دانلود مقاله مطالعات طرح جامع فرودگاه رامسر

Word 109 KB 881 77
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • 1- بررسی وضعیت موجود 1-1- بازدید محلی،‌ مذاکره با رئیس و مسئولین فنی فرودگاه فرودگاه در شمال شهرستان رامسر و در مرکز شهر و حاشیه دریای خزر در سال 1342 بصورت باند خاکی تأسیس و در سال 1347 عملیاتی گردیده است.

    این فروگاه توسط شرکت نفت و دولت تأسیس گردیده است.

    در گذشته استقبال بسیار خوبی از این فرودگاه بعمل می‌آمده است بطوری که روزی چهار پرواز در این فرودگاه انجام می‌‌شده است.

    در حال حاضر باند فرودگاه آسفالت و دارای 1500 متر طول و 45 متر عرض می‌باشد و از دو طرف باند پرواز نیز توسط جاده تنکابن بلوار مرکز تفریحی فدک احاطه گردیده است و از انتهای باند هر دو سو کمتر از 100 متر فاصله جهت تطویل و توسعه باند وجود دارد اطراف فرودگاه در سمت شمال شرقی پر از درختان میوه و مرکبات و باغهای شخصی می‌‌باشد و در سمت جنوب غربی نیز مناطق مسکونی در فاصله بسیار کمی از باند و فنس فرودگاه وجود دارند و فرودگاه کاملاً از هر سمت محاصره گردیده است و کار توسعه را با مشکلات زیادی مواجه خواهد نمود.

    در مذاکرات بعمل آمده با مسئولین فرودگاه این نکته مشخص گردید که فرودگاه بدلیل محدودیت اراضی و ملاحظات اقتصادی نتوانسته در مقیاس بالا به پردازش مسافر و بار بپردازد و بدلیل کمبود امکانات هوانوردی و غیر هوانوردی و قدیمی بودن دستگاهها و تجهیزات حتی قادر به ارائه خدمات مطلوب مخصوصاً در شرایط جوی و آب هوایی نامساعد نگردیده است.

    قسمتی از تملک اراضی برای توسعه و تطویل باند صورت پذیرفته‌اند که باعث امیدواری برای توسعه آتی می‌باشد البته بایستی به این نکته اشاره گردد که طرح تطویل باند بسیار محدود بوده و بسیار پرهزینه و از لحاظ فنی نیز با مشکلات زیادی توام خواهد بود.

    در حال حاضر هدف از ادامه فعالیت این فرودگاه آن است که پروازهای داخلی مسافر به مقصد تهران در آن پردازش گردیده و جهت رونق و ازدیاد تعداد پرواز این فرودگاه در زمینه صادرات گل و محصولات کشاورزی و مرکبات و توسعه صنعت توریست گام برداشته شود.

    که در این صورت مسلماً با مرتب بودن پروازها می‌‌توان با توجه به اقلیم فرودگاه به آینده آن تا حدودی امیدوار بود.

    از کلیه ساختمانهای فرودگاه شامل ساختمان ترمینال،‌ برج مراقبت- ساختمان فنی- مهمانسرا- ساختمان ایمنی زمینی- ساختمان برق اضطراری و موتورخانه و محوطه‌های مربوطه، اراضی محدود فرودگاه در داخل و خارج فنس حفاظتی، پست نگهبانی در بدو ورود و منبع هوایی آب بازدید بعمل آمده و کیفیت کلیه این ابنیه مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت که در بندهای بعدی مطالعات به آنها اشاره خواهد شد.

    1-1-1- کمبودها از دیدگاه کارکنان فرودگاه قدیمی بودن دستگاههای ناوبری آسفالت نامطلوب باند و توقفگاه هواپیما کمبود خودرو فرودگاه جاده حفاظتی کنار فنس بسیار نامطلوب و خاکی می‌باشد.

    عدم وجود تسمه نقاله جهت انتقال بار مسافرین ازدحام پرندگان مخصوصاً در فصل بهار و تابستان جایگاه نامناسب و فرسوده شدن برج مراقبت پرواز و سیستم‌های ناوبری و پوسیده شدن کابلها 1-1-2- کمبودها از دیدگاه اینجانب و استفاده‌‌کنندگان نامناسب بودن فنس کشی فرودگاه رویش گیاهان و بوته‌های بلند در جاده حفاظتی اطراف فرودگاه نزدیکی منازل مسکونی اطراف به باند فرودگاه فاصله بسیار اندک باند از ساحل دریای خزر عدم وجود دیوار حفاظتی جهت جلوگیری از پیشروی آب به سمت فرودگاه عدم وجود قسمت سوخت‌رسانی عدم وجود هر گونه فعالیت بازرگانی در فرودگاه عدم وجود تعداد مسافر کافی بدلیل گرانی بلیط، فاصله کم رامسر تا تهران و وجود راههای زمینی تا تهران از شهرستانهای چالوس- و لاهیجان که حوزه نفوذ فرودگاه محسوب می‌‌شود.

    کوتاهی طول باند پرواز وجود رودخانه‌‌ای در آستانه باند 31 بفاصله تقریبی 50 متر از اورران Over RUN باند 1-2- تعیین سطوح پایانه مسافری و کلیه ساختمانهای جنبی و عملیاتی و همچنین سطوح عوامل پرواز (باند و تاکسیوی و توقفگاه هواپیما) فرودگاه رامسر کلاً یک فرودگاه غیرنظامی است و برای فعالیتهای نظامی ساخته نشده است و تا بحال برای اهداف مختلف توسط ارگانهای هواپیمائی مورد استفاده قرار گرفته‌ است.

    از جمله سازمانهایی که از این فرودگاه در طول چندین سال استفاده کرده‌اند می‌توان از شرکتهای هواپیمائی ذیل نام برد.

    1- کشاورزی 2- هواپیمائی کشوری 3- ایران ایر 4- آسمان به طور کلی در حال حاضر شرکت هواپیمائی آسمان عمل کننده اصلی در فرودگاه می‌باشد.

    مساحت اراضی فرودگاه 75 هکتار می‌باشد فرودگاه در شمال شهر رامسر قرار دارد نزدیکترین شهر به این فرودگاه چابکسر است که تا رامسر تا حدود 11 کیلومتر فاصله دارد.

    فرودگاههای دیگر استان در حال حاضر شامل فرودگاه رشت و نوشهر می‌شوند که به ترتیب با این فرودگاه 121 و 85 کیلومتر فاصله زمینی دارند.

    فرودگاه رامسر کلاً در اختیار مدیریت این فرودگاه از لحاظ اراضی می‌باشد استفاده از اراضی فرودگاه رامسر به شرح ذیل است.

    1-2-1- ساختمانها 1- مساحت پایانه مسافری 1574 متر مربع 2- مساحت کابین کنترل و برج (در ابتدای باند 31 قرار دارد) 27 متر مربع 3- مساحت پاویون 201 متر مربع 4- مساحت ساختمان سپاه 149 متر مربع 5- مساحت نیروی انتظامی 496 متر مربع 6- مساحت ایمنی زمینی 530 متر مربع 7- مساحت مهمانسرا 75 متر مربع 8- مساحت خانه‌های سازمانی 16 واحد 3275 متر مربع 9- مساحت ساختمان برق اضطراری 297 متر مربع 10- ساختمان NDB (مکان مناسب نبوده و نیاز به جابه‌جایی و در صورت VOR می‌تواند حذف گردد.) 12 متر مربع 11- مساحت پارکینگ ماشین‌آلات 205 متر مربع 12- ساختمان هواشناسی 150 متر مربع 13- ساختمان انبار تدارکات 216 متر مربع 14- ساختمان نقلیه اداره فنی 90 متر مربع 15- پلاژ (برای استفاده پرسنل) 6 دستگاه 360 متر مربع 16- محوطه پارکینگ خودروئی 3875 متر مربع 17- مساحت کل اراضی فرودگاه حدود 75 هکتار 1-2-2- سطوح عوامل پرواز (باند تاکسی وی و توقفگاه هوایی) محوطه پروازی فرودگاه رامسر در حالت فعلی شامل یک باند و یک اپرون و یک تاکسی وی به شرح زیر می‌باشد.

    باند اصلی به طول 1500 متر و به عرض 45 متر و مساحت اپرون 6500 مترمربع و تاکسیوی دارای مساحت 2484 متر مربع می‌باشد در سمت 13 باند در THR چراغ نبر با WBAR پیش‌بینی شده است همچنین در طول 1500 متر باند در هر 60 متر چراغ سفید نوع LIH پیش‌بینی شده و انتهای باند نیز با چراغ قرمز مشخص شده است برق اضطراری برای تمام چراغهای AD با فاصله زمانی 15-10 ثانیه تأخیر امکان پذیر است در بالای برج کنترل چراغ چشمک زن پیش‌بینی شده است باند اصلی به طول 1500 متر و به عرض 45 متر و مساحت اپرون 6500 مترمربع و تاکسیوی دارای مساحت 2484 متر مربع می‌باشد در سمت 13 باند در THR چراغ نبر با WBAR پیش‌بینی شده است همچنین در طول 1500 متر باند در هر 60 متر چراغ سفید نوع LIH پیش‌بینی شده و انتهای باند نیز با چراغ قرمز مشخص شده است برق اضطراری برای تمام چراغهای AD با فاصله زمانی 15-10 ثانیه تأخیر امکان پذیر است در بالای برج کنترل چراغ چشمک زن پیش‌بینی شده است.

    1-3- جمع‌آوری آمار تعداد پرواز و نوع و ظرفیت هواپیما، تعداد مسافر و بار در سالهای گذشته 1-3-1- روند ترافیک مسافرین هوایی فرودگاه بر اساس امار متخذه از دو مرجع سازمان هواپیمائی کشوری (مرکز آمار و اطلاعات) و مسئولین فرودگاه تعداد مسافرین و تعداد پروازها در سالهای 1374 تا پایان سال 1380 بشرح جدول پیوست می‌باشد.

    عملکرد مسافر- بار – پست – تعداد پرواز فرودگاه رامسر رشد میانگین 14 1-3-2- نوع و ظرفیت هواپیماها فرودگاه رامسر در دوران قبل از انقلاب اسلامی روزانه حدود 4 پرواز را پذیرا بوده است و در حال حاضر نیز هفته‌ای 4 پرواز در روزهای دوشنبه،‌ چهارشنبه،‌ پنج‌شنبه و جمعه به مقصد تهران را پردازش می نماید و با توجه به طول باند هواپیماهای مورد استفاده فوکر 28 با ظرفیت 80 نفر مسافر را دارا می‌باشد و در ماههای مختلف از سال تعداد و ظرفیت مسافرین متفاوت بوده و معمولاً هواپیما با ظرفیت کامل 100% و یا 80% اقدام به پرواز می‌‌نماید.

    بزرگترین هواپیمایی که در این فرودگاه عملیات پرواز را انجام داده است شامل هواپیمای C130 ، B737 مسافری ایران ایر در دوران قبل از انقلاب می‌باشد.

    1-4- بررسی وضعیت اراضی حوزه داخلی فرودگاه و مساحت آن و راههای دسترسی به فرودگاه 1-4-1- بررسی محدودیتها و امکانات توسعه آتی اراضی داخل و خارج فرودگاه یکی از سئوالاتی که هر طرح جامعی پاسخگوی آن است،‌ چگونگی و امکان گسترش و توسعه احتمالی در افقهای زمانی متفاوت می‌‌باشد که البته در حین انجام این کار باید محدودیتها بررسی گردند و برای پاسخگویی به احتمال تقاضای گسترش، عوامل زیر را باید مورد نظر قرار داد که عبارتند از : 1- شرایط زیست محیطی 2- عوامل طبیعی و توپوگرافی منطقه 3- روند توسعه شهری 4- عملکرد در نظر گرفته شده برای فرودگاه 5- امکانات اقتصادی و مالی 6- وضعیت سیاسی و اجتماعی منطقه فرودگاه اراضی داخلی فرودگاه رامسر متعلق به سازمان هواپیمائی کشوری بوده و اطراف آن را باغ مرکبات و در بخشی دریای خزر و در قسمتی دیگر جاده و بلوار مرکز تفریحی فدک و منازل مسکونی شخصی احاطه نموده است.

    در داخل فنس فرودگاه چندین دستگاه پلاژ و ساختمانهای متروکه دیده می‌‌شود لازم به ذکر است که اخیراً چند باب باغ مرکبات خریداری و به امکانات فرودگاه افزوده شده است و در صورت توسعه و تطویل باند بایستی اراضی دو قسمت باند و در راستای آن را خریداری و با انحراف محور جاده تنکابن و یا با استفاده از تقاطع غیر هم سطح بتوان طرح تطویل باند را اجرا نمود.

    اراضی داخلی عموماً پوشیده از پوشش گیاهی بوده و حتی تعداد زیادی درخت میوه نیز در محوطه و اطراف باند دیده می‌ شود.

    رودخانه نسبتاً عریضی در آستانه باند 31 قرار داشته که از قسمت جنوبی به محوطه فرودگاه وارد گردیده و با فاصله بسیار اندکی از آستانه باند 31 عبور نموده و به داخل دریای خزر می‌‌ریزد.

    منازل مسکونی ضلع جنوب غربی فرودگاه نیز بسیار نزدیک به فنس فرودگاه بدون توجه به حریم فرودگاه ساخته شده و این ساخت و ساز نیز متعلق به چند سال گذشته بوده و خیلی قدیمی نمی‌ باشد در سمت شمال نیز مرکز تفریحی فدک متعلق به سپاه پاسداران کاملاً چسبیده به فنس فرودگاه می‌‌باشد و این همجواری خطرات زیادی را بدنبال خواهد داشت که نادیده گرفته شده و توسعه فرودگاه را با مشکل زیادی مواجه نموده است.

    اراضی متعلق به فرودگاه حدود 75 هکتار را شامل می‌شود و فرودگاه در دل و حاشیه شمالی شهر بنا گردیده و راه دسترسی آن از طریق بلوار منتهی به فرودگاه و جاده تنکابن – رامسر انجام می‌پذیرد.

    1-4-2- راههای دسترسی عمومی تسهیلات فرودگاه این راهها عمدتاً دسترسی به پایانه و مسیر ورودی ساختمان هواشناسی و بخش‌های مختلف فرودگاه و خانه های سازمانی را میسر می سازند مسیر ورودی از طریق بلور منتهی به میدان شهید خلعتبری انجام گردیده و در ضلع شمال غربی میدان اراضی فرودگاه واقع گردیده است.

    در داخل فرودگاه توسط خیابان کوتاهی به محوطه میدان اصلی مقابل پایانه مسافری و ساختمان هواشناسی می‌رسیم در سمت چپ خیابان ورودی دسترسیهای داخلی عموماً آسفالت بوده و از کیفیت نسبتاً خوبی برخوردار است.

    1-4-3- راههای دسترسی اختصاصی داخل محوطه فرودگاه این راهها برای دسترسی ساختمانهای جنبی پایانه به محوطه باند و همچنین رساندن خدمات به محوطه باند پرواز و بعلاوه دسترسی به ساختمانها و تاسیسات جنبی فرودگاه که در محوطه پرواز قرار دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند این فرودگاه دارای جاده آسفالتی گشت زنی دور فرودگاه نبوده و بدلیل رویش گیاهان بسیار در اطراف در جاهایی اصلاً نمی‌‌توان فنس را مشاهده نمود.

    ساختمان ایمنی زمینی و پلاژها در سمت شمالی باند قرار داشته و از طریق باند دسترسی انجام می‌پذیرد.

    در سمت آستانه باند 13 و بلوار فدک یک باب درب اضطراری برای ورودی و خروج به فرودگاه موجود می‌باشد که مستقیماً به باند منتهی گشته و ارتباط از طریق باند انجام می‌پذیرد.

    1-5- بررسی تسهیلات فرودگاهی به لحاظ آب و برق و تلفن،‌ ارتباطات، گاز و فاضلاب 1-5-1- بررسی تأسیسات الکتریکی وضع موجود فرودگاه رامسر متأسفانه به علت عدم وجود نقشه‌های تأسیساتی و عدم پاسخگوئی جامع از طرف مسئولین اطلاعات جمع‌آوری شده با وجود همکاری فوق‌العاده مدیریت محترم فرودگاه، کامل و جامع نمی‌باشد که با مراجعه و بررسی و بازدید از محل و تجهیزات گزارش مربوط به بررسی‌ها تأسیسات برق و مکانیک کامل خواهد شد به طور کلی مشخصات سیستم های مختلف برقی به شرح زیر می‌باشد.

    - شبکه برق فشار متوسط 20 کیلو ولت الف- چگونگی تأمین و تحویل برق فشار متوسط از طرف برق منطقه‌ای ب- سیستم توزیع شبکه 20 کیلو ولت داخلی ج- ترانسفورماتور قدرت 20 کیلو ولتی د- کابلهای 20 کیلو ولت - سیستم توزیع فشار ضعیف الف- تابلوها ب- کابلها - شبکه برق 3300 ولت داخلی الف- سیستم توزیع شبکه 3300 ولت - سیستم روشنائی باند الف- نوع چراغهای نصب شده ب- ترانس چراغهای باند ج- کابلهای باند د- روشنائی اپرون - سیستم برق اضطراری الف- ظرفیت دیزل ژنراتور ب- چگونگی تأمین برق اضطراری 1-5-2- شبکه برق فشار متوسط 20 کیلوولت الف- چگونگی تأمین و تحویل برق فشار متوسط شبکه تأمین برق فشار متوسط فرودگاه رامسر در حال حاضر از طریق یک خط هوائی 20 کیلوولت رامسر- چابکسر تأمین می‌گردد به این صورت که از کنار جاده یک خط اختصاصی منشعب و به صورت یک شبکه هوائی به فرودگاه انتقال داده شده است.

    ب- سیستم توزیع شبکه 20 کیلو ولت پس از منشعب شدن خط 20 کیلو ولت از خط عبوری رامسر- چابکسر این انشعاب بوسیله یک شبکه هوائی وارد فرودگاه گردیده و توسط یک ترانسفورماتور 500 کیلو وات فشار متوسط روغنی 231/400/20000 ولت 50 هرتز وارد ساختمان برق اضطراری و سپس توزیع می‌گردد در ساختمان نیروگاه اضطراری یک انشعاب جهت ساختمان ایمنی زمینی توسط یک ترانس افزاینده بوسیله کابل 20 کیلوولت فشار قوی روغنی به مقطع 25*3 میلیمتر مربع انتقال داده شده و پس از طی فاصله‌ای حدود 1700 متر توسط یک ترانسفورماتور کاهنده برق مورد نیاز ساختمان ایمنی زمینی تأمین می گردد.

    به طور کلی پس از تابلوی تحویلی برق منطقه‌ ای تابلوی توزیع اصلی جهت ساختمانهای مختلف در ساختمان برق اضطراری قرار گرفته و از این محل انشعاباتی به ساختمانهای موتور خانه- ترمینان و بر مراقبت- خانه های سازمانی – هواشناسی – سپاه- نیروهای انتظامی و پمپ بنزین توزیع گردیده است.

    1-5-3- شبکه برق 3300 ولت الف- سیستم توزیع شبکه 3300 ولت شبکه 3300 ولت بصورت یک رینگ کامل اجرا گردیده و برق رسانی به سیستم‌های ناوبری و روشنائی باند را شامل می‌‌شود محل استقرار ترانسفورماتورها در ساختمان برق اضطراری می‌‌باشد که در محل هر مصرف کننده با ترانسفورماتورهای کاهنده نسبت به تأمین برق آن قسمت اقدام شده است.

    1-5-4- سیستم روشنائی باند الف- نوع چراغهای نصب شده چراغهای روشنائی لبه باند از نوع روکار پایه بلند انگلیسی با شدت نور زیاد 200 وات و به صورت دو مداره اجرا گردیده است تاکسیوی از چراغهای ایستاده 45 وات اپروچ پایه‌‌دار 200 وات استفاده شده است.

    ب- ترانس چراغهای باند ترانس چراغهای باند از نوع چدنی 6/6/6/6 آمپر می‌باشد که در منهول‌های بتنی که برای هر یک از چراغها ساخته شده است قرار دارد.

    ج- کابلها کابل رینگ 3300 ولت از نوع زره‌‌دار و به مقطع 25*3 میلیمتر مربع در تمام طول مسیر رینگ می‌باشد.

    د- روشنائی اپرون روشنائی اپرون توسط 8 عدد نورافکن 1000 وات تنگستن- هالوژن می‌‌باشد این چراغها از برج مراقبت قابل کنترل می‌باشد.

    1-5-5- سیستم توزیع برق فشار ضعیف الف- تابلوها تابلوی اصلی توزیع برق فشار ضعیف در ساختمان نیروگاه مرکزی قرار داد که از این تابلو به دو دستگاه ترانسفورماتور شبکه 3300 ولت و انشعابات دیگری به کلیه ساختمانهای جنبی فرودگاه انتقال داده شده است تابلوی اصلی دارای بانک خازنی دو پله 25*2 و 50*3 کیلو وار می‌‌باشد که بر اساس قدرت مورد مصرف زیر بار می‌‌رود.

    ب- کابلها کابلهای فشار ضعیف که از بعد از تابلوها به اماکن مختلف فرودگاه کشیده شده است از نوع پروتودور زمینی می‌‌باشد و طبق اظهارات مسئولین کابلها به علت عمر کارکرد بالا از کیفیت مطلوبی برخوردار نمی‌باشند.

    به طوری که بعضی از کابلهای انشعابی از تابلوی اصلی دارای مفصل می‌باشند.

    1-5-6- سیستم برق اضطراری الف- ظرفیت دیزل ژنراتور نیروی برق اضطراری فرودگاه رامسر از طریق دو دستگاه دیزل ژنراتور ساخت شرکت زیمنس به ظرفیت هر دستگاه 120 کیلو وات تأمین می‌گردد که در زمان قطع برق مصرف کل فرودگاه غیر از چیلرها از این طریق تأمین می‌گردد.

    ب- چگونگی تأمین برق اضطراری همانطوری که قبلاً اشاره گردید در فرودگاه رامسر در مواقع قطع برق غیر از موتورخانه مرکزی جمیع ساختمانهای فرودگاه از برق اضطراری بهره‌‌‌مند می‌گردند.

    لازم به ذکر است که در زمان قطع برق همان تابلوهای نرمال مورد استفاده قرار می‌گیرد و شبکه جداگانه‌‌ای جهت برق اضطراری وجود ندارد زیرا در اطاق برق اضطراری تابلوی اتوماتیک فرمان وجود دارد که با قطع و وصل شدن آن ژنراتور در کمترین زمان وارد مدار و یا خارج می‌گردد.

    1-5-7- سیستم تلفن خط تلفن شهری فرودگاه رامسر توسط یک کابل 50 زوج به صورت هوائی و زیرزمینی با 15 خط شهری تأمین می‌گردد فرودگاه رامسر دارای یک دستگاه مرکز تلفن 500 شماره کارین می‌‌باشد که در حال حاضر با چهار خط ورودی و 80 کانال خروجی در سیستم مکالمات قرار دارد.

    1-5-8- سیستم صوتی در حال حاضر در قسمت اطلاعات ترمینال فرودگاه رامسر یک دستگاه آمپلی فایر 100 وات با میکروفن وجود دارد که تمام ساختمان ترمینال را با 20 عدد بلندگوی دیواری و سقفی به قدرت 10 وات تحت پوشش صوتی قرار می‌گیرند.

    1-5-9- سیستم اعلام حریق سیستم اعلام حریق اتوماتیک که شامل مداری از دتکتورهای دودی و حرارتی، شستی آژیر اعلام حریق و دستگاه مرکز اعلام حریق می‌‌باشد در حال حاضر در فرودگاه رامسر وجود ندارد بلکه بوسیله آژیری که در برج مراقبت وجود دارد و یا بر مبنای اطلاع رسانی با بی‌سیم در مواقع آتش سوزی به مسئولین ایمنی زمینی اعلام می‌گردد بنابراین لازم است که طرح اساسی سیستم اتوماتیک اعلام حریق را جایگزین وضعیت موجود نمود.

    1-5-10- وضع موجود سیستم تأسیسات مکانیکی فرودگاه رامسر آب قابل شرب در حال حاضر آب قابل شرب فرودگاه رامسر از طریق سیستم آب شهری توسط لوله 3 اینچ تامین می‌گردد که البته به مرور زمان به علت رسوبات داخل لوله از سایز اصلی آن کاسته شده است در فرودگاه رامسر یک منبع هوائی به ظرفیت 30 متر مکعب بر روی پایه‌ای به ارتفاع 22 متر وجود دارد که این منبع بسیار فرسوده می‌‌باشد و باید تعویض گردد بهرصورت مورد استفاده این منبع فقط آبیاری فضای سبز می‌‌باشد.

    موتور خانه مرکزی در فرودگاه رامسر 3 موتور خانه جهت ساختمانهای ایمنی زمینی و ترمینال و نیروی انتظامی وجود دارد دوری ساختمان ایمنی زمینی از دیگر ساختمانهای داخل محوطه فرودگاه موجب گردیده که موتور خانه‌ای جداگانه جهت این ساختمان در نظر گرفته شود تا گرمایش این ساختمان را تأمین نماید سوخت این موتور خانه توسط گازوئیل تامین می‌گردد و تجهیزات داخل موتور خانه شامل یک دیگ به ظرفیت 90000 کیلو کالری و با یک مخزن گازوئیل 5000 لیتر می‌باشد که در حال حاضر گرمایش این ساختمان را تامین می‌نماید.

    موتورخانه مربوط به ساختمانهای Vip – سپاه- نیروی انتظامی- هواشناسی با دو دستگاه دیگ 70000 کیلوکالری گرمایش ساختمانهای فوق را تامین می‌نماید سوخت این موتور خانه گاز می‌‌باشد سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان ترمینال توسط سه دستگاه دیگ به ظرفیت 177000 * 3 کیلوکالری و دو دستگاه چیلر 60*2 تنی تامین می‌گردد ضمن اینکه مصرف این موتور خانه نیز گاز می‌‌‌باشد تامین سرمایش و گرمایش در منازل سازمانی بوسیله پنکه‌های سقفی و بخاری‌های گازی انجام می‌شود.

    سیستم فاضلاب سیستم فاضلاب فرودگاه رامسر به علت موقعیت جغرافیائی منطقه به صورت چاه جذبی نبوده بلکه به صورت سپتیک می‌ باشد به این صورت که فاضلاب ساختمانها توسط کانال‌هائی به محل سپتیک هدایت و در این محل انباشته می‌گردند و در واقع لزوم تخلیه می‌گردد.

    گاز رسانی سوخت عمده فرودگاه رامسر به طور عمده از سیستم گاز شهری تأمین می‌گردد غیر از موتورخانه ایمنی زمینی بقیه ساختمانها جهت سوخت و همچنین منازل سازمانی از سیستم گاز شهری بهره‌مند می‌گردند.

    1-6- جمع‌آوری آمار شرکتهای هواپیمایی و هواپیماهای آموزشی و نظامی و تسهیلات آنها که از فرودگاه استفاده می‌نمایند.

    شرکت هواپیمایی آسمان تنها شرکت مسافری استفاده کننده از فرودگاه رامسر بشمار می‌آید و هواپیماهای سم پاشی عمومی جهت سم پاشی مزارع در دشت گرگان از این فرودگاه عبور نموده و همچنین پروازهای عبوری مشهد- تبریز و مشهد- رشت و شهر ارومیه از فراز این فرودگاه انجام می‌پذیرد.

    در تابستان نیز آموزش گلایدر در این فرودگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    امکانات مورد استفاده شرکت هواپیمایی اسمان دفتر و کانتینر فروش بلیط و لیست انتظار به مساحت حدود 15 متر مربع و قسمت تحویل بار مسافری می‌‌باشد.

    آمار دقیق در مورد هواپیمائی آموزش نیز در دست نبوده و فقط در تابستان معمولاً آموزش گلایدر در این فرودگاه انجام می‌شود.

    بخش دوم : برآورد ترافیک‌و ‌سطوح مورد نیاز‌در‌دوره طرح 2- برآورد ترافیک و سطوح مورد نیاز در دوره طرح 2-1- برآورد تعداد مسافر و حجم بار و پروازهای بازرگانی بر اساس نوع هواپیمای طرح و اطلاعات موجود و قضاوت کارشناسی تا پایان سال 1400 (در دو مقطع 10 ساله و نهائی) بطوریکه می‌‌دانیم هر فرودگاه در رابطه با سطوح فعالیت با توجه به نیازهای مشخصی، طراحی و احداث می‌گردد لذا هر گونه تغییرات در طراحی آن بستگی به میزان تقاضاها در آتی خواهد داشت و این تغییرات مستلزم انجام اصلاحاتی در ساختمانها و تسهیلات هر فرودگاه می‌باشد و میبایستی برنامه‌ریزی کامل و جامعی در ارتباط با ارائه سطح خدمات مناسب جهت استفاده کنندگان بوجود آید و هدف اصلی و واقعی از تهیه طرح جامع نیز تأمین نیازهای آتی اجزای مختلف فرودگاه و گزینه‌های مختلفی در ارتباط با توسعه فرودگاه مورد نظر همچنین بررسی و ارزیابی گزینه‌های مختلف و در نهایت انتخاب بهترین آنها می‌باشد.

    پیش‌بینی فعالیتهای حمل و نقل هوائی در هر فرودگاه همچنین سطوح و تسهیلات لازم جهت ارائه خدمات در سطح مطلوب و مناسب در واقع هدف نهائی از یک طرح جامع می‌باشد بدین ترتیب پیش‌بینی فعالیت فرودگاهها با توجه به آمارها در ارتباط با تعداد مسافر و حجم بار و پرواز‌های بازرگانی و نوع هواپیماها در دو دوره 10 و 20 ساله (1390 و 1400) در این مطالعات مورد ارزیابی و کارشناسی قرار خواهد گرفت.

    پیش‌بینی‌های لازم در مطالعات طرح جامع فرودگاهها بطور کلی شامل موارد زیر می‌باشند.

    برآورد تعداد مسافرین سالیانه به تفکیک داخلی و بین‌المللی و ساعت اوج مسافر در دوره های طرح.

    برآورد میزان تناژ بار هوائی در دوره های طرح آمار تعداد نشست و برخاستهای هواپیماها به تفکیک کشوری، بازرگانی، آموزشی و غیره .

    .

    مشخص نمودن تعداد توقفگاههای مورد نیاز هواپیماها در دوره‌های طرح پیش‌بینی‌های لازم جهت پارکینگ و شبکه‌های جابجائی وسائل نقلیه زمینی به طور کلی برای بدست آوردن و پیش‌بینی مقادیر مذکور برخی از آنها بصورت مستقیم محاسبه و دیگر به طور کلی برای بدست آوردن و پیش‌بینی مقادیر مذکور برخی از آنها بصورت مستقیم محاسبه و دیگر عوامل به صورت غیر مستقیم و در ارتباط با آن تعیین می‌گردند و در این رابطه تعداد مسافران سالیانه و با در نظر گرفته رشد آن در دو دوره طرح می‌تواند اساس پیش‌بینی ارائه شده قرار گرفته و سپس با توجه به این عامل و اعمال ضرائب اشغال، تعداد عملیات پروازهای سالیانه هواپیماها را پیش‌بینی نمود که این خود در ارتباط با سطوح عوامل میدان پرواز و پارکینگ هواپیما و نوع هواپیمای طرح تأثیرگذار اصلی خواهد بود ضمن تعیین کننده سطوح ترمینال و سایر ساختمانهای جنبی در منطقه LAND Side و میزان نیاز پارکینگ مسافری فرودگاه هم خواهد بود.

    2-1-1- برآورد تعداد مسافرین سالیانه و ساعت اوج مسافر در دوره‌های طرح روشهای پیش‌بینی به طور کلی روشهای پیش‌بینی جهت حمل و نقل هوائی متفاوت می‌‌باشد که انتخاب هر یک از روشها به میزان اطلاعات و آمار در دسترس و یا قابل برآورد بستگی دارد در این قسمت بعضی از روشها را که می‌توان جهت پیش‌بینی ترافیک هوائی مورد استفاده قرار گیرد توضیح داده می‌شود این روشها عبارتند از: الف- تعمیم روند گذشته به آینده (رگرسیون)، ب- تحلیل بازار، ج- روش قضاوتی الف- تعمیم روند گذشته به آینده رگراسیون) این روش اصولاً در شرایط پایدار و یکنواخت استفاده می‌شود بنابراین می‌توان با استفاده از بررسی‌های آماری تقاضای حمل و نقل هوایی را در دوره مورد نظر بررسی و خط روند را تعیین نمود که در این صورت با ادامه روند گذشته به حال می‌توان روند تغییر آینده را معلوم نمود در بکار بردن این روشها یکی از توابع زیر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

    تابع خطی به صورت تابع نمایی (توانی) که در توابع فوق y مقدار تقاضا T زمان و a و b پارامتر می‌باشند.

    ب- تحلیل بازار در این روش ضمن جمع‌آوری اطلاعات مندرج در اسناد و نشریات می‌‌توان با توزیع پرسشنامه بین شرکت‌های حمل و نقل هوایی، مسافرین و غیره اطلاعات مورد لزوم را جمع‌آوری نمود و گروههای مختلف را طبقه‌بندی نمود و درصد استفاده کنندگان هر قشر و گروه را از خدمات حمل و نقل هوائی تعیین نمود.

    ج- روش قضاوتی کارشناسی یا DELPHI در این روش با توجه به آمارهای مسافر – بار و پروازهای برنامه‌ای و غیربرنامه‌ای فرودگاههای مختلف همینطور بر اساس تجارب و تخصص کارشناسان مختلف در امور حمل و نقل هوائی و اقتصادی با توجه به پیش‌بینی نیازهای آتی حمل و نقل هوائی کشور و با بکارگیری قضاوتهای کارشناسی لازم و ایجاد مدلهای محاسباتی مختلف و با جمع‌بندی‌های لازم استفاده خواهد شد و در این رابطه میبایستی گزینه‌های بدبینانه خویش بینانه و معدل‌گیری بین آن دو را ملاک عمل قرار داد و سپس معدل‌گیری نمود.

    در این روش با در نظر گرفته تقاضاهای یک فرودگاه و پیش‌بینی تعداد مسافر در سالهای مشخص طرح و در مد نظر قرار داده طرحهای توسعه کلان اقتصادی و اجتماعی کشور و حوزه نفوذ فرودگاه مورد نظر و مبنا قرار دادن و تقاضاهای آتی فرودگاه با توجه به سهم بازار و سایر پارامترهای تأثیر گذار تعیین می‌گردد.

    تحلیل و محاسبات جهت پیش‌بینی مسافرین داخل فرودگاه رامسر جهت پیش‌بینی مسافرین داخلی فرودگاه رامسر از روشهای پیش‌بینی سهم بازار (نسبت) و همچنین رگراسیون استفاده خواهد شد یکی از متداولترین روشهای پیش‌بینی ترافیک هوائی روش رگراسیون است که در این روش فرض بر‌ آن نیست که روند تغییرات ترافیک در گذشته همچنان در آینده ادامه خواهد یافت روش برونیایی شامل انواع مختلفی می‌باشد که از میان آنها دو روش رگراسیون خطی و رگراسیون توانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

    جدول شماره 1- روش (رگراسیون خطی) از طریق آمار مسافر داخلی فرودگاه رامسر تعداد مسافر در سال 1390 تعداد مسافر در سال 1400 همانطوری که ملاحظه می‌گردد نظر به اینکه رشد مسافرین این فرودگاه در سال‌های 74-1380 زیاد مناسب نمی‌باشد لذا با روش رگراسیون جهت پیش‌بینی مسافر در سال‌های طرح امکان‌پذیر نمی‌باشد.

    روش پیش‌بینی سهم بازار (نسبت) در این روش جهت محاسبه تعداد مسافرین داخلی فرودگاه در سالهای افق برنامه‌ریزی طرح (1390 و 1400) بصورت سهم مسافر فرودگاه مورد نظر را با مسافر کل کشور مورد بررسی قرار می‌دهیم و سپس بر مبنای این سهم و سیاستهای اتخاذی برای توسعه یا عدم توسعه فرودگاه و حوزه نفوذ آن سهم مزبور را برای سالهای طرح و بر مبنای تعداد کل مسافرین خطوط هوائی داخلی محاسبه می نمائیم.

    لازم به ذکر است که رشد مسافر کل کشور از سال 1383 تا سال 1390 به صورت 5% رشد (حالت متوسط) در نظر گرفته خواهد شد.

    جدول شماره 3- تعداد مسافرین داخلی فرودگاه رامسر و کل کشور و سهم فرودگاه میانگین 051/0 جهت پیش‌بینی در این مدل از دو روش استفاده خواهد شد.

    روش اول جدول شماره 4- پیش‌بینی مسافر در سالهای طرح با میانگین ضریب درصد مسافر داخلی به کل کشور روش دوم جدول شماره 5- پیش‌بینی مسافر در سالهای طرح با بزرگترین نسبت درصد مسافرین داخلی به کل کشور ج- روش قضاوتی همانطور یکه در بخشهای گذشته مشخص گردیده جهت پیش‌بینی مسافر فرودگاه رامسر در سالهای طرح و همچنین جهت رسیدن به ارقام نسبتاً قابل اطمینان در این مورد روشهای مختلفی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته که بر همین اساس جهت تعیین مسافر داخلی در سالهای طرح به صورت خوش بینانه و بر اساس بزرگترین درصد نسبت مسافرین داخلی این فرودگاه به کل مسافرین داخلی کشور را ملاک محاسبه قرار داده و به صورت میانگین عمل نگردیده بنابراین نتایج حاصله از این روش در جدول زیر ارائه گردیده و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

    جدول شماره 6- تعیین مسافر داخلی در سالهای طرح به صورت خوش بینانه پیش‌بینی تعداد مسافرین ساعت اوج برای سالهای طرح از مهمترین پارامترهای لازم در طراحی پایانه‌های مسافری تعیین مسافر نمونه ساعت اوج یا TPHP می‌باشند که سازمان هوانوردی بین المللی از آن استفاده می‌نماید.

    سازمان هوانوردی معمولاً ساعت اوج یک روز متوسط در ماه اوج را مورد استفاده قرار می‌دهد.

    برای بدست آوردن مسافر ساعت اوج از طرف سازمان هوانوردی فدرال جدولی ارائه گردیده که در این طرح جهت تعیین مسافر اوج از این جدول استفاده گردیده است.

    لازم به ذکر است که درصدهای توصیه شده از طرف سازمان هوانوردی برای تعیین ساعت اوج در بیشتر فرودگاههای دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.

    جدول پیشنهادی ارتباط بین مسافر نمونه ساعت اوج و مسافرین سالیانه یک فرودگاه توسط سازمان هوانوردی فدرال با توجه به اینکه پایانه‌های مسافری باید طوری طراحی گردند که در دوره و زمانهای مختلف با حجم ترافیک بالا تمام تسهیلات فرودگاه جوابگوی مسافرین، مشایعین و مستقبلین باشند با این وجود نباید طراحی تسهیلات مورد نیاز پایانه بر اساس اوج مطلق انجام پذیرد زیرا امکان دارد در این حالت تسهیلات بیش از اندازه بزرگ شده و در نتیجه در اغلب اوقات بخشی از ظرفیت‌های پایانه بدون استفاده باقی بماند بنا به توصیه نشریه شماره 197 سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آئین نامه طراحی محوطه زمینی فرودگاهها روش تقریبی برای بدست آوردن حجم تردد ساعت اوج از ضرائب بشرح زیر استفاده نمود.

    حجم تردد سالانه مسافران * 08417/0 = متوسط تعداد ماهانه مسافران حجم تردد متوسط ماهانه × 03226/0 = متوسط تعداد روزانه مسافران حجم تردد متوسط روزانه × 26/1 = حجم تردد روزانه اوج حجم تردد اوج روزانه × 0917/0 = حجم تردد ساعت اوج بنابراین به روش بالا مسافر ساعت اوج را در این فرودگاه محاسبه می‌نمائیم ضمن اینکه بنا به توصیه نشریه 197 سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی می‌توان برای پایانه‌های مسافری داخلی نسبت همراهان که شامل مستقبلین و مشایعن می‌باشند به مسافران را در محدوده 50 تا 100 درصد (غیر از حج تمتع) در نظر گرفت.

    تعداد مسافرین اوج در سال 1390 متوسط تعداد ماهیانه مسافران 2206 = 26216 × 08417/0 حجم متوسط تعداد روزانه 2/71 = 2173 × 03226/0 حجم تردد روزانه اوج 90 = 70 * 26/1 حجم تردد ساعت اوج 9 = 0917/0 × 89 با در نظر گرفتن ضریب همراهان مسافرین که شامل مستقبلین و مشایعین می‌ باشند مسافرین اوج در سال 1390 هجده نفر و در سال 1400 با ضریب همراه مسافر 27 نفر خواهد شد که به نظر می‌رسد حجم تردد تا حدودی غیرواقعی می‌‌باشد و اگر چنانچه از جدولی که بنا به توصیه سازمان FAA ارائه گردیده است مسافرین ساعت اوج را محاسبه نمائیم به صورت زیر خواهد بود.

    مسافرین ساعت اوج در سال 1390 58 نفر مسافرین ساعت اوج در سال 1400 85 نفر خواهد بود اما روش دیگری که بنا به توصیه نشریه 197 سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارائه گردیده است ورود و خروج یک هواپیما در روز جهت فرودگاههای کوچک می‌تواند وضعیت را کاملاً تغییر دهد بنابراین می‌توان با توجه به تعیین پیش‌بینی مسافر در سالهای طرح، مسافر روزانه را محاسبه و 85% از این تعداد را با منظور نمودن ضریب همراهان مسافران ورودی و خروجی، مسافر اوج را تعیین نمود.

    پیش‌بینی مسافر در سال 1390 26216 نفر پیش‌بینی حجم متوسط تردد روزانه در سال 1390 72 نفر نفر 123 = 85/0 × 2 * 72 پیش‌بینی مسافر در سال 1400 42703 نفر

  • فهرست:

    شرح مطالب صفحه
    بخش اول- بررسی وضعیت موجود
    1-1- بازدید محلی و مذاکره و تبادل نظر با کارکنان
    1-2- تعیین سطوح پایانه مسافری و ساختمانهای جنبی
    1-3- جمع‌آوری آمار تعداد پرواز
    1-4- بررسی وضعیت اراضی حوزه داخلی فرودگاه
    1-5- بررسی تسهیلات فرودگاهی به لحاظ آب و برق و تلفن
    1-5-10- بررسی تأسیسات مکانیکی وضع موجود
    1-6- جمع‌آوری آمار شرکتهای هواپیمائی و هواپیماهای آموزشی
    اطلاعات AIP و نقشه‌های فرودگاه
    بخش دوم- برآورد ترافیک و سطوح مورد نیاز در دوره طرح
    2-1- برآورد تعداد مسافر و حجم بار
    2-1-3- پیش‌بینی نوع هواپیما و تعداد نشست و برخاست
    2-1-6- پیش‌بینی پارکینگ زمینی
    جدول سطوح کاربری طرح جامع
    2-5-2- تأسیسات برق
    برآورد مصرف آب و گاز مورد نیاز


    منبع:

    ندارد.

     

آمار کشفیات جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت این نیرو هرماه پانزده تن مواد مخدر را کشف و ضبط می‌کند. وی افزود کشفیات مواد مخدر در سال گذشته فقط شصت و پنج تن بوده، در حالی که در شش ماه اول امسال میزان کشفیات به سی‌وپنج تن رسیده‌است. (سیاست روز 6/8/82) مأموران مبارزه با مواد مخدر رامسر توانستند بزرگترین باند تهیه و توزیع مواد مخدر را در غرب مازندران متلاشی کنند. این کشف بزرگ در ...

تابستان 1359 تجاوز آشکار نظامي ارتش عراق با تعرض همه جانبه هوايي به ده مرکز مهم هوايي با قصد انهدام ظرفيت جنگي نيروي هوايي ارتش ايران آغاز شد. رژيم عراق سرنگوني جمهوري اسلامي ايران را به عنوان هدف مدنظر داشت. عراق در نخستين روز تجاوز و با طرح ريزي

تابستان 1359 تجاوز آشکار نظامي ارتش عراق با تعرض همه جانبه هوايي به ده مرکز مهم هوايي با قصد انهدام ظرفيت جنگي نيروي هوايي ارتش ايران آغاز شد. رژيم عراق سرنگوني جمهوري اسلامي ايران را به عنوان هدف مدنظر داشت. عراق در نخستين روز تجاوز و با طرح ريزي ح

در این مطالعات حتی الامکان باید از ابزار موجود و مطمئن بهره گرفت . نقشه ها و عکس های هوایی از جمله ابزار قدرتمندی هستند که جغرافیدانان و برنامه ریزان شهری را در انجام تحقیقاتشان یاری می دهند و کاربرد عکسهای هوایی در شناسایی وضع موجود مناطق جغرافیایی و چشم اندازهای ساخته دست انسان و بهره گیری از امکانات لازم بر کسی پوشیده نیست . ● مقدمه : آنچه که امروزه در علوم زمین مطرح است توجه ...

چکیده: هدف از این پژوهش ، بررسی تاخیر در پروازها و نقش آن برسطح رضایتمندی مسافر به عنوان یک مشتری است. در این مقاله تاخیر در پرواز به صورت یک روال معمول و به تفکیک علل بررسی شده و در نهایت راهکارهایی برای کاهش این تاخیرها و افزایش سطح رضایتمندی مسافرین بیان می گردد. در این پژوهش سعی بر این است که به تاخیرهای پروازی به عنوان یک مسئله که می تواند فرصت هم باشد، توجه شده و جوانب ...

تاریخچه اورژانس در ایران در سال 1354 در اثر ریزش سقف یکی از سالنهای انتظار فرودگاه مهرآباد تهران تعداد زیادی کشته و مجروح شدند و این در حالی بود که هیچ سیستم از قبل طراحی شده ای برای کمک و انتقال به مجروحین در اینگونه حوادث ناگهانی وجود نداشت، بعد از این حادثه سیستم فوریتهای پزشکی کشور با عنوان اورژانس ۱۱۵ کشور با همکاری کشور آمریکا تأسیس شد و ایران بعنوان چهارمین کشور دارنده ...

هدف از اين پژوهش ، بررسي تاخير در پروازها و نقش آن برسطح رضايتمندي مسافر به عنوان يک مشتري است. در اين مقاله تاخير در پرواز به صورت يک روال معمول و به تفکيک علل بررسي شده و در نهايت راهکارهايي براي کاهش اين تاخيرها و افزايش سطح رضايتمندي مسافرين بيا

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

ملاحظات لجستيکي براي دستيابي به اهداف اين عمليات، حوزه هاي بسيار متفاوتي از لجستيک بايد شناسايي و طرح ريزي مي دشند. يکي از نيازمندي ها نحوه محافظات از فرودگاه و شناسايي موارد مورد نياز براي اين کار بود. سوالاتي چون تعداد افراد موردنياز و نوع تجهيزات

پیشگفتار از آن زمانی که انسان پا به عرصه گیتی نهاد و شروع به درنوردیدن کره زمین نمود. به نوعی مجبور بود بداند که هر لحظه چه موقعیت جغرافیایی دارد وهمچنین بداند که ، به کدام سمت باید برود، پس مسئله ناوبری یک مشکل اساسی برای بشر بوده که دراعصار مختلف انواعی برای آن بوجودآمده، ولی تا امروز هر کدام از آنها مشکلات خاص خود را داشته است. انسانهای اولیه وقتی که می خواستند به مقصدی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول