پیشگیری از آسیبهای اجتماعی وخانواده
طرح همیاران سلامت روان
طرح همیاران سلامت روان شامل گروههای داوطلب مردمی است که در قالب گروههای همیاری با مبانی و راهکارهای حفظ و ارتقاء بهداشت روانی واجتماعی آشنا شده و با انتقال دانش و نگرش و مهارتهای مربوطه زندگی سالم به بستر زندگی روزمره خود و دیگران گام مهمی در جهت ارتقاء حالات روانی جامعه برمی دارند . برنامه جذب نیروهای همیار و آموزش آنها در استان یزد از سال 1376 آغاز شد که در حال حاضر 1672 نفر همیار در سطح استان در قالب 16 متشکل غیردولتی به ثبت رسیده ودرحال فعالیت هستند .
طرح آموزش زندگی خانواده به زوجهای جوان ( f . L . E ) : آموزش و آماده کردن خانواده ها برای ایفاء نقش و مسئولیت های زندگی قدمتی معادل تاریخ بشری دارد که عمدتاً این نوع ا‚وزشها به شکل سینه به سینه و در سطح خانواده بوده است . صنعتی شدن ، تغییرات سریع اجتماعی ، تغییرات تکنولوژی موجب فشار و در نهایت گسستگی در خانواده می شود . از اینجاست که نیاز به آموزش علمی تر برای تقویت هرچه بیشتر این نهاد مقدس معمول است این طرح از سال 1381 در استان یزد اجرا شد . و همچنان در مرحله ادامه می باشد . هم اکنون بخش عمده هماهنگی های طرح توسط گروههای همیاران و تشکل همیاران انجام می شود . که از ابتدا تا به حال تعداد 351 زوج آموزشهای لازم را گذرانده اند . ( پیوست شماره 4 ) .
طرح آموزش جوانان در آستانه ازدواج :
هدف از اجرای این طرح افزایش آگاهی جوانان در آستانه ازدواج در رابطه با راهکارهای ازدواج موفق و راههای کسب شناخت قبل از ازدواج است که در شهرستان یزد به صورت آزمایشی در قالب دو گروه 15 نفره اجرا شد .
طرح روانی بهداشتیار مدارس و آموزش مهارتهای زندگی به دانش آموزان :
از آنجا که اولین ارتباطات اجتماعی بطور جدی تر سن مدرسه آغاز می شود و ارتباط کودک با گروه همسالان و بزرگسالان غیر از والدین شروع می شود و با توجه به اینکه ایشان به عنوان دومین نهاد مهم زندگی کودک پس از خانواده ، فرصتهای ارزشمندی برای رشد فردی و اجتماعی کودک فراهم می سازد و از سوی دیگر مسئله آموزش به دانش آموزان نادیده گرفته شده ، دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی با اجرای دو طرح مذکور با همکاری آموزش و پرورش از سال 1378 سعی نموده تا خلاء موجود را پر کند . این طرح ها از سال تحصیلی 79 78 تا به حال اجرا شده است .