دانلود گزارش کارآموزی برنامه ریزی

Word 82 KB 8152 57
مشخص نشده مشخص نشده تاسیسات - مکانیک
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پیشگفتار دنیا پس از رنسانس و به خصوص در قرن پایانی هزاره دوم آنچنان شاهد دگرگونی های شگرفی در زمینه های علوم و فنون بوده که بسان رؤیایی باورنکردنی می آید .

    رشد چشمگیر صنعت در روزگار ما به گونه ای بوده که حتی خالق داستانهای علمی و تخیلی ژول ورن نیز چنین چیزی به مخیله اش خطور نکرده و نتوانسته بود پیش بینی تحولات عصر تکنولوژی را تصور کند .

    حرکت شتابان صنعت به اسب افسار گسیخته ای می ماند که یارای توقف نداشته و همانطور می تازد .

    سواد بر آ ن صاحبان صنایع بزرگ دنیا و کشورهای توسعه یافته می باشند که فاصله خود را لحظه به لحظه از دیگر کشورها بیشتر می کنند تا عملا امیدی برای رسیدن به آنها وجود نداشته باشد .

    در اینجا بود که دانشگاهها با هدف به روز کردن دانشجویان خود و با هدف این که از این رهگذر عقب نمانده و افرادی تحصیل کرده که در صنعت روز دنیا عملا عقب مانده و ناکار آمد باشند پرورش ندهند تصمیم به ورود در این عرصه گرفتند .

    و تلاش کردند خلا مزبور را به گونه ای پر نمایند .

    بزرگترین خدمتی که در این مراکز آموزشی به دانشجویان خود و به صنعت کشور نمودند بر قراری واحدهایی به نام کارآموزی بود تا بدینوسیله پیوندی میان دانشگاه و صنعت بوجود آید و با همراهی و معاضدت استادان دانشگاه و نخبگان فنون درهر چه بالا بردن سطح کیفیت محصولات و صنایع بکوشند .

    امید است این پیوند متقابل آینده ای بهتر از آن صنعت کشور نماید .

    مقدمه ای پیرآمون شرکت ایران خودرو شرکت ایران خود رو در مرداد ماه 1341تحت شماره 7352 به نام شرکت سهامی کارخانجات ایران ناسیونال در اداراه ثبت شرکتها به ثبت رسید و در تاریخ 15/7/1342به بهره برداری رسید .

    این کارخانه در ابتدا به تولید اتوبوسهای مدل 11321و مینی بوسهای 319پرداخت .

    سپس در تاریخ 20شهریور1345 اجازه تاسیس کارخانجات ساخت انواع اتومبیل های سواری 4 سیلندر به این کارخانه داده شده که به دنبال آن در 23/2/1346 تولید پیکان با امتیاز ساخت گروه کرایسلر در کارخانه شمالی آغاز گرد ید .

    در سال 1351 بخش مونتاژ موتور با ظرفیت 30 دستگاه در ساعت و چند ماه بعد قسمتهای تراش قطعات موتور و ریخته گری برای 6 قطعه از موتور پیکان با ظرفیت 15 دستگاه در ساعت شروع به کار کرد .

    این شرکت در اصل مجموعه ای از چند کارخانه صنعتی مختلف می باشد که هر کدام قسمتی از نیازهای تولیدات این کارخانه را برای تولید نهایی محصول بر آورده می کنند که تعدادی از این کارخانجات به شرح زیر می باشند : برش و پرس ، رنگ زنی ، ریخته گری و سنگ زنی ، موتورسازی ، تزیینات و تکمیل کاری ، اتوبوس سازی ، سواری سازی وسالن آ لومینیم قسمت ریخته گری که به ابهر انتقال یافت و در آنجا بصورتی شرکتی مستقل فعالیت خود را آغاز خواهد کرد .

    همچنین سالن چدن این واحد نیز ( ریخته گری ) به تاکستان انتقال خواهد یافت وبه صورت مستقل فعالیت خواهد کرد .

    کارخانه ریخته گری ایران خودرو در زمینی به مساحت 10704 متر مربع در مجموعه جنوبی شرکت ایران خودرو و بین جاده مخصوص و قد یم کرخ واقع شده است.

    مقدمات اجرای طرح این کارخانه در اوایل سال 1350 بوده است که نصب و راه اندازی کارخانه توسط شرکت کرایسلر تا سال 1353 بطول انجامیده است بطوریکه در 27/7/1353 سالن ریخته گری رسما افتتاح گردید و طبق برنامه از پیش تعیین شده تولید 6 قطعه چدنی موتور به شرح زیر را آغاز کرد : سیلندر ، سرسیلندر ، اگزوز ، فلایویل، کپه یاتاقان ، چرخ د نده پس از گذشت 16 سال که تنها 6 قطعه چدنی موتور پیکان در این قسمت ساخته می شد از 1370 اقدام به ساخت قطعات جدید دیگر نمود که عبارتند از : کاسه چرخ مینی بوس ، کاسه چرخ پژو ، کاسه چرخ پیکان ، د یسک پیکان ، فلایویل پژو و تویی چرخ پیکان می باشد .

    پس از آن با تغییر برنامه تولید شرکت و انبوه سازی تولید کارخانه فقط به تولید قطعات سیلندر و سر سیلندر و از سال 79 قطعات صادراتی والئو پرداخت و تولید بقیه مایحتاج خود را به کارگاهها و کارخانه های خصوصی ، اقماری واگذار کرد که بعضی از آنها تحت نظر ایران خودرو و بعضی دیگر بصورت مستقل به تولید محصولات با کیفیت تحت نظر این شرکت میپردازند .

    آشنایی با واحد برنامه ریزی مدیریت ریخته گری ایران خودرو یکی از بخشهای مهم وظایف مدیریت برنامه ریزی می باشد .

    در ا ین برنامه ها اهداف بلند مدت و کوتاه مدت مد نظر قرار گرفته و بر اساس این اهداف استراتژی ( برای رسیدن به اهداف بلند مدت ) و تاکتیک روش رسیدن به هدف در نظر گرفته شده ( تعیین فعالیتهای مورد نیاز ) تعیین می شود و در واقع خط مشی سیستم برای رسیدن به اهداف تعیین شده ، ترسیم می شود .

    فعالیتها و کارهای انجام داده شده یا در حال انجام واحد برنامه ریزی کارخانه ریخته گری 1 پیاده سازی سیستم c & J 2 پیگری مسائل مربوط به تعیین بود جه مورد نیاز کارخانه ریخته گری 3 پیاده سازی ISO 14001 در کارخانه ریخته گری 4 برنامه ریزی برای تولید قطعات صادراتی والئو ( صفحه کلاچ) در خط جدید د یزا و نظارت بر آن 5 برنامه ریزی و زمان بندی و تعیین منابع پروژه های در دست اجرای واحد ریخته گری 6 ثبت توقفات 7 تهیه گزارش آمار تولید ، کیفیت و برای مدیریت ها و معاونت ریخته گری 8 عقد قرار داد با پیمانکاران 9 پیاده سازی 5S در کارخانه ریخته گری 10 اجرای نظام پیشنهادات 11 اشاعه فرهنگ صرفه جویی در مصرف انرژی 12 خدمات پرسنلی 13 تغذ یه خطوط 14 پیاده سازی ISO 18001 ( مربوط به ایمنی و بهداشت ) 15 تامین نیازهای پشتیبانی بخشها و خطوط مختلف کارخانه 16 – کار بر روی پروژه های امکان سنجی در مورد کاهش یا افزایش تولید ، تعداد شیفت و از موارد ذکر شده در بالا 11 مورد اول بطور کامل مربوط به برنامه ریزی و بهره وری منابع است و یا در آن با دیگر واحدها همکاری می نماید .

    شرح وظایف اداره برنامه ریزی و بهره وری منابع 1 پیاده سازی سیستم c & j : سیستم هوشین کانری : QCDSMTE کیفیت در صد کیفیت برای مشتری Q : Quality کاهش در صد ضایعات ، هزینه ها و حذف هزینه های غیر ضروری C: Reduction تحویل به موقع D: Delivery ایمنی کارکنان سلامتی S: Safety مشارکت کارکنان ، پیشنهادات ، انگیزه M: Motivation آموزش شاخصها ( نفر در ساعت آموزش دیده ) T: Training سیستمهای اطلاعاتی I: Information محیط و انرژی E: Environment & Energy مبحث اطلاعات بدین صورت است که چون شاخصی برای آن یافت نشده و هدف از آن تعیین نگشته در حروف اختصاری بالا به چشم نمی آید .

    C & j: کلمه c & j مخفف کلمات ژاپنی chasion & joicen می باشد .

    معادل انگلیسی آن عبارت است از challenge & practice که معانی آن در فارسی به ترتیب عبارتند از تلاش در رسیدن به هدف و چالش در هدف گذاری .

    در c & j ابتدا اهداف مشخص می شوند .

    بدین شکل که از هر واحد مد یریت یا معاونت برای چالش ( چانه زنی ) با مد یریت نویل تشکیل جلسه می دهند و در این جلسات اهداف مشخص می شوند .

    پس از مشخص شدن اهداف ، برنامه هایی توسط واحد برنامه ریزی برای رسیدن به آ نها جمع بندی می شود .

    به عنوان مثال برای افزایش تولید برنامه هایی را می توان مثل اضافه کردن دستگاه کلد باکس ، بستن قرار داد جدید ، نصب ، تست و ذ کر کرد .

    همچنین همراه برنامه مسئولیتها نیز ذکر می شودیعنی هر قسمت برنامه بر عهده چه گروهی ( مهندسی ، پیمانکار و ) می باشد .

    پس از تعیین برنامه ها ، ریز فعالیتها یی برای رسیدن به آنها در نظر گرفته می شود .

    مسئولیت کلی هر برنامه را یک واحد بر عهده دارد ولی ریز فعالیتهای آن بین واحدهای مختلف تقسیم می شود .برای هر سه مرحله یعنی تعیین اهداف ، برنامه ریزی و ریز فعالیتها ، میزان پیشرفت مورد انتظار بر اساس زمان و بصورت سه ماه به سه ماه برای کل سال مشخص می شود .

    هنگام اجرای پروژه پیشرفت واقعی بصورت سه ماه به سه ماه ثبت می شود .

    ممیزی c & j هر سه ماه یکبار انجام می گیرد .

    بدین صورت که مثلا رئیس ریخته گری میزان پیشرفت واقعی را به اطلاع مدیریت نوین می رساند سپس مدیریت نوین گروهی ( 2 تا 3 نفر ) را برای ممیزی به قسمت ریخته گری اعزام می کند .

    گروه فوق در صورت دیدن اختلاف اعلام مغایرت می کند .

    بر اساس این مغایرت واحدهای مختلف ( منظور کل کارخانه های ایران خودرو ) رتبه بندی می شوند و نحوه آن بصورت زیر می باشد : اگر بعنوان مثال Q را در نظر بگیریم و میزان 20 = Q از صد باشد و هدف از Qکاهش ضایعات تا 50% باشد ولی درصد واقعی آن 6% باشد ، درصد مورد انتظار را بردرصد واقعی تقسیم می کنیم .

    سپس در امتیاز Q که مساوی 20 بود ، ضرب می کنند تا عدد 7/16 بدست آید .

    بقیه موارد را نیز به همین شکل محاسبه می کنند سپس همه آنها با یکدیگر جمع می شوند و مجموع آنها از صد رتبه مورد نظر را تعیین می کند .

    دستاوردهای سیستم c & j : 1 – ایجاد یک سیستم اطلاع رسانی برای مدیریت 2 – جلوگیری از هدر رفتن و اتلاف منابع 3 – یکپارچه شدن سیستم کنترلی واحدهای شرکت 4 – ایجاد رقابت میان واحدهای گوناگون شرکت در جهت رشد و توسعه در زمینه های مختلف 5 – رشد اهداف در نظر گرفته شده سیستم c & j یکی از موارد چتر کایزن می باشد که در مورد کایزن بعدا مفصل تر بحث خواهد شد .

    2 – پیگیری مسائل مربوط به بودجه مورد نیاز کارخانه ریخته گری در سالهای گذشته به هر کارخانه بودجه ای تخصیص داده می شد اما از سال جاری واحدها موظف شدند ، نیازهای خود را به ریال بر آورد کنند .

    روند تعیین نیازها و دریافت بود جه بصورت زیر می باشد .

    از اداره کنترل بود جه به معاونت کارخانه های مختلف شرکت برای تامین نیازهای سالانه نامه داده می شود .

    سپس از معاونت به کل واحدها مثلا در ریخته گری به چدن و آلومینیم وبه تفکیک واحدها اعلام می شود که وسایل مورد نیاز خود را گزارش دهند .

    پس از اعلام وسایل مورد نیاز با مدیریت دو سالن آلومینیم و چدن جلسه کلی گذاشته می شود و موارد غیر ضروری حذف می شود .

    سپس جمع بندی شده و برای معاونت مالی فرستاده می شود .

    در معاونت مالی نیز جلساتی برگزار شده و لیست وسایل در خواستی تفکیک می شود ( بر ا ساس نوع وسیله ها دسته بندی می شوند ) و به قسمتهای مربوط برای بررسی بیشتر ارسال می شوند .

    وسایل حمل و نقل یک قسمت ، وسایل تولیدی و به قسمتهای تخصصی خود ارسال می شوند .

    سپس آنها تعیین می کنند چه وسایلی مورد نیاز است و از آن موارد غیر ضروری حذف می گردد .

    پس از تعیین لیست وسایل مورد نیاز واحدها جلسه ای با حضور کلیه معاونین و مشاورا نشان تشکیل می شود تا نیازها تایید شوند ، سپس هر کدام از واحدهای تخصصی لیست نیازهای تایید شده را به واحدهای در خواست دهنده می فرستند .

    البته واحدهای در خواست کننده می توانند در صورت برآ ورده نشدن نیازشان اعتراض کنند که به آن رسیدگی می شود .

    در طول سال هر قسمت در صورت نیاز وسایل در خواستی خود را اعلام می کند .

    قسمت برنامه ریزی با مشاور مربوطه تماس گرفته وتایید به مربوط به آن را می گیرد.

    پس از آن تایید یه را ضمیمه در خواست نامه کرده به اداره مالی فرستاده می شود تا اعتبار لازم را از اداره کنترل بودجه گرفته شود .

    ( واحد مشاوره در واقع ضرورت خرید وسیله مورد نظر را مشخص می کند .) اگر بود جه تخصیص داده شده به کارخانه ای تمام شود .

    برای آن متمم بود جه می زنند .

    اوج کار مسئول پیگیری بود جه در اداره برنامه ریزی ، در 6 ماهه دوم سال می باشد که نیازها را باید تعیین و دسته بندی کرده و برای ارسال آماده کند .

    3 – پیاده سازی ISO 14001 در سطح کارخانه ریخته گری ISO 14001 به اثرات سوء زیست محیطی توجه و سعی در رفع و بهبود این معضل می کند و تفاوت عمده آن با ISO 9001 در این است که با امور اجرا یی هر واحد سر وکار داشته و همانند ایزو 9001 در بند مستندات نمی باشد .

    در ایزو 14001 جنبه های بارز شناسایی و اقدام به رفع آن می شود .

    بعنوان نمونه عملکرد برای دریافت این گواهینامه مطالب زیر عنوان می شود : قالبگیری دارای جنبه زیست محیطی است به این عنوان که محیط را آلوده می کند .

    به منظور رفع این مشکل در سالن از موارد مختلف از جمله اسکرا ورها ( لجن کش ها ) بهره گرفته شد .

    ( طرز کار و معرفی اسکرا ورها در قسمتهای بعد کامل شرح داده خواهد شد .

    ) برای رفع مشکل مواردی که جنبه های زیست محیطی دارند یک Action ) A .P) تهیه می شود .

    بعنوان مثال در قسمت ذوب سازی یکی از مشکلات آن انتشار فیوم ذوب (بخارات روغن ، ومنتشر شده از داخل کوره ) می باشد .

    برای بر طرف کردن آن طرح عملی به شرح زیر ریخته شده است : طراحی و ساخت کوره پیش گرم قراضه ها A .

    P تهویه کوره های 2/2 تن و 8 تن هدف از طراحی و ساخت کوره پیش گرم و قراضه ها به این شرح است که در این کوره ها قراضه ها تا 400 درجه حرارت می بینند .

    روی کوره فوق مکنده وجود دا رد و بیشتر فیومها از طریق این مکنده تهویه می شوند .

    ایزو 14001 همانگونه که گفته شد کاری با موارد ایمنی کارکنان داخل سالن ندارد بلکه به خارج از مجموعه توجه دارد ( ایزو 1800 مرتبط با ایمنی پرسنل است و به آن Ohsas نیز می گویند .) در ایران خودرو نماینده مدیریت ( عامل ) در سیستم مدیریت سیستم زیست محیطی ، مدیریت پدر ( پیشگیری ، درمان ، رفاه ) می باشد .

    نحوه کار آن بدینگونه است که یک شرکت مشاوره داخلی ( داخل کشور ) را به خدمت می گیرد و شرکت مشاور پیشنهاد می دهد که چه باید کرد .

    سپس مدیریت پدر به کمیته های اجرایی مه داخل هر واحد تولیدی و ستادی به منظور اجرای ISO 14001 تشکیل شده اطلاع می دهد .

    کمیته اجرایی نیز پس از آن مساله را با اعضا مطرح می کند .

    ( کمیته اجرایی جلسات ماهانه دارد .

    ) ممیزی ایزو 14001 بدینگونه می باشد که ممیزی داخلی آن سه ماه به سه ماه و خارجی آن سالانه می باشد .

    4 – برنامه ریزی برای تولید قطعات صادراتی والئو در خط جدید د یزا و نظارت بر آن قطعات صادراتی والئو شامل 31 نوع صفحه کلاج می باشد که به سفارش کشورهای دیگر مانند فرانسه و ترکیه در ایران خود رو تولید می شود .

    قبلا این محصولات در خط واگنر به صورت یکروز دز میان تولید می شد .

    یعنی یکروز سر سیلندر و اگزوز و روز دیگر والئو اما با افزایش تولید و از طرفی پیش بینی در مورد دریافت سفارشات بیشتر و به دلایل دیگر تصمیم به راه اندازی خط خودکار دیزا گرفته شد.

    مورد 4 و همچنین شماره 5 یعنی برنامه ریزی و زمان بندی و تعیین منابع پروژه های در دست اجرای واحد ریخته گری به نوعی کنترل پروژه محسوب می شود و در پایین خلاصه ای از نحوه انجام آنها بیان می شود.

    در فرآیند Planning پروژه برنامه ریزی می شود.

    برای هر برنامه Activity یا فعالیتهایی در نظر گرفته می شود و برای هر پروژه و هر برنامه اش یک خروجی در نظر می گیریم.در ابتدای امر شناسنامه ای برای هر پروژه در نظر می گیریم.

    مواردی که این شناسنامه شامل می شود عبارتنداز: 1ـ عنوان پروژه 2- کد پروژه 3- هدف از اجرای پروژه 4- تاریخ شروع پروژه 5- مدت زمان پروژه 6- مدیر پروژه 7- حامیان پروژه 8- منابع پروژه 9- شرح وقایع عمده مراحل اجرای فرآیند تعیین فعالیتهای پروژه: الف) تهیه(Project Control Work Down Structure) PCWBS ب) تهیه(Function Work Break Down Structure)FWBS ج) تهیه(Responsibility Work Break Down Structure) RWBS د) تهیه فهرست (Activity List) PCWBS: معنیWBS (( ساختار درختی پروژه)) بوده و ازPCWBS تعبیر به (( تکنیک تعریف اقلام تحویل و محدوده کار پروژه )) می شود.

    PCWBS تجزیه سلسله مراتبی سطح به سطح یک پروژه به اقلام قابل تحویل است.

    ( ) اقلام قابل تحویل مانند: مدارک، محصولات، تجهیزات و در تعریف عناصرPCWBS همیشه از اسم استفاده می کنیم نه فعل و توجه در اقلام به چیزهاستThing نه به فعالیتهاAction.PCWBS محیط بهتری را برای کنترل پروژه فراهم می سازد.

    ماتریسOBS/PCWBS PCWBS با تدوین نظام کدینگ آن کامل می شود.

    ماتریسOBS/PCWBS علاوه بر نمایش اقلام قابل تحویل مسؤولیتها را نیز نمایش می دهد.

    ماتریس OBS/PCWBS مشخص می نماید که در پروژه چه کسی مسؤول چه چیز است.

    طراحیFWBS : FWBS ساختار تقسیمات عملیات یک پروژه است.

    شبیه به PCWBS و به صورت درختی است.

    عملیات مدیریتی را نیز می توان در این ساختار نمایش داد.

    تاکید بر نوع عملیات است نه ساختار سازمانی شرکت تعریفRWBS: RWBS ساختار تقسیم مسؤولیتها در پروژه است.

    این ساختار در قالب یک ماتریس که سطرهای آنPCWBS و ستونهای آن FCWBS هستند نمایش داده می شود.

    در هر سلول از این ماتریس کد مسؤول انجام عملیات در مورد خروجی های پروژه تعیین می شود.

    -RWBS منعطف بوده و مسؤولیتها را می توان از کلی ترین تا جزئی ترین سطح تعریف نمود.

    بسته های کاری پس از تکمیل ماتریسRWBS شناخته می شوند.

    ابزار مناسبی جهت تعیین استراتژی اجرای پروژه است.

    تعریف فعالیتها و نحوه استخراج آنها از RWBS: فعالیت عبارت است از عملیاتی که در راستای یکی از خروجی های پروژه صورت پذیرد.

    فعالیت از دو جزء تشکیل شده است: 1- عملیات(Function) 2-(Deliverable) از روی ماتریس RWBS می توان فهرست فعالیتها را تهیه نمود.

    برای سلولهایی که مسؤول دارند عملیات ستون با خروجی سطر متناظر جمع می شوند.

    مزیت تعریف فعالیت از ماتریس RWBS: 1- فعالیتها را می توان به صورت کلی یا تفصیلی تعریف کرد.

    2- فعالیتها را می توان در سطح مورد نظر عملیات و یا اقلام قابل تحویل تعریف کرد.

    3- قابل دسته بندی متنوع فعالیتها فراهم می شود.

    فعالیتها را ریز می کنیم و ترتیب انجام مسؤولیتها را تعریف می کنیم.( تعریف پیش نیازها) زمان بندی پروژه:(Project Scheduling) تخصیص منابع به فعالیتها و تعیین زمان شروع و ختم آنها را زمان بندی می نامند .

    ورودی های مورد نیاز زمان بندی : نمودار شبکه ای پروژه برآوردهای مدت زمان انجام فعالیتها برآورد منابع مورد نیاز وضعیت منابع در اختیار تقویم کاری محدود یتها فرضیات تاخیرها بر اساس تکنیک ها یی مثل تجزیه و تحلیل ریاضی ، فشرده کردن زمانها ، شبیه سازی ، روشهای ابتکار هموار سازی منابع و نرم افزار های مد یریت پروژه زمان بندی تکوین می شود .

    همچنین بر آورد زمان احتمالی تکمیل پروژه تعیین می شود .

    پروژه تا اینجا شکل گرفته و وارد اجرا می شود .

    در زمان بندی تعیین می شود پروژه چند وقت یکبار باید کنترل شود .

    در برنامه Microsoft Project میزان انحراف پروژه از میزا نی که باید پیش می رفت تعیین می شود .

    همچنین نمودار روند پیشرفت واقعی و تخمینی رسم شده و با یکدیگر مقایسه می شوند.

    در نرم افزار MSP با وارد کردن اطلاعات مربوط به پروژه و زمان شروع، زمان پایانی پروژه تعیین می گدد و بالعکس با دادن زمان پایانی پروژه و اطلاعات لازم، زمان شروع پروژه مشخص می شود.

    در صورت داتن تاخیر در پیشرفت پروژه گاشهای تحلیلی که آنها را مشخص می کنند و مقدار تاخیر در اتمام پروژه را اطلاع می دهند ، تحویل مدیریت خواهد شد.

    6- ثبت توقفات: در یک مجموعه تولدی تعدادی دستگاه وجود دارد که هر دستگاه طبق یک زمان کارکرد مشخص مشغول به کار و تولید می باشد.

    این زمان نمایانگر آن است که چه تعدادی قطعه باید تولد شود.

    در صورتیکه هنگام کار دستگاهی دچار مشکل شود به عبارتی برای آن مشکل تعمیراتی به وجود آید از قبیل ایراد برقی، اشکال قالب و جهت از بین بردن مغایرت در تولید و نمایان شدن علت توقف نیاز به صدور برگه توقف می اشد.

    در قسمت برنامه ریزی این برگه های توقف بررسی شده و تعیین تکلیف می شود.

    سپس در کامپیوتر و در برنامه مربوطه ثبت می شود و این برنامه به طور خود کار مغایرت دستگاه را اعلام می کند که این مغایرت باید عدد صفر را نشان دهد.

    در صورت منفی بودن ، نشان دهنده آن است که دستگاه تولید مورد نظر را انجام نداده است و از برنامه تولید عقب می اشد.

    اگر مغایرت مثبت اشد نمایانگر آن است که دستگاه بیش از مقدار مورد نظر تولید کرده است.

    پس از آن نتیجه به واحدها اعلام می گردد و آنها در جریان کار قرار می گیرند تا نقص دستگاه به طور کامل از بین رفته و دیگر در اینباره توقف نداشته باشیم .

    برای برگه های مجهول تشکیل جلسه می شود تا نوع تعمیری دستگاه مشخص می شود .

    پس از این مراحل آمار مربوطه در شبکه داخلی کارخانه قرار می گیرد و همچنین در صورت نیاز مدیران بالاتر برا یشان آماده و ارسال می شود .

    7- تهیه گزارش آمار تولید ، کیفیت و برای مدیریت ها و معاونت ریخته گری تهیه گزارش در تمامی موارد فوق جزو وظایف اداره برنامه ریزی و بهره وری منابع نمی باشد .

    و تنها در آوردن آمار ضایعات مربوط به این اداره می باشد .

    آمار ضایعات در تئوری بوسیله فرمول زیر محاسبه می شود : (موجودی اول سال + تعداد قالبگیری ذوب ریزی ) ـ ( ضایعات + ارسالی ماشین شاپ ) = موجودی مورد انتظار ( X) در ایستگاههای مختلف قطعات شمارش می شوند تا صحت X ثابت شود .

    در صورت یکی نبودن مغایرت بدست می آید که برابر است با تفکیک دو مقدار تئوری و واقعی قطعات از یکدیگر .

    بر طبق این گزارش ها راهکارهایی جستجو می شوند تا بتوان علل این مغایرتها را بدست آورده و در رفع آنها اقدام کرد .

    برخی از دلایل مغایرتها : ذوب کردن ضایعات بدون هماهنگی و بدون ثبت آمار قطعاتی که به اشتباه ضایع می شوند آمارشان اطلاع داده نمی شود .

    احتمال اشتباه در شماره گذاری روی درجه ها ( ذوب ریزی ) آمار ضایعات در واحدهای کنترل و تولید نیز بدست می آید و با آمار برنامه ریزی مقایسه می شود .

    در صورت اختلاف ، علتشان بررسی می شود تا توافق میان طرفین صاصل شود که دلیل آن چه می باشد .

    آمار مربوط به ضایعات هفتگی و ماهانه ( کلی ) جمع آوری می شود .

    8- عقد قرار دادها با پیمانکاران دستورالعملی که در واحد برنامه ریزی برای انعقاد قرار داد با پیمانکاران طرح شده به شرح زیر می باشد : برای انتخاب پیمانکاری که از لحاظ فنی مورد تایید مدیریت باشد و همچنین قیمت پیشنهادی وی از دیگر پیمانکاران پایین تر باشد مناقصه ای برگزار می شود .

    در این مناقصه مشخصات فنی در مورد قرار داد و موضوعاتش به اطلاع پیمانکاران می رسد .

    سپس همانطور که در بالا گفته شد آنکه بتواند کار را با هزینه پایین تری به انجام رساند در صورت تایید مد یریت دراین مناقصه برنده شده و با او عقد قرارداد می شود .

    9 – پیاده سازی اصول ساماندهی کار ، 5 S در کارخانه ریخته گری مسئولیت پیاده سازی 5 S ابتدا با اداره خدمات و پشتیبانی بود اما برای سرعت بخشیدن به کار از اداره برنامه ریزی خواسته شد د ر این زمینه با اداره خدمات و پشتیبانی همکاری نمایند .

    در قسمتهای بعد 5 S ، کار انجام شده بر روی آن در کارخانه ریخته گری ایران خودرو .

    همچنین پیشنهادها و بعضی مواردی که باید به آنها توجه بیشتری داشت بطور کامل آمده است .

    بنابراین در اینجا تنها به شرح مختصری از آن اشاره می شود .

    در بند 4/6 ISO 9001 2000 آمده است که کارخانه ها باید محیطی مناسب را برای کار فراهم سازند .

    بخاطر نتایج مثبت حاصل از پیاده سازی 5 S برای دستیابی بدین مقصود .

    کارخانه ها به استفاده مؤثر از این تکنیک روی آوردند .

    همچنین 5 S را می توان یکی از تکنیکهایی دانست که برای یاده سازی کایزن از آن بهره می برند.(بحث کایزن جلوتر مطرح شده است.) حرکت5S: نام خود را از حروف اول پنج کلمه ژاپنی که هر یک با حرفS آغاز می گردند گرفته است.

    سیری – سیتون – سیزو – سیکتسو – شیتسوک علائمی که نشانگر مراحل فوق هستند به عنوان بخشی از مدیریت مجری یک برنامه کامل معمولا در کارگاه نب می شوند.

    مرحه اول سیری (برپا نمودن) کار د فرآیند ابزار غیر ضروری ماشین آلات بلا استفاده محصولات معیوب کاغذها و مدارک باید اشیای ضروری را از اشیای غیر ضروری مجزا نمود و آنچه ضروری نیست را دور انداخت.

    مرحله دوم سیتون(منظم نمودن وسایل) اشیاء باید به طور منظم جمع آوری شوند تا در صورت نیاز برای استفاده آماده باشند.

    مرحله سوم سیزو(تمیز کردن) کارگاه باید تمیز نگه داشته شود.

    مرحله چهارمسیکتسو(نظافت شخصی) نظم و پاکیزگی باید به یک عادت تبدیل شود و این کار را باید هر کس از خود آغاز کند.

    مرحله پنجم شیتسوک(انضباط) پیروی از دستورالعملها در محل کار الزامی است.

    مهمترین هدف از اجرای 5S ساماندهی محیط کار می باشد به عنوان مثال در نظر گرفتن یا ایجاد انبارهای موقت برای انبار کردن قطعات و مواد اولیه و جلوگیری از بی نظمی و پخش و پلا شدن آنها در کارخانه و...

    10- اجرای نظام پیشنهادات نظام پیشنهادات در حدود نیم قرن پیش در ژاپن مطرح گردید.

    به دلیل جواب دادن این طرح شرکت ایرانخودرو اقدام به الگو برداری از آن کرد.

    شرکت چند سالی است که تلاش می کند تا طرح فوق را پیاده کند.

    به همین دلیل اقدام به ایجاد نظام پیشنهادات کرده و قسمتی را مسؤول اجرای آن نمود.

    اداره برنامه ریزی نیز برای اجرای این طرح با فرستادن نیرو برای ثبت پیشنهادات با آنها همکاری می کند.

    در این سیستم هر فردی در هر مسؤولیتی اعم از کارگر، کارشناس و...

    می تواند پیشنهادش را در هر زمینه ای که باعث افزایش تولید ، بالا بردن بهره وری ، افزایش ضریب ایمنی کار، کاهش هزینه ، بهبود شرایط کاری و...

    باشد به شکل زیر مطرح کند.

    پیشنهاد مورد نظر خود را در فرمهایی که بدین منظور تهیه شده نوشته و نتایج حاصل از انجام آن را ذکر می کند.سپس فرم کامپیوتری تهیه شده و به واحد کارشناسی مربوطه ( تولیدی ، تعمیرا تی و ) ا رسال می کنند تا مفید و عملی بودن آن تشخیص داده شود .

    در صورت تایید ، سیستم پشنهادات با حضور نمایندگان واحدهای مختلف تشکیل جلسه داده و در آنجا روی پشنهاد بحث کرده و به آن امتیاز می دهند.

    بر اساس این امتیازها به پشنهاد دهندگان پاداش تعلق می گیرد .

    به اشخاصی که به آنها پاداش تعلق نمی گیرد تقدیر نامه اهداء می شود و از آنها قدردانی به عمل می آید .

    11 – اشاعه فرهنگ صرفه جویی در مصرف انرژی تنها واحد برنامه ریزی در این زمینه فعالیت نمی کند .

    این واحد در حقیقت یکی از اعضای کمیته ای می باشد که تحت عنوان کمیته انرژی معاونت ریخته گری در این زمینه کار می کند .

    از وظایف کمیته فوق که زیر نظر مدیریت انرژی فعالیت می کنند می توان موارد زیر را بر شمرد : تبلیغات برگزاری کلاسهای آموزشی استفاده از پیمانکاران به منظور ارائه راهکار صرفه جویی در مصرف انرژی ( در این رابطه دو گروه از دانشگاههای شریف و علم و صنعت در سطح کارشناسی ارشد و دکترا با این شرکت همکاری می کنند .

    ) وظیفه تبلیغات در کاهش مصرف انرژی مختص واحد برنامه ریزی می باشد .

    ایزو 9001 لازم می بینم که ابتدا در مورد گواهینامه های بین المللی گرفته شده شرح مختصری بدهم .

    که از جمله آنها ISO 14001 , ISO 9001 می باشد .

    ایزو 9000 استاندارد نظام کیفیت است .

    هدف از این استاندارد کنترل ویژگیهایی در نظام کیفیت به منظور تولید کالا و یا خدمات با کیفیت از قبل تعیین شده است .

    سازمانی که این گواهی را دریافت می نمایند می توانند کیفیت کالا و خدمات خود را تضمین کنند .

    استاندارد ایزو 9001 ، بیست عنصر مؤثر در نظام کیفیت را کنترل می کنند .

    برای دریافت این گواهینامه متقاضیان موظف به رعایت هر بیست عنصر می باشند .

    مسئولیت مدیریت الف ) تعیین آنهاییکه مسئول نظام کیفیت شرکت هستند .

    یعنی عملیات اصلاحی را اجرا ، کنترل و هدایت می کنند .

    همینطور مسئولیت بازنگری به منظور اطمینان از درست بودن فعالیتهای در حال اجرا را دارند .

    ب ) تعیین اختیارات آنهاییکه در بالا مشخص شده اند .

    علاوه بر این یک نفر به عنوان نماینده مد یریت بای حفظ نظام کیفیت در نظر گرفته می شود .

    نظام کیفیت می بایستی نظام کیفیت ، یعنی همه فعالیتهای مؤثر بر کیفیت که شامل بازنگری و بر آوردن خواسته های مشتری نیز می باشد تعریف و ثبت شود .

    هر کمپانی موظف به تهیه یک نظامنامه دقیق می باشد .

    بازنگری قرار داد در بند بازنگری قرارداد موارد زیر کنترل می شود : الف : آیا خواسته های مشتری روشن و واضح است ؟

    ب : آیا ما قادریم الزامات و خواسته ها را برآورده کنیم ؟

    همه اینها باید از طریق مناسبی مورد بازنگری قرار گیرد .

    سوابق همه بازنگریها باید حفظ و نگهداری شود .

    کنترل طراحی جهت بر آورده شدن نیازهای مشتری در محصول می بایستی طراحی تحت یک نظام و روش معین صورت پذیرد .

    در این جهت لازم است داده های طراحی تعیین شود و طراحی مورد تایید نهایی قرار گیرد تا مطمئن شویم مطابق خواست مشتری و استانداردهای مربوط طراحی کرده ایم .

    کنترل مستندات برای کنترل همه مستندات اعم از مدارک ، دستورالعملها و باید یک نظام مشخص وجود داشته باشد .

    همچنین یک روش معین برای تغییرات واصلاح مستندات باید وجود داشته باشد .

    علاوه بر این باید اسناد قانونی ، استانداردها و که مورد استفاده تشکیلات قرار می گیرد نیز کنترل شود .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

تاريخچه تأسيس ايران خودرو شرکت سهامي عام کارخانجات صنعتي ايران خودرو با هدف انجام امور توليدي و صنعتي براي تأسيس کارخانجات اتوبوس سازي و ساخت قطعات و لوازم اتومبيل و توليد محصولاتي از اين قبيل در تاريخ 27 مرداد 1321 ، با سرمايه او

تاريخچه شرکت ايران خودرو : شرکت ايران خودرو (سهامي عام ) در 27 مرداد سال 1341 و با سرمايه اوليه صد ميليون ريال تاسيس شد و از مهر ماه سال 1342 فعاليت خود را با توليد اتوبوس آغاز کرد . شرکت در سال 1345 اجازه تاسيس کارخانه ساخت انواع اتومبيل سواري از

تاريخچه شرکت ايران خودرو شرکت ايران خودرو در مرداد ماه 1341 در زميني به مساحت 2950000 متر مربع در کيلومتر 14 جاده مخصوص تهران کرج با هدف توليد اتوبوس تأسيس گرديد و سرمايه اوليه 10 ميليون تومان و در حال حاضر با سرمايه بالغ بر 684 ميليارد ريال

فصل اول : تاريخچه شرکت ماشين سازي اراک با اهداف پشتيباني از صنايع بنيادين،انجام پروژه هاي گوناگون و توليد فرآورده هاي متنوع صنعتي در سال1347 در زميني به مساحت 36 هکتار در جوار شهر اراک تأسيس و در سال 1351 به عنوان اولين هسته صنعت سن

بخش اول : مقدمه به اعتقاد بسیاری از دانشمندان علوم رفتاری،‌ سازمانها وجه انکارناپذیر دنیای نوین امروز را تشکیل می‌دهند، ماهیت جوامع توسط سازمانها شکل گرفته و آنها نیز به نوبه خود به وسیله دنیای پیرامون و روابط موجود در آن شکل می‌گیرد. گر چه سازمانها به شکلهای مختلف و بر پایه هدفهای گوناگون تأسیس و سازماندهی می‌شود، اما بدون تردید تمامی آنها بر پایه تلاشهای روانی و جسمانی نیروی ...

مقدمه به اعتقاد بسیاری از دانشمندان علوم رفتاری،‌ سازمانها وجه انکارناپذیر دنیای نوین امروز را تشکیل می‌دهند، ماهیت جوامع توسط سازمانها شکل گرفته و آنها نیز به نوبه خود به وسیله دنیای پیرامون و روابط موجود در آن شکل می‌گیرد. گر چه سازمانها به شکلهای مختلف و بر پایه هدفهای گوناگون تأسیس و سازماندهی می‌شود، اما بدون تردید تمامی آنها بر پایه تلاشهای روانی و جسمانی نیروی انسانی که ...

شرکت مارلیک سان در سال 1365 به منظور تولید انواع میل بادامک خودرو تأسیس و با تجهیز کارگاههای ریخته گری و ماشینکاری در سال 1368 به تولید اولین نوع میل بادامک خود یعنی میل بادامک پیکان 1600 سی سی و ریخته گری انواع قطعات مهندسی اقدام نموده است. این شرکت با پشتوانه نیروی انسانی متخصص و با تجربه و دانش فنی کافی و نیز با بهره گیری از ماشین آلات و تجهیزات مدرن تولید و آزمایشگاههای ...

در دنياي امروز، تمام سازمانها فقط يک هدف دارند، که البته منظور از اين هدف اغلب تفکرات سازماني است به تعالي سازمان و حفظ بقاي سازمان مي‌انجامد و در دنياي رقابتي امروز، فقط سازمانهايي قدرت فعاليت و ادامه حيات را دارند که بتوانند در هر لحظه به نيازهاي

فصل اول تاريخچه شرکت پارس خودرو اين شرکت در سال 1335 با نام شرکت جيپ تأسيس گرديده و عمدتاً در رابطه با واردات و فروش اتومبيلهاي جيپ ويليز و قطعات يدکي آنها فعاليت داشت. در سال 1338 شرکت جيپ، کارخانه‌اي در جاده مخصوص کرج (محل کنوني پارس خود

اين گزارش شرح مختصر و اجمالي از کارآموزي در کارخانه ايران خودرو به مدت 360 ساعت در سالن ريخته گري آلومينيوم و قسمت توليد سيلندر مي باشد. اين گزارش شامل دو بخش ريخته گري آلومينيوم و کارگاه ريخته گري چدن مي باشد. کارخانه ايران خودرو در کيلومتر 14 ج

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول