قالب های مدولار
استفاده از قالب های مدولار در اجرای کلیه پروژه های بتنی بسیار اقتصاد می باشد، چون اولاً این قالبها به دفعات زیاد قابل مصرف می باشند و ثانیاً از قالب های مدولار برای قالب بندی المان های بتنی از قبیل ستون، تیر، دال، فونداسیون و غیره می توان استفاده کرد.
این سیستم به دلیل استفاده های متنوعی که در اجرای کلیه المان های بتنی از قبیل دیوار ، ستون ، تیر ، دال ، فونداسیون دارد بسیار اقتصادی می باشد. سیستم مدولار متشکل از پانل های مدولار ، پشت بندها (لوله ناودانی و سولجر)، اتصالات ( گیره و گوه) ، میان بولت (بولت دوسر دنده ، واشر ، مهره خروسکی ) و ملزومات خاص جهت استفاده در ارتفاع (براکت ، جک شاقول کننده ) می باشند. پانلهای مدولار را می توان به سادگی به یکدیگر متصل و یا باز کرد . در موارد مشابه و تکراری می توان آنها را به صورت پانل یکپارچه در آورد و توسط جرسقیل در محل مورد نظر نصب نمود.استفاده از جرثقیل و یا کارگر بری حمل و نقل آنها بستگی به موقعیت کار دارد.
نمای بتن بعد از باز کردن قالبها بسیار صاف و رویه خوبی خواهد داشت و تنها اثر درز پانل ها باقی خواهد ماند . این قالبها به دفعات زیاد قابل مصرف مجدد می باشد و عمر مفید پانل بستگی به نگهداری آن دارد . در صورت پرتاب نکردن و عدم سقوط آن از ارتفاع ، حد اقل تا 60 مرتبه بدون تغییر شکل و اعوجاج قابل استفاده می باشند.
رویه این قالب ها از ورق های فولادی 3 میلیمتر و تسمه های پانچ شده پیرامون قالب ها به ضخامت 5 میلیمتر و تسمه های سخت کننده قالب ها از ورق 3 یا 4 میلیمتر می باشد.
این قالب ها دارای ابعاد 5 سانتیمتر می باشند که عرض آنها از 10 تا 50 سانتیمتر متغیر است و در طول های 100، 150، 200 سانتیمتر ساخته می شوند. قالب هایی نیز با رویه ای سوراخ دار به منظور عبور میان بولتها تولید می گردد که بیشتر در قالب بندی دیوارهای 2 طرفه کاربرد دارند.
قالب های شرکت پایدار در دو نوع تسمه 5 سانتیمتر و تسمه 6 سانتیمتر تولید و عرضه می گردد که متر مربع قالب های تسمه 5 سانتیمتر 40 کیلوگرم و قالب های 6 سانتیمتر 44 کیلوگرم می باشد. این شرکت قادر به تحویل قالب های مدولار با ابعاد و اندازه های مورد نیاز در اسرع وقت می باشد.
کنج های مدولار
کنج های مدولار جهت اتصال قالب های مدولار در شکستگی های عمود بر هم بکار می روند و همانند مشخصات سازه ای قالب های مدولار ساخته می شوند.
کنج های مدولار به دو دسته تقسیم می شوند :
1- کنج های بیرونی
این کنج ها جهت اتصال در قالب با زاویه قائم بکار می روند. بطوریکه قسمتهای بیرونی سطح بتن را تحت پوشش خود قرار می دهند و معمولاً جهت قالب بندی ستون ها و اتصال قالب های کف پوتر به آویز در تیرها بکار می روند.
زاویه این کنج ها 90 درجه و دارای پخ سانتیمتر می باشند. ابعاد این کنج ها معمولاً و و می باشد و در ارتفاع های 100 و 150 و 200 سانتیمتر ساخته می شوند.
2- کنج های داخلی
این کنج ها جهت اتصال دو قالب با زاویه قائمه بکار می روند، بطوریکه قسمت های داخلی سطح بتن را تحت پوشش خود قرار می دهند و معمولاً جهت قالب بندی گوشه های داخلی دیوارها و اتصال قالبهای آویز تیر به دال بتنی بکار می روند. زاویه این کنج ها نیز 90 درجه می باشد و ابعاد این کنج ها می باشد و به ارتفاع های 100 و 150 و 200 سانتی متر ساخته می شوند.
نبشی پانچ شده
این قطعات نیز همانند کنج های بیرونی جهت اتصال دو قالب عمود برهم بکار می روند که در این حالت سطح خارجی بتن به صورت تیر خواهد بود. بیشترین کاربرد نبشی های پانچ شده اتصال قالبهای آویز به قالبهای کف پوتر در قالب بندی تیرهای بتنی می باشد.
نحوه مونتاژ توسط نبشی پانچ شده
فیلر
فیلرها دارای مقاطع می باشند و در سیستم قالب بندی کاربرد های مختلفی دارند :
برای پوشش دادن فواصلی که استفاده از قالب های مدولار استاندارد امکان پذیر نمی باشد.
در فضاهای محدود قالب بندی که امکان باز شدن قالب ها وجود ندارند استفاده از فیلر ضروری می باشد.
در مواردی که امکان جابجایی کل سیستم قالب بندی با جرثقیل امکان پذیر است با قرار دادن فیلر بین پانل های بزرگ می توان براحتی پانل های یکپارچه و بزرگ را از یکدیگر و از سطح بتن جدا نمود.
متعلقات و اتصالات
پشت بند افقی (لوله داربستی) :
لوله داربستی به عنوان پشت بند افقی در قالب بندی دیوار بکار می رود. شرکت پایدار مجهز به خط تولید لوله و پروفیل می باشد که قادر به تولید انبوه این محصول است. لوله های داربستی معمولاً به صورت شاخه های 6 متری تولید می شود که در دو تیپ 21 کیلویی و 17 کیلویی عرضه می گردد.
گیره متوسط :
گیره متوسط جهت اتصال لوله (پشت بند افقی) به قالب بکار می رود.
گوه :
گوه های نر و ماده گالوانیزه که جهت اتصال قالب ها به یکدیگر بکار می روند.
گیره بلند :
اگر در قالب بندی به جای لوله داربستی (به عنوان پشت بند افقی) از ناودانی یا قوطی استفاده شود جهت اتصال قالب به پشت بند افقی از گیره بلند استفاده می شود . یکی دیگر از موارد استفاده گیره بلند اتصال قالب به لوله داربستی به عنوان پشت بند عمودی می باشد.
گیره لوله به لوله :
گیره لوله به لوله جهت اتصال دو لوله عمود بر هم بکار می رود. بیشترین کاربرد این قطعه در اتصال قیدهای لوله ای در قالب بندی ستون می باشد.
بولت عصائی :
بولت عصائی جهت اتصال سولجر به لوله پشت بند افقی بکار می رود.
واشر تخت :
جهت مهار بولت در پشت سولجر استفاده می گردد
جهت مهار بولت در مواقعی که به جای سولجر از دو لوله جهت پشت بند قالب استفاده می شود.
مهره خروسکی :
از این قطعه جهت اتصال واشر به پشت بند استفاده می گردد.
براکت :
در پروژه هایی که عملیات بتن ریزی در چند مرحله صورت می گیرد از براکت استفاده می شود و پس از هر مرحله بتن ریزی براکت توسط بولت یا شی بولت مخصوص برای قالب بندی مرحله بعدی نصب می گردند.
مزایای استفاده از براکت :
نسبت به سایر روش های قالب بندی در ارتفاع توجیه اقتصادی دارد.
برای پایدار کردن و شاقول کردن سیستم قالب بندی مناسب می باشد.
با قرار دادن زیر پایی و جانپناه بر روی براکت عبور و مرور و ایمنی کارگران تأمین می گردد.
سکوی بتن ریزی :
جهت عبور و مرور و ایمنی کارگران در بالای سیستم قالب بندی در هنگام بتن ریزی از سکوی بتن ریزی استفاده می شود. این قطعه به آخرین ردیف لوله پشت بند افقی متصل می گردد.
(جداول و نمودار در فایل اصلی موجود است)