دانلود تحقیق گیاهان مرتعی

Word 42 KB 9338 9
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    ماشک ها ازخانواده لگومنیوز بوده و از گیاهان علوفه ای مرغوب می باشند. در این جنس حدود 150 گونه وجود دارد که تنها تعداد محدودی از آنها زراعی هستند. ماشکها می توانند به صورت مختلف از جمله چرا، علوفه خشک، سیلو و همچنین به عنوان کد سبز استفاده گردند. در مراتع میتوانآنها را به صورت خالص و یا مخلوط با غلات دانه ریزی نظیر ری گراس (علف چمنی) کشت نمود و علوفه ان در اوائل بهار چرا گردد. به طور کلی ماشکها به لگدمالی مقاوم هستند. با شبدرها، یونچه و سایر گیاهان خانواده لگومنیتوز ارزش غذایی یکسانی دارند. پروتئین آنها با توچه به مرحله ای از رشد که برداشت می شوند بین 12 تا 20 درصد متغیر است. علاوه بر آن به علت تثبیت ازت هوا در خاک سبب حاصلخیری وبهبود خاک نیز می گردد.

    خصوصیات مرفولوژیکی

    ماشکها گیاهانی یکساله و برخی دوساله و به ندرت چند ساله هستند. دارای فرم رویشی کم و بیشت خوابیده و بالارونده، ساقه ضعیف که ارتفاع آن بین 20 تا 200 سانتیمتر با توجه به گونه و شرایط محیطی متغیر است. باقلا (vicia faba) تنها گونه از این جنس است که به مصرف تغذیه انسان می رسد . و دارای رشد ایستاده است . در مجموع مقاومت زیادی به سرمای زمستان ندارد و در مناطق سرد به عنوان گیاهی یکساله تابستانه و در مناطق گرمتر در پاییز قابل کشت است. البته برخی از گونه ها از جمله vicia villosa مقاومت زیادی به سرمای زمستان داشته و تا حدود 18 درجه سانتیگراد زیر صفر را تحمل میکند برای کشت پاییزه مناسب است.

    در ماشکها از هر بوته 4 تا 5 ساقه اصلی خارج می شود و در هر ساقه اصلی انشعابات فرعی وجود دارد . برگها متقابل و یا متناوب اما به هر صورت شانه ای هستند. درانتها برگ مرکب اغلب پیچکهای ساده ویا چند شاخه ای وجود دارد. که بوته ها توسط آنها به یکدیگر می چسبند. البته برخی از گونه ها از جمله vicia fabaو vicia ervilia فاقد پیچک بوده و یا دارای پیچک کوچکی می باشند. برگچه ها که به اشکال مختلف مستطیلی، تخم مرغی، نوک تیز و یا نوک فرو رفته هستند و شناسایی گونه نقش دارند. ساقه گل دهنده از قاعده به دمبرگ اصلی متصل است و معمولا 15 ساقه گل دهنده در هر بوته وجود دارد. گلها به صورت خوشه ای بوده و در محل انشعاب برگ ظاهر می شود و به رنگ سفید تا بنفش و صورتی هستند . میوه، نیام کرک دار و یا بدون کرک می باشد و دارای 1 تا 10 دانه می باشد. خصوصیات دانه و غلاف در گونه ها متفاوت است خصوصیات دانه و غلاف در گونه ها متفاوت است اما به طور کلی دانه ها تا حدودی گرد و یا بیضی شکل و غلافها طویل و فشرده هستند. روی دانه ناف وجود دارد. و وضعیتآن مشخص کننده گونه است. وزن هزار دانه به طور متوسط 28 گرم است. تشخیص برخی از گونه های موشک در مرحله رشد رویشی از یکدیگر بسیار مشکل است و تنها در مرحله زایشی توسط دانه و غلاف قابل تمیز هستند. دانه ها در گونه های مختلف دارای رنگهای مختلفی است. ماشکها دارای ریشه های عمیق و افشان می باشد.

    به طور کلی با توجه به شکل برگچه، وضعیت برگها، غلاف، شکل دانه و وضعیت ناف نوع گونه رامی توان تشخیص داد. طرز تشخیص این جنس از جنس لاتیروس (lathyrus) که مشابه هستند عبارتند از: 1- در ماشکها در انتهای برگ مرکب پیچک وجود دارد. 2- در ماشکها گلبرگها در یک پایه جمع شده در حالی که در لاتیروس گلبرگها آزاد هستند.

    خصوصیات اکولوژیکی

          پراکندگی این گیاه در جهان قابل توجه می باشد. از جزایر هاوائی و قناری گرفته تا قسمتهای زیادی از قاره آمریکا، کانادا، حوزه مدیترانه، آسیا و خاورمیانه و قسمت کمی از اروپا مشاهده می شود.

    ماشکها به آب و هوای سرد جهت رشد احتیاج دارند. در مناطقی با زمستانهای معتدل سرد رویشی خود را طی پاییز و زمستان و اوائل بهار انجام داده و در اخر بهار و یا ابتدای تابستان غلافها می رسند. در مناطق که تیغیرات درجه حرارت زمستانه شدید نباشد و یا در زمستان دارای برق هستند. برخی از گونه ها زراعی می توانند سرمای زمستان را تحمل کنند. (v.villosa, v.ervillia) اما بدون پوشش توسط برف هیچ یک از گونه های زراعی قادر نیستند حرارت زیر صفر درجه سانتیگراد را تحمل نمایند.(البته گونه های وحشی توانایی تحمل سرمای شدید زمستان را دارند.

    این گیاه اغلب در ارتفاع 2000 تا 3000 متر از سطح دریا با بارندگی حدود 400 میلیمتر در مراتع و دیم زارها مشاهده می شود البته در ارتفاعات پایین تر به صورت طبیعی مشاهده و نیز کشت می گردند.

    عملکرد ماشکها در شرایط دیم در ارتباط با میزان بارندگی سالیانه است. اما به طور کلی عملکرد آنها در مناطقی با بارندگی کمتر از 350 میلیمتر کاهش می یابد. امابه هر حال در این شرایط رشد خوبی نخواهند داشت.

    این گیاه در دیمزارها به صورت تراکم موضعی تا حالت پوشش وسیع وجود دارد. مسئله ای که در این رابطه مورد توجه می باشد و عامل اصلی بقا این گیاه علیرغم شخم عمیق در بعضی نقاط در دیمزارها می باشد این است که ظاهرا بوته ها در سطح زمین جدا از یکدیگر قرار دارند اما در زیر زمین در عمقهای مختلف به تدریج به هم پیوسته و تشکیل ریشه واحدی را می دهند  که هر چه از پایین به طرف سطح خاک می رویم ریشه های گیاهان مچاور از یکدیگر متمایزتر خواهند بود. چنین سیستم ریشه ای باعث بوجودآمدن اجتماعات موضعی متراکم گردیده است.

    عملیات زراعی

    ماشکها به خاک بخصوصی نیاز ندارند.اما در خاکهای با بافت متوسط رشد بهتری دارند. گون های v.dasycarpa , v.villosa در خاکهای شنی و فقیر به خوبی رشد می کنند. در مقایسه با سایر لگومها به شرایط اسیدی خاک مقاومتر می باشند. گونه v.sativa (ماشک معمولی) در خاکهای حاصلخیر وزهکشی شده رشد خوبی خواهد داشتک بذر ماشکها را می توان توسط بذرافشانو یا بذرکار ردیف کار کشت نمود. در صورت استفاده از بذرافشان بذور توسط دیسک زیر خاک منتقل می شود. عمق کاشت با توجه به بافت خاک و میزان رطوبت متفاوت است. حداکثر عمق کاشت 10 سانتیمتر است. مقدار بذر لازم با توجه به گونه و شرایط کاشت بین 20 تا 80 کیلوگرم در هکتار متفاوت است.

     

    نحوه استفاده از ماشکها

    از ماشکها می توان به صور مختلف از جمله علوفه، سیلو،چرا، کود سبز و از دانه آن چهت جیره غذایی طیور استفاده نمود. استفاده از آن به شکل کود سبز سبب افزایش عملکرد گیاهان و جینی خواهد شد. البته زمان برگرددن نبایستی تا رشد کامل ماشک به تاخیر افتد. چون تجزیه آن در خاک طول خواهد کشید و مشکل ایجاد می کند. جهت مراتع ماشکها را می توان خالص و یا مخلوط با گراسها کشت نمود. گونه های v.sativa , v.villosa  جهت کشت در مراتع مناسب هستند. مرتع ماشک توسط همه نوع دام مورد مصرف قرار می گیرند. چرا باید زمانی صورت گیرد که خاک مرطوب نباشد چون در غیر اینصورت علاوه بر سفت شدن خاک توسط احشام، به علت رطوبت زیاد علوفه باعث نفع خواهد شد.

    کشت مخلوط ماشک و غله

    کشت مخلوط ماشک و غله را می توان به صورت سبز مورد تعلیف احشام قرار داد و کمبود تغذیه را در اواخر تابستان برطرف نمود. انجام کشت مخلوط بدلائیل زیر صورت می گیرد:

    - مخلوط گراس با لگوم سبب افزایش پروتئین علوفه حاصل می گردد.

    - گونه هایی که ارتفاع و سیستم ریشه ای متفاوت دارند بهترین استفاده از خاک، رطوبت و نور خواهند کرد.

    _ پوشش کامل خاک در کشت مخلوط خطر فرسایش راکاهش می دهد.

    _ در کشت مخلوط از خسارت آفات و بیماریها کاسته می شود.

    تناوب

    استفاده از لگومها در تناوب، به علت تثبیت ازت هوا توسط باکتریهای همزیست باعث بهبود حاصلخیزی خاک می گردد. همچنین لگومها در تناوب با غلات به جای آیش سیاه از فسفات باقیمانده در خاک استفاده می کند. چون در سال آیش سیاه فسفات باقیمانده از کشت غله در خاک تثبیت می شود. ماشک می تواند در تناوب باذرت، پنبه، سویا و یا غلات به کار برده شود. در صورتی که ماشک به صورت علوفه در بهار برداشت شود و مناطق مستعد می توان در همان سال زراعی اقدام به کشت گیاه دیگر نمود.

    تولید بذر

              موقعی که بذر در غلافهای پائینی گیاه کاملا رسیده باشد در این مرحله می توان ماشک را برداشت نمود در این موقع غلافهای قسمتهای بالای گیاه تشکیل یافته است. تاخیر در برداشت باعث ریزش دانه می گردد . برخی از گونه ها به ریزشی مقاوم هستند . از جمله گونه v.benghalensis که می توان برداشت آن را تا رسیدن 75 تا 90 درصد غلافها به تاخیر انداخت. جهت برداشت می توان از کمباین و یا دروگر غلات استفاده نمود. عملکرد دانه در گونه های مختلف معمولا بین 400 تا 1200 کیلوگرم در هکتار متغیر است.

    آفتاب و بیماریها

              ماشک با یونجه و شبدر و سایر لگومها آفات مشترکی دارند. برگ خواران بیشترین تعداد از گونه های حشرات را شامل می شود. انواع مخلها، لاروپروانه ها وسیر سیرکها آفتاب رایج محصولات علوفه ای از جمله ماشک هستند.

    از حشرات مکنده، شته نخود آفات مهم هستند که باعث زردی برگها شده و در صورت خسارت شدید مرگ گیاه را موجب می شود.

              در شرایط گرم و مرطوب بیماریهای قارچی آنتراکنوز و بوتیروس شیوع دارد. گونه v.sativa و به بیماری آنتراکنوز مقاوم است. همچنین گونه v.benghalensis به بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه مقاوم است. قارچ sclerotinia trifolorium عامل بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه است.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه امروزه علف های هرز از جمله مسائل و مشکلاتی است که کشاورزان سراسر دنیا با آن دست به گریبان می باشند. علف های هرز معمولا ازطریق دانه های گیاهی، پرندگان، حیوانات و باد پراکنده شده و تکثیر می شوند. اکثر علف های هرز خطرناک نیستند و تعدادی از آنها را می توان را بایک زراعت خوب که لازمه تولید اقتصادی محصولات زراعی است قابل کنترل نگهه داشت. علفهای هرز بعنوان جزء جدایی ناپذیر ...

معرفی برخی از گیاهان مرتعی و راهنمای کشت آنها کشور ایران از نظر وصعیت آب و هوایی و به ویژه میزان بارندگی دارای شرایط متفاوتی است به طوری که در پاره ای از مناطق کویری و خشک بارندگی کمتر از ۱۰۰ میلی متر می باشد . جهت سهولت امر مرتعکاری و انتخاب گونه ها و روشهای مناسب بذرکاری لازم است با توجه به مطالعات پوشش گیاهی و تجدید حیات طبیعی و نیز بررسی هایی که در زمینه ی سازگاری گیاهان ...

گياهان علوفه اي و مراتع منبع اصلي انرژي براي تغذيه دامها مي باشند .اگر علوفه داراي کيفيت? کافي باشد ميتواند 60 درصد نياز غذايي گاوهاي شيري ونياز کامل گاوهاي گوشتي را تامين نمايد. اکثر گياهان علوفه اي متعلق به دو خانواده گرامينه ولگومينوزه مي باشند

مواد خشبي اهميت گونه هاي چرا کننده ? تقريبا يک سوم کره زمين(13.7 ميليون هکتار) خشکي است. ? 3 تا 4 درصد براي هداف شهرنشيني و صنعتي استفاده شده است ? 10 درصد زير کشت است ? زمينهاي غير توليدي حدود 15 درصد خشکي است ? زمينهاي جنگلي 28 – 30 در

مرتع داری Range Managment تعریف مرتع مرتع را به انگلیسی Range گویند و بطور خلاصه اراضی یا پوششی گیاهی است که به دلیل یکسری موانع و مشکلات طبیعی (پستی و بلندی) و یا عوامل اقلیمی(دمای پائین، خشکی زیاد، ...) برای زراعت و کشاوزی مناسب نیستند لذا برای چرای دام مورد استفاده قرار می گیرند. تقسیم بندی مرتع 1-مراتع طبیعی Range land بشر در ایجاد تولید و خلق این نوع مراتع دخالتی نداشته ...

کنترل علفهای هرز در کشاورزی ارگانیک چکیده : علف های هرز از دیر باز به عنوان رقیب گیاهان زراعی ،برای کاهش تولید آن ها مطرح بوده اند . یکی از راه های اصلی مبارزه با علف های هرز استفاده از علف کش های است که امروزی گسترش زیادی یافته است . با توجه به هزینه زیاد مصرف سم ها و همچنین اثرات مخرب زیست محیطی آن امروزی پژوهشگران تلاش می کنند با استفاده از روشهای زراعی مانند تناوب،انواع روش ...

چکیده : علف های هرز از دیر باز به عنوان رقیب گیاهان زراعی ،برای کاهش تولید آن ها مطرح بوده اند . یکی از راه های اصلی مبارزه با علف های هرز استفاده از علف کش های است که امروزی گسترش زیادی یافته است . با توجه به هزینه زیاد مصرف سم ها و همچنین اثرات مخرب زیست محیطی آن امروزی پژوهشگران تلاش می کنند با استفاده از روشهای زراعی مانند تناوب،انواع روش های شخم و یا روش های بیولوژیکی مانند ...

با وجود اينکه افزايش قابل ملاحظه اي در طي بيست سال گذشته در توليد گياهان زراعي به ويژه غلات به دست آمده است با اين حال متوسط عملکرد اکثر گياهان زراعي هنوز کمتر از حد پتانسيل بالقوه آنها است . عملکرد بالقوه تنها با استفاده از ارقام پر محصول در شرايط

مقدمه: در این جلسه پیرامون راسته لپیدوپترا (Lepidoptera) یا پروانه­ها مطالبی را بعرض می رسانیم. * پروانه­ ها (Lepidoptera) پروانه­ها حشراتی هستند که تقریباً همه مردم آ‌ن‌ها را می­شناسند و دارای چهار بال هستند که سطح بال­ها بوسیله پولک پوشیده شده است. لارو همه گونه­های پروانه­ها به استثنا چند گونه محدود از گیاهان مختلف تغذیه می­کنند. تعدادی از گونه­ها در این راسته از آفات بسیار ...

درخت تاق این درخت با آب و هوای خشک و زمینهای نسبتا" شور نواحی کویری بسیار سازگار بوده و در خاکهای سبک و شنی و همچنین بر روی تپه های شنی بخوبی رشد و نمو می کند. بهمین دلیل از اهمیت بسزایی در رابطه با کویر و تثبیت شنهای روان در مناطق کویری کشور برخوردار است به علاوه چوب آن از نظر سوخت و تهیه ذغال مورد توجه بوده و همچنین در صنعت نئوپان هم مورد استفاده قرار می گیرد. در خت تاغ بدلیل ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول