مقدمه
گزارش حاضر، به تشریح محتوای اطلاعاتی سیستم های مورد نیاز بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن پرداخته است. این گزارش، یکی از مستندات اولیه فاز 3 طراحی و تهیه و پایگاه وب، یعنی فاز پویاسازی صفحات به شمار میرود.
در این گزارش، هر یک از سیستمهای مورد نیاز، به طور جداگانه بررسی شده و سعی گردیده که حدود و ثغور و عملکردهای مورد توقع هر سیستم به طور کلی و به صورت اجمالی معرفی گردد. برای این منظور، نخست هدف از ایجاد هر یک از سیستمهای موردنظر تشریح شده و سپس قسمتهای مختلف هر سیستم معرفی گردیده است. اقلام اطلاعاتی که در هر سیستم ذخیره سازی و بازیابی میشود، نام برده شده و نام واحد دارنده اطلاعات و واحد بهنگامرسان اطلاعات ذکر گردیده است.
انتظار میرود که محتوای این گزارش، اطلاعات اولیه مورد نیاز را برای برآورد زمان و هزینه طراحی و پیادهسازی هر یک از سیستمهای مذکور فراهم نموده و به عنوان یک مستند اولیه در اختیار تحلیلگران این سیستمها قرار گیرد.
1- معرفی وزارت صنایع و معادن
سیستم” معرفی وزارت صنایع و معادن“ از جمله سیستمهای چهاردهگانه است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت. در اینجا به معرفی قسمتهای مختلف این سیستم میپردازیم:
1-1- انواع متون توصیفی:
در این قسمت انواع متون توصیفی معرفیکننده وزارت صنایع و معادن نظیر پیام وزیر، تاریخچه وزارتخانه، قانون تمرکز و... جهت استقرار در سایت تولید و بهنگامرسانی میگردد. هر متن از دو جز اطلاعاتی ” عنوان متن“ و ” محتوای متن“ تشکیل شده است. اندازه محتوای هر متن، بین 50 تا 5000 کلمه در نوسان است. روابط عمومی به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان متون توصیفی معرفیکننده وزارتخانه، در تناوبهای 6 ماه به بازنگری محتوای متون موجود درسایت پرداخته و در صورت نیاز، اقدام به بهنگامرسانی متون موجود و یا ایجاد متون جدید خواهد نمود.
2-1- انواع نمودارهای سازمانی:
در این قسمت انواع نمودارهای سازمانی معرفیکننده وزارت صنایع و معادن نظیر نمودار تشکیلاتی سازمان، نمودار سلسله مراتبی عملیات (FHD) و... جهت استقرار در سایت تولید و بهنگامرسانی میگردد. هر نمودار از 3 جزء ” عنوان نمودار“، ” شکل نمودار“ و ” نام یا محتوای اجزاء نمودار“ تشکیل میگردد. اندازه نام یا محتوای اجزاء هر نمودار بین 2 تا 10 کلمه در نوسان است. روابط عمومی به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان نمودارهای سازمانی معرفیکننده وزارتخانه، در تناوبهای یک ساله، با هماهنگی دفتر تشکیلات و بودجه به بازنگری شکل و محتوای نمودارهای موجود در سایت پرداخته و در صورت نیاز، اقدام به بهنگامسازی نمودارهای موجود و یا ایجاد نمودارهای جدید خواهد نمود.
3-1- شرح وظایف سازمانی:
دراین قسمت شرح وظایف معاونتها، دفاتر، ادارات کل استانها و واحدهای مختلف وزارتخانه، جهت استقرار در سایت آمادهسازی و بهنگامرسانی میگردد. شرح وظایف هر واحد از 2 جزء ” عنوان واحد“ و ” محتوای شرح وظایف“ تشکیل میگردد. محتوای شرح وظایف هر واحد، به صورت بندهای جداگانه تنظیم شده و بین حداقل 50 تا حداکثر 500 کلمه میباشد. روابط عمومی به عنوان واحد بهنگامرسان شرح وظایف سازمانی، در تناوبهای یک ساله، با هماهنگی دفتر تشکیلات و بودجه، به بازنگری محتوای شرح وظایف موجود در سایت پرداخته و در صورت نیاز، اقدام به بهنگامسازی و ویرایش آن مینماید.
4-1- معرفی مدیران وزارتخانه:
در این قسمت معاونین و مدیران وزارتخانه به کاربران سایت معرفی شده و امکان ارتباط الکترونیکی کاربران با آنان فراهم میگردد. کاربران با مراجعه به این قسمت از سایت، اطلاعات زیر را درباره هر یک از مدیران دریافت میدارند:
نام و نام خانوادگی
سمت
میزان تحصیلات و رشته تحصیلی
شماره تلفن
عکس
آدرس پست الکترونیکی
نمودار سازمانی
علاوه بر این، خلاصهای از از پیشینه فعالیت هر یک از مدیران در حد 100 تا 200 کلمه در اختیار کاربر قرار میگیرد.
روابط عمومی، به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان اطلاعات مربوط به مدیران وزارتخانه، با جابجا شدن هر یک از مدیران سازمان نسبت به بهنگامسازی اطلاعات مربوطه اقدام خواهد نمود.
5-1- معرفی واحدهای تابعه وزارتخانه:
در این قسمت سازمانها، طرحها، بانکها و سایر واحدهایی که زیرمجموعه وزارت صنایع و معادن به شمار می روند، معرفی میگردند. در حقیقت، در این قسمت، گستره و حوزه نفوذ وزارت صنایع و معادن مشخص میگردد. کاربر با مراجعه به این قسمت، اطلاعات زیر را درباره هر یک از واحدهای تابعه وزارتخانه دریافت خواهد نمود:
خلاصهای از شرح وظایف واحد
معرفی مدیران و نفرات کلیدی
آدرس
شماره تلفن
آدرس پست الکترونیک
فزون بر این، خلاصهای از اهداف، ماموریتها و عملکردهای واحدهای تابعه وزارتخانه در حداکثر 500 کلمه در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.
روابط عمومی به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگام رسان مجموعه معرفی واحدهای تابعه وزارتخانه با هماهنگی معاونتهای تخصصی و سازمانهای تابعه، در تناوبهای 3 ماهه، اطلاعات مربوط به هر واحد را مرور کرده و در صورت نیاز نسبت به بهنگامسازی آن اقدام مینماید.
2- آمار فعالیتهای وزارت صنایع و معادن
سیستم ” آمار فعالیتهای وزارت صنایع و معادن“ از جمله سیستمهای چهاردهگانهای است که در آتیه نزدیک بر روی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن قرار خواهد گرفت. در اینجا به معرفی قسمتهای مختلف این سیستم میپردازیم:
1-2- آمار ماهانه:
در این قسمت آمار ماهانه فعالیتهای انجام گرفته در سطح وزارت صنایع و معادن جهت استقرار در سایت تولید و بهنگامرسانی میگردد. آمار ماهانه، مجموعهای فشرده از جداول، نمودارها و توصیفات متنی میباشد که همه ماهه بهصورت یکنواخت تولید شده و تحت سرفصلهایی کلی نظیر ” صدور مجوز“، ” تولید“، ” صادرات“ و... تهیه و تنظیم شدهاند. هر جدول، نمودار و یا توصیف نیز خود دارای عنوان خاصی است که معرفیکننده محتوای آن میباشد. دفتر آمار و اطلاعرسانی، به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان آمار فعالیتهای ماهانه، در پایان هر ماه، آمار فعالیتهای ماه سپری شده را در سایت جایگزین آمار فعالیتهای ماه پیشین میسازد. همچنین این دفتر همه ماهه، از سرجمع آمار فعالیتهای انجام شده در ماههای پیشین، آمار فعالیتهای انجام شده از ابتدای سال تا ماه جاری را نیز تولید میکند که از فرمت جداول و نمودارها، مشابه آمار ماهانه میباشد.
2-2- آمار سالانه:
در این قسمت آمار تفصیلی فعالیتهای انجام گرفته در سطح وزارت صنایع و معادن در طول یک سال کاری، جهت استقرار در سایت تولید و بهنگامرسانی میگردد. آمار سالانه، مجموعهای گسترده از جداول، نمودارها و توصیفات متنی میباشد که به طور تفصیلی و جزیینگر، تحت سرفصلهایی کلی نظیر ” صدور مجوز“، ” تولید“، ” صادرات“ و... تهیه و تنظیم شدهاند. هر جدول، نمودار و یا توصیف نیز خود دارای عنوان خاصی است که معرفی کننده محتوای آن میباشد. دفتر آمار و اطلاعرسانی، به عنوان واحد تولیدکننده و بهنگامرسان، آمار فعالیتهای سالانه، در 3 ماهه اول ابتدای هر سال، آمادگی ارائه مجموع آمارهای تفصیلی فعالیتهای انجام شده در سطح وزارتخانه در طول سال قبل را جهت استقرار در سایت پیدا میکند. استقرار آمار تفصیلی فعالیتهای مربوط به یک سال در سایت به معنی حذف آمار سالهای قبل نخواهد بود. بلکه اطلاعات مربوط به فعالیتهای سال جدید در کنار اطلاعات سالیان قبل نگهداری شده و کاربر امکان دسترسی به همه آنها را خواهد داشت. با اضافه شدن اطلاعات هر سال جدید، بر طول دوره آماری اطلاعات مربوط به فعالیتهای وزارت صنایع و معادن افزوده شده و امکان مقایسه اطلاعات در سالهای مختلف و پیگیری روند تغییرات ممکن خواهد بود.
دفتر آمار و اطلاعرسانی، به عنوان واحد بهنگامرسان ” مجموعه آمارهای سالیانه“، مختار خواهد بود که در مقاطع 3 ماهه، هرگونه عملیات ویرایشی مورد نیاز را بر روی مجموعه آمارهای سالیانه اعمال نماید.