دانلود تحقیق کلومی پرامین

Word 41 KB 9224 9
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • کلومی پرامین :

    عدم تجویز در بیماران در خطر بروز تشنج .

    2- تجویز در بیماران دچار وسوسه های شدید

    بیماران به شدت دچار بی خوابی :

    تجویز آمی تریپتیلین .

    تجویز تریمی پرامین .

    در صورت وجود بی قراری یا بی خوابی ، به خصوص در طی دوره ی بازگیری می توان دیفن هیدرامین به مقدار 25 تا 50 میلی گرم هر 4 تا 6 ساعت ، یا 50 میلی گرم بر ای درمان بی خوابی به هنگام خواب ، دیا هیدورکسی زین به مقدار 25 تا 100 میلی گرم سه تا چهار بار در روز تجویز کرد .

    دو داروی ضد جنون :

    کلرپرومازین ( لاگاکتیل ) با عث کاهش آستانه تشنج می شود .

     

    تیورید ازین (ملریل ) : قرص های 10 و 25 و 100 میلی گرم دارد که حداکثر تا 700 میلی گرم در روز تجویز می شود .
    پیشنهادهای تازه در بازگیری:

    نقش کانال های کلسیم در علایم بازگیری اوپیوئیدها

    تجویز ویتامین D3 قبل از شروع ترک و تجویز کلسیم در زمان بازگیری ( باعث کاهش شکایت ذهنی می شود ) .

    3- استفاده از نیفیدیپین ( باعث کاهش علایم بازگیری می شود ) .

    نقش گلوتامات در علایم بازگیری ( استفاده از آنتاگونیست های گلوتامات به دلیل عوارض خاصی منع دارد ) .

    استفاده از آپومرفین ( برای کاستن علایم ترک ) :

    تاثیر برگرینده های دوپامین .

    بهتر است از آنتاگونیست های دوپامین استفاده شود ( به دلیل اثر آنتی هیستامین و آنتی کولینرژیک آن ها)

    ایجاد حالت تهوع و استفراغ شدید ( استفاده در برخی از برنامه های رفتار  درمانی برای شرطی سازی انزجاری Aversion  ) .

    استفاده از Acetorphan به صورت تزریقی ( مهار آنزیم انکفالیناز ) :

    مثل کلونیدین در کنترل علایم موثر است .

    نکته :

    در حال حاضر استفاده از عامل های بالا به صورت رایج قابل توصیه نیست .

    علایم بازگیری :

    اشک ریزش ، آبریزش بینی و گرفتگی بینی .

    تعریق ، لرز ، خمیازه کشیدن .

    کرامپ های شکمی ، استفراغ

    سیخ شدن موها.

    میالژی

    احساس خزیدن در زیر پوست ( به اصطلاح خودشان سیم کشی ) .

    IC رویکردی نظام مند ارائه م یدهد و دیدگاهی خاص نسبت به مفاهیم (( اختلال )) ، ((شخص )) ، (( بهبود )) ، (( زندگی سالم )) دارد . دوم اینکه اولین درمانگر و معلم در IC خود (( اجتماع )) است که محیط اجتماعی ، هم گروه ها و اعضای کادر درمانی را شامل می شود . اجتماع ، هم متنی است که تغییر رفتاری در آنت صورت می گیرد و هم ایجاد کننده تغییر رفتاری است .

    دیدگاه IC نسبت به ماهیت اختلال :

    TC سوء مصرف ماده را به عنوان اختلال کامل شخصی از جنبه های شناختی ، رفتاری ، خلقی و نیز همراه با مشکلات طبی ، تفکر آشفته یا غیر واقع بینانه و نظام ارزشی مختل شده یا از بین رفته و یا ضد اجتماعی می داند . (( وابستگی فیزیولوژیک )) پدیده ای ثانویه به کل شرایط تاثیر گذار بر شخص تلقی می شود ، بنابراین مشکل یا مسئله ی اصلی ، خود (( شخص )) است نه ماده ی مخدر ، اعتیاد علامت است و نه ذات اختلال . در TC سم زدایی شیمیایی شرط وارد شدن به اجتماع درمانی است و نه هدفل آن ، هدف ، توان بخشی و ایجاد زمینه ها و شرایط زندگی بدون ماده ی مخدر است .

    دیدگاه TC نسبت به شخص :

    جدا از الگوهای مصرف ماده ی مخدر ، اشخاص از ابعاد اختلال عملکرد روانی و نقایص اجتماعی تمایز داده می شوند . گروه بزرگی از مددجویان ، هرگز سطح توانایی ها و عملکرد عادی اجتماعی را کسب نکرده اند و بیشتر اوقات ، آنان برآمده از بخش های تضعیف شده ی اجتماعی هستند که مصرف مواد در آن جا واکنشی اجتماعی است و نه علامتی ناشی از اختلال روانی . در گروه دیگری از مددجویان مصرف مواد ، آشکارا ناشی از نوعی آسیب شناسی روانی ، اختلال شخصیت و امثال آن است . صرف نظر از اختلاف طبقه ی اجتماعی ، معتادان تشابهاتی نیز با هم دارند .

    همه ی آن ها اشکالاتی در فرآیند اجتماعی شدن ، مهارت های عاطفی ، شناختی و رشد درمانی دارند که در رفتارهای رشد نایافته ، اعتماد به نفس ضعیف ، اختلال منش ، و جنبه های ضد اجتماعی رفتاری ، از خود بروز می دهند . تظاهرات شایع عبارتند از : ظرفیت پایین در تحمل ناراحتی ، ناتوانی در کنترل هیجان ها ، ضعف کنترل تکانه ، قضاوت و واقعیت سنجی دچار اختلال ؛ دروغ گفتن ، بازی دادن اطرافیان ، اختلال در رفتارهای سازگاری ، و عدم مسئولیت پذیری شخصی و اجتماعی .

    3- دیدگاه TC نسبت به زندگی سالم :

    مفهوم زندگی سالم با ابراز صداقت درکلام و رفتار ، مسئولیت پذیری ، اتکای اقتصادی به خود و احساس مسئولیت در مقابل هم گروه و خانواده و اجتماع ، خود را تعریف می کند ، TC به مددجو می آموزد که رشد شخصیتی ، توانایی های اجتماعی و کمک به خود را هم اکنون و همین جا آغاز کند و از گذشته فقط همچون ابزار درک چگونگی اختلال موجود رفتاری ، کمک بگیرد .

    4- دیدگاه TC نسبت به بهبود :

    هدف ، درمان همه جانبه است : اهداف اولیه روانشناختی ، تغییر در الگوهای رفتاری ، تفکر و احساس نسبت به مصرف مواد و سرانجام تحقیق اهداف اجتماعی شامل : مسئولیت پذیری و زندگی بدون مواد . بهبود پایا ، به وحدت و همراهی هدفهای یاد شده به یکدیگر وابسته است تغییر رفتاری بدون بصیرت امکان پذیر نیست و بصیرت بدون تجربه بی ثبات است .

    بهبود ، فرآیندی رشدی است که مراحل پیاپی باعث تسریع و پیدایش پله بعدی تغییر است . فرآیند بهبود در میان فشارهای مثبت و منفی به پیش می رود ، برخی به علت فشارهای اجتماعی به سمت در مان می آیند و برخی به علل درونی و شخصی ؛ ولی برای همه افراد انگیزش پایا ، لازمه درمان است بنابراین روش درمان باید متوجه حفظ و نگهداری انگیزش باشد .

    درمان TC در غالب ارتباط با هم گروه و پرسنل ، رژیم روزانه کاری ، جلسه های و سمینارها و برنامه های تفریحی شکل می گیرد که همگی به مشارکت اختیاری فرد نیاز دارد . پیام بهبود و زندگی سالم در تمرین و تکرار آگاهانه ی خود فرد و بازتاب آن بین اعضای گروه  انتقال می یابد . الگوهای رفتاری بیمارگونه ، گرایش ها و نقش های منفی ، هیچ کدام در تنهایی فرد ایجاد نشده اند و به طور مجزا از اجتماع و روابط انسانی نیز قابل برگشت و تغییر نیستند . بهبود فقط در قالب اینکه چه چیزی باید آموخته شود ، اتفاقی نمی افتد ، بلکه ، چطور ؟ کجا ؟ و یا چه کسی ؟ قابل آموزش است و نیز آگاهانه انتخاب می شود . این فرض بر پایه نقش اجتماع به عنوان درمانگر و معلم است . .

    5- اجتماع به عنوان روش :

    وجه مشخصه اصلی TC استفاده هدفمند از اجتماع به عنوان اولین روش تسهیل در تغییر روانی و اجتماعی است :

    الف – استفاده از نقشهای فعال فردی

    ب – استفاده از مفهوم عضویت  در گروه به عنوان  نقشهای مدل

    ج – استفاده از بازتابهای رفتاری اعضای گروه .

    د- استفاده از فرمولهای گروهی برای تغییرات فردی

    ه - استفاده از هنجارها و ارزشهای مشترک و ایجاد امنیت در اجتماع

    و- استفاده از ساختار و نظام اجتماعی – شغلی و جایگاه خاص فرد در آن

    ز- استفاده از امکان بیان آزاد حس درونی و سهیم شدن آن در گروه

    ح – استفاده از روابط بین فردی سیستمها و هم گروهی ها

    6- ساختار TC

    اجتماع TC مرز مشخص و جدا از محیط دارد . برنامه های TC در فضای فیزیکی و جایگاه خاصی اجرا می شوند و از سایر برنامه های سازمانی و واحدهای دارو درمانی جدا هستند .

    در شرایط پانسیونی و یا زندان ، مددجو به طور شبانه روزی تا چند ماه در اجتماعی زندگی می کند قبل از آنکه به طور محدود اجازه ارتباط با دنیای خارج داشته باشد . در مراکز روزانه و غیر شبانه روزی ، محیط TC 8-4 ساعت در روز است و سپس الگوهای رفتاری در محیط خانواده و نیز گروهها کنترل می شوند .

    فضای فیزیکی و مناسبات انسانی داخل اجتماع از جمله فعالیتهای گروهی ، پوسترهایی که بر دیوار نصب شده و .... نشان دهنده فلسفه زندگی سالم و مشخصات نام و جایگاه هر فرد در ساختار اجتماعی است و همه اینها باعث ایجاد هویتی خاص و مشترک در درون اجتماع می شود به جز مشاوره های انفرادی ، اکثر فعالیتهای داخلی TC به طور گروهی طرح ریزی و اجرا می شود . این فعالیتها حداقل شامل آماده سازی و صرف یک وعده غذا با شرکت تمامی اعضا ، برنامه های روزانه گروهها ، سمینارها و فعالیتهای شغلی ، اوقات فراغت و تفریحی سازمان یافته و نیز برگزاری جشن ها و اجرای مراسم گوناگون است . کارکنان ثابت معمولا شامل کادر درمانی ( گروه پزشکی ، روانشناسی ، مددکاری و ... ) و کادر بهبود یافته از گروه مددجویان سابق هستند . صرف نظر از فعالیت شغلی از پیش تعیین شده ، همه کارکنان در نقشهای داخلی اجتماعی قرار دارند که اغلب به صورت مسئولان خاص ، راهنماها و غیره ظاهر می شوند .

    (( یک روز ساختار مند )) : فعالیتهای روزمره سازمان یافته به طور اساسی با زندگی پرهرج و مرج این افراد در تناقض است . همچنین این سازمان یافتگی منشاء درونی سازی ساختار فردی است . هر روز در TC ، شامل برنامه مشخصی از فعالیتهای درمانی و آموزشی با زمان بندی مشخص روزانه است . زندگی TC از ابتدا تا زمان اتمام دوره به صورت مرحله ای و یا پله ای پیش بینی شده است و در اعمال تغییرات تدریجی بر فرد بسیار موثر است .

    7- طرح مرحله ای :

    علت طرح برنامه سطح بندی شده ، برای بازپروری فرد معتاد و ترک سوء مصرف ماده ، آن است که اصولا رفتار سوء مصرف به تدریج قابل تغییراست و در هر مرحله الگوهای رفتاری و مهارتهای سالم آموخته شده جای پای محکمی برای فرد ایجاد می کند تا در جهت تغییر سایر رفتارها گام بردارد . برنامه با مراحل رفتاری آغازین که در اواخر کودکی آموخته شده اند آغاز می شود و سپس در مسیر رشد شخصیتی سالم ( رشد روانی مجدد ) پیش می رود و سپس آموختن الگوهای هر چه پیچیده تر و سازگاری و مسئولیت پذیری در اجتماع ، فرد را به بازسازی اطلاعات قبلی و تعدیل یا تغییر باور ها و الگو های واکنشی غیر موثر یا مخرب سوق می دهد و حرکت به سوی شیوه زندگی سالم آغاز میشود .

    هدف پایه های اولیه در (( طرح مرحله )) ایجاد و وابستگی به اجتماع درمانی و ساختار برنامه کارکنان اجتماع است که در عین حال در طی آن تصویر قبلی از خود تغییر می یابد و انتظارهای منفی ، شروع به کاهش می کنند . ادامه د رمان در مراحل بعدی ، رفته رفته (( فردی تر )) می شود و از استعدادهای فرد در جهت ایجاد اعتماد به نفس و ارائه تصویری جدید از خود ، مورد حمایت قرار می گیرد .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    دکتر عبدالرضا عزیزی ( 1381 ) ، پیشگیری و درمان اعتیاد ، موسسه چاپ آستان قدس رضوی .

    دکتر عبدالرضا عزیزی ( 1383 ) ، اعتیاد چیست ؟ نیاز ، جرم ، یا بیماری ؟ ، موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی .

    بهداشت عمومی دوره کاردانی تربیت معلم ، دفتر برنامه ریزی و تالیف کتب درسی ( 1373 )

    کتاب سیگار بلای جان انسان ، از مجموعه کتابهای تولیدی نهضت سواد آموزی ( 1383 )

    مجله دانشمند 

بنزودیازپینها - Benzodiazepine آیا میدانید راه متابولیسم لورازپام فقط از طریق گلوکورونیداسیون و سپس دفع است . به همین دلیل بیماران بعد از استفاده، صبح شادابتراند. از این دارو میتوان همزمان با داروهای دیگری که روی آنزیمهای کبدی تاثیر میگذارند استفاده نمود. چند نمونه از داروهای القا کننده آنزیمهای کبدی : فنوباربیتال،ریفامپین و سیگار با داشتن ماده بنزوپیرن چند نمونه از داروهای مهار ...

بنزوديازپين ها - Benzodiazepine آيا ميدانيد راه متابوليسم لورازپام فقط از طريق گلوکورونيداسيون و سپس دفع است . به همين دليل بيماران بعد از استفاده، صبح شادابتراند. از اين دارو ميتوان همزمان با داروهاي ديگري که روي آنزيمهاي کبدي تاثير ميگذا

علت های افسردگی مکانیسم های دقیق ابتلا به افسردگی هنوز کشف نشده اند. با وجود این چند عامل زیست شیمیایی و روانی اجتماعی شناخته شده اند که باعث افسردگی می شوند. ساختار زیست شیمیایی و ژنتیکی بعضی از مردان و زنان چنان است که در محیط های دارای عوامل محیطی و اجتماعی یکسان ، آسیب پذیری بیشتر نسبت به افسردگی نشان می دهند. علت های روان شناختی افسردگی گوناگون اند. استرس آغازگر افسردگی ...

درمان افسردگي داروهاي ضد افسردگي داروهايي که اثر ضد افسردگي دارند، به دو گروه اصلي تقسيم ميشوند: داروهاي ضد افسردگي هاي سه حلقه اي و داروهاي مهار کننده مونوآمين اکسيدز، که با حروف اختصاري MAOIs به صورت اختصاري نشان داده ميشوند. ضد افسردگي سه حلقه اي

اختلالات وابسته به مواد اختلالات وابسته به الکل: درک اثرات الکل و اهمیت بالینی اختلالات وابسته به الکل در کار روان شناسی ضرروی است. مسمویت با الکل سبب بروز تحریک پذیری، رفتار خشن، احساس افسردگی و در موارد نادر توهم و هذیان می‌شود. میزان روبه افزایش و طولانی مدت الکل تحمل و انطباق بدنی شدیدی ایجاد می‌کند به طوریکه قطع مصرف ممکن است سبب بروز سندرم ترک شود. سندرم ترک الکل با ...

مقدمه سوء مصرف و اعتیاد به مواد مخدر یکی از بلایای بزرگی است که بشر امروزه در همه جای جهان با آن دست به گریبان است. کارتل های بین المللی و باندهای عظیم قاچاق مواد مخدر در همه جای جهان از جمله در نزدیک کشور عزیزمان پایگاه هایی دارند و به تجارت اهریمنی خود که دومین تجارت پر سود دنیاست مشغول هستند . اگر چه مقابله با تجارت غیر قانونی مواد مخدر و اثرات آن چالشی بزرگ برای جامعه جهانی ...

موارد مصرف‌: این‌ دارو به‌عنوان‌ داروی‌کمک‌ بیهوشی‌ برای‌ شل‌ کردن‌ عضلات‌ وتسهیل‌ کنترل‌ بیمار طی‌ تنفس‌ مصنوعی‌مکانیکی‌ مصرف‌ می‌شود. همچنین‌ برای‌لوله‌گذاری‌ داخل‌ نای‌ و جراحی‌هایی‌ که‌نسبت طولانی‌ مدت‌ هستند و شل‌ شدن‌عضلات‌ در آنها ضرورت‌ دارد و کاهش‌شدت‌ انقباضات‌ عضلانی‌ ناشی‌ از حملات‌تشنجی‌ مصرف‌ شده‌است‌. مکانیسم‌ اثر: این‌ دارو با استیل‌ کولین‌ دراتصال‌ به‌ ...

پيشگفتار شخصيت سالم چيست؟ دارنده‌ي شخصيت سالم چه ويژگي هايي دارد؟ رفتار و تکفر و احساس چنين آدمي چگونه است؟ ايا ما مي توانيم شخصيت هاي سالمي بشويم؟ نه تها روانشناسان، بلکه ميليونها تن ا زمردم پيش از پيش پاسخ اين پرسشنها را مي جويند. مردم بسياري

شرح بیماری‌ میگرن (Migraine) بیماری است که با سردردهای مداوم و سخت مشخص می‌شود و غالبا با اشکالات زود گذری در جریان خون مغزی و استفراغ همراه است. این بیماری با یک‌ نوع‌ سردرد شدید و ناتوان ‌کننده‌ معمولا در یک‌ طرف‌ سر ، که‌ به‌ همراه‌ آن‌ علایم‌ دیگری‌ مثل‌ تهوع ‌، استفراغ‌ و مشکلات‌ بینایی‌ همراه است. حمله‌ این‌ سردرد می‌تواند 72 - 2 ساعت‌ طول‌ بکشد. حملات‌ میگرن‌ در بعضی‌ از ...

کلرپرومازین ( لاگاکتیل ) با عث کاهش آستانه تشنج می شود . تیورید ازین (ملریل ) : قرص های 10 و 25 و 100 میلی گرم دارد که حداکثر تا 700 میلی گرم در روز تجویز می شود . پیشنهادهای تازه در بازگیری: نقش کانال های کلسیم در علایم بازگیری اوپیوئیدها تجویز ویتامین D3 قبل از شروع ترک و تجویز کلسیم در زمان بازگیری ( باعث کاهش شکایت ذهنی می شود ) . 3- استفاده از نیفیدیپین ( باعث کاهش علایم ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول