دانلود تحقیق مینیاتور

Word 584 KB 8353 13
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • واژه مینیاتور که مخفف شده کلمه فرانسوی ((مینی موم ناتورال )) و به معنی طبیعت کوچک و ظریف است حدودا ازدوره قاجار وارد زبان فارسی شده است مینیاتور به هر نوع پدیده هنری ظریف ( که به شیوه هنری ساخته شده باشد ) اطلاق می شود و برای شناسایی نوعی نقاشی که دارای سابقه قدیمی بسیار طولانی است به کار می رود .

    این هنر به اعتقاد اکثر محققان درایران تولد یافته است و سپس به چین رفته و دردوره مغول ها به صورتی تقریبا کاملتر دوباره به ایران برگشته است .

    مینیاتور که هنرمندان ایرانی بی شائبه ای راصرف تکمیل و توسعه آن کرده اند از جمله هنرهائی است که قابلیت به تصور درآوردن تمامی طبیعت را در قالبی کوچک دارد .

    مینیاتور امروز ایران همان نقاشی کلاسیک اروپا ( سبک امپرسیونیسم) و به دنبال آن شیوه های مدرن نقاشی اروپایی است .

    هرچند گروهی نوشته اند به هنگام ظهور اسلام ایرانیان درهنر نقاشی دارای سنتی کهن بوده اند به اعتقاد بسیاری مینیاتور ایرانی ازقرون بعد از اسلام آغاز شده ودرقرون اولیه بعد از ظهور اسلام هنر ایران با ابتکاراتی در خطوط عربی تداوم یافته است بطوریکه بهترین نسخه های قران کریم را هنرمندان مبتکر ایرانی نوشته و به تزئین و تذهیب صفحات شریف آن پرداخته اند.

    هنر مینیاتور مینیاتور شیوه ای بسیار ظریف از هنر نقّاشی ایرانی است که اکثراً در ابعاد کوچک کشیده میشود.

    و معمولاً کاربرد آن در کتاب آرائی بوده است.

    نداشتن پرسپکتیو و بُعد از خصوصیّات این هنر است.

    در هنر مینیاتور همیشه یکنوع ساده گرائی مورد توجّه هنرمند است و معمولاً مانند هنر خوشنویسی از شیوۀ گذشتگان و تجربیّات آنها استفاده شده و استاد و شاگرد همیشه در کنار هم به ایجاد سبک و مکتب کوشیده اند.

    رنگهای شفّاف و خالص یکی دیگر از خصوصیّات این هنر است و از ترکیب رنگها و خاکستری ها کمتر استفاده میشود.

    این هنر از قرن نهم هجری شمسی برابر با پانزده میلادی در ایران شخصیّت خاصّی پیدا کرده، مکتب هرات، مکتب تبریز و مکتب اصفهان از مهمترین مکاتب این هنر میباشند.

    هنر مینیاتور در دوران صفویه به اوج خود رسیده است.

    از اساتید برجستۀ این هنر میتوان کمال الدّین بهزاد، آقا میرک، سلطان محمّد و رضای عبّاسی را نام برد.

    استاد مطیع یکی از اساتید معاصر هنر مینیاتور میباشند.

    روش کار ایشان به شیوۀ رضای عبّاسی نزدیک است و خود ایشان صاحب سبکی خاص میباشند.

    اینجانب مدّت زیادی تحت تعلیم این استاد بوده و این روش را ادامه داده ام.

    الهام گرفتن از اشعار عارفانه یکی از مراجع مهمّ خلّاقیت هنری من میباشد.

    مینیاتور یادگاری از مانی فربد واستار هنر نگاره گری و یا نقاشی از آغازین راهایی بود که انسانهای نخستین برای پیوند و رساندن پیام خویش بایکد یگر به کار می بردند.

    پس از اینکه انسان دبیره( الفبا) را کشف و آن را جا یگزین نقاشی برای پیام رسانی کرده و آن را پیش رفت داد، جایگاه نقاشی دگرگون گشته و به گروه ویژه ای از انسانها ویژه گی یافت ولی از ارج آن کاسته که نشد بدان افزوده هم شد و پیشرفتی شگرف کرد، که امروزه با نام سینما رخ مینماید.

    گویا پیشینیان نیز آگاه بوده اند که پیامی را که یک نگاره می تواند برساند شاید صدها برگ نوشته نتواند.

    گواه این گفته نگاره هایی است که بر روی تکه سنگ ها، و دیوارها از نیکان ما و دیگر کشورهای متمدن کهن مانند سومریها به یادگار مانده اند هست و این در زمانیکه اینان از دبیره و زبانی بسیار پیشرفته بر خوردار بوده اند.

    هنر نقاشی ونقاشان در بین مردم ایران جایگاهی ارجمند داشتند و پیش رفتی شگرف کرده بودند.

    یکی از این نقاشان شهیر و بنیان گذار نقاشی مینیاتور مانی بود، آن روحانی و نقاش که کسانی نوشته اند خود را پیامبر خواند و کسانی نوشته اند که تفسیری نو و دگری از دین آورده بود.

    هنر نقاشی مانی همانند اندیشه های دینی او نو و دگر گونه از هم دوران های خویش بود.

    مانی به سبب آگاهی و دانش وخوی مردم دوستی و هنر مندانه خویش دوستداران و شاگردانی بی شمار یافته بود که آنان را دین و دانش و همچنین هنر نقاشی می آموخت.

    مانی نیز با نقاشی هایش با مردم سخن می گفت و پیام خویش را بسا گویا تر از نوشته به مردمان می رسانید.

    پس از او گر چه آموزش های دینی اش دیری نپایید ولی هنر نقاشی اش توسط شاگردانش گسترش و دوستدارانی بی شمار یافت و شاگردانش شاگردانی را پیش کش به مردم هنر دوست ایران کردند.

    ولی رخ داد شومی در سده هفتم ترسایی(میلادی) همانا حمله خونبار تازیان شماری از این هنرمندان را همانند بسیاری ازمردم به خون غلتانید و شماری را نیز بی خانمان کرد.

    پس از جان باختن پادشاه ایران یزد گرد سوم پسر پادشاه پیروز به چین رفته و دولت گذرا (موقت) را سامان داد و از خاقان چین پیمان گرفت که مردم ایران را یاری کند تا کشورشان را از تازیان باز پس گیرند.

    ولی خاقان چین پیمان شکنی کرد.

    با این حال ایرانیان چندین بار به رهبری پیروز به تازیان تاختند ولی نا کام ماندند.

    و در درون ایران: عمر نامه ای به سعد ابن وقاص سرکرده لشگر تازیان در ایران نوشت و گفت، " ما را به جز قرآن به هیچ کتابی نیاز نیست، آنان را سوزانده و یا در آب بریزید"(تاریخ طبری) و بدین روی دستور نابودی کتابها و نوشتار ایران داده شد.

    از سویی دیگر نقاشی و مجسمه سازی در اسلام گناهی بزرگ انگاشته شده و چنین هنر مندانی از تیغ شمشیر گذرانده میشدند.

    نقاشان ایرانی که جان به در برده بوداند به چین، به پیش شهزاده ایران پیروز رفته و به هنر و زندگانی پر بار خویش ادامه دادند .

    پس از رانده شدن تازیان از ایران شاگردان این هنرمندان به سرزمین مادری خود سرازیر و هنر مانی را به ایران باز پس آوردند.

    رنگ در نقاشی مینیاتور رنگ در نقاشی ایرانی جلوه و جایگاه خاصی دارد در نقاشی ایرانی از رنگهای بسیار و درخشنده استفاده میشود تا به حال ب رنگهای اثار استاد محمود فرشچیان دقت کردهاید ایشان از طیفهای وسیعی از رنگهای مختلف استفاده میکندکه این ناشی از شناخت ایشان از رنگ است که حاصل از بیش از ۷۰ سال نقاشی میباشد یادم هست مدت کوتاهی نقاشی رنگ وروغن را نزد یکی از اساتید اموزش میدیدم ایشان از من پرسید در گوشهای از یک تابلو نقاشی چه رنگهایی به کار رفته؟

    ظاهرا قفط رنگ نارنجی بود من گفتم نارنجی ولی ایشان گفتند نه اینجا چند نوع قرمز .

    سبز .

    ابی و اکر وزرد به کار رفته ..........

    حالا بعد از ۱۰ سال کار کردن متوجه حرفهای ان استاد شده ام به هر حال تسلط بر کار رنگ بسیار به تمرین و بازی با رنگ احتیاج دارد ونیز بعد از این مدت دریافته ام که طراحی شناخت تاثیرات نور و سایه چه تاثیر شگرفی در نقاشی دارد در مینیاتور از رنگهای محلول در اب استفاده میشود ابرنگ گواش و اکرولیک ابرنگ ابرنگ دارای خصوصیات منحصر به فردی است در این تکنیک رنگها خیلی روان وشفاف هستند بگونه ای که بافت زیر کار در این نقاشی به خوبی نمایان است ودر مینیاور سبک استاد فرشچیان استفاده خاص و زیبای دارد البته استاد از رنگهای ابرنگ استفاده نمیکند بلکه از تکنیک ابرنگ استفاده میکند مثل این اثر که تکریم دانش اندازه ان ۵۰*۷۰ است ابرنگ دارای خصوصیات منحصر به فردی است در این تکنیک رنگها خیلی روان وشفاف هستند بگونه ای که بافت زیر کار در این نقاشی به خوبی نمایان است ودر مینیاور سبک استاد فرشچیان استفاده خاص و زیبای دارد البته استاد از رنگهای ابرنگ استفاده نمیکند بلکه از تکنیک ابرنگ استفاده میکند مثل این اثر که تکریم دانش اندازه ان ۵۰*۷۰ است .

    من نیز اثر اندیشه ژرف را با تکنیک ابرنگی کار کردهام که این اثر در نوشتهای قبلی این وبلاگ موجود است گواش نقاشی با گواش یکی از مشکلترین تکنیکهای نقاشی است زیرا رام کردن این نوع رنگ احتیاج به تجربه زیادی دارد از گواش میتوان هم بصورت رقیق وهم به صورت غلیظ استفاده نمود حلال گواش اب است اثار استاد فرشچیان تا دهه۶۰ به این تکنیک کار شده است بهترین گواشهایی که در ایران موجود است گواش مارک پنتل ژاپن و وینزور انگلیس میباشد که به صورت تیوپی و شیشه ای موجود است این رنگها معایبی هم دارند این رنگها بعداز استفاده مات میشوند و جلا ندارند ونیز رنگ زیرین کار با رنگ رویی ترکیب شده ومشکل ساز می شود این اثر عطر محبت نام دارد که از اثر استاد فرشچیان مشق نموده ام و تکنیک ان گواش میباشد در سایز ۵۰ در ۷۰ که در تابستان ۷۹ کار شده است رنکهای اکرولیک این رنگها که خیلی زیاد از عمرشان نمی گذرد ترکیبات جدیدی هستند با امکانات جدید تقریبا استاد فرشچیان کار با این رنگها را از دهه شصت اغاز کرده اند این رنگها محلول در اب هستند اما بعد از خشک شدن با هیچ چیز دیگر نه ترکیب ونه حل میشوند رنگهای اکرولیکرا هم میتوان مانند ابرنگ بصورت رقیق استفاده کرد هم مانند گواش هم انقدر غلیظ مانند رنگ روغن اکرولیک را بیشتر روی مقوا کار میکنند اما روی بوم هم میتوان با ان کار کرد اکرولیک مانند گواش بعد از خشک شدن مات و کدر نمیشود و با رنگ زیرین تر کیب نخواهد شد اما کار کردن با اکرولیک ساده نیست و مهارت و تجربه نیاز دارد زیرا که این رنگ میل زیادی به خشک شدن دارد از مارکهای معرف و موجود اکرولیک د ر ایران می توان مارک وینزور گرامباکر و لوور را نام برد که اخری از همه ارزان تر است برگزاری نمایشگاه مینیاتور در آتن شهردار آتن: مینیاتور ایران، مملو از عطوفت و انسانیت است و برخلاف هنرهای غربی که آمیزه‌ای از خشونت را به همراه دارد، مخاطب را به تفکر، معنویت و انسانیت سوق می‌دهد.

    در آستانه‌ی عید سعید قربان، «نمایشگاه مینیاتور ایران» که به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی، با حضور جمعی از هنرمندان و مسوولان فرهنگی در مرکز فرهنگی شهرداری آتن برپا شد، شگفتی فرهنگ‌دوستان یونانی را در پی داشت.

    به گزارش شریف نیوز، مدیر کل روابط عمومی سازمان فرهنگی - شهرداری آتن در این مراسم، طی سخنانی ضمن توصیف هنر ایرانی به عنوان هنری منحصربه‌فرد، گفت: مینیاتور ایران، مملو از عطوفت و انسانیت است و برخلاف هنرهای غربی که آمیزه‌ای از خشونت را به همراه دارد، مخاطب را به تفکر، معنویت و انسانیت سوق می‌دهد.

    دیمیتریس بانزلیس با بیان این مطلب که این نمایشگاه مرا تحت تاثیر خود قرار داد، خاطرنشان کرد: هنر پدیده‌ای است که از عقل و قلب، سرچشمه گرفته باشد و آنچه ا مروز با کامپیوتر طراحی و اجرا می‌شود، روح ندارد.

    وی گفت: باعث افتخار سازمان ماست که با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، بارها میزبان هنر ایرانی بوده‌ایم و امیدواریم این همکاری در آینده نیز ادامه یابد.

    رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نیز در این مراسم گفت: هنر ایرانی – اسلامی با وجود دو مشخصه «ارتباط نزدیک آن به زندگی» و «یادآوری ناپایداری این جهان و ماندگاری جهان آخرت» در بین هنرهای جهان به‌راحتی شناخته می‌شود و به همین دلیل نه تنها در بین فرهیختگان، بلکه در بین عموم مردم نیز به‌سادگی قابل فهم است.

    سیدمحمدرضا دربندی افزود: نقاشی مینیاتور، یکی از برجسته‌ترین این هنرها است که از ظریف‌ترین انواع شیوه‌های نقاشی، در تاریخ هنر جهان محسوب می‌شود و سابقه‌ی آن به 1500 سال پیش و دوران حکومت ساسانیان بازمی‌گردد.

    وی با بیان اینکه، مینیاتور عمدتا توصیف ادبی را به تصویر می‌کشد، اضافه کرد: اکنون در موزه‌های ایران، نسخه‌های خطی قرآن، شاهنامه فردوسی، گلستان و بوستان سعدی و دیگر آثار مشاهیر گذشته ایرانی که همگی با نقاشی‌های مینیاتور تزیین شده‌اند، نگهداری می‌شود.

    دربندی گفت: تصاویر مینیاتور ایرانی از نقطه نظر ظریفکاری، ترکیب رنگ‌ها و پرداخت روحانی و غیر طبیعت‌گرایانه چهره‌ها به آنچنان کمالی دست یافته، که اعجاب همگان را برانگیخته است.

    بهزاد در دوره خودش جنبه مینیاتور را عوض کرد هنر مینیاتور امروز تغییر زیادی کرده است و بهزاد در دوره خودش جنبه مینیاتور را عوض کرده و خلاقیت زیادی در این زمینه انجام داد.

    .

    به گزارش خبرگزاری" مهر" احمد اسفندیاری - با بیان این مطلب در آستانه برگزاری همایش بین المللی کمال الدین بهزاد در مورد ارائه اثرش با عنوان "بهزاد در خاطر و خیال من" عنوان کرد: من اطلاعات زیادی از بهزاد نداشتم و سند و مدرکی نیز برای خلق این اثر در اختیارم نبود، و در عالم خیال و با توجه به گذشته و تاریخ ایران چهره ای خیالی از بهزاد ترسیم کردم.

    به نظر من نقاشی اصلا خیالی است و در این اثر سبک رئال و کوبیسم رامخلوط کردم ولی چون زمانی که این اثر را می کشیدم وضعیت هوا خوب نبوده و من باید با نور بیشتر و رنگ قوی تر کار می کردم ولی امیدوارم اثر خوبی را ارائه کرده باشم وی افزود: در هر صورت ابتکار در هر دوره ای لازم است در آن زمان مینیاتور نوعی نقاشی برای کتاب بود ولی بعدها به نقاشی های روی دیوار تبدیل شد.

    نقاشی ایرانی شهرت زیادی در جهان داشت حتی رامبراند به مینیاتوریست های ایرانی علاقه فراوانی داشت اسنفدیاری در پایان گفت: هنر مینیاتور امروز تغییر فراوانی کرده است در دوره های گذشته برای اینکه خواننده را به خواندن کتابی علاقمند کنند نقاشی هایی را به همراه متن می آوردند.

    پس از مینیاتور غیر از نقاشی ماست امروز ما بستر آن زمان را نداریم و چیزی مثل کت و شلوار مسلما در مینیاتور زیبا نخواهد بود و متاسفانه به این هنر امروز بسیار کمتر پرداخته می شود .

    منابع: http://dbase.irandoc.ac.ir http://www.iransara.net/MiniaturesGolestanPalaceMuseum http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=438 http://www.wah.ir/urmia/showarticleinfo.aspx?ArtistID=14 http://www.persianpaintings.com صفحهعنوان2مینیاتور2هنر مینیاتور3مینیاتور یادگاری از مانی5رنگ در نقاشی مینیاتور8برگزاری نمایشگاه مینیاتور در آتن9بهزاد در دوره خودش جنبه مینیاتور را عوض کرد11منابع

  • فهرست:

     

    مینیاتور
    2 هنر مینیاتور
    3 مینیاتور یادگاری از مانی
    5 رنگ در نقاشی مینیاتور
    8 برگزاری نمایشگاه مینیاتور در آتن
    9 بهزاد در دوره خودش جنبه مینیاتور را عوض کرد
    11 منابع

     

     
    منبع:

     

     

                                       http://dbase.irandoc.ac.ir

     

    http://www.iransara.net/MiniaturesGolestanPalaceMuseum

     

    http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=438

     

    http://www.wah.ir/urmia/showarticleinfo.aspx?ArtistID=14

     

    http://www.persianpaintings.com

     

پیشگفتار: هنر ایران به لحاظ قدمت و زیبایی همیشه مورد توجه محققان بوده است. هنر ایرانی هنری اصیل و سنتی است که از دیرباز مورد توجه منتقدان و پژوهشگران قرار گرفته است و در این راستا آثار هنری به جای مانده از جمله نقاشیهای دیواری و سفالها و کاشیها و نقاشیهای مینیاتور که عموماَ برای زینت بخشیدن به نسخ خطی کاربرد داشته است مهمترین نقش را بازی کرده اند و به راحتی اندیشه ها و تفکرات ...

تاریخچه نقاشی نقاشی عمل بکار بردن رنگ دانه محلول در یک رقیق کننده و یک عامل چسپاننده یک چسب ) بر روی یک سطح (نگهدارنده) مانند کاغذ ، بوم یا دیوار است. این کار توسط یک نقاش انجام می شود. این واژه بخصوص زمانی به کار می رود که این کار حرفه شخص مورد نظر باشد. قدمت نقاشی در بین انسانها ، شش برابر قدمت استفاده از زبان نوشتاری است. در قیاس با نقاشی ، طراحی ، سلسله عملیات ایجاد یک سری ...

واژه ی مینیاتور که مخفف شده ی کلمه ی فرانسوی مینی موم ناتورال و به معنی طبیعت کوچک و ظریف است و در نیمه ی اوال قرن اخیر و حدودا از دوره ی قاجاریه وارد زبان فارسی شده , اصولا به هر نوع پدیده هنری ظریف (به هر شیوه یی که ساخته شده باشد) اطلاق می شود و در ایران برای شناسایی نوعی نقشهایی که دارای سابقه و قدمتی بسیار طولانی است به کار می رود. این هنر که به اعتقاد اکثر محققان در ایران ...

اندیشه تجدد که از غرب به ایران آمد نه درست شناخته شد و نه در کل جامعه مقبول افتاد .تاریخ ایران پس ازمشروطیت در همه‌ی‌عرصه‌ها مشحون از کشاکش آشکار و نهان میان سنت و تجدد بوده است . تحول نقاشی سخت تحت تاثیر روند نوسازی عصر پهلوی قرار گرفت .در واقع ، سیاست پرتناقض الگوبرداری از غرب وبازگشت به ( افتخارات ) گذشته ایران نقاشی این دوران را از حرکت طبیعی و متناسب با شرایط درونی جامعه ...

نگارگر امروز چنانکه باید پیرو شیوه نو است و در پی سواد برداشتن از طبیعت نیست در پی آن است که احساس اصیل و نیرومندی را که در خاطرش نقش بسته آشکار کند و شکل ببخشد در این مقصود از همه نقش های عالم و از خطوط و رنگهای گوناگون و ترکیب صورتهای طبیعت مدد می طلبد و هرچه او را به کار آید به هم می پیوندد غم آن ندارد که بعضی شکل ها در دستش می شکند و رنگها از راه به در می روند و خط مستی می ...

الف: تاریخچه بروجرد بروجرد از شهرهای باستانی ایران است که برخی ساخت آن را به منوچهر از سلسله پیشدادیان نسبت می دهند اما شواهد کافی در مورد شهر بودن آن از دوران ساسانیان موجود است. بافت معماری قدیم این شهر که نهایتا در دوران قاجاریه ساماندهی شده، بسیار زیبا بوده و نمونه هایی از آن هنوز باقی است. هسته اولیه بروجرد مشتمل بر دو کوی بزرگ با نامهای صوفیان و دانگه بوده است و بازارها، ...

مقدمه: آن چه امروز به عنوان هنر نگارگری مطرح می شود، تا چندی پیش به نقاشی هایی گفته می شد که حدود اوایل قرن حاضر مورد توجه محققان و هنر غرب و شرق قرار گرفته و با نام«مینیاتور» معرفی شده است. اطلاق لفظ مینیاتور به نقاشی قدیمی ایران مصداق ندارد، زیرا ایرانیان در فرهنگ ایرانیان نقاشی یا اصطلاحات مترادف آن از قبیل صورت گری، چهره گشایی و نگار گری به هیچ وجه محدود به ساختن تصورهای ریز ...

در تعریف واژه « نگارگری » که برخی از صاحب نظران از آن با نام « مینیاتور » یاد کرده اند نظرات متفاوت و گاهی کم و بیش شبیه به هم نیز ارائه شده است . از جمله در « فرهنگ معین » ذکر شده است : « مینیاتور ، تصویری کوچک است که در آن ریزه کاری به کار رفته باشد. نوعی نقاشی خاص در مشرق زمین که در آن قواعد علم مناظر ومرایا و کالبدشناسی رعایت نمی شود و در آن رنگ جنبه تزیینی دارد و ضمناجزئیات ...

اصول نقاشی ایرانی 1 برای نگارگر سنتی ، ذهنیت ، اندیشگونگی و تفکر و درونگری همیشه شکل غالب را در هنر داشته است . 2 با پیروی کامل از مفهوم منفصل و گسسته از فضا نگارگر ایرانی توانست سطح دو بعدی مینیاتور را مبدل به تصویری از مراتب وجود سازد و موفق شد ببینده را از افق عادی و وجود مادی و وجدان روزانه خود به مرتبه ای عالی تر از وجود و آگاهی ارتقاء دهد و او را متوجه جهانی سازد مافوق این ...

سابقه نقاشي قاجار به دوره هاي پيشتر يعني به آخرهاي صفويه و مخصوصاً دوران زنديه مي رسد. در دوره سلسله صفوي و در زمان شاه عباس اول (قرن 17-16 ميلادي) رابطه ايران با اروپا توسعه زيادي مي يابد. در داخل، ايران از يک دوره ثبات طولاني، حکومت مرکزي با قدرت

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول