شهرستان بهشهر منطقه ای از مازندران است که در سمت شرق آن بین 36 درجه و 20 دقیقه و 54 ثانیه تا 36 درجه 53 دقیقه 10 ثانیه عرض شمالی (اختلاف جنوبی ترین تا شمالی ترین منطقه 32 دقیقه 16 ثانیه) 53 درجه و 14 دقیقه 24 ثانیه تا 54 درجه و 17 دقیقه و 48 ثاینه جغرافیایی می باشد.
مساحت بهشهر در حدود 2858 کیلومتر مربع که محدود است از شمال به دریای مازندران و از شرق به شهرستان گرگان و از جنوب به شهرستان دامغان و از مغرب به شهرستان ساری. طول شهرستان از مغرب به مشرق 50 کیلومتر و از مبدأ در غرب نکاء و در مشرق گلوگاه و از شمال به جنوب 80 کیلومتر و از مبدأ در شمال ساحل دریای مازندران در شبه جزیره میانکاله و در جنوب خط الرأس با داراب کوه، دهات سرخده و سیاپره می باشد.
بارندگی و رطوبت شهرستان بهشهر
به طور کلی میزان بارندگی سالیانه در جلگه میان 1600 الی 900 میلی متر است که در نواحی کوهستان تا 1200 میلی متر در سال افزایش می یابد. به طور کلی میزان بارندگی و رطوبت استان از غرب به شرق کاهش می یابد.
در سال 1366 متوسط رطوبت نسبی در شهرستان بهشهر 5/78% بوده است.
تبخیر:
در شهرستان بهشهر به علت شرایط اقلیمی خاص بی شک میزان تبخیر خیلی کمتر از میزان رطوبت حاصله می باشد. به طوری که میان ماه های سال با 42/6 میلی متر بیشترین و بهمن ماه با 5/0 میلی متر کمترین میزان را داشته است.
یخبندان:
متوسط روزهای یخبندان بهشهر حدود 13 روز می باشد که عمدتاً در دی و بهمن ماه اتفاق می افتد.
باد:
از مهمترین عوامل مؤثر در وزش بادهای منطقه ای می توان به نفوذ توده های هوای گرم و سرد همچنین وجود دریا و خشکی در کنار یکدیگر اشاره کرد. با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان بهشهر علت وزش بادهای عمده منطقه را می توان این گونه تقسیم بندی کرد:
وارش وا: بیشتر اوقات از غرب و بعضی اوقات از طرف شمال غربی شروع به وزیدن نموده و بلافاصله بارندگی آغاز می شود این باد اغلب اوقات وجود دارد.
د ماوندی وا: این باد از طرف جنوب غربی وزیده و بیشتر توأم با باران کوهستانی می باشد.
اوزروا: جهت وزش این باد از طرف جنوب شرقی بوده و بلافاصله ابرهای منطقه پراکنده شده و هوا صاف می شود.
کیل وا: این باد از طرف دریا وزیده و مانند اوزرا هوا را صاف می کند.
چرخی وا: این باد معمولاً گرم بوده و در شب از جنوب یا جنوب غربی و در روز از سمت شمال می وزد.
وزش باد خصوصاً در نوار ساحلی شهرستان بهشهر شدیدتر و اصولاً در ماه های تابستان و در جهت غرب- شرق می وزد اما بادهایی که از طرف شمال می وزد ملایم بوده و وزشهای بادهای غربی در سال نسبتاً ثابت است.
خاک و انواع آن:
انواع خاک شهرستان بهشهر به شرح زیر تقسیم می شود:
الف)خاک هایی که روی کوهپایه قرار دارد و دزها قرار دارد و پوشیده از جنگل می باشد. جنس این خاک ها رس سنگین و سبک و بریک قرمز آجری می باشد.
ب) خاک های قهوه ای
ج) خاک های رسوبی جوان
د) خاک های قهوه ای جنگلی دگرگون
ه) خاک های مرطوب
و) خاک های شور و مرطوب
ز) شن های ساحلی و شن های روان
فرسایش خاک در منطقه بهشهر
فرسایش خاک منطقه را می توان در دو قسمت عمده مشاهده کرد:
الف) زمین هایی که در معرض تخریب شدید قرار دارند. این زمین ها شامل دامنه ها و قسمت های مرتفع شهرستان می شود که در این مناطق به علت قطع بی رویه درختان هم اکنون به صورت اراضی قابل کشاورزی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
ب) اراضی کم شیب دشت ساحلی، در این مناطق روند فرسایش خاک محدودتر می باشد اما آنچه در تخریب خاک این مناطق تأثیر می گذارند عمدتاً شوری یا قلیایی شدن، ماندابی شدن، تخریب ساختمان خاک می باشد.
آموزشی 1- کلاسهای عمومی
2- آزمایشگاه ها
اداری 1- اتاق مدیر
2- اتاق امور دفتری
3- اتاق دبیران
تقسیم بندی فضا فرهنگی 1- سالن اجتماعات
2- کتابخانه
خدماتی 1- سرویس های بهداشتی
2- آبدارخانه
نقد پلان
زمینی که ما داریم به سماحت 1480 متر می باشد و اندازه بنا 1105 متر می باشد که زیربنای کلاس ها 300 متر در غالب 10 کلاس می باشد که هر کلاس 30 متر مربع می باشد. و دارای دو آزمایشگاه به متراژ 100 متر مربع می باشد و دو کارگاه نقشه کشی به مساحت 70 متر مربع می باشد.
اتاق مدیر و دفتردار به مساحت 50 مترمبع و اتاق دبیران به متراژ 35 متر مربع می باشد. یک آبدارخانه به مساحت 6 متر مربع و سرویس های بهداشتی به متراژ 60 متر مربع در غالب 18 چشمه می باشد. کتابخانه آن 30 مترمربع و سالن اجتماعات آن 150 متر مربع می باشد و مساحت راهروهای پایین 188 متر و بالا 116 متر می باشد که جمعاً 1105 متر می باشد.
در این بنا در طبقه اول 8 کلاس و در طبقه دوم دو کلاس می باشد که در هر کلاس 17 دانش آموز میباشد که سهم هر دانش آموز 76/1 سانتیمتر می باشد و سرویسهای بهداشتی آن که 60 متر مربع می باشد به دو سرویس 30 متری که یکی در طبقه اول و یکی هم در طبقه دوم طراحی شده است و آزمایشگاههای ان در طبقه اول می باشد و سالن اجتماعات آن به متراژ 150 متر مربع در طبقه اول می باشد و اتاق دبیران هم در طبقه اول طراحی شده است . آبدارخانه این مرکز آموزشی به مساحت 6 متر مربع هم در طبقه اول طراحی شده است . اما در طبقه دوم اتاق مدیر ، کتابخانه ، سرویس بهداشتی ، کارگاه نقشه کشی و دو کلاس می باشد .