دانلود تحقیق غرقاب

Word 766 KB 9268 17
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه : اغلب یک دوره طولانی مدت بارندگی یا ابیاری بیش از حد که همراه با زهکشی ضعیف زمین باشد باعث غرقاب می شود.

    غرقاب یک امر معمول است که در  6 درصد از زمینهای جهان رخ داده است و عملکرد را تا حد زیادی کاهش می دهد.که این افت محصول در شرایط گرمسیری و نیمه گرمسیری بیشتر اتفاق می افتد

    گونه های هیدروفیت یک تکامل مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی و اناتومیکی و یک سازش بیوشیمیایی برای زراعت در این زمینها پیدا کرده که از خسارت زیاد جلوگیری می کند .

    یک طبقه بندی برای اکوسیستمهای غرقابی گزارش شده که به صورت غرقاب دائم مثل مردابها و باتلاقها و تعدادی از ماندابها می باشد و دیگر زمینهایی که غرقاب دائمی نیستند مثل بعضی ماندابها و ابیاریهای کشاورزی.

    مردابها :اکوسیستمهای دائمی غرقابی هستند که بوسیله درختان و درختچه ها احاطه شده اند به عنوان مثال مردابهای درختان کرنا و سرو.

    ماندابها : که می توانند دائمی باشند و یا موقتی .مانند ابهای اضافی رودخانه ها و ابهای ساحلی که احاطه شدند بوسیله گونه های گیاهی مثل چمنزارها.

    باتلاقها و لجنزارها :خاکهای مردابی که احاطه شدند توسط خزه ها گونه های گیاهی و بعضی درختچه ها .خاکهای باتلاقها و لجنزارها دارای خاصیت اسیدی زیادی می باشند که مواد غذایی این خاکها را کاهش داده .

    ابیاریهای کشاورزی نیز می تواند اثر زیادی در غرقابهای کوتاه مدت بگذارد.

    در شرایط غرقاب اکسیژن محلول توسط تنفس ریشه ای و فعالیت میکروارگانیزمها تخلیه می شود این کمبود اکسیژن محدودیت عمده ای برای رشد و باروری گیاهان ایجاد می کند و زنده ماند گیاه منوط به سازگاری گیاه با شرایط کمبود اکسیژن دارد. ارقام مقاوم به غرقاب مانند هیدروفیتها مکانیزمهای مختلفی از جمله غیر سمی نمودن یونهای احیا شده توسط ریشه و اجتناب از کمبود اکسیژن و انتقال داخلی اکسیژن از برگها به ریشه می شود.

     

    در این تحقیق ما سازگاریهای متابولیکی و مورفولوژیکی و اناتومیکی  و فیزیولوژیکی گیاه را در حالت غرقاب مورد بحث قرار می دهیم.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    خسارت های محیطی در شرایط زمین های غرقابی

     

    بیشترین زیان و خسارت تحت شرایط غرقابی کم شدن مقدار اکسیژن در زمینهای غرقابی می باشد.

    وقتی در خاک حالت غرقاب داشته باشیم اکسیژن نمی تواند پراکندگی سریع و کافی داشته باشد و خسارت وارد می کند به ریشه و روی تنفس میکروارگانیزمهای خاک.

    نگهداری اکسیژن در چند سانتیمتر بالای خاک را hypoxia و لایه های پایین تر که هیچ اکسیژنی ندارد و خسارت زیادی در این لایه ها ایجاد می کند را anoxia می گویند.

     

     

     

     

     

     

    شرایط بی هوازی باعث خسارت روی فعالیت میکروارگانیزمها نیز میشود که باعث کاهش مواد مغذی خاک می شود .

    کم بودن قدرت احیا کنندگی در خاکهای غرقابی  باعث می شود توانایی کمتری برای اکسید کردن مواد مغذی مثل نیتراتها داشته باشد.

     

     

    سازگاریهای اناتومیکی و مورفولوژیکی :

     

    سازگاریهای دراز مدت به تنش غرقاب است.تشکیل ائرانشم در پوسته ریشه و تولید ریشه های نابجا و انجام حالت اپی ناستی  و چوب پنبه ای شدن دیواره سلولی که باعث می شود اکسیژن مشکل تر از دیواره سلولی خارج شود از جمله سازگاریهای مورفولوژیکی گیاهان می باش

    تشکیل آئرانشیم با جدا شدن سلولها در طی گسترش انها (شیزوژنی) و یا مرگ سلولها و انحلال انها (لیزوژنی) صورت می گیرد.

    وجود ائرانشیم باعث افزایش منافذ بین سلولهای ریشه و انتقال بیشتر داخلی اکسیژن می شود.سلولهای آئرانشیم دارای خصوصیتی هستند که می توتنند در شرایط غیر هوازی رشد مداوم خود را ادامه دهند .

     

     

     

    مقدار آئرانشیم در گونه ها و ژنوتیپ های گیاهی متفاوت است.در گیاهان مناطق مرطوب آئرانشیم بصورت زیاد تشکیل می شود در مقایسه چند نوع گندم و درخت کاج که دارای گونه های حساس به غرقاب و مقاوم به غرقاب می باشند .آئرانشیم در گونه هایی که مقاوم به غرقاب می باشند بیشتر وجود دارد

    نکته : ریشه های گیاهانی که در مناطق مرطوب هستند در شرایط عادی نیز تولید آئرانشیم می کنند که این یک خصوصیت ژنتیکی در این گیاهان است که در گیاهان مناطق دیگر فقط در زمان کمبود اکسیژن آئرانشیم تولید می شود.

    ازمایشی در ذرت انجام شده که نشان داده شرایط غرقاب باعث افزایش سطح اتانول در داخل سلول شده و موجب شکسته شدن دیواره های سلولهای پوستی می شوند و باعث تشکیل آئرانشیم می شوند.

    انتقال گازهای سلولی در طی افزایش آئراتشیم نیز افزایش می یابد و همچنین انتقال گازهای دیگر از قبیل متان از رسوبات غرقابی و نیتروژن از اتمسفر و دی اکسید کربن از ریشه ها و برگها.

    ائرانشیم گسترش می دهد سلولهای لیزوژنی را بوسیله خراب کردن سلولهای مغذی به شرط اینکه یک ارتباط گیزی بین برگ و ریشه وجود داشته باشد و همچنین ایجاد سلولهای شیزوژنی می کند بوسیله کشیدگی سلولهای مغذی که باعث افزایش اکسیژن در فضاهای بین سلولها می شود.

    بطور کلی آئرانشیم از ازدو نظر اهمیت دارد  : یکی اینکه باعث افزایش تخلخل برای انتقال اکسیژن از برگ به ریشه می شود و باعث کاهش و کم کردن مقدار نیاز ریشه به اکسیژن است که اولی مهمتر می باشد.

    رشد ثانویه کارایی آئرانشیم را کم می کند و این یک محدودیت مهم است برای گیاهان چوبی که گسترش پیدا کرده اند در اکوسیستمهای غرقابی دائمی.

    همچنین اتیلن ممکن است بدین صورت در تشکیل آئرانشیم دخالت کند : غلظت بالای اتیلن در گیاهان غرقاب شده باعث افزایش فعالیت سولالاز شده و نهایتا منجربه تشکیل آئرانشیم می شود.

    ریشه هایی که در معرض شرایط بی هوازی هستند مقدار اتیلن بیشتری تولید می کند نسبت به ریشه هایی که در شرایط عادی هستند که تولید اتیلن در ارقام مقاوم به غرقاب بیشتر است و ارقام غیر حساس اتیلن کمتری دارند .

    تجربه نشان داده اگر اتیلن خارجی به گیاه وارد کنیم اثر مثبت می گذارد در تولید اتیلن.

    یون کلسیم نیز در ایجاد بافتهای آئرانشیم نقش دارد به طوری که با تغییر دادن یون کلسیم داخلی با استفاده از  کلات کننده های یون کلسیم  و  از کار انداختن یون کلسیم  می توان تولید آئرانشیم کرد.

     

    عناصر غذایی  درعدم تشکیل بافت آئرانشیم مهم می باشد بطوری که نیترات و امونیوم و فسفات می توانند با ساختن پروتئین های مهم در غشا از تشکیل آرانشیم جلوگیری کنند .

    تولید ریشه های نابجا نیز عامل مهمی در سازگاری گیاهان به غرقاب می باشد.چون ریشه های اولیه در اثر کمبود اکسیژن مرده اند و ریشه های نابجا با رفتن به سمت قسمتهای هوازی خاک اکسیژن را فراهم می کنند.تولید ریشه های نابجا نیز در ارقام مقاوم به غرقاب بیشتر دیده می شود و هرچه ریشه های نابجا سریع الرشد باشند بهتر است .

    ریشه های نابجا هدایت هیدرولیکی کمتری دارد نسبت به ریشه های هوازی.

    بطور کلی در شرایط غرقابی اکثر ریشه ها کم عمق هستند و از منطقه hypoxia اکسیژن دریافت می کنند بنابراین گیاهان حساس سطح ریشه را در غرقاب کم می کنند.

    سرعت قطور شدن و طویل شدن ریشه های تولید شده عامل مهمی به سازگاری به شرایط غرقاب می باشد

    تحقیقات روی دو گونه برنج نشان داده شده که هر چه ریشه ها قطورتر باشند مقاومت بیشتری در فقدان اکسیژن از خود نشان می دهند.

    ریشه گیاهان زراعی از قبیل (گندم و جو  و ذرت و برخی گیاهان علوفه ای )در شرایط غرقابی تولید بافت آئرانشیم کرده که در ذرت بیشتر از همه دیده شده است.

    پدیده اپی ناستی نیز که باعث انهنای دمبرگهای گیاه شده  یکی از راهکارهای مقابله گیاهان در برابر غرقاب می باشد.اتیلن ماده اولیه پدیده اپی ناستی است.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه امروزه علف های هرز از جمله مسائل و مشکلاتی است که کشاورزان سراسر دنیا با آن دست به گریبان می باشند. علف های هرز معمولا ازطریق دانه های گیاهی، پرندگان، حیوانات و باد پراکنده شده و تکثیر می شوند. اکثر علف های هرز خطرناک نیستند و تعدادی از آنها را می توان را بایک زراعت خوب که لازمه تولید اقتصادی محصولات زراعی است قابل کنترل نگهه داشت. علفهای هرز بعنوان جزء جدایی ناپذیر ...

زراعت ذرت با نام انگلیسی corn)) وامریکایی (maize) و اسم علمی zea mays از خانواده غلات (poaceae) و یک از چهار غله عمده جهان بوده و بعد از گندم و برنج تولید آن در دنیا مقام سوم را داراست . مشخصات گیاه شناسی : الف : ریشه : ذرت دارای سه نوع ریشه است 1-ریشه‌های بذری و ریشه‌های اولیه تعداد این نوع ریشه‌ها 3 تا 5 عدد بوده و با جوانه زدن بذر طلا ظاهری می‌شوند کار این ریشه‌ها جذب آب و ...

محیط از چه اجزائی تشکیل شده است ؟ از هوا کره (اتمسفر ) سنگ کره (لیتوسفر) و آب کرده (هیدروسفر) 2- جغرافیا چگونه به مطالعه و بررسی موضوعات می پردازد توضیح دهید ؟ با دید ترکیبی یا کل نگری به مطالعه و بررسی موضوعات می پردازد زیرا اجزاء و عوامل محیطی در ارتباط با یکدیگر عمل می کنند . 3- از کاربردهای مهم دانش جغرافیا تعیین مکان می باشد ؟ 4- نقشه های کوچک و بزرگ مقیاس را با یکدیگر ...

علوفه‌اي مقدمه استان گلستان با مساحتي بالغ بر 2200000 هکتار در شمال کشور قرار داشته و در ضلع شرقي درياي خزر واقع شده و از دو بخش جلگه‌اي و دشت در شمال و بخش کوهستاني در جنوبت تشکيل شده که از شمال به جمهوري ترکمنستان، از جنوب به استان سمنان، از ط

مقدمه ماشک ها ازخانواده لگومنیوز بوده و از گیاهان علوفه ای مرغوب می باشند. در این جنس حدود 150 گونه وجود دارد که تنها تعداد محدودی از آنها زراعی هستند. ماشکها می توانند به صورت مختلف از جمله چرا، علوفه خشک، سیلو و همچنین به عنوان کد سبز استفاده گردند. در مراتع میتوانآنها را به صورت خالص و یا مخلوط با غلات دانه ریزی نظیر ری گراس (علف چمنی) کشت نمود و علوفه ان در اوائل بهار چرا ...

گياهان علوفه اي و مراتع منبع اصلي انرژي براي تغذيه دامها مي باشند .اگر علوفه داراي کيفيت? کافي باشد ميتواند 60 درصد نياز غذايي گاوهاي شيري ونياز کامل گاوهاي گوشتي را تامين نمايد. اکثر گياهان علوفه اي متعلق به دو خانواده گرامينه ولگومينوزه مي باشند

بيماري هاي درختان زيتون (?) نماتدهاي زيتون : Olive Nematodes نماتدهاي مختلفي به ريشه زيتون حمله مي کنند، مانند نماتد مولد غده ( Root Not Nematod ) شامل گونه هاي مختلفي از جنس Meloidogyne ، نماتد مرکبات ( Tylenchulus semipenetrans)، نماتدهاي مولد

از آنجايي که ادامه زندگي انسان و حيوان بستگي مستقيمي به گياهان سبز دارد، بنابراين سلامت گياهان در زندگي همه افراد بشر مؤثر است. ميزان رشد و باروري گياهان به عوامل محيطي از قبيل عوامل آب و خاک ، نور و حرارت و بالاخره ايمني آنها در برابر عوامل نامساعد

کنترل علفهای هرز در کشاورزی ارگانیک چکیده : علف های هرز از دیر باز به عنوان رقیب گیاهان زراعی ،برای کاهش تولید آن ها مطرح بوده اند . یکی از راه های اصلی مبارزه با علف های هرز استفاده از علف کش های است که امروزی گسترش زیادی یافته است . با توجه به هزینه زیاد مصرف سم ها و همچنین اثرات مخرب زیست محیطی آن امروزی پژوهشگران تلاش می کنند با استفاده از روشهای زراعی مانند تناوب،انواع روش ...

چکیده : علف های هرز از دیر باز به عنوان رقیب گیاهان زراعی ،برای کاهش تولید آن ها مطرح بوده اند . یکی از راه های اصلی مبارزه با علف های هرز استفاده از علف کش های است که امروزی گسترش زیادی یافته است . با توجه به هزینه زیاد مصرف سم ها و همچنین اثرات مخرب زیست محیطی آن امروزی پژوهشگران تلاش می کنند با استفاده از روشهای زراعی مانند تناوب،انواع روش های شخم و یا روش های بیولوژیکی مانند ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول