دانلود تحقیق خرده اقلیم (میکروکلیمایت)

Word 27 KB 9004 8
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • به قسمتی از یک اقلیم گفته می‌شود که دارای شرایط آب و هوایی کاملاً یکسانی می‌باشد. در مناطقی که با خرده اقلیم مواجه هستیم عموماً عوارض جغرافیایی وجود ندارند. در ضمن واضح است که همیشه مساحت خرده اقلیم کوچکتر از منطقه اقلیمی می‌باشد.

    نکته: گاهی اوقات در شهرهای بزرگ چند خرده اقلیم وجود دارد.

    اشعه‌های منعکس شده از ساختمان‌ها به آسمان

    قسمتی از اشعه‌های تابیده شده از خورشید توسط سطوح مختلف ساختمان‌ها منعکس می‌شوند که این مسأله نقش بسزایی را در دفع حرارت از ساختمان به عهده دارد. بدین معنی که می‌توان مثلاً در مناطق گرم و خشک جداره‌های خارجی بنا را از مصالح با رنگ و روشن و به صورت صاف و صیقلی انتخاب کرد تا حرارت کمتری به ساختمان منتقل شود.

    اشعه‌های منعکس شده از زمین با طول موج بلند

    سطح کره زمین از مصالح گوناگون تشکیل شده است که رفتار هر یک از این سطوح در برابر تابش پرتوهای خورشیدی متفاوت است. برخی از این مصالح اکثر پرتوهای دریافتی را منعکس می‌کنند و برخی دیگر اکثر این پرتوها را به خود جذب می‌کنند و باعث بالا رفتن دمای خود می‌شوند.

    رطوبت

    یکی از عوامل اقلیمی که در نوع اقلیم هر منطقه نقش مهمی دارد میزان رطوبت در هوای آن منطقه می‌باشد. رطوبت موجود در هوا با توجه به خاصیت آب که ظرفیت گرمایی ویژه بالایی دارد می‌تواند در کاهش یا افزایش دمای محیط، اختلاف دمای کم یا زیاد بین شب و روز و کلاً شرایط آسایش انسان بسیار مؤثر باشد.

    اساساً آب به سه حالت در طبیعت دیده می‌شود (جامد، مایع و گاز). منظور از رطوبت میزان بخار آب موجود در هوا می‌باشد. جالب توجه است که بخار آب بخشش بسیار کوچکی از کل هوا (آتمسفر) می‌باشد (حدوداً 2 درصد). اما از لحاظ تأثیرگذاری در شرایط آب و هوایی تأثیر بسیار قابل توجهی دارد. زیرا رطوبت موجود در هوا در میزان تابش اشعه خورشیدی و تشعشع زمینی بسیار مؤثر است. اگر میزان رطوبت در هوا بالا باشد، بخشی از تابش اشعه‌های خورشیدی منعکس شده و به منطقه مورد نظر نمی‌رسند.

    همانطور که گفته شد در مبحث اقلیم و هواشناسی آنچه حائز اهمیت است مبادلات انرژی گرمایی در مواقع تغییر حالت آب می‌باشد. بدین صورت که مثلاً وقتی آب در حال تبخیر شدن است نیاز به انرژی گرمایی دارد. این انرژی را از محیط اطراف کسب می‌کند که این امر در اقلیم گرم و خشک بسیار اهمیت دارد. زیرا آب گرمای محیط اطراف و همچنین سطح بدن انسان را گرفته و تبخیر می‌شود که موجبات خنک شدن محیط و  بدن انسان را فراهم می‌کند.

    اکثر رطوبت موجود در هوا در لایه‌های نزدیک به زمین می‌باشد و با افزایش ارتفاع، میزان بخار آب موجود در هوا به شدت افت می‌کند. بالاخص از ارتفاع 5000 متر به بالا کاهش میزان رطوبت بسیار سریع و چشمگیر می‌باشد. در اکثر نقاط کره زمین میزان رطوبت تقریباً ثابت است که از سطح دریاها و اقیانوس‌ها بخار شده و در سطح کره زمین پخش می‌شود که با فرآیند بارندگی دوباره به دریاها و اقیانوس‌ها برمی‌گردد. این چرخه طی فصول مختلف تکرار می‌شود.

    تقلیل دادن شدت بار

    1- با استفاده از بادشکن‌ها (بوته و گیاه، دیوارهای ضخیم آجری، کاشت درختان بلند با رعایت فواصل معلوم در نزدیکی بناها) می‌توان از وزش مستقیم باد به ساختمان تا حدودی جلوگیری نمود.

    2- با کاشت درخت به صورت ردیف‌بندی‌های منظم و درختکاری پراکنده در بین آن‌ها (از فاصله‌های دور تا نزدیک ساختمان) از شدت باد به مقدار زیاد کاسته می‌شود. میزان این کاهش به 50 تا 66 درصد می‌رسد.

    ساخت موانع آجری و یا دیوارهای خشتی و گلی ضخیم باید به گونه‌ای باشد که در فصول گرم سال مانع از رسیدن بادهای خنک‌کننده و نسیم‌های ملایم به ساختمان نگردد.

    3- در مناطق خشک کویری حرکت باد، ماسه‌های روان را به درون مناطق مسکونی می‌برد که این مورد سلامت انسان‌ها را به خطر می‌اندازد. برای کاهش مورد یاد شده باید به صورت کمربندی در اطراف روستاها و شهرها، درختان کاج را کاشت.

    در شهر مرزی خواف این مورد به چشم می‌خورد.

    4- در مناطق بادگیر باید دست‌انداز پنجره‌ها بیش از یک و نیم متر باشد تا کوران هوا و باد باعث اختلال در نظم زندگی و فضاهای داخلی ساختمان‌ها نشود. در صورتی که حرکت بازشو پنجره، در جهت محور افقی باشد، وزش باد و کوران به میزان چشم‌گیری به داخل فضاها کنترل می‌گردد.

    در میان این دانشمندان یک دانشمند اتریشی به نام «کوپن» یک تقسیم‌بندی ارائه کرده که امروزه تقسیم‌بندی وی یک از متداول‌ترین سیستم‌های تقسیم‌بندی اقلیمی در جهان می‌باشد. وی تقسیم‌بندی خود را براساس رشد و نمو انواع گیاهان تنظیم کرده است که عبارت است از:

    اقلیم گرم و مرطوب

    در این اقلیم فصل زمستان مشاهده نمی‌شود. به نحوی که میانگین دمای هوا در سردترین ماه سال بیش از 18 درجه سانتی‌گراد است. از ویژگی‌های دیگر این اقلیم میزان بارندگی زیاد سالانه می‌باشد.

    اقلیم گرم و خشک

    این اقلیم آب و هوای بسیار خشکی دارد و میزان تبخیر و تعرق بیشتر از میزان بارندگی می‌باشد. نواحی‌ای از کره زمین که محدوده این اقلیم قرار می‌گیرند عبارتند از: استپ عرض میانی، استپ عرض پایین، بیابان عرض میانی، بیابان عرض پایین.

    اقلیم گرم و معتدل

    در این اقلیم زمستان کوتاهی وجود دارد. اما در همین مدت کم هم به علت وجود رطوبت بالا در سطح زمین، سطح خاک یخ می‌بندد و پوششی از برف روی زمین تشکیل می‌شود. در این اقلیم میانگین دمای هوا در ماه‌های سرد سال بین 3- تا 18 درجه سانتی‌گراد است و میانگین دمای هوا در ماه‌های گرم سال حدود 10 درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

    اقلیم سرد و برفی

    ویژگی‌های بارز این اقلیم عبارت است از زمستان‌های سرد و برفی، پوشیده بودن سطح زمین توسط برف و یخ به مدت چند ماه در سال، میانگین دمای سردترین ماه سال زیر 3- درجه سانتی‌گراد و میانگین دمای گرم‌ترین ماه سال بالای 10 درجه سانتی‌گراد.

    اقلیم قطبی

    در این اقلیم تقریباً فصل تابستان وجود ندارد و ویژگی بارز آن آب و هوای بسیار سرد می‌باشد. این اقلیم دارای دو نوع عمده می‌باشد:

    الف) اقلیم توندار با تابستان بسیار کوتاه

    ب) اقلیم برف و یخبندان دائمی

    نکته: در تقسیمات مختلف اقلیمی که توسط دانشمندان در طی سال‌های گذشته ارائه شده عوامل زیر دخیل بوده‌اند:

    1- عرض جغرافیایی منطقه

    2- ارتفاع از سطح دریا

    3- طول روز در تابستان و زمستان

    4- زاویه و سمت تابش خورشید

    5- حرکت جبهه‌های هوا

    6- ترکیب حرارت و رطوبت

    7- میزان حرارت مؤثر و میزان بارندگی مؤثر

    8- مدت رویش گیاهان

    9- گونه‌بندی زندگی جانوران

    10- میزان بارندگی

    11- میزان دما، نوع و اندازه بارندگی

    12- دوری یا نزدیکی به دریاها، کوه‌ها، دشت‌ها و ...

    13- نوع و چگونگی رویش گیاهان

    14- حداقل و حداکثر دمای هوا

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

به قسمتي از يک اقليم گفته مي‌شود که داراي شرايط آب و هوايي کاملاً يکساني مي‌باشد. در مناطقي که با خرده اقليم مواجه هستيم عموماً عوارض جغرافيايي وجود ندارند. در ضمن واضح است که هميشه مساحت خرده اقليم کوچکتر از منطقه اقليمي مي‌باشد. نکته: گاهي اوقات

تأثیر متقابل تابش آفتاب، جو و نیروهای گرانشی، توام با توزیع نامتعادل توده‌های خشکی و دریا تقریبا بی‌نهایت اقلیم مختلف ایجاد می‌کند. اما به هر حال مناطقی را می‌توان تشخیص داد که از نظر شرایط اقلیمی مشابه‌اند . آشنایی با چگونگی و محل این مناطق برای طرح اهمیت دارد چون این مناطق نشان دهنده مشکلاتی هستند که احتمالا طراح با آنها مواجه است. حدود مرزی مناطق اقلیمی را نمی‌توان بطور دقیق ...

سلسله جبال البرز و زاگرس نواحي مرکزي ايران را از درياي خزر در شمال و جلگه بين النهرين در غرب جدا مي کنند . کوههايي نيز به صورت منفرد در مرکز و شرق ايران وجود دارند از جمله کوه تفتان ، شير کوه و ... کوهستان هاي غربي که دامنه هاي غربي رشته کوههاي فلات

تعريف خشکي خشکي يک پديده اقليمي است که در اثر فقدان يا کمبود رطوبت حادث مي شود. فقدان و کمبود رطوبت از روي خاک، پوشش گياهي و پستي و بلندي مناطق خشک مشخص مي شود شناخت مناطق خشک ممکن است از طريق مطالعات خاک شناسي، گياه شناسي و ژئومورفولوژيکي انجام پ

اصولاً در بسياري از مناطق جهان، اقليم به وسيله ي عرض جغرافيايي و ارتفاع از سطح دريا مشخص مي شود. ايران با قرار رگرفتن بين 25 و 40 درجه عرض جغرافيايي شمالي، در منطقه ي گرم قرار دارد و از نظر ارتفاع نيز، فلات مرتفعي است که مجموع سطوحي از آن که ارتفاعش

معرفی ساختمان ساختمان مورد طراحی در این پروژه، ساختمانی با کاربری رستوران در زمینی به وسعت 200 مترمربع و زیربنای 6/113 متر مربع می‌باشد. ویژگی‌های اصلی ساختمان در جدول زیرآورده شده است: ویژگی‌های اصلی ساختمان رستوران شهر زنجان مشخصه کمیت موقعیت جغرافیایی استان زنجان، شهر زنجان اقلیم نیمه مرطوب فرا سرد سال ساخت 1386 کاربری رستوران زیربنای ساختمان 113.6 مترمربع ( 74متر مربع کنترل ...

تأثير متقابل تابش آفتاب، جو و نيروهاي گرانشي، توام با توزيع نامتعادل توده‌هاي خشکي و دريا تقريبا بي‌نهايت اقليم مختلف ايجاد مي‌کند. اما به هر حال مناطقي را مي‌توان تشخيص داد که از نظر شرايط اقليمي مشابه‌اند . آشنايي با چگونگي و محل اين مناطق براي طر

تقسیمات اقلیمی در ایران اصولاً در بسیاری از مناطق جهان، اقلیم به وسیله ی عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا مشخص می شود. ایران با قرار رگرفتن بین 25 و 40 درجه عرض جغرافیایی شمالی، در منطقه ی گرم قرار دارد و از نظر ارتفاع نیز، فلات مرتفعی است که مجموع سطوحی از آن که ارتفاعشان از سطح دریا کمتر زا 475 متر است. درصد بسیار کمی از سطح کگل شکشور ار تشکی لمی دهندم با وجوئد اینکه ایران ...

مقدمه اين شهر داراي قدمت تاريخي زيادي است و به گفته بعضي از مورخان و پژوهشگران سابقه سکونت و استقرار انسان در آن به هزاره چهارم قبل از ميلاد مي‌رسد و به شهادت اوراق ترايخ در طي قرون متمادي،‌دوران پر نشيب و فرازي را طي نموده و شاهد دگرگوني‌هاي

چکیده : بیابانها عمدتا ً در قلمرو بین المدارین و یا برخی از مناطق بری ، آنجا که زمستانهای سرد و تابستانهای گرم دارد گسترش یافته است و حدود یک سوم از خشکیها را اشتغال کرده است و یونسکو وسعت آن را 50 میلیون کیلومتر برآورده کرده است . بیابانهای داخلی در ایران ، در منطقه فلات مرکزی ایران قرار گرفته اند که این منطقه نیمی از مساحت ایران را شامل می شود . این منطققه که در میان رشته ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول