دانلود مقاله زن و رسانه ها

Word 62 KB 8832 31
مشخص نشده مشخص نشده علوم اجتماعی - جامعه شناسی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • سوابق تحقیقات تالیفاتی:

    تأثیر توسعه تحقیق و پژوهش ر فرایند یاددهی – یادگیری (منتخب و ارائه در همایش کشوری ارومیه)

    راههای افزایش کارایی مدیران (منتخب و ارائه همایش کشوری سنندج)

    بیماری ایدز در استان فارس

    تاریخچه پوشاک بانوان

    معیارهای ارزشیابی از فعالیت های اقدام پژوهی (مجموعه مقالات هفته پژوهش آذر 1383)

     

    مقدمه:

    اصولاً هنر رسانه ها دارای خصوصیاتی است که گوشه هایی از حالات، اوضاع و رفتار افراد را نمونه برداری می کند و به نمایش می گذارد.

    ارسطو برای اولین بار مفهوم ارتباطات را مورد توجه قرار می دهد و به عنوان یک عنصر اجتماعی هسته اصلی آن را (تبادل افکار متعدد) معرفی می کند.

    او عناصر جریان ارتباطات را (فرستنده) (پیام) (مخاطب) و هدف فرستنده از ارسال پیام را، متقاعد نمودن مخاطب می داند. وظیفه پیوند دادن اجزای این اجتماع به عهده رسانه ها است.

    دکتر الهه کولایی معتقد است که ما به عنوان زن ایرانی باید با توجه به شرایط داخلی برای رسیدن به نتایج مطلوب ظرفیت ساز می کنیم.

     

    شخصیت زن:

    نحوه انتخاب، توانایی درک ایمان و عشق، آموختن از تجارب زندگی و نیز قبول تعهد است که به شخصیت زن شکل می بخشد.

    بسیاری تصور می کنند که شخصیت پردازی از زن منوط به اعطای نقش های بسیار بالا به اوست و گروهی نیز می پندارند زن می تواند  نقشی را به خوبی ایفا کند که در خانواده به عنوان (مادر، همسر و دختر) به صورت ذاتی در نهاد او وجود دارد.

    گروه اول زن را (ماشین) و گروه دوم زن را حیوان تلقی کرده اند پس نگاه انسانی و منطقی به شخصیت زن کجا رفته است؟

    نگاهی که به زن به عنوان یک انسان هویت بخشد.

     

    زن به عنوان جنس دوم

    نظر نشریات زنان در مورد زنان در رسانه ها به عنوان جنس دوم را می توان به سه دسته تقسیم کرد.

    1-حضوری حاشیه ای و بی رنگ و غیرجدی.

    2-در قالب موجودی ساده، تسلیم و سرشار از محبت و از خود گذشتگی

    3-حیله گر، گستاخ و از بند رها شده و عصیانگر.

     

    موقعیت فرهنگی – اجتماعی زن

    زن کارمند، زن معلم، زن پزشک و ... در فیلم های موجود، شخصیت های مهمی هستند و در واقعیت همه این شخصیت ها در اقلیت قرار گرفته اند. در نگاه نخست آنچه وضعیت فرهنگی و اجتماعی را ترسیم می کند، حال همان واقعی بودن امور است. دیدگاه فرهنگی اجتماعی جامعه زن رام وجودی غیرمستقل می داند و شخصیت او در کنار مرد تکمیل می شود. اما در رسانه ها این امر با شدت بیشتری ترسیم شده است و در واقع بهتر بود که در جهت تضعیف این دیدگاه غیرمنطقی قدمهایی برداشته می شد.

     

    پوشش

    به نظر می رسد که (حجاب) به عنوان ارزش اساسی در سیما و سینمای امروز مورد بی مهری قرار گرفته است.

    آیا پوشش هنرپیشگان زن در سیما و سینمای امروز ما واجد خصوصیاتی هستند که هدف حجاب مطلوب اسلامی را برآورده سازد.

    آیا صرف پوشانیدن بخشی از سر و بدن، هرگونه پوشیده شود و هرگونه به نمایش درآید حجاب محسوب می شود؟ تکلیف بخش های ناپوشیده چه خواهد شد؟ در چه قالب هایی قابل نمایش اند؟ بدون آرایش؟ با آرایش؟

    هرچه گیراتر بهتر!

    حجاب سنتی و کاملی چون چادر در سیما و سینما بدست فراموشی و تغافل سپرده شده و یا بطور غیرناشایسته و نازیبا و نابجا بکار گرفته شده داست که ناخودآگاه به عنوان یک لباس غیر ارزشی در ذهن مخاطب جا می گیرد.

     

    زیبایی زن، صورت یا سیرت

    حضور زن در رسانه ها به عنوان شخصیتی مستقل مطرح نمی شود بلکه چون مرد و جنس مذکر وجود دارد، او هم لاجرم وجود دارد و قابل حذف نیست.

    حال حضور او چگونه و چرا قرار دارد جای صحبت دارد. زنانی می توانند در رسانه ها حضور یابند که از چهره زیبا و فریبنده و ترحم انگیز برخوردار باشند هر جا که از چهره زیبا برخوردار نیست، چهره ای ترحم انگیز از خود نشان می دهند که باز مورد توجه تماشاگر و بیننده عام قرار گیرد.

    اما زمانی که از سیرت زیبا برخوردار باشد امری غیرطبیعی، روشنفکرانه و غیرواقعی است و این خود، گواه تأکید بر ادامه نگاه تحقیرآمیز به موفقیت زنان در عرصه اجتماعی می باشد.

     

    تأثیر رسانه ها بر مخاطبین زن

    در ابتدا می توان به آسیب پذیری بیشتر زنان و دختران اشاره نمود که به دلیل روح حساس خود، بیشتر از سایر اقشار جامعه در معرض تهاجمات و حملات قرار می گیرند، دیگر اینکه وقت بیشتری در منزل و صرف استفاده از رسانه ها می کنند.

    میان زن شهری و روستایی و عشایری تفاوت هایی وجود دارد که همه اینها نمی توانند در معرض پیام های یکسان از سوی رسانه ها قرار گیرند. اگر تاثیر رسانه های جمعی را فراتر از مرز ملتها، اقوام، تمدن ها و فرهنگها در نظر بگیریم می توانیم از تاثیر این رسانه ها در ایجاد تعرض در فرهنگ، شکستن مرزهای فرهنگی و تهاجم فرهنگی سخن بگوییم و عمده تریم اقشاری که در معرض این تهاجم قرار می گیرند به دلایلی که ذکر شد زنان و به خصوص دختران جوان و نوجوان می باشند. در حالی که می توان از طریق رسانه ها فرهنگ سازی نمود و با تهاجم فرهنگی مبارزه کرد.

    -هدف از فعالیت زنان و مشارکت در کلیه رسانه ها بالا بردن موضع گیری زنان در امور سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و شناساندن شخصیت واقعی زن باشد.

    -مبارزه با طبقاتی شدن اطلاعات و فرهنگ

    -تبادل اطلاعات و چاره اندیشی برای رفع تبعیض و خشونت علیه زنان در رسانه های گروهی بخصوص سیما و سینما

    -حضور فعال زنان در رسانه های گروهی و نظارت در برنامه ریزی سیاسی رسانه ها در سطح جامعه

    -ایجاد شرایط لازم و یکسان جهت مشارکت فعال زنان و مردان در عرصه هنرهای تصویری و مطبوعات

    -توجه کامل به رهنمودهای دینی و احکام الهی به طور طبیعی و عمیق و نه صوری و مصنوعی

    -ضعیف کردن نقش زنان به عنوان ابزار سرگرمی، آگهی های تبلیغاتی و تجاری و ارائه تصویر منفی از زنان در رسانه ها

    -عدم تبعیض جنسی در رسانه ها

    -عدم تبعیض جنسیتی در عرصه اشتغال هنری

    -برنامه ریزی جهت افزایش آگاهیهای افراد جامعه در زمینه حقوق انسانی زنان

     

    عنوان مقاله: نقش زن در توسعه ی پایدار

    نویسنده: راضیه یزداندوست

    نویسنده: مرضیه یزداندوست

    آخرین مدرک تحصیلی: لیسانس

    سوابق تحقیقات تألیفاتی:

    ارائه مقاله ها و تحقیقات در سطح استان

     

    مقدمه

    زن نه صرفاً به قصد برابری با مرد که باید به عنوان موجودی زنده، بیدار و مشغول که خداوند نیز به قدر توانایی اش بر او تکلیف می کند «لایکلف الله نفسا الا وسعها» خود را دریابد و بر اساس اراده خویش منشا حرکت فکر و عمل گردد.

    برای پرداختن به این مهم ابتدا لازم است که حضور زنان در اجتماع به ضرورت، گسترش یابد تا نقش موثر آن در صحنه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به اثبات رساند.

    لازمه حضور زن توسعه ظرفیت فکری و علمی او می باشد، تا بتواند در موقعیت های مختلف ضمن تشخیص جایگاه خویش، در اداره و رهبری محیط پیرامون خود از قوه تشخیص و اراده اش به خوبی بهره گیر و با توانمندی هرچه بیشتر ایفای نقش نماید.

     

    کارآفرینی زنان در ایران

    کارآفرنی به عنوان یک پدیده نوین در اقتصاد نقش موثری را در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها یافته است.

    زنان حدود نیمی از جمعیت کشور و بخش قابل توجهی از جمعیت فعال اقتصادی را به خود اختصاص داده و نسبت آنان در جامعه تحصیلکرده همچنان رو به تزاید است اما هنوز سهم شایسته ای در اقتصاد ملی به دست نیاورده اند. کارآفرینی فرآیند خلق ابتکارات و نوآوریها و ایجاد کسب و کاری جدید در شرایط پرابهام و خطرخیز از طریق کشف فرصت های محیطی و بسیج منابع است. مطالعات نشان می دهد که محدودیتهای مشترکی در میان آنان وجود دارد که با ابتکار و خلاقیت توانسته اند مسیر کارآفرینی خود را طی نمایند.

    به طور کلی موانع عنوان شده را در سه بخش کلی میتوان برشمرد.

    1-موانع فردی که ناشی از محدودیتهای خانوادگی و کاستی های علمی آنان است.

    2-موانع سازمانی که مبعث از محیط درون کسب و کار است.

    3-موانع محیطی که متأثر از محیط فرهنگی، سیاسی، اقتصادی است.

     

    موانع فردی

    منظور از موانع فردی محدودیتهایی است که متأثر از خانواده و یا ماستی های علمی و مهارتی است. محدودیتهای خانوادگی عموما از طرف اعضاء نزدیک خانواده و خاصه همسر آنان در شروع کسب و کار اعمال شده است. همچنین مراقبت و نگهداری فرزندان بویژه در سننی کودکی همزمان با مشغله های کاری دغدغه جدی دیگر آنان میباشد.

    زنان کارآفرین برای رفع و یا تقلیل موانع خانوادگی راههایی هم چون مدارا و گفت و گو، جلب همکاری محارم، تشکیل تیم با همسر و اثبات موفقیت را برگزیدند.

     

    موانع سازمانی

    با آنکه این دسته از موانع برای کلیه کارآفرینان اعم از زن و مرد میتواند مطرح باشد، اما برای زنان به دلیل سهم حضور کمتر آنان در عرصه های اقتصادی بویژه در ایجاد کسب و کار و مشاغل مدیریتی مشهودتر است. به طور کلی زنان کارآفرین مورد مطالعه در محیط سازمانی خود با چهار مانع کمبود مالی، فیزیکی (امکانات نرم افزاری و سخت افزاری)، فروش و منابع انسانی مواجه بوده اند. از نظر منابع مالی مشکلات همچون فقدان یا کمبود سرمایه، طولانی بودن فرآیند دریافت وام و سهل الوصل نبودن تسهیلات بانکی بر سر راه آنان قرار داشته است. مهمترین موانع مطرح شده در زمینه ی مدیریت منابع انسانی ناباوری نسبت به توانایی زنان است. عموم زنان کارآفرین در فضای کسب و کار خود محیطی عاطفی ایجاد کردند که کارکنان از احساس صمیمیت و محبت و جدیت برخوردار باشند.

     

    موانع محیطی

    کارآفرینان مورد مطالعه با موانع محیطی نیز مواجه بوده اند این موانع متاثر از محیط فرهنگی، سیاسی و اقتصادی میباشد. موانعی کهن صرفاً با کوشش فردی آنان قابل رفع نیست بلکه نیازمند اصلاحات و تحولات تدریجی ارزش آفرین در محیط است. به عبارتی نیازمند نوعی فرهنگ سازی است.

     

    نقش زنان در توسعه فرهنگی

    امروزه در فرآیند توسعه اقتصادی – اجتماعی ایران، تحقیقات وسیعی در باره جایگاه زنان در این فرایند آغاز شده که هدف عمده آن ها، یافتن راه های مشارکت اقتصادی – اجتماعی بیش تر زنان از طریق بهبود شرایط آموزشی و  ایجاد موقعیت شغلی ، و در نتیجه بالا بردن نرخ اشتغال زنان به منظور استفاده بهینه از این بخش از نیروی انسانی کشور می باشد. از دستاوردهای مهم این بررسی ها توجه و ترغیب به جمع آوری و تدوین آمار و اطلاعات مربوط به زنان در ابعاد گوناگون، و تعیین شاخص های متعددی است که مجموعاً وضعیت و پایگاه اجتماعی – اقتصادی و فرهنگی زنان را ترسیم می نمایند. بررسی این اطلاعات و آمار موجب گسترش آموزش عالی و ارتقای کیفیت تحصیلات تکمیلی و در نتیجه، دگرگونی نقش زنان در جامعه گردیده است، به طوری که زنان کشور ما در بسیاری از مشاغل صنعتی، علمی و اداری مملکت به کار گرفته شده اند

    (جداول و نمودار در فایل اصلی موجود است)
     

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

کارآفرینی زنان از منظر تعلیم و تربیت چکیده اشتغال زنان ایرانی در سالهای اخیر به دلایل مختلف حساسیت ویژه‌ای پیدا کرده است. از سوی دیگر مشکلات اشتغال که به صورت عام در کشور ایران وجود دارد ، در مورد زنان حادتر می‌شود و مسئله اشتغال زنان را در آینده نه چندان دور با بحران مواجه خواهد ساخت. علیرغم اینکه زنان ایرانی مطابق تحقیقات انجام شده بیشتر تمایل به مشاغل دولتی دارند ولی وضعیت ...

مقدمه: برای دست یابی به توسعه پایدار و درونزا , در هر جامعه ای نیاز به مشارکت زنان احساس می شود . هیچ جامعه ای نمی تواند تنها با نیروی کار نیمی از جمعیت خود , با توسعه جهانی رقابت کند . از ابتدای صنعتی شدن جامعه شناسان و دیگر صاحب نظران در باره ی مشارکت زنان در امور اقتصادی و توسعه دیدگاهای متقاوتی داشته اند , وهر یک از آنها با توجه به مسائل زمان خود این موضوع را بررسی کرده اند ...

نقش رسانه های جمعی در به انحراف کشاندن جوانان(ماهواره) ″دشمن اشکار-تهاجم خاموش″ عصری که در ان قرار داریم ,عصر ارتباطات و عصر سلطه ﭘدیده رسانه بر زندگی انسان است.بی گمان برنامه های رادیویی و تلویزیونی موفق گشته اند افکار و عقاید انسان های بی شمار را دستخوش تغییر سازند. تمدن منحط غرب برای ترویج سکولاریسم اقدام به تاسیس هزاران شبکه رادیویی و تلویزیونی کرده است که به صورت شبانه روزی ...

اشاره: نویسنده در این مقاله به ترسیم تحول تصویر زن در آثار هنری اروپا و ایران می‌پردازد و در مسیر این تحول، پنج مرحله یا نوع نگرش را تشخیص می‌دهد که عبارتند از: نگاه اسطوره‌ای به زن، زن در شمایل مقدس، نقش‌مایه‌ی مادر، سیمای عرفانی زن در قالب عشق معنوی و در نهایت تصویر جنسی از زن.وی با تحلیل نظری آثار نقاشی، شمایل‌ها، ادبیات داستانی و محصولات سینمایی به این نتیجه می‌رسد که نگاه ...

زمستان 87 چکیده روابط خانوادگی، تحت تأثیر پویایی نهادهای اجتماعی، با تحول دائم روبه‌روست. با تحول شرایط زیستی و به تبع آن، بروز نیازهای جدید، پیوسته نقش‌ها در حال تغییرند، به طوری که از اعتبار نقش‌های سنتی روزبه‌روز بیشتر کاسته شده و موجبات دگرگونی آنها فراهم می‌شود. همراه با تغییرات ساختاری جامعه و بر اثر تحولات زندگی خانوادگی، زن خانه‌دار در عین مسئولیت‌های متعارف خود، بیش از ...

مقدمه : همه ما بارها و بارها در مورد مسئله دختران فراری یا خیابانی در روزنامه ها ، مجلات، سایتهای اینترنتی و سایر رسانه های داخلی و خارجی و یا از قول مسئولان سازمانهائی همچون بهزیستی، مطالب بسیاری را خوانده ، دیده و شنیده ایم . علل بسیار و متفاوتی برای فرار دختران به همراه آمار و سن و سال آنان بیان شده ، سازمانها، نهادها، دفاتر و اماکنی برای پیشگیری و برخورد با این مسئله ایجاد ...

هنر پاپ Pop Art پاپ آرت مخفف «Popular Art» (هنر فردی، هنر عامه) این اصطلاح رو لارنین آلووی منتقد انگلیسی برای بیان جنبش هنری که در اواخر دهه 1950 تا اوائل دهه 1970 در بریتانیا و ایالات متحده بوجود آمده ابداع کرد. فرهنگی برای درک مصرف گرائی و فرهنگ عامه (جنبش هنری) پاپ آرت نهفتی است در اواسط دهه ششم سده ی بیستم که به طور مستقل در انگلستان و سپس در آمریکا بوجود آمد که تمام تکنیکها ...

چکيده : پژوهش مزبورباهدف تحليل جايگاه زن در ترانه هاي محلي انجام پذيرفته وبر شناخت موقعيت و جايگاه فرهنگي ، اجتماعي ، خانوادگي و اقتصادي زنان درترانه هاي محلي ازمنظر جامعه شناسي نظر دارد. اين پژوهش به دنبال اين سوالات بوده است تصوير زنان د

فحشا یا فراهم کردن موجبات آن را مشمول مجازاتمی سازئ. احتمالا از این بند می توان ؛قاچاقچیان را مجازات کرد،قید احتمالا از این روست که هنوز مواردی از محاکمه این گونه افراد به صورت علنی صورت نگرفته تا مشخص شود که دادگاه مربوطه؛جهت مجازات مجرمان به چه مواد قانونی استناد خواهد کرد؛این در حالی است که از سال 1379 تاکنون چندین مورد از قاچاق زنان رسما در مطبوعات و رسانه ها اعلام شده است. ...

بسته بندی کالا به عنوان یک رسانه چکیده مقاله در تعریف بسته‌بندی آمده است که بسته‌بندی به معنای تهیه «ظرف محافظ یا سیستمی که سلامت کالای «مظروف» را در فاصله تولید تا مصرف حفظ کند و آن را از ضربات، صدمات، لرزش، فشار و ارتعاش، مصون نگه دارد». از سوی دیگر بسته‌بندی به مثابه یک فرهنگ بومی، یاملی و اقلیمی سیستمی است که از سویی موجبات ایجاد ارتباط بین تولید کننده و توزیع کننده را فراهم ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول