دانلود مقاله قوانین حیات در دنیای امروزی

Word 65 KB 8185 35
مشخص نشده مشخص نشده عمومی - متفرقه
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده مقاله : در هر دوره ای از زندگی بشر ، از مجموع عملکرد مدیریتی ، اقتصادی ، تکنولوژیکی و فکری ( عملکرد تولیدی) قوانینی زاده می شوند که به همراه رفتارها و نیازهای ذاتی بشر ، رفتارهایی از پیشینه تاریخی یک کشور در حیات امروزی آن و ارزش های اجتماعی مجموعه قوانینی را تشکیل می دهند که می توان آنها را قوانین حیات نامید .

    لازمه زندگی شرافتمندانه ، مؤثر و رضامند شناخت این قوانین است ، هر کس ، هر جامعه ، هر سازمان ، هر شرکت ، هر دولت و هر ملتی این قوانین را شناخت و ساختارها و قوانین مختلف اقتصادی ، فرهنگی ، دفاعی ، آموزشی ، سیاسی ، پژوهشی ، مطالعاتی و غیره … خود را بر اساس آنها طراحی نمود و به آنها عمل کرد ، می تواند در صحنه های مختلف داخلی و بین المللی نقشی داشته باشند .

    در غیر اینصورت ، به وسیله همان قوانین حیات نابود خواهد شد .

    اگر یک کشور را جزئی از جهان بدانیم .

    باید بپذیریم رفتارهایی خاصی که درهر دوره از زمان بر جهان حاکمند، خواه ناخواه بر رفتارهای مردم هر کشور تأثیر می گذارند .

    امروز ، جهان با رشد و توسعه همه جانبه خود چنان باعث ارتباطات مختلف بین کشورها شده که دیگر مرزهای زمینی مفهوم خود را از دست داده اند .

    هر فردی در هر نقطه ای از دنیا که باشد ، یک شهروند جهانی محسوب می شود و تشکیل جامعه جهانی واقعیتی انکارناپذیر است و هیچ دولتی با تمام توانمندیهایش ، نمی تواند خواسته های خود را بر جامعه جهانی تحمیل نماید .

    کشور ما نیز جزئی از این جهان بوده و هست .

    این کشور در کشاکش دوران ، زخم های کشنده ای خورده و شاید امروز هزاران مشکل و بیماری داشته باشد و این ما هستیم که باید آنها را درمان کنیم تا زندگی زیبا ، لذتبخش ، رضامندی برای فرزندان آن بوجود آید .

    از طرف دیگر بررسی ساختار و رفتار اقتصادی جامعه ما ، این حقیقت را آشکار می سازد که کشور ما از روی تصادف در مسیر تحولات اقتصادی ، فرهنگی و شرایط جهان مدرن قرار گرفت ،زیرا که این تحولات و شرایط جدید حاصل تلاش و عملکرد مردم ما نبود .

    بهر حال این مردم با تحولات جدید درگیر شده و هم اکنون فرد و جامعه ایرانی با سه مشکل عمده روبرو می باشد .

    یکی فشار های ناشی از سنت و ساختار های مدیریتی ، اقتصادی و فرهنگی برخاسته از آن و دیگر مدرنیزم و رفتارهای مربوط .

    سومین چالش ، همان موضوع جهانی شدن و مسائل مربوط به آن می باشد .

    در این مقاله تلاش می گردد که با توجه به شیوه های تولید و رفتار اقتصادی مردم ایران که کرج هم جزئی از آن می باشد و مطالب پیش گفته ، به قوانین عمده حیات در دنیای امروزی به طور مختصر اشاره هایی شود تا با شناخت این قوانین بتوان در نظام تصمیم گیری کلان و خرد کشور آنها را مد نظر قرار داد .

    بسمه تعالی قوانین عمده ی حیات در جهان امروزی بررسی تاریخ زندگی بشر از آغاز تا کنون ، این واقعیت را اثبات می نماید که منشأ همه تحولات زندگی او ، نتیجه کار وتلاش خود بشر می باشد .

    هر جایی این تلاش با آگاهی و خردگرایی بود بشر توانست از تفکر و عملکرد خود دست آورد مفید و بیشتری نصیب خود بنماید .

    در تمام طول زندگی بشر به جزء در دوران اولیه زندگی که می توانست نیازهای خود را بطور فردی برطرف نماید ، در تعبیری طول حیات خود تاکنون ، آنچه بشر بدست آورده و آنچه برایش رضامندی و مطلوبیت را فراهم نموده ، نتیجه تلاش جمعی بشر بوده است .

    در جهان امروزی ، زندگی فردی مفهوم خود را ازدست داده و حتی انسان در تنهایی مطلق هم ، با عقل جمعی و تفکر آموخته از جمع ( فرهنگ) نصمیم می گیرد و رفتار می نماید .

    از طرف دیگر ، چنانچه این عملکرد فکری و جسمی بشر دارای سامان و نظم مشخص و هدفمند نباشد عملکرد او به منظور پاسخ دهی به نیازهایش دچار اخلال و هرج و مرج می شود و در اینجاست که ایجاد سازمان های اجتماعی ضرورت پیدا می کنند و برای رفع نیازهای انسان بوجود می آیند .

    زندگی امروز بشر ، طوری شده که حتی قبل از تولد تا پس از مرگ شکل دهی افکار و رفتار و پاسخ دهی به نیازهایش را ، نظام های اجتماعی به عهده دارند .

    خود بشر هم ، چه بصورت کل جسمش و چه بصورت کوچکترین واحد تشکیل دهنده جسم او ، یک سازمان پویا محسوب می گردد که دارای نوآوری و آفرینش فکری است .

    از طرف دیگر خود بشر فرزند نظام بزرگتری به نام منظومه شمسی است و انرژی مورد نیاز زیست خود را به صورت مستقیم و غیر مستقیم از آن می گیرد .

    یکی فشار های ناشی از سنت و ساختارهای مدیریتی ، اقتصادی و فرهنگی برخاسته از آن و دیگر مدرنیزم و رفتارهای مربوط .

    بسمه تعالی قوانین عمده ی حیات در جهان امروزی محقق و نویسنده : حبیب الله احمدی کارشناس ارشد دانشگاه تربیت حصارک کرج بررسی تاریخ زندگی بشر از آغاز تا کنون ، این واقعیت را اثبات می نماید که منشأ همه تحولات زندگی او ، نتیجه کار وتلاش خود بشر می باشد .

    بهرحال تامین و ارضای نیازهای گوناگون بشر را سازمانهای اجتماعی به عهده دارند .

    هر جا هم نظام اجتماعی وجود داشته باشد در آنجا تصمیم گیری وجود دارد .

    هر جا هم تصمیم گیری وجود دارد باید تصمیم گیری بر مبنای قوانین معینی باشد .

    بخشی از ایم قوانین در هر دوره ای از حیات بشری از مجموع عملکرد مدیریتی ، اقتصادی ، فکری ، تکنولوژیکی و غیره ( عملکرد تولیدی و مناسبات مربوط به آن ) او زاده می شوند و با توجه به مفهومجهان در هر دوره از حیات بشر ، جهانشمول بوده و می باشند .

    این قوانین را می توان رفتارهای حاکم بر جهان نامید .

    جهان بشر زمانی در محدوده یک ده ، زمانی در محدوده یک دهستان ، زمانی در محدوده یک شهرستان ، زمانی در محدوده یک استان ، زمانی در محدوده یک کشور ، زمانی در محدوده یک منطقه و امروز به کل جهان اطلاق می شود و جهانی شدن نامیده شد.

    بنابراین انسان امروزی برای حفظ و ادامه حیات خود با سه نوع سازمان سروکار دارد ، یکی خود انسان به عنوان یک سازمان پویا که دارای آفرینش و نوآوری ( نوآفرینی فرهنگی ) است .

    دوم : سازمانهای اجتماعی در داخل کشور متبوع خود سوم : سازمانهای بین المللی که مستقیم یا غیر مستقیم به خود انسان به عنوان یک سازمان پویا و بر سازمانهای درون کشوری تاثیرگذار می باشند .

    با چنین تصویری از زندگی بشر امروز هر فرد و کشوری برای اینکه بتواند زندگی رضامند و مطلوبی داشته باشد باید خود را با واقعیت های امروز جهان تطبیق دهد و نظام تصمیم گیری خود را با رفتارهای حاکم بر جهان هماهنگ نماید .

    در مورد کشور خودمان به قول معروف: جهانی فکر کنیم و ایرانی عمل نماییم .

    اما متإسفانه در طی تاریخ گذشته و حال ، کشور ما دچار فقدان امنیت بوده و نتوانست زیر ساخت های لازم را برای یک زندگی مناسب امروزی ، بسازد .

    در دهه های اخیر هم کشور ما ، هم از روی اتفاق در مسیر تحولات فرهنگی و شرایط جهان نوین افتاد .

    حال که درگیر این تحولات شده از یک سو با گذشته خود و نظام سیاسی مبتنی بر گذشته و سنت خود درگیر است و علاوه بر این دو ، هم اکنون مردم کشور ما با چالش سومی که همان جهانی شدن است نیز گرفتار می باشند .

    از اینرو تأثیر گذشته بر حال ، کم آگاهی به نیازهای بشری ، عدم شناخت عقلایی وضعیت موجود کشور ، فقدان کم آگاهی در خصوص رفتارهای حاکم بر جهان امروزی ، ملت مارا سردر گم کرده و نتوانست در طی این 23 سال که می شد کشور ویرانی را آباد کرد ، از فرصت ها و توانایی هایش استفاده کند و سهم شایسته خود را درتمدن کنونی جهان به عنوان یک ملت انجام دهد.

    با در نظر گرفتن مطالب پیش گفته و توجه به نظام سیاسی فعلی برخاسته از گذشته و سنت در کشور ما ، به این نتیجه می رسیم که آنچه مانع شده و می شود کم اگاهی و یا عدم پذیرش قوانین حیات در جهان امروز توسط مردم کشور ما و نظام سیاسی حاکم بر آن است .

    شایان ذکر است هر نوع آگاهی را که ضرری به انسان وارد ننماید می توان جزء قوانین حیات دانست ، اما در هر دوره ای از حیات بشری قوانینی بر زندگی او حاکم است که می توان آنرا قوانین عمده حیات نامید .

    در گذشته هم دانشمندان و اندیشمندان علوم اجتماعی متوجه چنین مسائلی شدند و آن را در مفهومی به نام جبر اجتماعی بیان داشتند .

    نگارنده اعتقاد دارد این قوانین را باید شناخت و به طور حتم در نظام تصمیم گیری فردی ، اجتماعی و دولتی مورد استفاده قرار داد ، درغیر اینصورت عدم توجه به آنها ، نابودی را به دنبال خواهد داشت .

    در پی تلاش می شود به تعدادی از مهمترین قوانین حیات در جهان امروزی ، به طور مختصر اشاره ای شود : 1ـ وجود رفتارهایی از پیشینه تاریخی هر کشور در حیات امروزی آن ( در اینجا کشور خودمان را می توان در نظر گرفت ) باید توجه داشت که همیشه رفتارهایی از پیشینه تاریخی یک کشور در حیات امروزی آن وجود دارد که اعمال افراد آن کشور را مشروط و قابل پذیرش می سازد و در واقع آنها را شکل می دهد .

    اگر چه این رفتارها در طی زمان و یا در پی تغییر تولید و تکنولوژی مربوط و یا ورود تولیدات مادی و معنوی از خارج به داخل کشور ، کمی دگرگون می شوند ولی به دلایل تاریخی عمده رفتارهای فعلی مردم کشور ، ریشه در تاریخ گذشته دارند و قبیله ای است .

    البته جامعه امروز ایران که از روی اتفاق در مسیر تحولات نوین جهانی قرار گرفت و اقتصاد مصرفی برآن حکمفرما شد ، وضعیت و بافت قبیله ای خود را از دست داده است .

    ولی چون این تغییرات ناشی از عملکرد اقتصادی خود جامعه ایران نیست ، هنوز بخش قابل توجهی از رفتارهای قبیله ای جزء ساختارهای زندگی ، به خصوص ساختارهای مدیریتی مردم ایران می باشد .

    2ـ نیازهای بشری نیازهای بشری که عموماً بیشترین اهمیت را دارند در پنج طبقه شناسایی شده و شامل نیازهای زیستی ، ایمنی ، احترام ، اجتماعی و خودیابی ( آفرینش فکر نو وتلاش برای عملی کردن آن ) می باشند .

    این نیازها جهانشمول بوده و برای تمام انسانها از هر نژاد و عقیده ای یکسان هستند .

    به علت اینکه انسان نیازهای خود را از طریق عملکرد اجتماعی و نظامهای اجتماعی برآورده می نماید پنج طبقه سلسله نیازهای مذکور جزء ذات هر انسان می باشند و تقدم ظهور آنها با توجه به وضعیت بیولوژیکی بشر و شرایط محیط اجتماعی ، پشت سرهم می باشند .

    3ـ برابر شدن توان فردی با توان جمعی حتی برابر توان نظامی ارتشی مثل ارتش آمریکا در جهان امروزی به علت بالا رفتن توان علمی و تخصصی افراد بشر و جهانی شدن علم و اطلاعات و تکنولوژی ، هر فردی در طول حیات خود ، این امکان برایش فراهم شده که بتواند با جمع آوری اطلاعات در هر زمینه ای در یک یا چند کامپیوتر و پردازش صحیح و بهینه آنها هر قدرتی را حتی به اندازه قدرت نظامی آمریکا در هم بریزد .

    به دو نمونه آن در همین دوران اخیر به طور مختصر اشاره می شود : 1ـ در جنگ بالکان یک فرمانده روسی با پردازش صحیح اطلاعات و گرفتن فرودگاه کریشتینا با دویست سرباز با ابزار محدود و معمولی ، به راحتی توانست صحنه جنگ بالکان را به نفع روسیه تغییر دهد و نقش روسیه را به عامل درجه یک در جنگ بالکان برساند و آمریکا و متحدانش را مات و مبهوت نماید .

    2ـ در حمله به برجهای تجارت جهانی ، اگر چه روش جنایتکارانه ای بود ولی به هر حال این عمل توسط چند نفر به رهبری یک نفر در قلب قدرتمند ترین ارتش جهان انجام شد .

    در واقع جهان امروز ، به علت همین توانمندیها از لحاظ مفهوم قدرت هزاران قطبی شده است .

    نگارنده تعجب می کند چرا شرایطی درکشور ما وجود دارد که آمریکا را از لحاظ قدرت نظامی این همه بزرگ می کنند .

    درحالیکه با تدبیر اندیشی صحیح در داخل و خارج کشور با استفاده درست ازتوانمندیها و فرصت ها به راحتی می توانیم آمریکا را در چنگال خود بگیریم و بدون ترس با او ارتباط برقرار نماییم .

    4ـ شهروند جهانی شدن وجهانی شدن حقوق بشر امروز به علت جهانی شدن اقنصاد ، اطلاعات ، علم ، دفاع ، ارتباطات فرهنگ و غیره….

    هر فردی علاوه بر اینکه شهروند کشور خود می باشد ، یک شهروند جهانی نیز هست و از هر آنچه در جهان وجود دارد و یا اتفاق می افتد مستقیم یا غیر مستقیم سود یا زیان می برد .

    با یک نگاه منصفانه با وضعیت فعلی زندگی روزمره کشور خودمان ، به راحتی در می یابیم که شاید بیش از 90% وسایل وامکاناتی که نیازهای مختلف فردی و اجتماعی ما را تامین و رفع می نمایند ، حاصل عملکرد اقتصادی و فکری مردم سایر ملل می باشد و ما فقط گردآورنده هستیم .

    همچنین حقوق و آزادیهای فردی و اجتماعی دیگر مفهوم جهانی دارند .

    حتی مسائلی مانند ازدواج و تشکیل خانواده جهانی شدند .

    ازدواج های انترنتی مؤید این ادعا می باشد .

    5- جهانی شدن اقتصاد با جهانی شدن اقتصاد و کیفیت تولیدات دنیا باید مطابق استانداردهای پذیرفته شده جهانی افزایش یابد .

    چنانچه کشوری نتواند مطابق استانداردهای مذکور کالا و خدمات تولید کند از حضور در صحنه اقتصاد جهانی حذف خواهد شد .

    بنابراین چنانچه بخواهیم در این جهانی شدن اقتصاد سهمی از بازار را داشته باشیم به حقم باید خود را با ویژگی های آن نطبیق دهیم ، زیرا روند اقتصاد جهانی بیرحمانه به پیش می رود و منتظر کشمکش ها و تصمیمات غیر عملی و عقلایی ما نخواهد ماند .

    6ـ جهانی شدن دفاع ، امنیت به روشهای غیر نظامی و تقلیل نقش قدرت نظامی درتصمیم گیریهای بین المللی به پایین ترین سطح منابع قدرت امروزه با جهانی شدن اقتصاد منافع همه کشورها و مردم جهان یکی شده و پیوندهای اقتصادی تولیدی نقش بسیار اساسی در تحکیم صلح و امنیت بین کشورها دارد .

    شایان ذکر است که نگارنده اعتقاد دارد چنانچه بین کشور ایران و عراق پیوندهای عمیق اقتصادی در زمینه های مختلف تولیدی وجود داشت ، یک گلوله هم بین ایران و عراق شلیک نمی شد و یا اگر بدهکار جهان غرب بودیم چنین جنگ هشت ساله ای رخ نمی داد .

    از طرف دیگر قدرت نظامی ژاپن از یکی از لشکرهای زرهی ما پایین تر است ، اما اقتصاد ژاپن یکی از ستونهای اصلی اقتصاد جهان می باشد و کوچکترین خلل در آن ، نظام بین المللی را به هم می ریزد و جهان را دچار بحران می نماید و ملت هایی به اآشوب کشیده می شوند .

    امروز بهترین عامل دفاعی و بهترین عامل امنیتی برای هر کشوری ، رشد و توسعه هدفمند ، پایدار و جهانمدار اقتصاد هر کشور است .

    7ـ بی ارزش شدن مرزهای زمینی درتدوین برنامه های فرهنگی و غیره ـ از دیدگاه ملی در جهان امروزی ، به علت جهانی شدن مرزهای زمینی ارزش خود را از دست داده اند و نبادلات فرهنگی از طریق شبکه های اطلاع رسانی صوتی ، تصویری و غیره ….

    مرزهای زمینی هر کشور را درنوردیده و بر شکل دهی افکار و رفتار آدمی تأثیر فراوان می گذارد و به اصطلاح رفتارهای فرهنگی شکل جهانی به خود می گیرند .

    بسیاری از این رفتارها ( از دیدگاه ما چه خوب چه بد ) را در همین کشورخودمان قابل مشاهده است .

    درچنین شرایطی دولت های ملی نقش چندانی در کنترل و شکل دهی رفتار ساکنان خود نخواهند داشت و وظیفه آنها فراهم کردن وسایل و امکانات برای استفاده شهروندان از فواید جهانی شدن می باشد .

    8ـ تغییر منابع قدرت و قرار گرفتن منابع انسانی فرهیخته و کارآفرین به عنوان بالاترین منبع قدرت در چنین وضعیتی ، هر دولتی بخواهد پایدار بماند و توان اداره کشورش را داشته باشد حتماً باید این دو منبع انسانی یعنی فرهیختگان و کارآفرینان را در کنار خود داشته باشد و آنها را حفظ نماید تا این دو نیرو با توانمندیهای گوناگون خود رشد و توسعه اقتصادی ، فرهنگی ، علمی ، اجتماعی ، سیاسی ، دفاعی و غیره … را به پیش ببرند .

    9ـ جهانی شدن فرهنگ و ارزش های اجتماعی با جهانی شدن اقتصاد ، سیاست ، دفاع ، علم و اطلاعات ، ارتباطات و تکنولوژی ، فرهنگ و ارزش های اجتماعی شکلی جهانشمول به خود می‌گیرند.

    آن فرهنگ ها پایدار و مرسوم خواهند ماند که پاسخگوی نیازهای انسان امروز به صورت ساده ، با مفهوم و ارزان باشد و زیانی متوجه بشر ننمایند و با نیازهای زیستی و دوحی و روانی بشر سازگاری داشته باشند .

    ارزش های اجتماعی کم و بیش در جوامع انسانها وجود دارند و شامل دانش ، ثروت ، قدرت ، منزلت ، صلح ، آزادی ، نوآوری ، نواندیشی ، برابری ، همبستگی ، سلامت ، تخصص و مهارت ، احترام و محبت می باشند .

    این ارزش ها جهانشمول بوده و هر انسانی جدای از عقیده ، نژاد و جنس طالب آنها می باشد .

    10ـ کم شدن نقش دولت های محلی و تثبیت نقش سازمان ملل به عنوان یک دولت جهانی در چنین شرایطی نقش دولت های محلی تا سطح مشابه یک استاندارد تقلیل می یابد و نقش دولت ها بیشتر به عنوان تدارکچی یا دولت رفاه ( خدمتگزار ) می شود .

    حکومت و حکمرانی نباید در رفتار چنین دولت هایی وجود داشته باشد .

    امروز ، عصر دولت های دموکراتیک است از طرف دیگر ، ملت ها برای حفظ اقتدار و هویت خویش باید زندگی را در پیوند با دیگر ملل جهان جستجو نمایند .

    استقلال به مفهوم سنتی آن از بین رفته و اکنون مفهوم استقلال درعبارتی به نام ، استقلال در بی استقلالی است .

    معنی می دهد .

    11ـ حرکت جوامع از جوامعه صنعتی به جوامع اطلاعاتی در جامعه ای اطلاعاتی ، جریان صحیح و بدون سانسور اطلاعات در هر زمینه ای مانند خون باید در رگهای جامعه جاری باشد .

    امروز ، جوامع به سوی جوامع اطلاعاتی به پیش می روند .

    این جوامع بر پایه صنایعی شکل می گیرند که اساس آنها را کامپیوتر .

    الکترونیک .

    اطلاعات و مهندسی ژنتیک تشکیل می دهد و تولید کنندگان با بهره گیری از دست آوردهای تکنولوژی اطلاعات با مشتریان ارتباط نزدیک برقرار می کنند .

    فاصله و زمان بین تولیدکنندگان و مشتریان کوتاه می شود و تولید کنندگان ازتکنولوژی اطلاعات برای بهبود کیفیت کالاها و خدمات خود استفاده می نمایند .

    در جوامع اطلاعاتی جایگاه ، منزلت و اقتدار دولتها دگرگون می شود و دولت شهرها جایگزین دولت ملت ها می شوند .

    برای مثال شهری مثل تهران وابستگی به حاکمیت ملی و دولت ایران نخواهد داشت ، بلکه جزیی از اقتصاد الکترونیکی جهان خواهد شد .

    در جوامع اطلاعاتی برای شرکت ها و بنگاههای تولیدی و خدماتی شرایطی بوجود می آید که بتوانند در تصمیم گیریهای جهانی اثرگذار باشند ، بطوریکه بعضی از آنها حتی بتوانند بر نحوه عمل قدرتمند ترین حکومت ها نظارت نمایند .

    هم اکنون در جهان شرکتهایی وجود دارند که با استفاده ازتکنولوژی اطلاعات و جهانی شدن اقتصاد ، فروش آنها بیش از تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشور می باشد .

    12ـ همگانی شدن سرمایه و ابزار تولید و مفهوم عاریتی گرفتن اسناد مالکیت چه در سطح داخلی کشورها و چه در سطح بین المللی ( در واقع جایگزین شدن نظام سرمایه داری عمومی به جای نظام سرمایه فردی ) با جهانی شدن اقتصاد و چرخش سرمایه از فردی به عمومی ، امروز سرمایه ، تکنولوژی ، زمین و مدیریت دیگر متعلق به افراد یا گروه های خاصی نیست و به همه مردم یک کشور جهان تعلق دارند .

    سندهای مالکیتی فقط جنبه عاریتی و ظاهری به خود گرفته و به منظور حفظ نظم می باشند .

    دیگر مالکیت خصوصی به علت جهانی شدن و جابجایی سرمایه چه در سطح داخلی کشورها وچه در سطح بین المللی مفهوم خود را ازدست داده و مالکیت در واقعیت خود ، شکل عمومی به خود گرفته است.

    حتی در کشرهایی مثل آمریکا که ظاهراً مهد سرمایه داری خصوصی عنوان می شود به علت همین جابجایی سرمایه ، تکنولوژی و ابزار تولید ، مفهوم مالکیت خصوصی از بین رفته است .

    در واقع گویی نظام اقتصاد مردم گرا که آرمان مردم شرق بود ، سر از آمریکا نیز در آورده است و آدام اسمیت و مارکس به آرزوی خود رسیدند .

    با بوجود آمدن چنین شرایطی در ابزار و شیوه ی تولید ، هیچ فردی حق ندارد سرمایه ، ابزار تولید و تکنولوژی را که سند مالکیت آنها را دردست دارد ، بدون استفاده و راکد بگذارد، حق ندارد برای دیگران هزینه مثلاً آلودگی هوا تولید کند ، هر تولید کننده حق دارد تولید خود را در هر نقطه ای از جهان به فروش برساند .

    در واقع اینها ، بخشی از قوانین مربوط به اقتصاد آزاد به مفهوم امروزی آن می باشند که متأسفانه مفهوم اقتصاد آزاد و فرهنگ مربوط به آن در کشور ما هنوز به همان مفهوم پیشین یعنی زمان دوران جنگ سرد که وضعیتی ظالمانه داشت ، می باشد .

    منابع مورد استفاده : 1ـ اطلاعات سیاسی ـ اقتصادی ـ سال پانزدهم شماره هفتم و هشتم ـ فروردین و اردیبهشت 1380 ـ (163ـ164) 2ـ اطلاعات سیاسی ـ اقتصادی ـ سال پانزدهم شماره یازدهم و دوازدهم ـ مرداد و شهریور 1380 ـ (168ـ167) 3ـ اطلاعات سیاسی ـ اقتصادی ـ سال شانزدهم شماره اول و دوم ـ مهر و آبان 1380 ـ (170ـ169) 4ـ اطلاعات سیاسی ـ اقتصادی ـ سال شانزدهم شماره سوم و چهارم ـ آذر و دی 1380 ـ(172ـ171) 5ـ اطلاعات سیاسی ـ اقتصادی ـ سال شانزدهم شماره هفتم و هشتم ـ فروردین و اردیبهست 1381ـ (176ـ175) 6ـ فرهنگ کار نویسنده سعید سعید فر ـ مجموعه متون آموزشی شماره 9 ـ انتشارات مؤسسه کار و تأمین اجتماعی تهران ، سال 1380 7ـ آشنایی با اقتصاد ایران ، ابراهیم رزاقی ـ تهران ـ نشرنی ، 1376 8ـ مدیریت آینده ، پیتر اف دراکر ، ترجمه عبدالرضا رضایی نژاد تهران ـ مؤسسه خدمات فرهنگی رسا ، سال 1375 9ـ مبانی و مدلهای تصمیم گیری در سیاست خارجی ، سید حسن سیف زاده ، مؤسسه چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه ، سال 1375 10ـ مدیریت و سرپرستی اثر بخش ، محمد جواد عاصمی پور ، نشر سادان ، سال 1375 11ـ نظریه عمومی سیستم ها ، لودویگ فون برتالنفی، ترجمه کیومرث پریانی ، نشر تندر ، سال 1366 محقق و نویسنده : حبیب الله احمدی حصارک کرج دانشگاه تربیت معلم 10/6/81 ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ حمایت دکتر محمد ملکی از تشکیل جبهه دموکراسی خواهی دین را یک امر مؤثر در مسائل اجتماعی می دانم اما معتقد به جدایی دین از دولت و حکومت هستم .

    پنج شنبه 7 فروردین 1382 عزیران ، دانشجویان ، استادان ، دانشگاهیان : با این امید که دگر بار پس از 24 سال با تجربه بیشتر و شناخت افزون تر شاهد پایان “ زمستان ” و آغاز دومین “ بهار آزادی ” باشیم سال نو را به شما عزیران تبریک می گویم .

    اکنون کسی با شما سخن می گوید که واپسین روزهای زندگیش را به سوی هفتاد سالگی پشت سر می گذارد و بیش از پنجاه سال در مسیر پر پیچ و خم دفاع از آزادی ، عدالت ، حاکمیت ملی و استقرار نظام مردمسالار و حکومت مردم بر مردم گام زده است و تلخی های بسیار به کام ریخته و آرمانی جز پیروزی مردم بر اهریمن جهل و استبداد و پایان سلطه زورمداران ، زراندوزان و تزویرگران ندارد و تنها آرزویش ادامه کار تعلیم و تعلم تا آخرین لحظات زندگیست .

    عزیزان ؛ وقتی تحولات دهه های اخیر کشورمان و نقش دانشجویان و دانشگاهیان را در این دگرگونی ها مرور می کنم وظیفه خود می بینم به عنوان نصیحت ( که در حد اینکار نیستم ) بل به نام “ وصیت ” مطالبی را با شما در میان بگذارم ….

    دانشجویان ، همکاران دانشگاهیم گواهی خواهند داد در بیش از 45 سال ارتباط تنگاتنگ با دانشجویان و دانشگاهیان و فعالیت دانشگاهی به خاطر دفاع از این سنگر مقدس چه مشکلاتی را تحمل کرده ام .

    از جمله در سال 1339 به اتهام عضویت درکمیته مرکزی دانشجویان جبهه ملی هنگام پخش اعلامیه دستگیر و به سلول انفرادی زندان قزل قلعه فرستاده شدم در سال 1360 تا 1365 به اتهام ایجاد بستری جهت فعالیت سیاسی دانشجویان و استادان و تشکیل شوراهای هماهنگی در دانشگاه تهران بیش از 5 سال در زندانهای اوین و قزل حصار زیر بیرحمانه ترین شکنجه ها قرار گرفتم و در سال 80 ـ1379 باز هم به اتهام تحریک دانشجویان به قصد براندازی قانونی نظام ولائی در زندان 59 ( پادگان عشرت آباد ) به شکنجه سفید دچار شدم و پس از ماهها اسارت ، محاکمه و تا امروز در انتظار صدور حکم هستم و افتخارم این است که بیشترین رنج و شکنجه ها را در دفاع از حقوق و آزادیهای دانشجویان و دانشگاهیان به جان خریده ام .

    عزیزان دانشجو ؛ حال که نمایندگان گروهی از شما در نشست دانشگاه الزهرا ( 9و10 اسفند 81) پس از تجربه های عبرت آموز (81 ـ1358) و طی دوران بیست و چهار ساله در خدمت حاکمیت بودن و نقد گذشته با اکثریت قاطع تصمیم به خروج از حاکمیت و جریان دوم خرداد گرفته اند و با پیشنهاد تشکیل “ جبهه دموکراسی خواهی ” و اعلام عدم وابستگی به جریانهای سیاسی داخل حاکمیت از دانشگاهیان و مردم خواسته اند نظرات خود را در این مورد اعلام کنند من به نام یک دانشگاهی ، ضمن تبریک گویی به خاطر این تصمیم شجاعانه و در خور جنبش دانشجویی و استقبال از این فکر و در پاسخگویی به نظر خواهی دانشجویان بار دیگر اعلام می کنم :

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

چکیده مقاله : در هر دوره ای از زندگی بشر ، از مجموع عملکرد مدیریتی ، اقتصادی ، تکنولوژیکی و فکری ( عملکرد تولیدی) قوانینی زاده می شوند که به همراه رفتارها و نیازهای ذاتی بشر ، رفتارهایی از پیشینه تاریخی یک کشور در حیات امروزی آن و ارزش های اجتماعی مجموعه قوانینی را تشکیل می دهند که می توان آنها را قوانین حیات نامید . لازمه زندگی شرافتمندانه ، مؤثر و رضامند شناخت این قوانین است ، ...

مقدمه: امروزه اهميت فرايند مديريت بر کسي پوشيده نيست.((کشورهاي صنعتي پيشرفته ازدهها سال قبل به اين مقوله توجه داشته اند و عملا“ توسعه خويش را مديون بهبود شيوه هاي مديريت ميدانند)) (محمدرشيدي،جايگاه برنامه ريزي آموزشي درفراگردمديريت،مديريت دولتي

با کاهش تصدی‌گری دولت، کارآفرینان با تجربه بخش خصوصی گام به عرصه تولید می‌گذارند. نخستین دغدغه دولت و مسئولان اجرایی در سال جدید، ایجاد کار برای جوانان است. توجه خاص به روند مستمر صنعتی شدن کشور و تقویت همه جانبه بخش خصوصی در مسیر تقویت تشکل‌های مردمی برای توسعه صنعتی می‌تواند مشاغل تازه‌ای را در این گستره رقم زند. دولت بویژه در سال‌های اخیر، سعی وافری در خصوصی‌سازی واحدهای ...

در راستای سیاستهای وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران،طرح تحقیقاتی (( مطالعه تطبیقی الگوهای نوین مدیریت منابع انسانی و ارائه الگوی مناسب برای ایران )) انجام پذیرفته و با یاری پروردگار متعال به مرحله نهایی رسیده است . در انجام این طرح تحقیقاتی ، یک گروه پنج نفره متشکل از مدیر طرح ( آقای محمد رضا عاطفی ) ، یک کارشناس ارشد و سه کارشناس ، زمانی حدوداً سه ماهه را ...

هر شکلی از اصلاحات در سازمان باید بر مبنی استانداردهای منابع انسانی باشد مقدمه هر عصری از تاریخ بشر دارای ارزش های ویژه ای است که شاخص آن دوره می باشد، به نظر می رسد ویژگی عصر ما جهانی شدن باشد و جهانی شدن ناظر بر حرکت در مسیر گسترش هر چه بیشتر ارنباطات انسانی در عرصه جهانی است. از آنجایی که جامعه ایران ، جامعه ای جوان و در حال گذار است ضرورت شناخت علمی و کارشناسانه این پدیده نو ...

مقدمه : مدیریت منابع انسانی شامل دو حیطه بسیار وسیع است : مدیریت پرسنلی و وظایف توسعه ای هدف اصلی ، پاسخگویی به سوالات اساسی پیرامون توجه به اهمیت منابع انسانی از جنبه جهانی است . مدیران ارشد چگونه قادرند یک گروه مدیریتی با فرهنگ مختلط را تربیت کند ؟ نیروی انسانی در مدیریت مذاکرات و اقدامات بین اللملی چه نقشی را بازی می کنند؟ بهترین شیوه آموزش مشارکت گروهی با فرهنگ مختلط چیست ؟ ...

مفهوم مدیریت پسندیده است پیش از تشریح مطالب، نخست تعریفی از واژه مدیریت و معانی پیچیده وابسته به آن ارائه گردد. در این مورد، شاید نخستین پرسشی که در بسیاری از نشست های آموزشی در حیطه مدیریت مطرح می شود، مربوط به چگونگی طبقه بندی کردن این مفهوم است. عده ای مدیریت را به جهت نیازش برای به کار گیری فراوان روش های ریاضی، آماری و اقتصادی، با عنوان شاخه ای از دانش می شناسند و برخی نیز ...

Change management There is considerable overlap and confusion between change management, change control and configuration management. The definition below does not yet integrate these. Change management is an important process, because it

فصل اول : بودجه مفهوم بودجه : واژه «بودژه » یک کلمه فر انسوی است و از وا ژه فرانسوی قدیمی«بوژت » گرفته شده است. در زبان فارسی بودجه از کلمه فرانسوی « بوژت » به معنای کیف یا کیسه چرمی گرفته شده و وجه تسمیه آن این است که وزرای دارایی فرانسه صورت وضعیت دخل و خرج مملکتی را در داخل آن قرار داده و به مجلس می بردند. البته در انگلیس نیز واژه بودجه از زمان فرا نسه اقتباس شده است . در ...

مقدمه ظهورسازمانهاي اجتماعي وگسترش روزافزون انها يکي از خصيصه هاي بارز تمدن بشري است . وبه اين ترتيب وبا توجه به عوامل گوناگون مکاني و زماني و ويژگيها و نيازهاي خاص هر جامعه هر روز بر تکامل و توسعه اين سازمانها افزوده مي شود .بديهي است هر ساز

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول