دانلود مقاله نگرش به ریسک و تصمیمات مردم اروپا در سرمایه گذاری

Word 99 KB 885 15
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • نگرش به ریسک و تصمیمات مردم اروپا در سرمایه گذاری – آیا زنان در سرمایه گذاری بیش از مردان از ریسک می گریزند ؟

    چکیده : در این مقال کلیشه رایج ریسک پذیری زنان نسبت به مردان در سرمایه گذاری را مورد بحث قرار          می دهیم . تحلیل انجام شده بر اساس اطلاعات ریز و دقیق از نظر سنجی گسترده در 5 کشور اروپایی است . برای بهتر شدن روش رسوم در مطالعه تفاوت زنان و مردان صریحا ً دیدگاه خود سرمایه گذاران را – آنطور که خود درک می کردند – در مورد ریسک جویا شدیم . نتایج بدست آمده فقط تا حدودی کلیشه رایج را تایید   می کند . به نظر می رسد زنان کمتر تمایل به داشتن دارایی پر ریسک دارند . اما زنانی که صاحب دارایی پر ریسک هستند ، درصدی از دارایی شان که بر سر این کار گذاشته اند برابر مردان و یا بیشتر از آنهاست . از    یافته ها چنین بر می آید که ، بویژه در مورد زنان ، رویکردی که نسبت به ریسک مالی اظهار می کنند ممکن است گمراه کننده باشد . چرا که لزوما ً بیانگر تمایل واقعی آنان نسبت به قبول ریسک نیست .

    مقدمه

    این عقیده بین مردم رایج است که بین زنان و مردان از لحاظ نحوه تصمیم گیری در مورد مسائل مالی تفاوتهایی وجود دارد . در حقیقت ، بیشتر مطالب تجربی نشان می دهد که در شرایط واقعی ، مردان تمایل بیشتری برای پذیرش ریسک دارند . همچنین ، مطالعاتی که بمنظور ارزیابی میزان ریسک گریزی انجام شده است (چه بر مبنای چهارچوب تئوریک فرندوبلوم«1975» و چه بر اساس خود سنجی افراد) نشان می دهد که مردان بیشتر از زنان ریسک تحمل می کنند .

    شیوع این عقیده دو نکته مهم را نشان می دهد . اولا ً این عادت در تحقیقات تجربی ایجاد می شود که وقتی اطلاعاتی در مورد میزان ریسک پذیری فرد موجود نباشد . جنسیت را ملاک قضاوت قرار می دهند . اما در این صورت احتمال دارد جنسیت ، بیش از آنکه باید در قضاوت تاثیر داشته باشد .

    مثلا ً جانسون و پاول «1994» نشان دادند که مدیران مرد و زن از نظر تمایل به ریسک پذیری رفتاری مشابه دارند . همچنین شوبرت و همکارش دریافتند که جنسیت بر تصمیمات مالی اثری ندارد . ثانیا ً بسیار گفته       می شود که تفاوت های دیده شده در جنسیت ها ریشه در تفاوت های فردی دارد . بعلاوه ، ارزیابی جامع این فرضیه عملی نیست ؛ زیرا محققان در بسیاری موارد دسترسی به اطلاعات مستقیم در مورد نگرش افراد به ریسک ندارند .

    نکته اصلی در مطالعه حاضر این فرض است که تفاوت های جنسیتی در برخورد با مسئله سرمایه گذاری نهایتا ً مربوط به تفاوت های فردی در ریسک پذیری دارد . می خواهیم ببینیم اگر تفاوت های اجتماعی – اقتصادی را هم در نظر بگیریم ، ریسک گریزی تاثیر مشابهی بر تصمیمات مالی مردان و زنان خواهد داشت  یا نه .

    ابتدا این سوال را مطرح می کنیم : آیا در مردان و زنانی که میزان ریسک گریزی مشابه دارند احتمال سرمایه گذاری در موارد پر ریسک (ضمانت و سهام)نیز به یک اندازه است ؟ ثانیا ً در مورد افرادی که دارایی پر ریسک دارند ، تاثیر میزان ریسک گریزی بر میزان ثروتی را که مردان و زنان در آن دارایی سرمایه گذاری    می کنند مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهیم .

    بعلاوه پیشینه شغلی را در رویکرد سرمایه گذاری ارزیابی می کنیم . هدف آن است که ببینیم تفاوت جنسی در جمعیت حرفه ای با صلاحیت بالا که دست اندر کار خدمات مالی هستند نقشی دارد یا نه . اسناد موجود در این رابطه شواهدی ارائه می کند که ذهن را به چالش می کشد .

    تحقیق حاضر برتری های متعددی بر مطالعات قبلی دارد . اولا ً در این تحلیل از اطلاعات بسیار زیاد اما دقیقی استفاده شده است که از پرسشنامه های متعددیدر سطح ملی و از خانواده های چند کشور اروپایی بدست آمده است . ثانیا ً ، می توانیم تاثیر ریسک گریزی را صریحا ً و مستقیم ارزیابی کنیم ، زیرا داده های مورد استفاده ، حاوی اطلاعات مربوط به اظهار صریح رضایت و ا عدم رضایت فرد برای قبول ریسک مالی است . مزیت دیگر این داده ها آنست که از چند کشور بدست آمده است . به ویژه داده های بدست آمده از 5 کشور : اتریش ، قبرس ، آلمان ، ایتالیاو هلند . بنابراین می توانیم ببینیم که الگوهای رفتاری به تفکیک جنسیت که سابقا ً در برخی کشورها دیده می شد پدیده ای فراگیر است یا نه .

    مبحث را بدین گونه چیده ایم : در بخش بعدی به مروری بر ادبیات مربوط می پردازیم . در بخش 3 فرضیه خود را فرموله کرده و نحوه ازمایش فرضیه را شرح می دهیم . در بخش 4 ، داده ها را مطرح می کنیم . در بخش 5 تاثیر ریسک گریزی بر حفظ سرمایه پر ریسک را جداگانه برای مردان و زنان تحلیل می کنیم . در بخش 6 ، خواهیم دید که ریسک پذیری در میزان سرمایه گذاری در دارایی چه مقدار با جنسیت رابطه دارد . بخش آخر به نتیجه گیری اختصاص دارد .

    شواهد موجود در مورد تفاوت های مردان و زنان در رفتار مالی

    در مورد تفاوت های مردان و زنان در تصمیم گیری مالی تحت شرایط ریسک بسیار زیاد نوشته شده است .

    از اکثر آنها چنین بر می آید که ریسک پذیری امور در زنان کمتر از مردان است . این یافته با نتایج بدست آمده از مطالعات مختلف که به روش های گوناگون و از جنبه های مختلف انجام شده اند کاملا ً همخوانی دارد .

    ادبیات موجود را می توان به دو گروه عمده تقسیم کرد . درگروه اول مطالعاتی هستند که تاوتهای جنسیتی را بر اساس مشاهدات انجام شده روی رفتار افراد یا در چهارچوب تجربی تحلیل می کنند . از اولین مطالعات این گروه تحقیقی بود که توسط هینز و همکارانش در سال 1996 انجام شد . آنان با گرفتن اطلاعات از 500 شرکت کننده در قالب یک طرح توزیهی تعریف شده در ایالات متحده ، تحلیل اطلاعات بدست آمده متوجه شدند که مردان بسیار بیشتر از زنان تمایل به داشتن دارایی پر ریسک دارند و درصد بیشتری از اموال خود را صرف این کار می کنند . باتیل اسمیت و همکارانش در سال 1996 عوامل موثر بر درصد سرمایه اختصاص یافته به دارایی پر ریسک را ارزیابی کردند ، تحقیق آنها هم در قالب طرح توزیعی تعریف شده ای در ایالات متحده انجام شد . آنها هم به این نتیجه رسیدند که زنان بسیار ریسک گریز تر از مردان هستند . اما باز هم آن احتمال هست که نتایج بدست آمده تحت تاثیر جهت گیری خاصی باشد ، زیرا نمی دانیم که تصمیم برای نحوه تخصیص اموال توسط خود افراد  گرفته شده یا کارفرمای آنها . جیاناکوپلوس و برناسک (1998) تفوت های مردان و زنان را در رفتار سرمایه گذاری را در مقیاس وسیع انجام دادند که اساس کار آنها پرسش نامه ای عمومی در زمینه امور مالی مصرف کنندگان (1989CFS,) بود . تحلیل آنها نشان می دهد که زنان مجرد ریسک گریز تر از مردان مجرد  یا زوجها هستند .

    بین مطالعاتی که بر پایه داده های مربوط به رفتارهای واقعی افراد در سرمایه گذاری انجام شده است و مطالعات تجربی متعددی که صورت گرفه است ، همخوانی وجود دارد . پاول و آلسیک (1997) دریافتند که مردان نسبت به ریسک بسیار راغب تر از زنان هستند ، مردان راهبرد های پر ریسک را ترجیح می دهند تا بیشترین ها را  بدست آورند . اما زنان راهبردهای امن تر را انتخاب مب کنند تا از بدترین حالت ها مصون بمانند .  بارسکی و همکاران میزان ریسک پذیری تک تک افراد را در برابر موقعیت های فرضی ارزیابی کرده و ارتباط آن با رفتارهای سرمایه گذاری را بررس نمودند . (1997) یافته های آنان نیز نشانگر ریسک پذیری کمتر زنان نسبت به مردان است . مردان قسمت بزرگتری از اموال خود را صرف سرمایه گذاری در سهام می کنند اما زنان راههای امن تری نظیر حساب پس انداز را ترجیح می دهند . هارتوگ و همکارانش (2002) نیز در بخت آزمایی آزمایشی میزان ریسک گریزی زنان و مردان را به روش آرو-پرات ارزیابی کردند . و فلنر و ماسیه چوفکی (2007) دریافتند که زنان سرمایه های غیر فرار را ترجیح داده و فعالیت کمتری در بازار نشان می دهند . مثلا ً سفارشهای کمتری می دهند و کمتر در داد و ستد دخالت می کنند .

    گروه دوم مطالعاتی هستند که نشانگر ارتباط بین جنسیتو ریسک گریزی ابراز شده توسط خود فرد می باشند . در مطالعه ای که توسط جینا کوپلوس انجام شد نمره ای که خود افراد در ریسک پذیری به خود دادند نشانگر آنست که زنان خود را کمتر از مردان ریسک پذیر می دانند . دونکر و فانسوست (1999) پرسشنامه ای در خانواده های هلندی انجام می دهند که اطلاعاتی مستقیم از ریسک پذیری افراد بدست می دهد . اینان در      می یابند که زنان ریسک گریزی  بسیار بالاتری نسبت به مردان دارند . از جدیدترین تحقیقات انجام شده ، مطالعه ای توسط پرین (2007) است که دیدگاه شهروندان سوئیسی را در مورد ریسک گریزی خود نشان      می دهد . در جمعیت نمونه 2300 نفری ، که از لحاظ ریسک گریزی به سه گروه تقسیم شده اند تفاوت هایی قابل توجهی بین مردان و زنان دیده می شود : درصد بیشتری از مردان خود را ریسک پذیر می دانند ، اما درصد زنانی که ترجیح می دهند ریسک گریز باشند بیشتر است .

    البته شواهد نادری هم هست که ان روند رایج را زیر سوال می برد . شوبرت و همکارانش (1999) تأکید دارند که نه مطالعاتی که بر اساس پرسش نامه مطرح شده اند و نه مطالعات تجربی ، هیچ یک رفتارها را در بافت و زمینه ای که هرشی وشوماخر (1980) تعیین کرده اند مورد بررسی قرار نداد اند .آنها می گویند در مشاهدات تجربی ، بین مرد و زن تفاوتی از نظر ریسک پذیری وجود ندارد . در شرایط آزمایشگاهی ، بوت و نولن (2008) دریافتند که گروه همجنس ، زنان تفاوتی در میزان ریسک پذیری نشان نم دهند اما در گروهی که مرکب از مرد و زن باشد این تفاوت وجود دارد . کالینتو و کریتیکوس (2008) تفاوت مردان و زنان را در آغاز کار مورد بررسی قرار دادند .و الگوی جالب دیگری بدست آوردند . آنان دریافتند که خود اشتغالی در زنان کمتر از مردان است . اما میزان سرمایه گذاری در آغاز کار بین مردان و زنان مشابه است .

    علاوه بر شواهدی که در مورد تفاوت های زنان و مردان دریافت عمومی جامعه در زمینه نحوه سرمایه گذاری بدست آمده است ، تحقیقاتی نیز راجع به این تفاوت ها در جامعه حرفه ای انجام شده است . جانسون و پاول (1994) تفاوت های موجود در نحوه تصمیم گیری تحصیل کردگان مدیریت را بررسی کردند . آنان دریافتند که زنان و مردان در این جمعیت ریسک پذیری مشابهی دارند . بالعکس ، اولسن و کاکس (2001) که تفاوت های مردان و زنان تعلیم دیده در زمینه سرمایه گذاری حرفه ای را ارزیابی می نمودند ، دریافتند که زنان ریسک و جنبه های آن را (همچون احتمال از دست رفتن سرمایه و درصد شک) منفی تر از مردان می بینند . سرمایه گزاران زن بیش از مردان برای کاهش ریسک تاکید می ورزند . یافته های دوایر و همکاران (2002) و نیسن و دوئنزی (2007) در مورد مدیران صندوق های مشترک در ایالات متحده نیز با نتایج پیشین سلزگار است . آنان دریافتند که در صورت تشابه زمینه تحصیلی و تجربه ، نقش جنسیت بسیار حائز اهمیت است .

    نتیجه آنکه ، اکثر مطالعات تجربی نشانگر محافظه کاری بیشتر زنان نسبت به مردان در زمینه سرمایه گذاری است . در ادبیات مربوطه راجع به عامل ایجاد تفاوت بین زنان و مردان سخن قاطعی نیامده است . اغلب بر این باورندکه تفاوت در ریسک پذیری به ویژگی های خاص جنسیتی برمی گردد که نتیجه تکامل و عوامل اجتماعی است . ولی این احتمال هم وجود دارد که تفاوت های زنان و مردان در مسائل مالی تنها نتیجه تفاوت های ذاتی و باطنی نباشد . احتمالا ً عوامل دیگری هم هست که زنان را محافظه کار تر از مردان می کند .مثلا ً همه می دانند که زنان در طول حیات کاری خود کمتر از مردان درآمد و پس انداز دارند . همچنین بدلیل لزوم حضور در خانه و نگهداری از فرزندان درآمد ناپایداری دارند .

    فرضیه های تحقیق و روش آزمون

    چنانچه در قسمت قبل دیدیم ، در متون مربوطه تا به حال توافقی بر سر اینکه عامل ایجاد تفاوت بین مردان و زنان کدام است دیده نشده است . در این قسمت دو گمان در مورد نقش ریسک گریزی مطرح کرده و در قسمت بعدی آنها را می آزماییم .

    فرضیه 1 : مردان و زنانی که میزان ریسک پذیری مشابه دارند احتمال سرمایه گذاریشان در دارایی های پر ریسک برابر است .

    برای آزمودن این فرضیه رفتار دو گروه را در امور مالی مقایسه می کنیم . مخصوصا ً به طور جداگانه احتمال سرمایه گذاری زنان و مردان در دارایی های پر ریسک را ارزشیابی می کنیم .اگر تفاوت زیادی بین مردان و زنان دارای درجه مشابهی از ریسک گریزی مشاهده شد ، نتیجه می گیریم که ریسک گریزی مهمترین عامل در تفاوت افراد از نظر تصمیمات مالی است ، و جنسیت در زمینه ریسک گریزی امری درون زاد می باشد .اما اگر ببینیم مردان و زنان دارای درجه مشابهی از ریسک گریزی ، احتمال سرمایه گذاریشان در دارایی های پر ریسک متفاوت است ؛ نتیجه می گیریم که ریسک پذیری تنها عامل تفاوت های مردان و زنان در تصمیمات مالی نیست .

    پذیرش سرمایه گذاری هایدر دارایی های پر ریسک را اینگونه مدلسازی می کنیم ur نشان دهنده سود داشتن دارایی پرریسک و us نشانگر نداشتن آن است . هر دوی این منافع غیر قابل مشاهده اند . اما به عنوان توابعی از ویژگی های اجتماعی ، اقتصادی و اماری هستند .

    us = xَ Bs+es                           و                       ur = xَ Br+er

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

کارآفرین و کارآفرینی در یک نگاه زندگی کارآفرین برای بسیاری یک رویای دور و دراز است . کارآفرین خود رئیس و مرئوس خود است. نیازی نیست به کسی جواب پس دهد یا هر روز سرکار حاضر شود، زیرا از خانه‌اش هم می‌تواند کنترل امور را در دست گیرد. او خودش قابلیت سودآفرینی و درآمدزایی کارش را تعیین می‌کند و تمام تصمیم‌گیری‌ها را برعهده دارد. اما در کنار تمام این مزایا، سختی ‌ها و مشکلاتی هم فرا ...

یکی از مفاهیم رایج سرمایه گذاری، مفهوم بازار سرمایه است. تعدادی از سرمایه گذاران بالفعل و بالقوه بورس اوراق بهادار تهران در سومین نمایشگاه بین المللی بازار سرمایه از نگارنده خواستند تا به زبان ساده مفهوم بازار سرمایه را تشریح نماید. از این رو مقاله حاضر در پی پاسخ به سه سوال زیر است: الف) بازار سرمایه چیست؟ ب) وظایف و کارکردهای آن کدام است؟ ج) نقاط ضعف و قوت بازار سرمایه کشور ...

مقدمه: بی شک اکثر ما آرزو داریم که با منابع محدودی که در اختیار داریم زندگی نسبتاً مطلوبی را فراهم نماییم. آما آیا فکر کرده ایم که باید چه کاری انجام دهیم؟ آیا فرصتها و تهدیدها را شناسائی کرده ایم؟ اصلاً آیا می شود با سرمایه ای کم و مدنظر گرفتن فرصتها و تهدیدها به سود مناسبی برسیم؟ این سؤالات باعث شد تا در خصوص بسترهای سرمایه گذاری تحقیقاتی انجام داده و با توجه به وضعیت کنونی در ...

این تحقیق به مطالعه ارتباط بین ریسک سیستماتیک سهام عادی و نسبت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. مهمترین عواملی که در تصمیم گیری برای خرید سهام موثر است بازده و ریسک آن در مقایسه با سایر فرصت های سرمایه گذاری است. بنابراین در سرمایه گذاری ریسک و بازده نقش کلیدی دارند. هدف از اندازه گیری ریسک، افزایش توانائی در اتخاذ تصمیم بهتر است. ریسک پذیری ...

توانمندسازي(توانا سازي) فرايند قدرت بخشيدن به افراد است. در اين فرايند به کارکنان خود کمک مي کنيم تا حس اعتماد به نفس خويش را بهبود بخشند و بر احساس ناتواني و درماندگي خود چيره شوند. تواناسازي در اين معني به بسيج انگيزه هاي دروني افراد مي انجامد.(

هدف حسابداری چیست؟ در زمان تمدن های قدیمی که تاریخچه آن ها به هزاران سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد، فعالیت های اقتصادی بسیار ساده و در جهت امرار معاش بوده،تا به امروزکه روابط تجاری بسیارگسترده شده اند،کنترل حسابها و دخل و خرج و نوعی ثبت و نگهداری دفاتر وجود داشته است در ضمن عصرحاضر به عنوان عصر اطلاعات نامیده شده است،بنابر این کسانی در این عصر موفق هستند که به اطلاعات بیشتری ...

مقدمه: توسعه صادرات از نظر علمی و عملی درهمه کشورها مستلزم توسعه تجارت خارجی و روابط اقتصاد بین المللی است. هدف توسعه صادرات و روابط اقتصادی بین المللی کشورها کمک گیری از این روابط برای توسعه اقتصادی، تحصیل رشد اقتصادی مداوم، بالابردن سطح زندگی و رفاه مردم در شرایط اشتغال نزدیک به کامل و ثبات نسبی سطح قیمت ها و ارزش پول ملی است. علم و بیست و پنج قرن تجربه بشری ثابت کرده است که ...

مقدمه به زبان ساده « کارآفرینی» همان ، فرآیند تاسیس یک کسب وکار ( شرکت) بر مبنای یک فکر و ایده ی نو است . یک یا گروهی از افراد که به آنها « کارآفرین» می گوییم، فرصتی نوین را کشف، یا خلق میکنند . و برپایه ی آن ، شرکت یا موسسه ای خصوصی بنیان نهاده ، به قول معروف ، دل را به دریا زده ، وارد عرصه ی بازار ورقابت می شوند. کار آفرینی نیازمند وجود فرهنگ خاصی است . هر فردی ، تواناییوتمایل ...

مقدمه عصر امروز عصر اطلاعات است و افرادی که از اطلاعات صحیح و قدرت تجزیه و تحلیل بیشتری برخوردارباشند در راه نیل به اهداف و برتری در بازار سر آمد ترند – تنوع محصولات و خدمات مختلف در بازار از یک طرف ووجود اطلاعات ناصحیح و فریبنده از طرفی دیگر لزوم بررسی دقیق اطلاعات ودر نظر گرفتن تمامی جوانب را ازطرف مصرف کننده یا سرمایه گذار بیش تاز پیش معلوم می نماید . این مطلب در مورد ...

واشنگتن- هر چند تأثیر کامل بحران اقتصادی جهان بر توسعۀ آفریقا هنوز مشخص نشده، گروهی از کارشناسان توسعه و امور مالی آفریقا برای بحث دربارۀ بحران و ارائۀ توصیه ها به سیاستگذاران در نشست بهار صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ، در واشنگتن گردآمده اند. این نشست که به سبک شورای شهر در 23 آوریل برگزار شد متشکل از تعداد زیادی جلسات کارشناسانه بود، از جمله جلسه ای با حضور جفری کریلا ، ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول