دانلود مقاله گرگان

Word 102 KB 9028 41
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • الف: بررسی موقعیت شهرستان

    شهرستان گرگان با وسعتی حدود 2/1615 کیلومترمربع و ارتفاع متوسط 155 متری از سطح دریا واقع شده است. این شهرستان از سمت مشرق به شهرستان علی‌آباد و از سمت غرب به شهرستان کردکوی و از جنوب به ارتفاعات شاهکوه شهرستان شاهرود و دامغان و از شمال به شهرستان آق قلا محدود می‌گردد.

    این شهرستان بین مدارهای  دقیقه تا  دقیقه طول جغرافیایی و  دقیقه تا  دقیقه عرض جغرافیایی قرار گرفته است.

    شیب زمین از جنوب به طرف شمال بوده و هر قدر که بطرف جنوب پیش رویم ارتفاع زمین افزایش می‌یابد. از مهمترین رودها این شهرستان گرگانرود و قره‌سو و زرین گل می‌باشد که از ارتفاعات قله ماران سرچشمه گرفته و پس از گذشتن چندین دهستان به خلیج گرگان می‌ریزد. رودخانه قره‌سو از کوههای البرز سرچشمه گرفته و در جنوب بندر گز به خلیج گرگان می‌ریزد.

    سلسله جبال البرز در شهرستان گرگان حد طبیعی بین این شهرستان و شهرستان شاهرود است. مرتفع‌ترین قلل این شهرستان کوه گاوکشان با 3813 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

     

    1- جمعیت

    بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1355 جمعیت شهرستان بالغ بر 230473 نفر در قالب 43355 خانوار بوده است. در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1365 دارای 245448 نفر در قالب 63457 خانوار و رشدی معادل 1/4 درصد را نشان می‌دهد و بعد خانوار آن 5/5 نفر می‌باشد. بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال 1375 جمعیت شهرستان برابر با 421770 نفر در قالب 84114 خانوار و بعد خانوار 5 نفر و رشدی معادل 2 درصد را نشان می‌دهد.

     

    جدول مشخصات جمعیتی

    از کل جمعیت 421770 نفری شهرستان گرگان 210910 نفر در نقاط روستایی و مابقی که معادل 210860 نفر می‌باشد در نقاط شهری ساکنند. ساکنان روستایی را 104117 نفر مردان و 106743 نفر را زنان تشکیل می‌دهند و ساکنین شهر را 106405 نفر مردان و 104505 نفر زنان را شامل می‌شود. بنابراین نسبت جنسی در سال 1375 برابر 101 نفر بوده است.

     

    2- جغرافیا و منابع طبیعی

    رودها

    مهمترین رودهای این شهرستان رودخانه‌های تقی‌آباد، قرن‌آباد، گرمابدشت، زیارت، النگ‌دره، انجیرآب، شصت‌کلا، شموشک و فسن‌رود می‌باشد که این رودها از ارتفاعات جنوبی شهرستان سرچشمه گرفته و پس از گذشتن از چندین دهستان در نهایت به رودهای گرگانرود و قره‌سو جاری شده و از آنجا به دریای خزر می‌ریزد.

     

    کوهها

    خط الرأس سلسله جبال البرز در شهرستان گرگان حد طبیعی بین این شهرستان و شهرستان شاهرود است. مرتفع‌ترین قلل این رشته از جبال البرز عبارتند از شاهکو در مشرق تیرتاش با ارتفاع 291 قله شاهکوه در جنوب گرگان به ارتفاع 3767 متر و قله ابرکوه در جنوب بخش کتول به ارتفاع 2875 متر، قله‌های کوچک سرچکل، چلستان، حوزبند در قسمت جنوبی دهستان روشن‌آباد واقع گردیده‌اند. بطورکلی ارتفاع منطقه از شمال به جنوب افزایش می‌یابد.

     

    پوشش گیاهی

    پوشش گیاهی مجموعه رستنی‌های یک ناحیه جغرافیائی است که عناصر تشکیل‌دهنده آن به تناسب نیازهای اکولوژیکی و روابط فیمابین قلمرو خاصی در پهنه رویش آن ناحیه پیدا می‌کنند.

    در جنگلهای جلگه‌ای و دامنه‌ای بدلیل نزدیکی به شهر و روستا و بهره‌برداری شدید و تبدیل آن به زمینهای زراعتی، پوشش جنگلی نابود شده است یا حداقل از حالت جنگل تولیدی به جنگل مخروبه، بوته‌زار و تمشک‌زار بدل شده است. در سراسر منطقه آثار ویرانی و تخریب بوسیله انسان و دام به فراوانی مشهود است.

    فعالیتهای کشاورزی در ناحیه گرگان تا حدود زیادی مرهون وجود جنگل و اثرات طبیعی آن می‌باشد. علاوه بر آنکه حیات کشاورزی و اقتصادی با موجودیت این جنگلها بستگی دارد که اساسا کشت و کار زراعت دهات این منطقه نیز زیر اثرات مستقیم جنگل قرار داشته و در تعدیل آب و هوا و تأمین آبهای سطحی و تحت‌الارض سهم مؤثری دارا می‌باشد. از لحاظ اجتماعی جنگل را در ناحیه گرگان می‌توان از دو جهت بررسی نمود یکی تأثیر آن در سطح اشتغال که اشتغال تعدادی بیش از 1000 نفر را در کار و فعالیتهای وابسته آن فراهم آورده است دیگری تأمین گردشگاههای عمومی بصورت پارکهای جنگلی چون پارک ناهارخوران و پارک قرق و گلستان و ...

    ارزش محصولات زراعی، فروش جنگل بعنوان زمینهای زراعتی، وجود نیروی کار ارزان در فصل جنگل تراشی از عوامل عمده این تخریب می‌باشد. نتایج این تخریب اهم آن کاهش نزولات جوی، تغییرات شدید در هوا، تبخیر آب سطح‌الارضی و نفوذ آبهای اعماق زمین، خشکیدن بعضی از چشمه‌سارها، کاهش شدید آبهای روان، کم قوتی خاکهای زراعتی می‌باشد. بالاخره قطع بی‌رویه جنگلها برای زمینهای زراعتی دامنه مراتع را تنگتر ساخته و دامپروری گسترده و وسیع آنرا محدود ساخته است. برای جبران خرابی‌ها و خسارات راهی که ضروری بنظر می‌رسد یکی حفاظت، دیگری جنگلکاری و بالاخره بهره‌گیری از جنگل اصول علمی و فنی می‌باشد.

     

    شبکه ارتباطی

    سیستم شبکه راههای شهرستان بصورت شبکه‌ای است به دلیل اینکه شهر گرگان از طرف جنوب به کوه محدود می‌گردد این شبکه در شمال جاده ترانزیتی بصورت اتصال راههای فرعی ایجاد گردیده است.

    شبکه راههای فرعی در بخشهای شمالی‌تر که به مرز ایران و ترکمنستان محدود می‌گردد کامل نبوده و بصورت راههای فرعی، شنی و غیر آسفالته وجود دارد. چنانچه راه گرگان به آق‌قلا به سمت شمال ادامه پیدا می‌کند و تا سر حد ایران و جمهوری ترکمنستان برسد در آنصورت امتداد آن پس از عبور از رود اترک به شهر قزل اترک در جمهوری ترکمنستان خواهد رسید.

    ارتباط بخشهای مختلف شهرستان گرگان یعنی آق‌قلا، علی‌آباد، کردکوی، بندرترکمن و ... به همین صورت شبکه‌ای مورد تایید است و چنانچه راههای ارتباطی این بخشها به شهر گرگان به شکل شعاعی موردنظر باشد موجب تخریب زمینهای زراعی می‌گردد که توصیه نمی‌گردد.

    3- شناسایی منطقه

    حوزه نفوذ عبارتست از منطقه یا ناحیه جغرافیایی که از نظر عملکرد و دسترسی به امکانات خدماتی و رفاهی دارای وجوه مشترکی باشند. گسترش و وسعت یک حوزه بسته به میزان کشش یک مرکز با کارکردهای مختلف و مراجعات روزمره افراد به مرکز دارد وسعت حوزه می‌تواند شامل یک روستا تا چندین روستا و مقیاس بزرگتر چندین دهستان و بخش و ... را در بر گیرد.

    عوامل که باعث میگردد یک سکونتگاه روستائی نسبت به سایر روستا دارای مرکزیت و جاذبه بیشتر باشد تا حدودی در این روستا به چشم نمی‌خورد.

    روستای نودیجه در حاشیه راه اصلی گرگان به کردکوی، در شمال این مسیر و در 10 کیلومتری غرب گرگان واقع شده است. این روستا در مناطق با تراکم جمعیت بالای شهرستان قرار دارد و عموما روستاهای این دهستان از آستانه جمعیتی بالایی برخوردارند.

    بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1375 تعداد 6 روستا از جمعیت بالای 300 خانوار برخوردارند. بزرگترین مجتمع زیستی این دهستان روستای کفشگیری است که با توجه به اتصال به اسبومحله و سرکلاته کفشگیری تشکیل یک قطب جمعیتی روستای بالای 1000 خانوار می‌دهد. دهستان مورد مطالعه شامل 23 روستاست که نزدیکترین روستاهای که با روستای نودیجه ارتباط نزدیک دارند شامل کلاجان سادات، چالکی، کلاجان قاجار و حیدرآباد می‌باشد.

    دهستان روشن‌آباد از توابع شهرستان گرگان بخش مرکزی است و بر اساس سرشماری سال 75 این دهستان با 23 آبادی دارای سکنه، جمعیتی معادل 26854 نفر در قالب 5298 خانوار دارد. کم جمعیت‌ترین آبادی این دهستان روستای یالو با 12 خانوار و پرجمعیت‌ترین آن روستای نودیجه با 3734 نفر جمعیت می‌باشد. مرکز دهستان روشن‌آباد روستای لمسک می‌باشد. اطلاعات بیشتر در خصوص جمعیت دهستان در دهه‌های گذشته در جدول آمده است.

    (جداول و نمودار در فایل اصلی موجود است)

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

فصل اول: معرفي اجمالي شهرستان و روستا الف: بررسي موقعيت شهرستان شهرستان گرگان با وسعتي حدود 2/1615 کيلومترمربع و ارتفاع متوسط 155 متري از سطح دريا واقع شده است. اين شهرستان از سمت مشرق به شهرستان علي‌آباد و از سمت غرب به شهرستان کردکوي و از جنوب به

جغرافیای طبیعی استان گلستان بین 35 درجه و 57 دقیقه تا 56 درجه و 22 دقیقه و 36 درجه و 30 دقیقه تا 38 درجه و 8 دقیقه عرض شمالی کشور واقع گردیده است. این استان از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به استان سمنان، از شرق به استان خراسان شمالی و از غرب به دریای خزرواستان مازندران محدود می شود. مساحت استان گلستان بالغ بر 7/20437 کیلومتر مربع (3/1 درصد از کل مساحت کشور و به عبارتی رتبه ...

حدود موقعيت و قلمرو جغرافيايي شهرستان گلوگاه يکي از شهرستانهاي استان مازندران مي باشد که از شمال به خليج گرگان، از شرق به استان گلستان (بخش بندر گز و از جنوب به هزار جريب، خط الرأس کوه جهان مورا) و از مغرب به بهشهر متصل مي‌باشد. اين شهرستان بين عرض

مو قعيت جغرافيايي شهرستان شيروان: شهرستان شيروان يکي از شهرستان هاي استان خراسان شمالي است با پهنه اي حدود 2279 کيلو متر مربع،در مسير شاهراه مشهد ،گرگان ، تهران قرار دارد. ازسمت شمال با جمهوري ترکمنستان از خاور با شهرستان قوچان،از باختر با بج

چکیده: شناخت وآگاهی ازتغییروتحولات جمعیتی جوامع، لازمه هرگونه برنامه ریزی برای آنهاست،چون تمامی جنبه های اقتصادی ،اجتماعی وفرهنگی آن جوامع با عددجمعیت وویژگیهای ساختاری آن پیوندخورده است.این مقاله با هدف بررسی تحولات جمعیتی بندرترکمن به عنوان یکی از شهرهای کوچک اندام کشور صورت گرفته تا ضمن تحلیل رونداین تحولات وبازشناسی علل وعوامل مؤثردرآن،ازوضع موجودشناخت بهتری حاصل آیدوبستری ...

موقعیت طبیعی الف ) حدود موقعیت : شهرستان علی آباد از غرب به شهر گرگان و از شرق به شهرستان گنبد کاووس و از سمت جنوب به رشته کوه البرز و استان سمنان مجرور می گردد. مساحت این شهرستان 1164 کیلومتر مربع است. ب ) مشخصات اقلیمی : به لحاظ آب هوایی علی آباد تا حدود زیادی و حد آب هوایی خزری است. متوسط درجه حرارت در این شهرستان 17 درجه و حداکثر آن 27/5 درجه در تیر ماه ، حداقل آن 2/11 درجه ...

موقعیت طبیعی الف ) حدود موقعیت : شهرستان علی آباد از غرب به شهر گرگان و از شرق به شهرستان گنبد کاووس و از سمت جنوب به رشته کوه البرز و استان سمنان مجرور می گردد. مساحت این شهرستان 1164 کیلومتر مربع است. ب ) مشخصات اقلیمی : به لحاظ آب هوایی علی آباد تا حدود زیادی و حد آب هوایی خزری است. متوسط درجه حرارت در این شهرستان 17 درجه و حداکثر آن 27/5 درجه در تیر ماه ، حداقل آن 2/11 درجه ...

مطالعات زمين شناختي استان خراسان، در گذر دوران هاي زمين شناختي، دستخوش دگرگوني هاي بسيار بوده است. از سنگهاي بسيار کهن تا جديد ترين آنها، در تشکيل اين سرزمين شرکت دارند. حرکت هاي کوه زا و زمين زا و عوارض ناشي از آنها، بارها خشکي ها، از جمله خراسان ر

مقدمه [1] توجه به صنایع دستی در کشورهای مشرق زمین در ابتدا تحت تاثیر عوامل اجتماعی و با هدف بالا بردن سطح اشتغال در جامعه و ایجاد درآمد برای گروه هایی از مردم بود ، ولی با سرعت آثار مستقیم آن در جهت احیای سنت های ،‌فرهنگ بومی و کمک به شکل گرفتن هویت ملی مطرح شد . همزمانی این نهضت با دستیابی کشورهای در بند استعمار به استقلال سیاسی پس از جنگ دوم ، گویای این واقعیت است . حرکت ...

شناخت وآگاهي ازتغييروتحولات جمعيتي جوامع، لازمه هرگونه برنامه ريزي براي آنهاست،چون تمامي جنبه هاي اقتصادي ،اجتماعي وفرهنگي آن جوامع با عددجمعيت وويژگيهاي ساختاري آن پيوندخورده است.اين مقاله با هدف بررسي تحولات جمعيتي بندرترکمن به عنوان يکي از شهرهاي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول