیه مجزا تقسیم می‌کنند که در یک قسمت از آن پتانسیلی وجود ندارد، اما در طرف دیگر پتانسیل ثابتی وجود دارد.

    مرز بین این دو ناحیه به عنوان پله پتانسیل معروف است.

    البته در حالت عمومی پتانسیل در ناحیه دوم می‌تواند مقداری متغیر باشد.

    پله پتانسی تک بعدی در این حالت محور افقی (محورX) را به دو قسمت تقسیم می‌کنند.

    به عنوان ناحیه راکد در آن X0 را ناحیه شماره دو می‌نامیم.

    در ناحیه اول پتانسیلی وجود ندارد اما در ناحیه دوم یک پتانسیل ثابت V0 اعمال می‌شود.

    بنابراین معادله شرودینگر در این دو ناحیه حل می‌شود و عمومی‌ترین جواب محاسبه می‌گردد.

    از ویژگیهای این جواب‌ها این است که اولا بایستی در بینهایت صفر شوند، دوم اینکه باید شرایط مرزی مسئله را برآورده کنند.

    پله‌های پتانسیل چند بعدی آنچه به عنوان پتانسیل یک بعدی بیان شد یک حالت آرمانی و ایده‌آل است.

    در حالت کلی پله پتانسیل می‌تواند سه بعدی و متغیر باشد.

    اما در هر حال نحوه بررسی و توجیه نتایج مانند مورد تک بعدی خواهد بود.

    پله های مستقیم الوار التو ، جیو اسکلا ، 58-1953 ، ورودی و پله ها منظره در غروب ، چهار چوب در یک طرح شطرنجی ، مسیر کابل ها و لوله ها ، در دو طبقه شکافهای بزرگ نما برای تماشا مناظر پله ها به عنوان یک بخش آمیخته از ساختار و تزئین اتاق منظره اگزونومتریک یک راه پله جزئیات پله با ارتباط به ستون بتونی جایگاه پله در طبقه همکف جزئیات جایگاه در طبقه فوقاتی ، و در پایه پله ها منظره ای از سه طبقه از اتاق خواب به نشیمن و پاگرد پله منظره از حیاط پله های رفت و برگشتی ساخت یک راه پله بتونی ، پیش ریخته منظره ای از راه پله های فولادی که به رنگ سفید نقاشی شده اند و دیوار بدون حفاظ منظره دید پرنده از مجموعه منظره ای از محور پله شیشه ای ، بخش شفاف سیستمهای جهت یابی ، داخلی و خارجی را آسان می سازد جزئیات پلکان بین د و پاگرد نمای شمالی ساختمان گوشه ای ب لوک B ، با راه پله اضطراری که از بالا محور شده دور پایین باز است .

    جزئیات بخش باز پله های اضطراری ، ساختار نگهدارنده چیزی را نمی پوشاند .

    پله ها در گوشه شمالی ، شرقی بلوک B4 نمای پلکان از بالا پله های منحنی پله اضطراری با محفظهای از ورقه بر فراز شده فلزی منظره ای از دهلیز با پوششی از چوب درخت توس با ره پله مارپیچ برزگ منظره جایگاه پله در طبقه اول منظره فوقانی راه پله اصلی ، راه پله وسیع و باز را به یکدیگر متصل می سازد .

    سطح ورودی با جایگاه پله و منظره از بالا منظره از بام شیشه ای روی حیاط داخلی منظره یک راه پله مارپیچ منظره داخلی پوچ با راه پله جدید مارپیچ مجموعه پله ها پله های مستقل پله و شروع پله در سطح فوقانی جزئیات نه در مقیاس و منظره جلویی پلکان بین دو پاگرد .

    منظره جابی و منظره از بالا به پلکان بین دو پاگرد منظره خیابان در شب منظره پله در شب پله ها با یک ویژگی خوشایند این سیستم از دو زنجیره موازی استفاده می کند که در کناره ها قرار ندارند و از این رو سطوح دیوار را آزاد می گذارند .

    این ساختار همچنین یک توازن کامل ایجاد می سازد پله ای با یک زنجیره مرکزی دوتایی ساخته شده از همان نوع چوبی که در پله ها بکار رفته است پله های تکیه گاهی پله به عنوان یک بخش تزئینی با دیوار آشپزخانه مجاور یک مجموعه را تشکیل می دهد منظره ای از راه پله آزاد داخلی با وجود این سیستم اشغال فضای کمتری در طبقه تحتانی امکان پذیر است از آنجا که این پله در بیرون واقع شده تصمیم گرفته شد تا از فضای باریک زیر آن برای گلکاری استفاده شود پله دارای یک سیستم ساختاری است که با دو زنجیر نگه داشته می شوند .

    در این مورد ، پله مستقیماً به طبقه فوقانی ، ممکن شده است و غیر مستقیم به طبقه تحتانی پله های متصل دار یا معلق جلوه ظاهری بسیار زیبایی دارند .

    پله ای ساخته شده از چوب که در دیوارها جای گرفته و پله ای چوبی که بر روی یک کانال فولادی جای گرفته که در دیوار قرار می گیرد .

    انواع پله های دیگر پله های محراب کلیسای چوبی در نورد سکین راه پله استودیوم فلورانس منظره ای از بالای راه پله مرکزی و جزئیات پله ها طراحی عجیب پله ای با یک سرسره که از کودکان در برابر نرده های آهنی محافظت می کند .

    تصویری از محل ساخت یک ساختمان اداری محل مقطع عرضی ، دهلیز با سالن مرکزی پله دهلیز اتصالات طبقه اول با سطح تحتانی سالن سطح فوقانی سالن منظره ای از راه پله بزرگ بخشهای باز در امتداد پله ها یک ارتباط ظاهری بین سطوح ایجاد می سازند .

? مقدمه طراحي معماري به نيازمند است تا پاسخگوي يک عملکرد مناسب باشد. پلکان وسيله معمول دستر در بين طبقات ساختمان است.پلکان روشها و سيستمهايي را بايد طوري ساخت که امکان دسترسي اسان و راحت ساده و ايمني را توسط پله ها به بالا و پايين فراهم سازد. ? تع

پله و انواع آن پلکان یک راه ارتباطی است که دو سطح مختلف را به هم ارتباط می دهد و انسان با انرژی خود ان را طی می کند .در واقع پله تکیه گاهی برای پا هنگام بالا رفتن است. ● مقدمه طراحی معماری به نیازمند است تا پاسخگوی یک عملکرد مناسب باشد. پلکان وسیله معمول دستر در بین طبقات ساختمان است.پلکان روشها و سیستمهایی را باید طوری ساخت که امکان دسترسی اسان و راحت ساده و ایمنی را توسط پله ...

انواع مختلف پله طراحی معماری به نیازمند است تا پاسخگوی یک عملکرد مناسب باشد. پلکان وسیله معمول دستر در بین طبقات ساختمان است.پلکان روشها و سیستمهایی را باید طوری ساخت که امکان دسترسی اسان و راحت ساده و ایمنی را توسط پله ها به بالا و پایین فراهم سازد. تعریف پله پلکان یک راه ارتباطی است که دو سطح مختلف را به هم ارتباط می دهد و انسان با انرژی خود ان را طی می کند .در واقع پله تکیه ...

مقدمه : طراحی معماری پیوسته به روشهاو سیستم هایی نیازمند است تا پاسخگوی یک عملکرد مناسب باشد. پلکان وسیله معمول دسترسی در بین طبقات ساختمان است. به طور کلی در عالم مهندسی ساختمان وسازه های مختلف پله نقش حساس وتعین کنندهای دارند به طوری که درون ان هیچ سازهای را نمی توان تصور کرد که مورد استفاده قرار گیرد. پله ها را طوری باید ساخت که امکان دسترسی آسان، راحت وساده را به بالا و ...

با پیشرفت روز افزون علم و فناوری همواره نیاز های جدید به وسایل و دستگاه های جدید تر جهت هماهنگی همه بخشهای صنعت با این پیشرفت ، به وجود می آیند. بدین منظور شناخت و طراحی راه کارها و وسایل جدید امری است اجتناب ناپذیر.از جمله این پیشرفت ها ساخت نوع جدید و پیشرفته تری از موتورهای الکتریکی به نام موتور پله ای ها یا موتورهای پله ای است که با کاهش انواع هزینه ها در صناع کم کم جای ...

انواع پله‌ها پله‌های موزائیکی این نوع پله‌ها به دو صورت پیش‌ساخته و یا در جا به کار رفته و از دو قسمت تشکیل می‌شوند: الف: قسمت زیرین که از بتن رده 35C (عیار 400 کیلوگرم سیمان) باشد. ب: قشر رویی مانند قشر رویی موزائیک بوده و در صورتی که طول پله‌های بتنی از یک متر بیشتر باشد، باید در آن میلگرد فولادی به کار رود. در ساختمانهای عمومی و پر رفت و آمد، باید لبه پله‌ها به نبشیهای آهنی ...

مقدمه بحث نوسانات ولتاژو تاثییرات موقتی آن روی سیستم برق شاید در ابتدا به علت موقتی بودن این اثرات از اهمیت زیادی برخوردار نباشد ولی با دقت در این موضوع که این نوسانات با عبور از روی شبکه برق و گذر کردن از روی تجهیزات و وسایل حساس برقی و با توجه به دامنه بالای این اثر می تواند صدمات جبران ناپذیری به تجهیزات وارد کرده و باعث می گردد اهمیت این موضوع دو صد چندان گردد و حتی می تواند ...

کلیات : در رابطه با وسایل اندازه گیری در کارگاه ماشین های ابزار هر قطعه می بایستی به طور دقیق و به اندازه لازم تراشیده شود و به همین جهت ، یکی از کارهای اساسی در تولید هر قطعه ،‌اندازه گیری می باشد . دقت در اندازه گیری قطعات بسیار مهم و لازم است . زیرا که باید مطمئن شویم قطعات بعد از عملیات تراشکاری به طور مناسب با یک دیکر مونتاژ ( یا بر هم سوار یا منطبق ) خواهند شد . در صورتیکه ...

ماشین‌ابزار نامی کلی است برای اشاره به دستگاه‌های ویژه کارهای مختلف صنعتی. ساختمان ماشین ابزار دستگاه‌های ماشین‌ابزار دستگاه تراش دستگاه فرز دستگاه فرز هاب صفحه تراش فرز پانتوگراف (فرز جریان‌گیر) بورینگ اسپارک سنگ زنی دریل شابلن تراش سی‌ان‌سی فرز ارونگ اره نواری قطعه‌های اصلی ماشین ابزرا عبارتند از:[۱] محورهای اصلی ماشین و چرخدنده‌ها کوپلینگ‌ ها و انتقال دهنده‌های قدرت منبع قدرت ...

شرکت رانيران تنها توليد کننده‌ي اتوبوس هاي Volvo در ايران شرکت رانيران تنها توليد کننده‌ي اتوبوس‌هاي Volvo در ايران مي‌باشد که در سال 1370 تاسيس شد اين شرکت داراي کارخانه‌اي به مساحت 130000 متر مربع است که مجهز به سالن‌هاي س

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول