دانلود تحقیق پروژه علمی مشعل در چین

Word 42 KB 8295 13
مشخص نشده مشخص نشده عمومی - متفرقه
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بنا به گزارش سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین این کشور ، نزدیک به دو دهه است که " سیاست توسعه اقتصادی و رفاه عمومی " را آغاز کرده است .

    پکن ، در مسیر توسعه همه جانبه که بر مدار حفظ اقتدار سیاسی و امنیتی استوار می باشد ، دستاوردهای ارزشمندی داشته است .

    دولت چین و حزب حاکم براین کشور، در این دو دهه توانسته است با تکیه بر مزیتهای سرزمینی و جمعیتی ، سرمایه های قابل توجهی جذب کرده و با جمع بندی تجارب گذشته ، مسیر توسعه و اصلاحات را به آرامی طی نماید .

    بنابر این گزارش دستاوردها، تجربیات و داشته های چین ، اگرچه دارای ویژگیهای سرزمینی ، قومی و جمعیتی است ، اما می تواند به عنوان الگویی قابل توجه در مسیر توسعه و اصلاحات ایران مورد توجه قرار گیرد .

    این آموزه ها می تواند " بومی سازی" ،" به روز سازی" ، و" سازگاری " در روند توسعه جمهوری اسلامی ایران مد نظر و مورد بهره برداری قرار گیرد .

    ذیلا متن کامل این گزارش تقدیم حضور می گردد : پروژه علمی " مشعل" در چین دولت در چین در سال 1988 باتوجه به فشارها و چالشهای ناشی از انقلاب نوین فنی در جهان و تاثیر آن برچین ، برنامه ای برای توسعه فناوری پیشرفته و تحقق صنعتی شدن چین تنظیم و تدوین نمود که از آن با عنوان برنامه " مشعل" یاد می شود .

    پروژه " مشعل" درواقع برنامه توسعه صنعتی و علمی و فنی کشور با ویژگیهای چین است که رهبران این کشور در سالهای گذشته به طور جدی براجرای بهینه آن تاکید کرده اند .

    در پانزده سال گذشته با اجرای این برنامه ، راه جدیدی برای شکوفایی صنایع با فناوری پیشرفته و با ویژگیهای چین ایجاد شده است و به گفته مسئولان وزارت علوم و فنون این کشور با کسب تجربیات گرانبها و تلاشهای سختکوشانه ، دستاوردهای عظیمی دراین زمینه به دست آمده و برنامه مشعل به مهمترین برنامه توسعه و صنعتی شدن کشور با فناوری پیشرفته مبدل گشته است .

    این امر نشان می دهد که بسیاری از خواسته های چین برای دستیابی به صنایع با فناوری نوین برآورده شده است .

    اجرای همه جانبه پروژه مشعل طی پانزده سال گذشته و در پی اجرای پروژه مشعل دستاوردهای مختلفی برای چین حاصل شده است که می توان چند نمونه از آن را کاملا" مورد بررسی قرار داد .

    1 - پیشبرد رشد صنعت با ایجاد شهرکهای صنعتی و ایجاد محیط فنی مطلوب برای آینده دولت چین موفق شده است در چند سال گذشته با اجرای این برنامه چندین شهرک صنعتی علمی و فنی تاسیس نماید .

    طبق آمار در دهه گذشته 53 شهرک صنعتی و علمی دولتی در سراسر چین ایجاد شده است .

    که اساس مهمی برای تجدید ساختار راهبردی اقتصاد ملی و رشد اقتصادی در آینده محسوب می شوند .

    بررسی های به عمل آمده نشان می دهد که این شهرکها نقش مثبتی در توسعه سالم ، پایدار و سریع اقتصاد ملی چین داشته اند .

    از سال 1991 تا 2002 مجموع دستاورد این شهرک ها از 8 میلیارد و 730 میلیون یوان به یک تریلیون و 530 میلیارد یوان افزایش یافته و میانگین نرخ رشد سالانه درآمدها بیش از 60 درصد بوده است .

    میزان پرداخت مالیات از سوی این شهرکها در طول همین مدت ، مرتب افزایش یافته و از 390 میلیون یوان به 76 میلیارد و 640 میلیون یوان رسیده و مجموعه عایدی مالیاتی دولت از این بخش به 280 میلیارد و 80 میلیون یوان رسیده است .

    (هر یوان معادل یکصد تومان است .) در حقیقت در یک دهه اخیر ، میانگین نرخ رشد سالانه شاخصه های اقتصادی مختلف این شهرکها نزدیک به 60 درصد بوده است .

    در سال 2002 افزایش سالانه ارزش افزوده صنعتی شهرکهای مذکور 22 درصد از مجموع رشد ملی را تشکیل داده است .

    صادرات موسسات برجسته مستقر دراین شهرکها که در سال 1991 تنها 180 میلیون دلار بود، در سال 2002 به 32 میلیارد و 920 میلیون دلار رسید که این امر بیانگر میانگین نرخ رشد سالانه 3/45 درصدی است .

    شمار کارکنان این شهرکها که در بدو تاسیس 140 هزار نفر بود در سال 2002 به 3 میلیون و 490 هزار نفر رسید .

    براین اساس دولتمردان چین شهرکهای صنعتی را پایگاه های مهمی برای توسعه صنایع با فناوری پیشرفته و نیروی کارآمد برای رشد اقتصادی و فراهم آوردن فرصتهای شغلی جدید می دانند .

    علاوه براین در پی اجرای این برنامه ، تقاضا برای یافته های جدید علمی و فنی با فناوری پیشرفته در صنایع سنتی افزایش یافته و ساختار صنعتی اقتصادهای محلی به پیش سوق داده شده است .

    بسیاری از فناوری های نوین خلق شده در این شهرک هم اکنون در کارخانه ها و بخشهای صنعتی مختلف چین از جمله صنعت خودروسای بکارگرفته شده است .

    2 - ایجاد محیط مطلوب برای نوآوری و پرورش استعدادها از اواخر دهه 80 میلادی که پروژه مشعل اجرا شد، بسیاری از مراکز پرورش نیروهای مسعد، تجارت فناوری ، مراکز ویژه برای محققانی که به کشور بازگشته اند، شهرکهای علمی دانشگاهی که در زمینه های مختلف علمی و فنی نرم افزاری ، طراحی IC و بیوتکنولوژیکی تجهیزات پیشرفته ، آموزش دانشمندان علوم صنعتی را برای فعالیت پژوهشگران راه اندازی و راه را برای توسعه نوآوری علمی و فنی ، پیشبرد صنایع با فناوری پیشرفته و توسعه اقتصادی کشور هموار شده است .

    در حال حاضر 465 مورد از این مراکز علمی و دانشگاهی در سراسر چین فعال هستند که 23 هزار و 373 موسسه را تحت پوشش قرار داده اند و 6 هزار و 927 موسسه از آن ها به وجود آمده که 30 مورد از آنها در بازار سهام چین فعال هستند .

    3 - تجدید ساختار اقتصاد منطقه ای و محلی با ایجاد پایگاههای صنعتی ویژه از سال 1995 در راستای اجرای پروژه مشعل ، به توسعه ساختار صنایع بنیادین منطقه ای و محلی و همچنین ایجاد صنایع با فناوری پیشرفته و ساخت پایگاههای صنعتی در نقاط مختلف چین توجه زیادی شده است .

    وزارت علوم و فنون چین برای ایجاد 39 پایگاه صنعتی در قالب برنامه " مشعل" با دولتها و ادارات اجرایی محلی و منطقه ای همکاری نزدیکی داشته و با مشارکت آنان موسسات با فناوری عالی پیشرفته جدید ایجاد نموده و روند صنعتی شدن این مناطق را بهبود بخشیده و در زمینه دستیا بی آنان به فناوری پیشرفته از هیچ مساعدتی دریغ نورزیده است .

    به علاوه با ساخت این پایگاه ها روند تجدید ساختار صنایع محلی تسهیل و رشد اقتصاد محلی تحقق یافته است .

    برای مثال ، رشد تولید سالانه پایگاه صنعتی الکترونیکی شهر " تونگ لینگ " در استان " آن خویی " در شرق پین در سال 2002 به 2 میلیارد و 140 میلیون یوان رسید که معادل 8/5 درصد از مجموع رشد تولید ناخالص داخلی این شهر محسوب می شود .

    علاوه بر این یکی از موسسات برجسته این پایگاه با عنوان " تونگ فنگ " به لحاظ میزان توید قطعات الکترونیکی جزو 100 موسسه برتر جهان بوده و بیش از 45 در صد از سهام بازار را به خود اختصاص داده است .

    همچنین به منظور توسعه صنعت نرم افزاری چین 22 پایگاه صنعتی نرم افزاری در قالب برنامه مشعل تاسیس گردیده و شمار زیادی از شرکتهای نرم افزاری داخلی و استعدادهای کارآمد این بخش ، جلب و جذب این پایگاه ها شده اند .

    در سال 2002 عایدی 22 پایگاه صنایع نرم افزاری به 80 میلیارد و 870 میلیون یوان رسید که براین اساس خدمات و تولیدات آنها به نسبت سال 2001 نشانگر 7/34 درصد رشد بوده و 5/73 درصد از عایدات صنعت نرم افزاری سراسر چین را به خود اختصاص داده است .

    4 - پیشبرد فرایند احداث موسسات جدید با فناوری پیشرفته و سرعت بخشیدن به تحولات علمی و فنی با جهت گیری اقتصاد بازار اجرای برنامه " مشعل" راهبرد همه جانبه توسعه علوم و فنون چین را تکمیل کرده است .

    این برنامه با جهت گیری بازار به توسعه تحولات علمی و فنی پیشرفته و حفاظت از حق امتیاز انحصاری بخشهای تولیدی مساعدت و به ایجاد موسسات و بخشهای صنعتی جدید با فناوری پیشرفته کمک کرده است .

    آمار نشان می دهد که در 15 سال گذشته بیش از 24 هزار طرح در قالب برنامه مشعل به اجرا درآمده است .

    بیش از 90 درصد از طرح های دولتی با فناوری داخلی بوده و از سوی موسسات با فناوری داخلی اجرا شده است .

    همچنین 40 درصد از این طرح ها با استفاده از نتایج برنامه های علمی و فنی کشور به مورد اجرا گذاشته شده است .

    علاوه بر این ، صنعتی شدن بسیاری از طرحهای تحقیقاتی عمده در چین محقق گردیده که از جمله آنها می توان به طرح رایانه ای "داونینگ " و بسیاری از طر حهای دیگر اشاره کرد .

    همچنین به دنبال اجرای پروژه مشعل ، شمار موسسات با فناوری پیشرفته در چین افزایش یافته و موسسات بزرگتری تاسیس شده است .

    براساس آمار ، شمار موسسات با درآمد بیش از 100 میلیون از 7 مورد در سال 1991 به 1800 مورد در حال حاضر رسیده است .

    گروه های موسساتی با فناوری پیشرفته و جدید نیز تاسیس شده اند که از جمله آنها می توان "فاوندر "، "هایر "، "خواوی " و "دیائو" اشاره کرد .

    بررسی های به عمل آمده بیانگر آن است که 20 درصد از یکهزار شرکت سهامی مشهور چین تاکنون ازمجریان طرح های مربوط به پروژه " مشعل" بوده اند .

    تجربیات حاصله از 15 سال اجرای پروژه مشعل مروری بر فرآیند توسعه 15 سال اجرای پروژه " مشعل " نشان می دهد که چین تجربیات گرانبهایی را از این طریق به دست آورده است .

    1 - ایجاد محیط مناسب برای توسعه صنعتی باتوجه به فرایند تحول از اقتصاد متمرکز و برنامه ریزی شده در چین به اقتصاد بازار، بسیاری از جنبه های لازم برای صنعتی شدن فناوری های نوین و پیشرفته نیز حاصل شده است که از جمله آنها می توان به تغییر شرایط بازار ، محیط حقوقی و قانونی ، زیرساختها ، نوآوری جامع ، جو فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد .

    باتوجه به فرایند تحول از اقتصاد متمرکز و برنامه ریزی شده در چین به اقتصاد بازار، بسیاری از جنبه های لازم برای صنعتی شدن فناوری های نوین و پیشرفته نیز حاصل شده است که از جمله آنها می توان به تغییر شرایط بازار ، محیط حقوقی و قانونی ، زیرساختها ، نوآوری جامع ، جو فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد .

    بنابراین ، بسیار مهم است که دولت بتواند با هدایت و کنترل و نظارت لازم محیط مطلوب را برای صنعتی شدن کشور ایجاد کند .

    ساخت شهرکهای صنعتی توسط دولت یکی از اقدامات مهم برای ایجاد چنین محیطی به حساب می آید .

    به علاوه استفاده از تجربیات داخلی و خارجی ثابت کرده است که توسعه سریع صنعتی شدن در یک فرایند نوسازی با فناوری پیشرفته ، حتی در یک کشور و یا منطقه توسعه نیافته هم امکان پذیر است ، بشرط آنکه دولت بتواند قدرت و منابع موجود را به نحو مناسب برای این منظور بسیج کند .

    2 - نیاز به نوآوری جامع و پایدار برای توسعه صنعت یکی از مهمترین مقوله ها برای توسعه فناوری نوین ، پیشرفت سریع یافته های فنی است تا از این طریق بتوان مسیر خلاقیت پایدار را در کشور ایجاد و ظرفیت های جامعه را برای نوآوری و نوسازی ارتقاء داد .

    وزارت علوم و فنون چین به عنوان مجری برنامه علمی و فنی مشعل برای این منظور منابع لازم را برای ابداعات و خلاقیتهای علمی و فنی کشور آماده و تامین کرده و همزمان به بهبود قابلیتهای نوآوری و ایجاد موسسات جدید با فناوری پیشرفته توجه نموده است .

    کارشناسان اعتقاد دارند که تنها با یکپارچه کردن ساختار دولت ، صنعت ، دانشگاهها موسسات تحقیقاتی و بخشهای مالی و با استفاده از مزیت یافته های فنی می توان مسیر جدید صنعتی شدن با فناوری پیشرفته را هموار ساخت و به این فرایند سرعت بخشید .

    3- استفاده از نیروهای مستعد برای صنعتی شدن کلید توسعه فناوری نوین و پیشرفت صنعتی یک کشور ، استفاده بهینه از نیروهای مستعد ، بویژه جوانان نخبه و تحصیل کرده است .

    در 15 سال گذشته بسیاری از این نیروها ، متخصصان ، مدیران برجسته و افراد مستعد در سراسر کشور جلب و جذب پروژه " مشعل" شده و از این طریق ساختار موسسات تقویت گشته و بسیاری از این افراد به توسعه فنی چین کمک کرده اند .

    آمار نشان می دهد که تا پایان سال 2002 ، در 53 شهرک صنعتی بیش از 14 هزار کارمند دارای مدرک دکترا، فوق دکترا و 80 هزار کارمند با مدرک کارشناسی مشغول به کار شده و بسیاری از موسسه داران جوان نیز پرورش یافته اند که این افراد نیروی مهمی برای توسعه صنایع جدید با فناوری پیشرفته در چین محسوب می شوند .

    4 - بسیج بخشهای مختلف اجتماعی به منظور ایجاد نظام خدماتی جامع و توسعه صنعتی سریع صنعت جدید با فناوری پیشرفته در چین کماکان در مسیر توسعه قراردارد و برای توسعه خود به همکاری مشترک بخشهای مختلف دولتی و غیردولتی نیازدارد .

    برای این منظور دولتهای مرکزی و محلی باید از خلاقیت ها و توانایی های خود برای بسیج نیروها استفاده کرده و کنترل و هدایت کلان ملی را تقویت و شبکه های خدماتی جامع در کشور ایجاد نمایند و این روند نیز یکی از تجربیات حاصله ناشی از اجرای پروژه مشعل است .

    5 - رهیات صنعتی شدن کشور با حمایت از موسسات کوچک و متوسط دولتی و غیردولتی موسسات متوسط و کوچک ، اعم از دولتی و غیردولتی نه تنها در توسعه پایدار اقتصادی چین سهم شایانی داشته اند بلکه بسیاری از نیروهای کشور را جلب و جذب خود کرده اند .

    این موسسات با فناوری که در اختیار دارند توانایی های کشور را برای نوآوری تقویت کرده و گهواره ای برای موسسات فناوری پیشرفته بزرگ چین بوده اند .

    وجود این موسسات ثابت کرده است که با استفاده از فناوری آنها راه برای ایجاد موسسات بزرگ با فناوری جدید و پیشرفته هموارتر و رقابت در بازار صنعتی و علمی و فنی چین تشدید گردیده ، ظرفیتها برای نوآوری ارتقاء یافته و راهبرد مناسب بازار شکل گرفته است .

    بسیاری از شرکتهای چند ملیتی نظیر " جی - ام " ، " فیلیپس " و یا " زیمنس" ابتدا شرکتهای تجاری کوچک بوده که در نتیجه تحول اقتصاد متمرکز به بازار و تلاش فراوان دست اندرکاران با اتکا به فناوری که در اختیار داشته اند ، به شرکت های بزرگ چند ملیتی تبدیل گشته اند .

    کارشناسان اقتصادی چین اعتقاد دارند که این کشور می تواند با توجه به تحولات بازار و یا جهت گیری اقتصاد بازار سوسیالیستی و اهمیت ویژه قایل شدن برای موسسات جدید با فناوری پیشرفته به رشد و توسعه آنها و تقویت و تشدید رقابت در این بازار کمک کند .

    حمایت های دولتی و حزبی برای توسعه پروژه " مشعل " در جریان شانزدهمین کنگره حزب کمونیست چین که در سال 2003 در شهر پکن پایتخت این کشور برگزار شد ، برنامه ای جهت تبدیل چین به یک جامعه مرفه در همه زمینه ها مطرح گردید که براین اساس چین باید مسیر جدید صنعتی شدن را پیموده و با استفاده از فناوری اطلاع رسانی و توسعه صنایع و تجهیز آن به فناوری پیشرفته ، راه را برای دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر هموار سازد .

    براین اساس ، دو دهه اول قرن بیست و یکم کلید فرایند نوسازی و نگرایی چین محسوب می شود که این کشور را به سوی آینده هدایت خواهد کرد .

    چین ، براساس تجربیات یک دهه گذشته باید به دنبال " توسعه فناوری پیشرفته و صنعتی کردن کشور " باشد و اعضاء و رهبران حزب کمونیست چین تاکید دارند که برای توسعه صنایع جدید با فناوری پیشرفته ، تقویت زیرساخت بخشهای خدمات عمومی برای پیشبرد فرایند صنعتی شدن و پیشبرد برنامه های شهرک های علمی و صنعتی و تسریع در این زمینه ها ، باید یک محیط کاملا" مطلوب در کشور ایجاد کرد .

    دولت و حزب خاطر نشان ساخته اند که تقویت روند همکاری با ادارات مرتبط از طریق مشارکت متقابل و تسریع در ایجاد صنایع جدید با فناوری پیشرفته کشور ، یکی از وظایف بسیار مهم محسوب می شود .

    ضمن آنکه توسعه و تداوم کارکردهای پروژه مشعل می تواند این کشور را برای ساخت جامعه مرفه در زمینه های مختلف یاری دهد .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

تاریخچه مصرف گاز طبیعی در جهان : متصاعد شدن گاز از زمین هم در مکتوبات قدیم و هم در نوشته های عصر جدید تحریر شده است شعله ور شدن گازها توسط رعد و برق و یا عوامل طبیعی دیگر همیشه قابل مشاهده بوده است وجود پدیده های مشتعل طبیعی نظیر آتش جاویدان باکو در دریای خزر و چشمه سندان در نزدیک کارستون در ایالت ویرجینیای غربی و ... همه نمایشی از وجود گاز طبیعی در گذشته است که عموماً هم وقوع ...

مقدمه: عنوان این پروژه مجتمع توس چینی می باشد که اهداف این جانب در نگارش آن به صورت زیر بوده است: با توجه با آنکه مبحث چینی سازی و صنایع وابسته به آن دارای پیشینه تاریخی و کهن در کشور ما می باشد و نظر به آنکه این صنعت در حال حاضر نیز از اهمیت و توان بالایی در کشور ما برخوردار است این موضوع را انتخاب کردم. کشش این صنعت در سرمایه گذاری و کارآفرینی بسیار بالا می باشد که می توان با ...

تقریباً قریب به اتفاق کشورهای توسعه یافته صنعتی و فراصنعتی فعلی موقعیت ممتاز و شاخص اقتصادی ، اجتماعی و حتی سیاسی حال حاضر خود را در نتیجه توجه به بازارهای خارجی و اتخاذ سیاست‌های مناسب در جهت تشویق صادرات بدست آورده‌اند. در مراحل اولیه رشد و توسعه اقتصادی، توسعه صادرات نه تنها برای مردم این کشورها موجد شغل و درآمد بوده است، بلکه درآمدهای کلان ارزی حاصل از فروش تولیدات داخلی در ...

مقدمه تحقیق‌ برای‌ افزایش‌ صادرات‌ غیرنفتی‌ که‌ در کشور ما امری‌ الزامی‌است‌. دراین‌ مورد گرچه‌ در مقاطع‌مختلف‌ زمانی‌ چه‌ قبل‌ و چه‌ بعد از انقلاب‌ تحقیقاتی‌ انجام‌ شده‌ است‌ اما اقدامات‌ مؤثری‌ آنچنانکه‌ باید و شایدهنوز صورت‌ نگرفته‌ است‌. تجربه‌ کشورهای‌ موفق‌ در امر توسعه‌ اقتصادی‌ نشان‌ داده‌ که‌ تجارت‌ خارجی‌ نقش‌بسیار مهم‌ و تعیین‌ کننده‌ای‌ در فرایند توسعه‌ این‌ کشورها ...

مقدمه چین کشوری پهناور با وسعت 4/9 میلیون کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر است. 80 درصد جمعیت چین را روستانشینان تشکیل می‌دهند که عمدتاً به شغل کشاورزی مشغولند. چین باید حدود 20 درصد جمعیت جهان را تغذیه کند، و این در حالی است که تنها 7 درصد اراضی قابل کشت دنیا را در اختیار دارد ]1[. اقتصاد چین تا حد زیادی متکی بر اقتصاد روستایی و در نتیجه بخش کشاورزی است. انقلاب ...

در طول بخش اعظم قرن نوزدهم گاز طبیعی منحصرا به عنوان منبع روشنایی به کار میرفت.در آنزمان مکانیزمی موجود نبود که گاز طبیعی را به منازل برای گرمایش یا کاربردهای دیگر ببرد. بنابراین گاز طبیعی برای روشنایی خیابانهای شهر بکار میرفت.بعد از دهه 1980 برق جای گاز را گرفت و در نتیجه کاربریهای جدیدی برای گاز طبیعی مورد نیاز واقع شد. برای یک دوره کوتاه شرکتهای گاز رسانی سعی کردند که برای ...

مذاکره چکيده هدف: بررسي ماهيت سبک مذاکرات تجاري چيني در مذاکرات تجاري چين – غرب در بازارهاي B2B که در بردارنده طرحهاي صنعتي بزرگ از نقطه نظر اجتماعي فرهنگي مي باشد. طراحي/ روش شناسي / روند – روش مفهومي از مصاحبه هاي شخصي توسعه يافته است. يافته ه

مقدمه شرکت صنايع چيني ميبد سهامي عام در تاريخ 1/2/1365 تحت شماره 88 با موضوعيت توليد سرويس چيني مظروف از نوع برسامين و انجام کليه امور تجاري اعم از داخلي وخارجي و ... با سرمايه اوليه‌ اي معادل 000/500/1 ريال براي مدت نامحدود به ثبت رسيد. سپس شر

چکیده هدف: بررسی ماهیت سبک مذاکرات تجاری چینی در مذاکرات تجاری چین – غرب در بازارهای B2B که در بردارنده طرحهای صنعتی بزرگ از نقطه نظر اجتماعی فرهنگی می باشد. طراحی/ روش شناسی / روند – روش مفهومی از مصاحبه های شخصی توسعه یافته است. یافته ها: این بررسی ها بیانگر این مطلب است که مذاکره کننده چینی دارای سبک مذاکره ای مطلقی نمی باشد ولی ترکیبی از تمام نقش های مختلف با همدیگر را دارد. ...

حق مالکیت آغاز تمامی حقوق است. یونان تا زمانی نظامی دموکراتیک داشت که توانست هزاران خرده مالک کشاورز را حفظ کند. تمرکز تدریجی مالکیت زمین، شکل گیری زمین داری بزرگ و نابودی خرده مالکان باعث شد که کشاورزی یونان به تدریج بر نیروی کار بردگان تکیه کند. این در نهایت به زوال دموکراسی انجامید . در انگلستان نیز انقلاب صنعتی بدون احترام به حقوق آریستوکراسی زمین دار، که از جنبش ماگنا کارتا ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول