چگونه فشار خون را کنترل کنیم؟
عنوان : بحث هفتگی: آیا فشار خون را درست اندازه میگیرید؟ کاربر :سبحانی
!آیا فشار خون را درست اندازه میگیرید؟
شما میتوانید در اینجا، در مورد مطالب زیر نظرات و دانستههای خود را بفرمایید و یا اگر سوالی در این زمینه ها دارید مطرح کرده و پاسخ آن را بگیرید. ما هم سعی میکنیم در این بخش جواب این سوالات و سوالات دیگر را به صورت درست و علمی بیاوریم.
فشار خون چیست؟
آیا در افراد سالم لزومی برای اندازهگیری فشار خون است؟
شرایط قبل از اندازهگیری فشار خون چیست؟
اندازهگیری فشار خون باید در چه وضعیت بدنی انجام شود؟
نحوه اندازهگیری فشار خون چگونه است؟
آیا میزان فشار خون به صورت طبیعی تغییر میکند؟
عنوان : مغز عامل بالا بودن فشارخون است نه قلب کاربر :حسین خادم
نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد مغز باعث بالا رفتن فشارخون میشود و برخلاف تصور رایج، قلب عامل این وضعیت نیست. به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، دانشمندان میگویند بالا رفتن فشار خون که میتواند به بروز حمله قلبی، سکته و آسیب کلیوی منجر شود، برخلاف تصورات پیشین یک بیماری التهابی عروق مغز است نه قلب.
این محققان در مطالعات خود پروتیینی را در مغز به نام ` `JAM-1کشف کردند که گلبولهای سفید خون را در خود حبس میکند که این امر به التهاب و مسدود شدن جریان خون و در نتیجه نرسیدن اکسیژن به مغز منجر میشود. این یافتهها میتواند به ابداع راههای جدیدی در درمان این بیماری منجر شود.
جولین پاتون از دانشگاه بریستول انگلیس گفت `ما امکان درمان بیمارانی را در دست بررسی داریم که به درمان متعارف ازدیاد فشار خون با داروهایی که التهاب عروق خونی را در مغز کاهش و جریان خون را به مغز افزایش میدهند پاسخ نمیدهند.`
چالش بعدی پی بردن به نوع التهاب عروق مغز است تا بتوان از آن در درمان بهره گرفت.
پروتیین JAM-1میتواند سرنخهای جدیدی در مورد نحوه برخورد با این بیماری دراختیار دانشمندان بگذارد. مطالعه جدید نشان میدهد ازدیاد فشار خون بر خلاف انتظار با جریان خون به مغز ارتباط دارد.
درمان متعارف ازدیاد فشار خون مصرف غذاهای کم چرب، کاهش مصرف نمک و ورزش است.
بیش از ۶۰۰میلیون تن در سراسر جهان مشکل ازدیاد فشار خون دارند.
عنوان : عوارض چشمی فشار خون کاربر :سمیه فارابی اصل
آیا مبتلا به فشارخون هستید؟ آیا می دانید که بالا بودن فشارخون علاوه بر عوارضی که در قلب، کلیه، مغز و سایر اندام ها ایجاد می کند می تواند روی چشمان شما نیز تأثیر بگذارد؟
بیماری فشارخون که بصورت فشار دیاستولی بالای 90 و یا فشار سیستولی بالای 140 میلی متر جیوه تعریف می شود باعث تغییرات گسترده و پیچیده ای در عروق بدن می شود. از آنجا که شبکیه تنها عضوی از بدن است که عروق آن بصورت مستقیم قابل مشاهده می باشد ممکن است قبل از آنکه عوارض فشارخون در سایر اعضای بدن پدیدار شود بتوان عوارض فشارخون را در رگ های شبکیه تشخیص داد. بنابراین اگر چشم پزشک فقط با معاینه چشم به شما گفت که احتمالاً مبتلا به فشارخون هستید تعجب نکنید.
فشارخون، بالا بخصوص بصورت مزمن باعث تنگ شدن تدریجی سرخرگ های شبکیه می شود که در مراحل اولیه ممکن است چندان قابل تشخیص نباشد، اما به تدریج با پیشرفت بیماری، تنگی سرخرگ ها شدیدتر می شود. (این تنگی شریان ها، در معاینه، با باریک شدن شدید شریان ها در مقایسه با وریدهای شبکیه مشخص می شود). در موارد پیشرفته تر علاوه بر تنگ شدن منتشر شریان ها ممکن است دیواره شریان در برخی نقاط بصورت موضعی دچار اسپاسیم شود و ظاهر نامنظمی پیدا کند. در مراحل بعدی خونریزی های کوچک در شبکیه اتفاق می افتد.
به علاوه ممکن است موادی از داخل عروق به داخل شبکیه نشست کند و بصورت لکه های سفید روی شبکیه دیده شود. در مواردی که فشارخون شدیداً بالا باشد ممکن است علاوه بر عوارض فوق ورم سر عصب بینایی اتفاق بیافتد. (فشارخون در این حد بسیار خطرناک است و ممکن است منجر به سکته قلبی یا مغزی شود بنابراین فرد مبتلا باید به سرعت در بیمارستان بستری گردد.) البته لازم به ذکر است که این عوارض فشارخون هیچکدام تغییر محسوسی در بینایی فرد ایجاد نمی کنند به علاوه در صورت درمان مناسب فشارخون، این تغییرات به تدریج به حالت
عمول بر می گردند و شبکیه ظاهر عادی پیدا می کند.
عنوان : من فشار خونم خوبه! کاربر :سبحانی
!لزوم کنترل فشار خون
فشار خون بالا عارضه ای است که تقریبا اکثر مردم دنیا را در سنین مختلف درگیر می کند و موجب بروز علائم و عوارض نامطلوب زیادی می شود ، از این جهت کنترل آن اهمیت قابل ملاحظه ای دارد. اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا ظاهراً هیچ علامتی ندارند (قاتل خاموش)، به همین دلیل معاینات منظم بسیار مهم هستند.
فشار خون بالا: قاتلی خاموش و بیهیاهو
بیماری فشار خون بالا قاتل خاموش نامیده میشود، زیرا بیسروصدا و بدون علامت شخص مبتلا را به مرگ و پایان زندگی نزدیک میکند. قلب فرد مبتلا به پرفشاری خون بهسختی فعالیت میکند و اگر پرفشاری خون در مراحل اولیه کنترل نشود، نهتنها فعالیت دستگاه قلب و عروق، بلکه تمام اعضای بدن دچار مشکل میشود. بیش از نیمی افراد بالای 55 سال به پرفشاری خون مبتلا هستند، این بیماری در زنان سیاهپوست بهمراتب شایعتر و شدیدتر است. طبق آمارهای جهانی، از هر 5 مورد نارسایی قلبی در زنان، 3 مورد بهدلیل کنترل نکردن پرفشاری خون ایجاد میشود. پرفشاری خون به کلیهها آسیب میرساند و موجب نارسایی کلیوی، سکته مغزی، حمله قلبی و بیماریهای مرگآفرین دیگری میشود.
فشار خون بالا اگر درمان نشود می تواند منجر به مسائل زیر شود:
سخت شدن و آسیب دیدن شریان ها
- سکته قلبی یا نارسایی قلبی
- سکته مغزی
- نارسایی کلیه
- فشار یا تورم در چشمها که ممکن است منجر به کوری شود.
البته برای مبتلایان به فشار خون بالا راه نجات وجود دارد. با کنترل مرتب
عنوان : فشار خون پایین؟ کاربر :ناشناس
من اکثر اوقات فشار خونم پایین هستش
حداکثر 10 روی 7
علتش چیه ؟ایا زیاد پشت کامپیوتر نشستن تاثیری داره
درمانش چیه؟
عنوان : >فشار خون پایین کاربر :سبحانی
با سلام
فشار خون 10 روی 7 برای افراد جوان طبیعی است و اگر علامت بیحالی و سرگیجه نداشته باشید مشکلی ندارید و اگر دارید توصیه میشود از نظر کمخونی و ... بررسی شوید.
عنوان : نحوه اندازهگیری فشار خون کاربر :سبحانی
!نحوه اندازهگیری فشار خون
دستگاه فشار خون شامل ستون یا صفحه مدرج، بازوبند و تلمبه میباشد. باید ابتدا بازوبند در بازوی بیمار بسته شود، محل آن نیز بهتر است حدود 3-2 سانتیمتر بالاتر از چین آرنج باشد. سپس بازوبند را باید آنقدر باد کرد تا نبض بیمار قطع شود و 30 میلیمتر جیوه بالاتر از آن مقدار باد کردن را ادامه داد. میزان این فشار در اشخاص بالغ بین 200_ 150 میلیمتر جیوه میباشد. سپس گوشی را از قسمت زنگوله مانند آن (و نه از قسمت مسطح و پردهدار) روی نبض آرنج (در ناحیه جلوی چین آرنج قسمت داخل) قرار میدهیم و از فشار دادن آن خودداری میکنیم. پس از آن پیچ تلمبه را کمی باز میکنیم تا هوای داخل بازوبند بتدریج خالی شود (هر ثانیه 3 میلیمتر جیوه یا هر 3 ثانیه 10 میلیمتر جیوه) و با دقت به صدای شنیده شده از گوشی گوش میسپاریم جایی که صدای نبض بیمار شروع شده به عنوان فشار سیستولی در نظر گرفته میشود. سپس صدای نبض بیمار ادامه مییابد تا کاملاً قطع شود یا خیلی ضعیف شود.
لحظهای که قطع صدای نبض رخ میدهد نیز فشار خون دیاستولی را نشان میدهد. به عنوان مثال بازوبند را تا فشار 170 میلیمتر جیوه باد میکنیم. هنگام خالی کردن آن ، در فشار 120میلیمتر جیوه ضربان نبض را میشنویم و هنگامی که فشار به70 میلیمتر جیوه رسید، صداها کاملاً قطع میشود. اصطلاحاً بیان میکنیم که فشار خون بیمار 120 روی 70 میلیمتر جیوه یا 12روی 7 است . عدم رعایت مسائل تکنیکی و سالم نبودن دستگاه روی رقم اندازهگیری شده تاثیر میگذارد.
عنوان : !اهداف پیشگیری از فشار خون بالا کاربر :ناشناس
اهداف پیشگیری به سه مرحله تقسیم می شود :
مرحله اول : پیشگیری از ابتلا ست و روش انجام آن رفع انسداد به ابتلا و کاهش عوامل خطر زا می باشد.
مرحله دوم : پیشگیری از بروز پیامدهای ناتوان کننده بوده و روش آن براساس شناسایی بیماران بدون علامت یا دارای علائم بالینی و درمان آنهاست.
مرحله سوم : کاهش شدت بیماری و ناتوانی ، درمان و باز توانی بیماران است .
آیا می دانید که بالا بودن فشارخون علاوه بر عوارضی که در قلب، کلیه، مغز و سایر اندام ها ایجاد می کند می تواند روی چشمان شما نیز تأثیر بگذارد؟
عنوان : کاربرد طب سوزنی برای کاهش فشار خون کاربر :سبحانی
به گزارش محققین دانشگاه کالیفرنیا، طب سوزنی به عنوان یک مکمل عالی جهت درمان های پزشکی به خصوص درمان بیماری های سیستم قلب و عروق محسوب می شود. در یکی از تحقیقات اخیر این مرکز، سوزن های مخصوص طب سوزنی در قسمت جلویی پای موش هایی که به طور مصنوعی فشار خونشان بالا برده شده بود، فرو برده شد. این محل در قسمت جلویی پای موش ها معادل قسمت ساعد دست و بالای مچ انسان ها می باشد.
در این تحقیق، طب سوزنی به تنهایی برای کاهش فشار خون موش ها کافی نبود. محققین، جریان الکتریکی با فرکانس کم را از سوزن هغا گذراندند و بدین ترتیب تاثیر قابل توحهی در کاهش فشار خوت به وجود آمد. این تکنیک که به عنوان `طب سوزنی الکتریکی` مطرح است، می تواند برای درمان فشار خون های بالا موثر باشد.
هدف این تیم تحقیقاتی آن است که یک درمان استاندارد با طب سوزنی، برای همه مبتلایان به فشار خون و دیگر بیماریهای قلبی و عروقی معرفی کنند. این تیم در نظر دارد که تکنیک فوق را در بیماران مبتلا به فشار خون بالا نیز به کار برند. مکانیسم اثر این روش چنان است که سوزن هایی که در آنهاجریان الکتریکی وجود دارد و در قسمت های خاص بدن (در قسمت ساعد انسانها یا ساق پای موش) قرار می گیرد. موجب ترشح ترکیبات شیمیایی مشتق از تریاک، از مغز می گردند که واکنش های برانگیختگی (excitatory) در سیستم قلب و عروق را کاهس می دهندف که این موضوع باعث کاهش فعالیت قلب و اکسیژن مورد نیاز آن و در نتیجه کاهش فشار خون می شود.
عنوان : وضعیت مناسب برای اندازهگیری فشار خون کاربر :سبحانی
!شرایط قبل از اندازهگیری فشار خون
فشار خون باید در شرایط خاصی گرفته و بهتر است که بیمار تا نیم ساعت قبل از اندازهگیری فشار خون غذا و چای میل نکرده باشد. سیگار نکشیده باشد و اندازه گیری فشار خون در شرایط آرام و بدون استرس انجام گیرد . در ضمن لازم است بیمار قبل از اندازهگیری فشار خون فعالیت فیزیکی سنگینی انجام نداده باشد و باید قبل از اندازهگیری فشار خون ، حداقل به مدت 10_5 دقیقه در حالت راحت و ریلکس باشد.
وضعیت مناسب برای اندازهگیری فشار خون
درستترین حالت برای اندازهگیری فشار خون حالت دراز کشیده است. و بعد حالت نشسته راحت. فردی که حداقل ده الی پانزده دقیقه در حالت دراز کشیده قرار گرفته و هیچ استرسی در این مدت به او وارد نشده باشد، اگر میزان فشار خون سیستولیک او بالاتر از 140 میلیمتر جیوه و فشار دیاستولیک بیش از 90 میلیمتر جیوه باشد (به زبان عام 14 روی 9)، مبتلا به پرفشاری خون است. در حالت طبیعی ، اگر فردی بهسرعت از پلهها بالا و پایین رود، قطعاً فشار خونش افزایش پیدا میکند و این طبیعی است. (در شرایط خاصی که احتمال میدهیم بیمار فشار خون پایین داشته باشد ولی در حالت دراز کشیده فشار خون طبیعی است، یکبار دیگر فشار خون را در حالت ایستاده یا نشسته با پاهای آویزان اندازه میگیریم که اگر پایین باشد معلوم میشود.)
باید دست بیمار به نحوی قرار داده شود که هم سطح قلب او باشد.
بازوبند باید در بازوی بیمار به نحوی بسته شود که نه خیلی شل باشد و نه خیلی سفت.
عنوان : آیا میزان فشار خون به صورت طبیعی تغییر میکند؟ کاربر :سبحانی
!آیا میزان فشار خون به صورت طبیعی تغییر میکند؟
در طول روز ، میزان فشار خون هر شخصی تغییر میکند. صبحها میزان فشار خون بالاتر و شبها پایینتر است. در حالت طبیعی ، به هنگام نگرانی و استرس و فعالیت فیزیکی بالا میرود. برخی افراد هنگام ملاقات با پزشک مضطرب شده و میزان فشار خون آنها بالا میرود. تقریبا میزان فشار خون افراد در نخستین ملاقات با پزشک بالاتر از ملاقاتهای بعدی است. به همین علت پزشکان اندازره گیری فشار خون را در 3-2 نوبت جداگانه و یا به صورت 24 ساعته توصیه میکنند و بعد بطور موثق اعلام میکنند که فرد دچار فشار خون بالا است یا خیر.