هفت سین صنعتی :
5Sشامل 5 اقدام مهم است که در زبان ژاپنی با حرف S شروع می شود.
SEIRI (پاکسازی )،SEITON، (نظم و ترتیب )،SEOSP (نظافت )SEIKETSUE(حفظ و نگهداری مستمر) و SHITSUKE (حفظ آراستگی در محیط کار)، شروع چنین حرکتی را به ژاپن نسبت می دهند. اما امروزه در بسیاری از کشورهای مختلف این نظام باجرا درآمده است به ویژه در کشور سنگاپور که نظام 5S را به عنوان یک نهضت ملی شروع کرده است .
اگر یکی از ابعاد مهم جهانی شدن را تبادل اقتصادی بدانیم و اگر بخواهیم در بخش مثبت آن به نفع خویش نقش موثری ایفا کنیم و سهم بیشتری دریافت کنیم ، یعنی به انجام صادرات بپردازیم ناچاریم ، به یکی از ابعاد مهم کیفیت که کیفیت محیط کار است توجه کنیم . امروز برای خریداران و مبادله کنندگان جهان روشن شده است که محصول با کیفیت نتیجه فرآیند با کیفیت و محیطی آراسته ، پاکیزه و زیبا با همکارانی با کیفیت و آراسته است و از این رو جلوه و محیط کار و بازدید مشتری از محیط کار جای بروشور و نمایش محصول را گرفته است
ظاهر محیطآراسته انسانها را به رعایت وادار می کند، وقتی محیطی مملو از ضایعات و زوائد وآلودگیها و کلا ناآراسته باشد، انسانها را بی توجه به رعایت آراستگی می کند ولی محیطپاک و منظم عاملی است که افراد را به حفظ پاکی و رعایت نظافت وادار می کند. لذاآراستگی نه تنها به صورت روانی در انسان تاثیر می کند بلکه بر اصلاح عملکرد هم تاثیرمثبت دارد. کیفیت محصول و خدمتی که در یک محیط کار آراسته تولید و ارائه می شودبسیار بهتر و مطلوب تر خواهد بود.
اتاق فکر :
به منظور شناسایی فرصتها و تهدیدات و نقاط قوت و ضعف فعالیتها، بهبود روشها، افزایش بهرهوری و استفاده از نظرات کارشناسان و اعضاء «اتاق فکر» به وجود می آید.
وظیفه اتاق فکر برطرف کننده نیازهای مدیریتی به کارهای کارشناسی و علمی، و همچنین تصمیمسازی برای روند اجرای هر چه بهتر فعالیتها را با پشتوانه علمی می باشد.
آموزش پرسنل :
دردنیای پرتحول امروزی که در آن سازمانها با قدرت هرچه تمامتر به رقابت مشغولند، بخش عظیمی از انرژی سازمان صرف توجه به کارکنان آن می شود زیرا به عینه دریافت شده است که انسانهای داخل سازمان عامل اصلی ماندن در این صحنه رقابت هستند و بهره وری آنها عامل اصلی سمت و سوی حرکت سازمانهاست. سازمانهای امروزی با اتکا به منابع انسانی در داخل سازمان باعث بهبود هرچه بیشتر فعالیتهای خود شده و در بازارهای مختلف حضور فعال دارند. ایجاد واحدهای مختلف داخل سازمانها همچون واحد برنامه ریزی منابع انسانی، واحد آموزش و... خود گواه بر این موضوع است. امروزه اگر سازمانی پیدا شود که با نگرشهای سنتی کارکنان خود را به عنوان ابزار تلقی کند مطمئناً جایگاهی در داخل و خارج از سازمان ندارد.
نگرش فرایندی
امروزه سازمانها در راستای رشد و ارتقای پرسنل خود فعالیتهای مشخصی را دنبال و وظایف اصلی منابع انسانی را بیشتر در قالب فرایندها تعریف می کنند. فرایندهای مختلفی که هرکدام تاثیر زیادی در توسعه و بهبود منابع انسانی دارند.
از عمده زیر فرایندهایی که در داخل فرایند مدیریت منابع انسانی می توان گنجاند عبارتند از: فرایند نظام حقوق و مزایا، فرایند جذب، تامین و تعدیل نیروی انسانی، فرایند آموزش و بهسازی، فرایند نگهداری و بالاخره فرایند به کارگیری نیروی انسانی که هرکدام از این زیرفرایندها خود دارای ورودی، خروجیهای خاص و همچنین زیرفرایندهای دیگری هستند که درنهایت خروجی همه این فرایندها می تواند نیروی انسانی ماهر و بهره ور، فرهنگ سازی، ساختار نیروی انسانی، منافع فرد، سازمان، جامعه، آئین نامه ها و مقررات مربوطه و رضایت پرسنل سازمان باشد