مقدمه گزارش حاضر، به تشریح محتوای اطلاعاتی سیستم های مورد نیاز بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن پرداخته است.
این گزارش، یکی از مستندات اولیه فاز 3 طراحی و تهیه و پایگاه وب، یعنی فاز پویاسازی صفحات به شمار میرود.
در این گزارش، هر یک از سیستمهای مورد نیاز، به طور جداگانه بررسی شده و سعی گردیده که حدود و ثغور و عملکردهای مورد توقع هر سیستم به طور کلی و به صورت اجمالی معرفی گردد.
برای این منظور، نخست هدف از ایجاد هر یک از سیستمهای موردنظر تشریح شده و سپس قسمتهای مختلف هر سیستم معرفی گردیده است.
اقلام اطلاعاتی که در هر سیستم ذخیره سازی و بازیابی میشود، نام برده شده و نام واحد دارنده اطلاعات و واحد بهنگامرسان اطلاعات ذکر گردیده است.
انتظار میرود که محتوای این گزارش، اطلاعات اولیه مورد نیاز را برای برآورد زمان و هزینه طراحی و پیادهسازی هر یک از سیستمهای مذکور فراهم نموده و به عنوان یک مستند اولیه در اختیار تحلیلگران این سیستمها قرار گیرد.
1- معرفی وزارت صنایع و معادن سیستم” معرفی وزارت صنایع و معادن“ از جمله سیستمهای چهاردهگانه است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
در اینجا به معرفی قسمتهای مختلف این سیستم میپردازیم: 1-1- انواع متون توصیفی: در این قسمت انواع متون توصیفی معرفیکننده وزارت صنایع و معادن نظیر پیام وزیر، تاریخچه وزارتخانه، قانون تمرکز و...
جهت استقرار در سایت تولید و بهنگامرسانی میگردد.
هر متن از دو جز اطلاعاتی ” عنوان متن“ و ” محتوای متن“ تشکیل شده است.
اندازه محتوای هر متن، بین 50 تا 5000 کلمه در نوسان است.
روابط عمومی به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان متون توصیفی معرفیکننده وزارتخانه، در تناوبهای 6 ماه به بازنگری محتوای متون موجود درسایت پرداخته و در صورت نیاز، اقدام به بهنگامرسانی متون موجود و یا ایجاد متون جدید خواهد نمود.
2-1- انواع نمودارهای سازمانی: در این قسمت انواع نمودارهای سازمانی معرفیکننده وزارت صنایع و معادن نظیر نمودار تشکیلاتی سازمان، نمودار سلسله مراتبی عملیات (FHD) و...
هر نمودار از 3 جزء ” عنوان نمودار“، ” شکل نمودار“ و ” نام یا محتوای اجزاء نمودار“ تشکیل میگردد.
اندازه نام یا محتوای اجزاء هر نمودار بین 2 تا 10 کلمه در نوسان است.
روابط عمومی به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان نمودارهای سازمانی معرفیکننده وزارتخانه، در تناوبهای یک ساله، با هماهنگی دفتر تشکیلات و بودجه به بازنگری شکل و محتوای نمودارهای موجود در سایت پرداخته و در صورت نیاز، اقدام به بهنگامسازی نمودارهای موجود و یا ایجاد نمودارهای جدید خواهد نمود.
3-1- شرح وظایف سازمانی: دراین قسمت شرح وظایف معاونتها، دفاتر، ادارات کل استانها و واحدهای مختلف وزارتخانه، جهت استقرار در سایت آمادهسازی و بهنگامرسانی میگردد.
شرح وظایف هر واحد از 2 جزء ” عنوان واحد“ و ” محتوای شرح وظایف“ تشکیل میگردد.
محتوای شرح وظایف هر واحد، به صورت بندهای جداگانه تنظیم شده و بین حداقل 50 تا حداکثر 500 کلمه میباشد.
روابط عمومی به عنوان واحد بهنگامرسان شرح وظایف سازمانی، در تناوبهای یک ساله، با هماهنگی دفتر تشکیلات و بودجه، به بازنگری محتوای شرح وظایف موجود در سایت پرداخته و در صورت نیاز، اقدام به بهنگامسازی و ویرایش آن مینماید.
4-1- معرفی مدیران وزارتخانه: در این قسمت معاونین و مدیران وزارتخانه به کاربران سایت معرفی شده و امکان ارتباط الکترونیکی کاربران با آنان فراهم میگردد.
کاربران با مراجعه به این قسمت از سایت، اطلاعات زیر را درباره هر یک از مدیران دریافت میدارند: نام و نام خانوادگی سمت میزان تحصیلات و رشته تحصیلی شماره تلفن عکس آدرس پست الکترونیکی نمودار سازمانی علاوه بر این، خلاصهای از از پیشینه فعالیت هر یک از مدیران در حد 100 تا 200 کلمه در اختیار کاربر قرار میگیرد.
روابط عمومی، به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان اطلاعات مربوط به مدیران وزارتخانه، با جابجا شدن هر یک از مدیران سازمان نسبت به بهنگامسازی اطلاعات مربوطه اقدام خواهد نمود.
5-1- معرفی واحدهای تابعه وزارتخانه: در این قسمت سازمانها، طرحها، بانکها و سایر واحدهایی که زیرمجموعه وزارت صنایع و معادن به شمار می روند، معرفی میگردند.
در حقیقت، در این قسمت، گستره و حوزه نفوذ وزارت صنایع و معادن مشخص میگردد.
کاربر با مراجعه به این قسمت، اطلاعات زیر را درباره هر یک از واحدهای تابعه وزارتخانه دریافت خواهد نمود: خلاصهای از شرح وظایف واحد معرفی مدیران و نفرات کلیدی آدرس شماره تلفن آدرس پست الکترونیک فزون بر این، خلاصهای از اهداف، ماموریتها و عملکردهای واحدهای تابعه وزارتخانه در حداکثر 500 کلمه در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.
روابط عمومی به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگام رسان مجموعه معرفی واحدهای تابعه وزارتخانه با هماهنگی معاونتهای تخصصی و سازمانهای تابعه، در تناوبهای 3 ماهه، اطلاعات مربوط به هر واحد را مرور کرده و در صورت نیاز نسبت به بهنگامسازی آن اقدام مینماید.
2- آمار فعالیتهای وزارت صنایع و معادن سیستم ” آمار فعالیتهای وزارت صنایع و معادن“ از جمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
در اینجا به معرفی قسمتهای مختلف این سیستم میپردازیم: 1-2- آمار ماهانه: در این قسمت آمار ماهانه فعالیتهای انجام گرفته در سطح وزارت صنایع و معادن جهت استقرار در سایت تولید و بهنگامرسانی میگردد.
آمار ماهانه، مجموعهای فشرده از جداول، نمودارها و توصیفات متنی میباشد که همه ماهه بهصورت یکنواخت تولید شده و تحت سرفصلهایی کلی نظیر ” صدور مجوز“، ” تولید“، ” صادرات“ و...
تهیه و تنظیم شدهاند.
هر جدول، نمودار و یا توصیف نیز خود دارای عنوان خاصی است که معرفیکننده محتوای آن میباشد.
دفتر آمار و اطلاعرسانی، به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان آمار فعالیتهای ماهانه، در پایان هر ماه، آمار فعالیتهای ماه سپری شده را در سایت جایگزین آمار فعالیتهای ماه پیشین میسازد.
همچنین این دفتر همه ماهه، از سرجمع آمار فعالیتهای انجام شده در ماههای پیشین، آمار فعالیتهای انجام شده از ابتدای سال تا ماه جاری را نیز تولید میکند که از فرمت جداول و نمودارها، مشابه آمار ماهانه میباشد.
2-2- آمار سالانه: در این قسمت آمار تفصیلی فعالیتهای انجام گرفته در سطح وزارت صنایع و معادن در طول یک سال کاری، جهت استقرار در سایت تولید و بهنگامرسانی میگردد.
آمار سالانه، مجموعهای گسترده از جداول، نمودارها و توصیفات متنی میباشد که به طور تفصیلی و جزیینگر، تحت سرفصلهایی کلی نظیر ” صدور مجوز“، ” تولید“، ” صادرات“ و...
هر جدول، نمودار و یا توصیف نیز خود دارای عنوان خاصی است که معرفی کننده محتوای آن میباشد.
دفتر آمار و اطلاعرسانی، به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان، آمار فعالیتهای سالانه، در 3 ماهه اول ابتدای هر سال، آمادگی ارائه مجموع آمارهای تفصیلی فعالیتهای انجام شده در سطح وزارتخانه در طول سال قبل را جهت استقرار در سایت پیدا میکند.
استقرار آمار تفصیلی فعالیتهای مربوط به یک سال در سایت به معنی حذف آمار سالهای قبل نخواهد بود.
بلکه اطلاعات مربوط به فعالیتهای سال جدید در کنار اطلاعات سالیان قبل نگهداری شده و کاربر امکان دسترسی به همه آنها را خواهد داشت.
با اضافه شدن اطلاعات هر سال جدید، بر طول دوره آماری اطلاعات مربوط به فعالیتهای وزارت صنایع و معادن افزوده شده و امکان مقایسه اطلاعات در سالهای مختلف و پیگیری روند تغییرات ممکن خواهد بود.
دفتر آمار و اطلاعرسانی، به عنوان واحد بهنگامرسان ” مجموعه آمارهای سالیانه“، مختار خواهد بود که در مقاطع 3 ماهه، هرگونه عملیات ویرایشی مورد نیاز را بر روی مجموعه آمارهای سالیانه اعمال نماید.
3-2- گزارشهای تحلیلی: در این قسمت انواع گزارشهای تحلیلی که از بررسی و مطالعه آمارهای ماهیانه و سالیانه وزارتخانه و سایر آمار و اطلاعات موجود قابل استنتاج میباشد، جهت استفاده کاربران مختلف، تولید و بهنگامرسانی میگردد.
هر گزارش از 2 جزء ”عنوان گزارش“ و ” محتوای گزارش“ تهیه شده است.
اندازه محتوای گزارش، میتواند بالغ بر 5000 کلمه نیز باشد.
دفتر ” آمار و اطلاعرسانی“ به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان گزارشهای تحلیلی، در مقاطع 3 ماهه، به بازنگری محتوای گزارشهای تحلیلی پرداخته و در صورت نیاز، اقدام به بهنگامرسانی یا حذف گزارشهای موجود و یا ایجاد گزارشهای جدید خواهد نمود.
3- طرحهای صنعتی و معدنی سیستم ” طرحهای صنعتی و معدنی“ از جمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار میگیرد.
هدف از تهیه این سیستم، ارائه اطلاعات پایهای از طرحهای مهم تکمیل شده و یا در دست اجرای صنعتی و معدنی در سطح کشور است.
دستیابی به چنین اطلاعاتی، راهنمای مناسبی برای سرمایهگذاران و سیاستگذاران بخش صنعت و معدن به شمار میرود.
در این سیستم، اطلاعات انواع طرحهای اجرایی، توسعهای، تحقیقاتی، پژوهشی، زیربنایی، آموزشی و...
که به نوعی به بخش صنعت و معدن و وزارت صنایع و معادن مربوط باشند، قابل ارائه میباشد.
در این سیستم، مشخصات پایه طرحهای صنعتی و معدنی، مشخصات مربوط به مجریان طرحها و مشخصات سفارشدهندگان طرحها ارائه میگردد.
در زیر به پارهای از اقلام اطلاعاتی این سیستم اشاره میگردد.
دفتر نظارت وارزیابی معاونت برنامهریزی، توسعه و فناوری که مسئول نظارت بر پیشرفت طرحهای صنعتی و معدنی بزرگ کشور می باشد، به عنوان واحد بهنگام کننده اطلاعات طرح های صنعتی و معدنی، با هماهنگی معاونت امور معادن، همه ماهه نسبت به ویرایش اطلاعات این سیستم اقدام خواهد نمود.
4- قوانین، مقررات و مصوبات سیستم ” قوانین، مقررات و مصوبات“ از جمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
در اینجا به معرفی قسمتهای مختلف این سیستم خواهیم پرداخت.
1-4- قوانین استراتژیک: در این قسمت قوانین استراتژیک و بالادست حاکم بر بخش صنعت و معدن نظیر ” مواد مختلف قانون اساسی“، ” قانون تشکیل وزارت صنایع و معادن“، ” قانون تمرکز امور صنعت و معدن“ و...
معرفی میگردند.
2-4- قانون برنامه سوم: در این قسمت مواد مختلف قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور که با بخش صنعت و معدن مرتبط می باشد، آورده خواهد شد.
3-4- قوانین و مقررات ناظر بر بخش صنعت و معدن: در این قسمت، کلیه قوانین، مقررات، آییننامه، مصوبات و...
که بخش صنعت و معدن در چهارچوب آنها، در حال فعالیت میباشد، معرفی میگردد.
در این قسمت، قوانین به تفکیک رشتههای مختلف فعالیت، نظیر صنایع نساجی، صنایع الکترونیک، صنایع خودروسازی، معدن و...
دستهبندی شدهاند.
4-4- قوانین و مقررات ناظر بر فرابخش صنعت و معدن: در این قسمت، قوانین، مقررات و مصوباتی مانند تجهیز منابع مالی، ساماندهی شرکتها، واگذاری سهام، تنظیم انحصارات، نظام تعرفهای و...
که امور فرابخشی صنعت و معدن محسوب میگردند، معرفی میشود.
5-4- سایر قوانین جاری: در این قسمت، سایر قوانین جاری کشور که هر یک به نوعی بخش صنعت و معدن را تحت تاثیر قرار میدهد، آورده شده است.
قوانین مالیاتی کشور، قوانین بانکی و مالی کشور و...
از جمله قوانینی است که در این قسمت معرفی میگردند.
کلیه قوانین، مصوبات، مقررات و...
که در این سیستم معرفی میشوند، از چند جزء اطلاعاتی به شرح زیر تشکیل میشوند: در این سیستم، بین قوانین مربوط به هم، امکان ارتباط ابرمتنی وجود دارد.
به این معنی که کاربر قادر خواهد بود، از درون محتوای یک قانون، محتوای یک قانون دیگر را احضار کند.
همچنین سیستم از طریق اجزاء اطلاعاتی زیر، امکان جستجوی قوانین را در اختیار کاربر قرار میدهد: دفتر تشکیلات و بودجه، به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان اطلاعات ” سیستم قوانین، مقررات و مصوبات“، با هماهنگی معاونت حقوقی و امور مجلس، با تصویب و ابلاغ هر قانون مصوبه مورد نظر را پس از آمادهسازی، به مجموعه قوانین و مقررات سایت اضافه نموده و در صورت نیاز، بین قانون جدید و سایر قوانین موجود، ارتباط ابرمتنی ایجاد مینماید.
این دفتر همچنین، در مقاطع 6 ماهه، به بازنگری کل اطلاعات سیستم پرداخته و در صورت نیاز، اقدام به ویرایش متون، اصلاح دستهبندیها و اعمال تغییرات لازم خواهد نمود.
5- وام ها و تسهیلات اعتباری سیستم ” وامها و تسهیلات اعتباری“، ازجمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
در اینجا به معرفی قسمتهای مختلف این سیستم خواهیم پرداخت: 1-5- منابع: در این قسمت، منابع تامینکننده وامها و تسهیلات اعتباری معرفی میشوند.
اقلام اطلاعاتی زیر برای هر منبع در نظر گرفته شده است: نوع منبع (به عنوان مثال: تبصره 3 ـ تبصره 11 ـ تبصره 27 ـ تبصره 29 ـ طرح 1000×2) میزان اعتبارات سالانه هر منبع میزان اعتبارات تخصیص یافته هر منبع میزان اعتبارات باقیمانده هر منبع 2-5- طرحها: در این قسمت مشخصات طرحهای مشمول دریافت وام و تسهیلات اعتباری معرفی میشوند.
اقلام اطلاعاتی زیر برای هر طرح در نظر گرفته شده است: نوع طرح (به عنوان مثال طرحهای تحقیقات کاربردی ـ طرحهای طراحی مهندسی طرحهای نمونهسازی ـ طرحهای اکتشافی و...) میزان اعتبارات تخصیص یافته به هر طرح از ابتدای سال 3-5- تقاضا: در این قسمت، مشخصات تقاضای دریافت شده برای اخذ وام، معرفی میگردد.
اقلام اطلاعاتی زیر برای هر تقاضا در نظر گرفته شده است: موضوع تقاضا نوع طرح مربوطه نام مجری طرح (متقاضی وام) مشخصات مجری شماره و تاریخ اعلامیه تاسیس یا پروانه بهرهبرداری میزان وام درخواستی کل مبلغ سرمایهگذاری نوع تقاضا: (مشمول چه نوع مواد و تبصرههای قانونی) استان محل اجرای طرح 4-5- نتایج بررسی: در این قسمت اطلاعات مربوط به نتایج بررسیهای انجام شده برای هر تقاضای وام نگهداری میگردد.
اطلاعات زیر برای این قسمت در نظر گرفته شده است: میزان وام تصویبی علت رد تقاضا بانک عامل منبع تامینکننده 5-5- پیشرفت فیزیکی: در این قسمت اطلاعات مربوط به پیشرفت فیزیکی طرح متقاضی دریافت وام نگهداری میشود.
اطلاعات زیر برای این قسمت در نظر گرفته شده است: عنوان هر مرحله درصد هر مرحله از کل میزان پیشرفت فیزیکی هر مرحله میزان وام پرداخت شده در هر مرحله *** مراحل اخذ وام: هر تقاضا برای دریافت وام، نخست به ادارات کل صنایع و معادن استان واصل میگردد.
پس از موافقت اولیه در اداره کل استان، موضوع به دفتر ” طرحها و سرمایهگذاری“ از معاونت ” برنامهریزی، توسعه و فناوری“ ستاد وزارتخانه ارجاع میگردد.
در این دفتر، موضوع تقاضا مورد بررسی نهایی قرار گرفته و نسخه به متقاضی ابلاغ میگردد.
واحد بهنگامکننده: دفتر نظارت و ارزیابی 6- سازمانها و واحدهای تولیدی سیستم ” سازمانها و واحدهای تولیدی“ از جمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
این سیستم در واقع پایگاه دادهای از مشخصات سازمانها و اشخاص حقوقی است که موضوع فعالیت آنها به نحوی با حوزه صنعت و معدن، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی مرتبط میباشد.
اطلاعات موردنظر کاربران این سیستم، عموماً ناظر به مشخصات کلی و اطلاعات شناسنامهای و نیز اطلاعات مختص به نوع فعالیتی است که هر موسسه دارا میباشد.
در حقیقت، این سیستم براساس اطلاعات وارد شده، امکان جستجو در سازمانها و واحدهای تولیدی را برای کاربر فراهم میکند.
این سیستم، خود از 2 زیرسیستم به نامهای ” سازمانها، موسسات و نهادها“ و ” واحدهای تولیدی“ تشکیل میشود.
در اینحا به معرفی هر یک از این سیستمها خواهیم پرداخت: 1-6- سازمانها، موسسات و نهادها: در این زیرسیستم، مشخصات تمامی سازمانها، موسسات و نهادهای وابسته به وزارت صنایع و معادن معرفی میگردد.
سازمان گسترش و نوسازی صنایع، سازمان گسترش و نوسازی معادن، سازمان صنایع دستی، شرکت شهرکهای صنعتی، بانک صنعت و معدن و...
از جمله نهادهایی هستند که اطلاعات آنها در این زیرسیستم نگهداری خواهد شد.
اقلام اطلاعاتی که در این مجموعه نگهداری میگردد به شرح زیر خواهد بود: واحد تشکیلات وزارتخانه، به عنوان نهاد آگاه از وضعیت حقوقی و تشکیلاتی سازمانها و موسسات وابسته میتواند به عنوان واحد بهنگامکننده اطلاعات این زیرسیستم معرفی نمود.
2-6- واحدهای تولیدی: در این زیرسیستم، مشخصات تمامی واحدهای تولیدی که اصطلاحاً تحت تعرفه وزارت صنایع و معادن به شمار میروند، معرفی میگردند.
کاربر از طریق اطلاعاتی که در این زیرسیستم ذخیره میگردد، امکان جستجو واحد یا واحدهای تولیدی موردنظر خویش را دارا خواهد بود.
اقلام اطلاعاتی که در این مجموعه نگهداری میگردد، به شرح زیر خواهد بود: معاونت تولید که وظیفه هدایت و نظارت بر فعالیت واحدهای صنعتی را بر عهده دارد میتواند به عنوان واحد بهنگامکننده اطلاعات این زیرسیستم معرفی گردد.
7- فروش سیستم ” فروش“ از جمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
هدف از تهیه این سیستم، معرفی تواناییهای قابل فروش واحدهای صنعتی و شرکتهای تحت پوشش یا تحت تعرفه وزارت صنایع و معادن میباشد.
روش کلی کار برای ورود اطلاعات به سیستم فروش به صورت ONLINE میباشد.
به این معنی که صاحبان صنایع، کارگاهها و شرکتها میتوانند تواناییهای قابل فروش خود را در این محل اعلام نمایند.
این تواناییها میتواند شامل انواع کالا، ظرفیتهای خالی خط تولید، یک تخصص و یا یک فناوری خاص باشد.
به طور کلی در این سیستم، هر نوع خدمت یا محصولی که به نوعی به بخش صنعت و معدن مربوط باشد، قابل ارائه خواهد بود.
کاربران این سیستم میتواند، از طریق دستهبندیهای موجود، یا با استفاده از امکان جستجو، کالا با خدمات موردنیاز خویش را بیابند.
پارهای از اقلام اطلاعاتی که در این سیستم ذخیرهسازی شده و مورد بازیابی قرار میگیرد، به شرح زیر خواهد بود: 8- نمایشگاهها و سمینارها سیستم ” نمایشگاهها و سمینارها“، از جمله سیستمهای هفدهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
در اینجا به معرفی قسمتهای مختلف این سیستم خواهیم پرداخت: 1-8- اخبار نمایشگاهها و سمینارها: در این قسمت اطلاعات مربوط به نمایشگاه و سمینارهایی که در طول سال جاری برگزار خواهند شد، به کاربر ارائه میگردد.
اقلام اطلاعاتی زیر برای خبررسانی در رابطه با نمایشگاهها و سمینارها در نظر گرفته شده است: دفتر صادرات معاونت امور اقتصادی به عنوان واحد بهنگامکننده اخبار نمایشگاهها و واحد روابط عمومی به عنوان واحد بهنگامکننده اخبار سمینارها معرفی میگردد.
البته واحد روابط عمومی برای انجام این مهم، نیازمند برقرار ارتباط مستمر با سایر دفاتر تخصصی سازمان میباشد.
2-8- شرکت در نمایشگاه و سمینار: در این قسمت، کاربر قادر خواهد بود با تکمیل یک فرم، تقاضای خویش را برای شرکت در نمایشگاهها و سمینارهایی که وزارت صنایع و معادن به نوعی متولی برگزاری آنها میباشد، اعلام نماید.
اطلاعات زیر از طریق این فرم تکمیل میگردد.
دفتر صادرات به عنوان واحد بهنگامکننده و پاسخگوی قسمت شرکت در نمایشگاهها و واحد روابط عمومی به عنوان و واحد بهنگامکننده و پاسخگوی قسمت شرکت در سمینار در نظر گرفته شدهاند.
3-8- مشارکت در نمایشگاه: در این قسمت کاربر قادر خواهد بود تا با تکمیل یک فرم، تقاضای خویش را برای شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی که وزارت صنایع و معادن به نوعی متولی برگزاری آنها میباشد، اعلام نماید.
دفتر صادرات، به عنوان واحد بهنگامکننده و پاسخگوی قسمت مشارکت در نمایشگاه به شمار میرود.
9- فرصتهای سرمایهگذاری سیستم ” فرصتهای سرمایهگذاری“ از جمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
هدف از ایجاد این سیستم، ارائه اطلاعاتی در جهت هدایت سرمایههای پراکنده و سرگردان داخلی و سرمایههای مناسب خارجی به بخش صنعت و معدن میباشد.
به طور کلی این سیستم، به منظور پاسخگویی به نیازهای دو دسته از کاربران طراحی شده است.
دسته اول، کاربرانی هستند که دارای قدرت سرمایهگذاری بوده و به دنبال فرصتی برای سرمایهگذاری میباشند.
دسته دوم، کاربرانی هستند که دارای توان تخصصی یا ایده و طرح مشخصی برای یک سرمایهگذاری صنعتی بوده و خواهان شریک سرمایهگذاری باشند.
کاربران دسته اول، میتوانند از طریق این سیستم به فهرست و مشخصات فرصتهای سرمایهگذاری دست یابند.
کاربران دسته دوم نیز میتوانند اطلاعات مربوط به زمینه سرمایهگذاری خویش را از طریق صفحات مربوط به فهرست فرصتهای سرمایهگذاری سایت اضافه نموده و از این طریق برای پذیرش شریک اعلام آمادگی نمایند.
خلاصهای از فهرست اقلام اطلاعاتی که در این سیستم مقدارگیری میشود، به شرح زیر خواهد بود: در این سیستم، امکان ارتباط بین متنی، با سیستم ” قوانین و مقررات“ وجود خواهد داشت و کاربر از این طریق، میتواند از قوانین و مقررات مربوطه در رابطه با زمینه سرمایهگذاری مورد علاقه خویش آگاهی یابد.
معاونت امور اقتصادی و روابط بین الملل وزارتخانه که در حال حاضر تهیه فهرستی از فرصتهای سرمایه گذاری را به ویژه برای جلب سرمایه های خارجی در دستور کار دارد، می تواند وظیفه بهنگام رسانی اطلاعات سایت را برعهده گیرد.
10- فرمها سیستم ” فرمها“، از جمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
هدف از تهیه این سیستم در وهله اول جمعآوری، طبقهبندی و ارائه کلیه فرمهای در گردش وزارت صنایع و معادن میباشد.
از طریق این سیستم، کاربران قادر خواهند بود کلیه فرمهای مربوط به یک عملیات خاص، به عنوان مثال ” صدور اعلامیه تاسیس“ را مشاهده نموده و در رابطه با تکمیل هر فرم، اطلاعات موردنیاز مربوطه را دریافت دارند.
کاربران همچنین قادر خواهند بود که از هر یک از فرمهای موردنظر خویش، یک نسخه چاپی تهیه کنند و در نتیجه جهت دریافت فرم، نیاز به مراجعه به وزارتخانه یا سایر واحدهای مربوطه وجود نخواهد داشت.
در وهله دوم، چنانچه امکانات و تمهیدات لازم فراهم گردد، کاربران قادر خواهند بود از طریق پایگاه وب، اقدام به تکمیل فرمهای مربوطه نمایند و بدون مراجعه حضوری به وزارتخانه، تقاضاهای خویش را به جریان اندازند.
اداره تشکیلات و روشها، که وظیفه طراحی و بهینهسازی کلیه عملیات جاری وزارتخانه را عهدهدار میباشد و در این رابطه، مجموعه فرمهای در گردش وزارتخانه را جمعآوری و بررسی مینماید، میتواند وظیفه بهنگامرسانی اطلاعات این سیستم را عهدهدار گردد.
11- توانمندیهای صادراتی سیستم ” توانمندیهای صادراتی“ از جمله سیستمهایی است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
هدف از تهیه این سیستم معرفی محصولات صنعتی و معدنی کشور، جهت صادرات این کالا به خارج از کشور میباشد.
از طریق این سیستم کلیه واحدهای صنعتی و معدنی تحت پوشش وزارت صنایع و معادن، میتوانند کالا و خدمات قابل صادرات خویش را معرفی نماید، متقابلاً بازرگانان و دستاندرکاران صادرات نیز با مراجعه به این سیستم میتوانند با واحدهایی که دارای توانمندیهای صادراتی بوده آشنا شده و اطلاعات لازم را برای تماس با آنها به دست آورند.
پارهای از اقلام اطلاعاتی این سیستم به شرح زیر خواهد بود: معاونت امور اقتصادی روابط بینالملل، میتواند به عنوان بهنگامکننده اطلاعات مربوط به کالاها و خدمات صادراتی معرفی گردد.
12- اخبار وزارت صنایع و معادن سیستم ” اخبار“ از جمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
در اینجا به معرفی قسمتهای مختلف این سیستم خواهیم پرداخت: 1-12- گزیده جراید: در این قسمت، اخبار، گزارشها و مقالات مربوط به وزارت صنایع و معادن و بخش صنعت و معدن کشور که در جراید مختلف منتشر میشود، جهت استقرار در سایت آمادهسازی میگردد.
هر خبر، گزارش و مقاله از دو جزء اطلاعاتی ” عنوان خبر“ و ” محتوای خبر“ تشکیل شده است.
اندازه محتوای هر خبر بین 50 تا 1000 کلمه در نوسان است.
روابط عمومی به عنوان واحد تولیدکننده اخبار جراید، در هر روز محتوای تمامی جراید کشور را مورد مطالعه قرار داده و راس ساعت 30/15 دقیقه هر روز، اقدام به توزیع جزوهای در سطح وزارتخانه مینماید که حاوی بریده جراید کشور در رابطه با اخبار وزارت صنایع و معادن میباشد.
این جزوه به طور متوسط دارای 20 صفحه بوده و در قطع A4 منتشر میشود.
به طور متوسط هر جزوه حاوی 50 خبر، گزارش یا مقاله میباشد.
در صورت وجود امکانات سختافزاری و ارائه آموزشهای لازم، واحد روابط عمومی این آمادگی را دارد که در هر روز، اقدام به تهیه یک نسخه الکترونیکی از مقالات مذکور، جهت استقرار در سایت نماید.
2-12- خبرنامه صنایع و معادن: در این قسمت، خبرنامه داخلی وزارت صنایع و معادن، جهت استقرار در پایگاه وب آمادهسازی میگردد.
خبرنامه صنایع و معادن، نشریه داخلی وزارت صنایع و معادن میباشد که به صورت ماهنامه (گاهنامه) منتشر میگردد.
این نشریه به طور متوسط دارای 25 تا 30 صفحه بوده و در قطع A4 به چاپ میرسد.
واحد روابط عمومی به عنوان مسئول و ناشر این نشریه، پس از سپری شدن مراحل آماده سازی و چاپ نشریه، اقدام به توزیع آن در داخل و خارج از وزارتخانه مینماید.
در صورت وجود امکانات سختافزاری و ارائه آموزشهای لازم، واحد روابط عمومی این آمادگی را دارد که همه ماهه اقدام به تهیه یک نسخه الکترونیکی از نشریه مذکور جهت استقرار در پایگاه نماید.
3-12- اعلان عمومی: در این قسمت، اخباری که بایستی از سوی وزارت صنایع و معادن، اعلان عمومی شده و به آگاهی عموم مردم برسد، جهت استقرار در سایت تولید و آمادهسازی میگردد.
در حال حاضر، روابط عمومی به عنوان واحد منتشرکننده اخبار وزارتخانه، از روزنامهها و نشریات کثیرالانتشار برای این منظور استفاده میکنند.
روابط عمومی پس از تماسها و ارتباطات لازم با نشریات موردنظر، اخبار وزارتخانه را به گزارشهای خبری تبدیل کرده و جهت انتشار در اختیار روزنامههای صبح وعصر قرار میدهد.
در صورت وجود امکانات سختافزاری و ارائه آموزشهای لازم، واحد روابط عمومی این آمادگی را دارد که از پایگاه وب وزارتخانه به عنوان رسانه اصلی جهت نشر اخبار عمومی استفاده نماید.
واحد روابط عمومی، در مقاطع هفتگی اقدام به بهنگامرسانی محتوای این قسمت از سایت خواهد نمود.
4-12- گزارش بازدیدها: در این قسمت، اخبار مربوط به بازدیدها، سفرها، افتتاح طرحها، انعقاد قراردادها و...
وزیر و معاونین وزارت صنایع و معادن جهت استقرار در سایت تولید و آمادهسازی میگردد.
در حال حاضر، واحد روابط عمومی از تمامی برنامههای اجرای مهم وزیر و معاونین وزارتخانه، جهت ضبط در آرشیوهای مختلف و انعکاس در جراید کشور، گزارشهای خبری مختلف تهیه میکند.
این گزارشها، حاوی معرفی موضوع بازدید، سفر، طرح، قرارداد و...
موردنظر، تشریح فعالیتهای صورت گرفته، نتایج حاصله میباشد که معمولاً با آرشیوی از عکسهای مختلف همراه می باشد.
در صورت وجود امکانات سختافزاری و ارائه آموزشهای لازم، واحد روابط عمومی این آمادگی را دارد که در مقاطع مختلف، اقدام به تهیه یک نسخه الکترونیکی از گزارش بازدیدها، جهت استقرار در پایگاه وب نماید.
5-12- مناسبتها: دراین قسمت، اخبار و مستندات مربوط به مناسبتهای مختلف، جهت استقرار در پایگاه، تولید و آماده سازی می گردد.
در حال حاضر، واحد روابط عمومی به مناسبتهای مختلف نظیر ” روز صنعت و معدن“، ” هفته دولت“، ” روز کارگر“، ” عید نوروز“ و...
اقدام به انتشار انواع خبر، پیام، شعار، عکس، گزارش، مقاله و...
در داخل و خارج از وزارتخانه می نماید.
در صورت وجود امکانات لازم، این آمادگی وجود دارد که از پایگاه وب وزارتخانه جهت نشر اخبار مربوط به مناسبتها استفاده به عمل آید.
6-12- انتصابها: در این قسمت اخبار انتصابهای جدید در سطح وزارتخانه و سایر واحدهای تابعه، جهت استقرار در پایگاه تولید میگردد.
واحد روابط عمومی با معرفی هر مدیر جدید در سطح وزارتخانه و واحدهای تابعه، اقدام به معرفی وی از طریق پایگاه وب مینماید.
13- نشریات و کتب سیستم ” نشریات و کتب“ از جمله سیستمهای هفدهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
1-13- تازههای کتاب: در این قسمت، کتابهای جدیدی که به مخزن کتابخانه وزارتخانه اضافه شده اند، معرفی میگردد.
اقلام اطلاعاتی زیر معرفی هر کتاب تازه درنظر گرفته شده است: واحد کتابخانه، به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان اطلاعات ” تازههای کتاب“ شناخته میشود.
با اضافه شدن هر کتاب جدید به مخزن کتابخانه، پس از انجام مراحل فنی ثبت کتاب، از طریق پایگاه وب اقدام به معرفی آن میگردد.
2-13- نشریات: در این قسمت، نشریات ادواری که کتابخانه وزارتخانه اشتراک آنها را دارد، معرفی میگردد.
اقلام اطلاعاتی زیر برای معرفی هر نشریه در نظر گرفته شده است: واحد کتابخانه به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگام رسان اطلاعات ” نشریات“ شناخته میشود.
با اضافه یا حذف شدن اشتراک هر نشریه و انتشار هر شماره جدید از نشریه، واحد کتابخانه اقدام به بهنگامرسانی اطلاعات قسمت ” نشریات“ مینماید.
3-13- برگهدان: در این قسمت، کاربر این امکان را خواهد داشت که از طریق پایگاه وب، به جستجو در برگهدانهای کتابها و نشریات کتابخانه بپردازد و در صورت وجود امکانات لازم، از طریق این پایگاه اقدام به امانتگیری کتاب نماید.
در حال حاضر، کلیه برگهدانهای کتب کتابخانه وزارت صنایع و معادن در محیط نرمافزاری ” پارس آذرخش“ و ” نوسا“ ذخیرهسازی شدهاند و به نظر میرسد، در صورت تبدیل فرمت پروندههای مربوطه، امکان انتقال آنها بر روی پایگاه وب وجود داشته باشد.
بیتردید، واحد کتابخانه در این زمینه وظیفه تولید و بهنگامرسانی اطلاعات را بر عهده خواهد داشت.
14- خبرگان صنعت و معدن سیستم ” خبرگان صنعت و معدن“ از جمله سیستمهای هفدهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت.
در اینجا به معرفی این سیستم خواهیم پرداخت.
سیستم ” خبرگان صنعت و معدن“ در واقع یک پایگاه داده مشخصات از اشخاص حقیقی میباشد که از نظر وزارت صنایع و معادن به عنوان خبرگان بخش صنعت و معدن شناخته میشود.
در این سیستم مشخصات شناسنامهای، نوع تخصص، آدرس و...
هر شخص مقدارگیری شده و کاربر قادر خواهد بود، از طریق اطلاعات وارد شده به جستجوی فرد مورد نظر خویش بپردازد.
در حقیقت، این سیستم امکان دسترسی و آشنایی کاربران را برای رفع نیازمندیهای مختلف به خبرگان، صاحبنظران و صاحبان تخصص در بخش صنعت و معدن فراهم میکند.
پارهای از اقلام اطلاعاتی که در این سیستم، برای هر یک از اشخاصص خبره در نظر گرفته شده است به شرح زیر میباشد: واحد روابط عمومی، در حال حاضر فهرستهای پراکندهای از خبرگان صنعت و معدن را در نشریههای مختلف در اختیار دارد.
این واحد میتواند با جمعآوری اطلاعات از سایر واحدهای وزارتخانه، مسئولیت تولید و بهنگامرسانی این سیستم را عهده دار گردد.
نام و نام خانوادگیسمتمیزان تحصیلات و رشته تحصیلیشماره تلفنعکسآدرس پست الکترونیکی نمودار سازمانی خلاصهای از شرح وظایف واحدمعرفی مدیران و نفرات کلیدیآدرسشماره تلفنآدرس پست الکترونیک نام طرحنوع طرحشرح خدمات طرحفرآورده های طرحنام مجریآدرس مجریزمان شروع طرحزمان خاتمه طرحمیزان پیشرفت فیزیکی طرحهزینه انجام طرح عنوان قانون، مقررات و مصوبهشماره، قانون، مقررات و مصوبهتاریخ تصویبمرجع تصویبکنندهمحتوای قانون، مقررات و مصوبه گروهبندی موضوعیعنوان قانوننام مرجع تصویبکنندهشماره قانونتاریخ تصویب نام سازمانشرح فعالیت اصلیچارت سازمانیآرم سازمانسال تاسیسنام مدیران کلیدیآدرسنشانی پستیتلفنپست الکترونیکآدرس سایت وبفایلهای اطلاعاتی ضمیمه اساسنامه نام واحد تولیدیکد اقتصادیگروه صنعتیمیزان تولید در پنج سال گذشتهنام محصولات عمدهآدرس دفتر مرکزیسال تاسیسآدرس کارخانه یا کارگاهظرفیت اسمی تولیدنشانی پستیتعداد پرسنلتلفننام مدیران کلیدیپست الکترونیکشماره و تاریخ پروانههای صنفیآدرس سایت وبوضعیت مالکیتفایلهای اطلاعاتی ضمیمهتصویر محصولات نام کالاکد استاندارد کالاشرح مختصر قابلیت یا خدمتشرح کامل قابلیت یا خدمتمیزان قابلیت یا خدمتواحد قابلیت یا خدمتقیمت قابلیت یا خدمتنام ارائهکنندهتاریخ قابل ارائه بودن خدمت یا قابلیتآدرس ارائهکنندهتلفنآدرس پستیآدرس الکترونیکی عنوان نمایشگاه یا سمینارهدف از برگزاری (در حداکثر یک صفحه)مکان برگزاریزمان برگزاریبرنامه نمایشگاه یا سمیناربرگزارکنندگان نام متقاضی (حقیقی/ حقوقی)نشانی و تلفن متقاضیپست الکترونیک متقاضیهزینه شرکت در نمایشگاه یا سمینار نام متقاضی (حقوقی)نشانی متقاضی و تلفن متقاضیپست الکترونیکشماره و تاریخ انواع مجوزهای متقاضیمحصولات و شرح خدمات متقاضینام مدیر عامل و مدیر بازرگانی و نمایندهمیزان فضای مورد نیازتجهیزات مورد نیاز / تلفن، برق، آبمحصولات قابل ارائه در نمایشگاه نام فرصت سرمایهگذارینقطه بازگشت سرمایهگروه صنعتی یا معدنیپیشبینی میزان سود حالیهشرح مختصرنام پیشنهاددهندهشرح تفصیلیآدرس پیشنهاد دهندهمکان سرمایهگذاریتلفن پیشنهاددهندهمحصولاتپست الکترونیکمیزان سرمایه مورد نیاز نام کالا یا خدمتگروه صنعتیشرح مختصر کالا یا خدمتشرح کامل کالا یا خدمتتصویر کالاواحد کالاقیمت پایهکشورهای خریدارقیمت جهانی کالامزایای کالا جهت صادرات