دانلود تحقیق بررسی تاثیر افسردگی در جوانان و مقایسه آنها در دختران و پسران

Word 30 KB 9398 20
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت: ۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • فصل اول کلیات:

    مقدمه :

    جوانی زیباترین دوره زندگی افراد است. جوانان از ناهمواریهای دوره کودکی و نوجوانی و مسائل مختلف آن گذشته و مبدل به انسانهایی خوش اندام- نیرومند با ظاهری کاملاً آراسته و نظم یافته خود را در می یابند. اندیشه درباره آینده و فکر و شغل و پیشه آنها و انتخاب راهی که مسیر زندگی آنها را معین خواهد کرد جای زیادی در زندگی جوانان را اشغال می کند. آنها در حالی که جدا درباره آینده خود می اندیشند به کمک بزرگتر ها شروع به اصلاح خود نیز می کنند. در دوره جوانی در رشد روحی و روانی دختران و پسران جوان تغییراتی حاصل می شود و اصولاً در این دوره جریان تفکر تغییر کرده و بیشتر حالت انتقاد به خود می گیرد. جوانان به اندازه کافی از اندوخته اطلاعاتی خویش استفاده می کنند خصوصاً‌از اطلاعات تعمیمی و تجزیه و تحلیل شده نهایت استفاده را می‌برند.

    در آغاز سالهای جوانی همراه با پیشرفت جسم- روح و روان جوانان نیز پیشرفت می کند و سبب تقویت منابع معنوی و شخصیتی آنها می گردد . در این سنین جوانان شروع به بررسی شایستگی ها و رفع نقایص خود اقدام می کنند و خصوصیات درونی و بیرونی خود را مورد تجزیه و تحلیل منطقی قرار می دهند. علاقه به زیبایی شناسی و اخلاق که در جریان تماس با طبیعت و هنر و مردم بروز می کند دارای اهمیت خاصی است. جوانان به سوی ادبیات و شعر و تئاتر کشیده می‌شوند و بسیاری از آنها به داستان گویی و داستان نویسی و کارهای هنری گرایش پیدا می کنند. در آغاز  جوانی اراده قوی تر می گردد و ویژگی های درونی یعنی پایداری- تصمیم گیری و شجاعت و انتقاد گیری و      از خود و ابتکار رشد کرده و توسعه می یابد. وجود تمام این ویژگی هایی که برای جوانان دردوره جوانی بر شمردیم فقط جوانانی از این خصوصیات بهره مند می گردند که تحت تعلیم و ترتیب صحیح و علمی قرار گرفته باشند . در این راستا نقش جامعه- مدرسه و خانواده و مربیان از اهمیت ویژه ایی برخوردار است. اگر غیر از این باشد به پسران و دختران جوانی بر می‌خوریم که مایوس – گرفته و غمگین و خیالباف و... هستند و علل آن در نتیجه ناروایی محیط زندگی خانوادگی و یا روابط سرد بین والدین و غیره می باشد که منجر به افسردگی آنها می گردد. خصوصیات روانی که مشخص کننده دوره جوانی هستند می توان از تمرکز اساسی و آگاهانه که به جوانان در ارتباط با جامعه وحدت می بخشد و قبول هدایت خاص جوانان است نام برد.

    آنچه که جوان را از بزرگسال متمایز می سازد این است که طبیعت     جوان با جامعه متزلزل می‌ماند. فرد بزرگسال خود را نسبت به سبک ارتباط با موسسات اجتماعی مستقر متعهد می داند. این سبک ممکن است کجروانه- انقلابی- جنای و از روی همرنگی یا تناسب باشد اما به هر حال مقرر و معین است.

    موضوع تحقیق:

    بررسی میزان افسردگی در جوانان و مقایسه آن در نمونه های دختران و پسران (مردان و زنان).

    اهمیت و ضرورت و فایده و هدف تحقیق :

    همان طور که در نوشته ها و کتابهای مختلف از نویسندگان مختلف و هم چنین نظریه های گوناگون روانشناسان و روانپزشکان و متخصصین آمده است. افسردگی مسئله روز جوامع مختلف بشری محسوب می گردد و به قولی افسردگی را بیماری قرن خوانده اند چرا که در گذشته سازگاری اجتماعی با سهولت بیشتری صورت می گرفت و حال آن که امروزه به علت تغییرات بسیار سریع مکانیسم های اقتصادی- اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و عاطفی و... در جوامع شهرنشینی و صنعتی این کار دشوار است به ویژه که عامل بسیار نیرومند اختلاط فرهنگی که خود زاده تسهیل ارتباط بین شهری- ملی و قاره ای است هر چند که تفاهمات بزگر را بیشتر کرده اما به سوء تفاهمات کوچک افزوده است که این سوء تفاهمات نهایتاً‌به ناتوانی در سازگاری منجر می گردد وافسردگی چیزی جزء احساس ناتوانی در سازگاریهای مختلف به انواع مختلف و مفاهیم آن نیست.

    پس از شناسایی حدود و    بحث و دامنه و مشمول اختلال یاد شده بین جوانان شهر نشین (دختر و پسر) و انتشار آنها و با عطف توجه به این واقعیت که نسل جوان کشور است که در صورت اخذ تخصص و تجربه و با برخورداری از      متعارف سلامت روانی می توان نهال امیدهای ملی را در زمینه های رشد و تولید مادی و فرهنگی به برگ و بار بنشاند و همچنین می توان از این کوشش و نظایر آن را قابل تبیین و توجه دانست و هدف را بیشتر بربهره وری در راههای صحیح و علمی پیشرفت جامعه در نظر داشت.

     

    بیان مسئله :

    با توجه به موضوع تحقیق عوامل ایجاد کننده این بیماری- شرایط تشکیل این بیماری و نحوه بروز آن در افراد مختلف علایم و نشانه هایی را که این بیماری دارد و در افراد مختلف به شکلهای مختلفی بروز می کند راههای جلوگیری و پیش گیری از این بیماری و درمان آن و به طور کلی علل و عوامل این بیماری را بررسی می کند و این بررسی ها در قشرهای مختلف جامعه می تواند باشد.

    افسردگی پاسخ طبیعی آدمی به فشارهای زندگی است و عدم موفقیت در تحصیل و کار و یا از دست دادن یکی از عزیزان و آگاهی از اینکه بیماری یا پیری توان ما را به تحلیل می برد از جمله عواملی است که موجب بروز افسردگی می شود.

    به طور کلی افسردگی می تواند مساله مورد توجه و بررسی در هر جامعه ای باشد و این موضوعی است که می تواند باعث ایجاد مشکلات حادی شود.

    اضطراب و افسردگی از اختلالات شایع دوران جوانی است. اضطراب عبارت است از پاسخ عاطفی و فیزیولوژیکی به احساس خطر همه جانبه درونی است که به سادگی کنار نمی رود و افسردگی با تغییراتی در خلق و خوی نوجوانان شروع می شود و فرد دچار غم و اندوه می گردد. اگر افسردگی ادامه یابد و در راه درمان آن اقدامی صورت نگیرد به تدریج فرد از مردم کناره گیری می کند و حتی افکار خودکشی در او پدید می آید.

    * در این راستا می توان اشاره کرد که نقش مربیان- خانواده و مدرسه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    اهداف پژوهش :

    این حقیق در نظر دارد که افراد علاقمند را با بیماری افسردگی و علل و عوامل به وجود آورنده اش و راههای جلوگیری و پیش گیری و درمان آن و همچنین میزان درصد آن در افراد مختلف جامعه (مردان و زنان) را بیان می کند.

     

    سوال پژوهش

    1- آیا افسردگی در دختران بیشتر از پسران است؟

    2- آیا اقدام به خودکشی در زنان بیشتر از مردان است؟

    3- شکلات ناشی از افسردگی در زنان می تواند چند برابر مردان باشد؟

     

     

    فرضیه پژوهش :

    افسردگی در زنان بیشتر از مردان است.

    M0= افسردگی به جنسیت بستگی ندارد.

    MA= افسردگی به جنسیت بستگی دارد و در زنان و دختران بیشتر از مردان و پسران است.

     

    اقدام به خودکشی در زنان بیشتر از مردان است ولی مردان موفق تر هستند.

    M0= افسردگی زنان و مردان با خودکشی در ارتباط نمی باشد.

    MA= خودکشی می تواند با افسردگی ارتباط داشته باشد ولی مردان موفق تر هستند با اینکه این انگیزه در زنان بیشتر است.

     

    اختلالات خلقی خصوصاً افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی بزرگسالان است و احتمال ابتلاء به این اختلال روانی در طول عمر برای زنها تقریباً 20 درصد و برای مردها 10 درصد می‌باشد.

    M0= افسردگی جزء شایع ترین اختلالات روانی در بزرگسالان محسوب نمی شود.

    MA= افسردگی را می توان از شایع ترین اختلالات روانی در بزرگسالان دانست که در طول عمر برای زنها تقریباً 20 درصد و برای مردها 10 درصد می باشد.

     

    پیش فرض :

    1- نداشتن امتیاز خاصی در پسران نسبت به دختران که منجر به افسردگی در دختران می گردد.

    2- برابر بودن 2 گروه در یک سطح از نظر موقعیت اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی و محیطی.

    3- کمبود امکانات برای هر 2 گروه و محدودیت های اجتماعی برای هر 2 گروه .

     

    تعاریف متغییرها:

    افسردگی : دلتنگی و پژمردگی

    زن: انسان ماده در مقابل مرد و نیز به معنی جفت مرد که به عربی زوجه می گویند.

    مرد: انان نر جنس نرینه از انسان در مقابل زن و کنایه از شخص شجاع و دلیر.

    متغییر مستقل: افسردگی

    متغییر وابسته: جوانان (دختران و پسران)

     

     

    پیش بینی محدودیتها:

    همان طور که می دانیم هر تحقیقی دارای محدودیتهایی است که این محدودیتها منجر به اشتباه در     نتایج تحقیق می گردد. از این رو تحقیقی خوب و مفید است که به دور از هر محدودیتی باشد و کمبود کتابهای مرجع و گرانی آنها- مسئله مادی و عدم همکاری ارگانها و نهادها و سازمانها با دانشجویان- مسئله ورق- زیراکس- تایپ و غیره . مهتر از همه عدم همکاری مسئولیت دانشگاهی که هیچ کمکی با توجه به مبالغ هنگفتی که دریافت می دارند با دانشجویان از جمله عواملی هستند که در هر تحقیق وجود دارد. لذا این تحقیق نیز از عوامل ذکر شده به دور نیست و با توجه به این محدودیتها این تحقیق انجام شده و در دسترس دیگران قرار داده می شود.

  • فهرست:

     
    عنوان
    تشکر و قدردانی
    پیش گفتار
    فصل اول کلیات
    مقدمه
    موضوع تحقیق
    بیان مسئله
    اهمیت تحقیق
    ضرورت تحقیق
    فایده تحقیق
    هدف یا اهداف تحقیق
    سوالات تحقیق
    فرضیه های تحقیق
    پیش فرضهای تحقیق
    پیش بینی محدودیتهای تحقیق
    خلاصه فصل
    کتابنامه
    منبع:

    ندارد.

     

هدف از این تحقیق آن است که به این پرسش پاسخی داده شود : که آیا بین مردان بازنشسته و شاغل تفاوتی در میزان افسردگی دیده می شود یا خیر ؟ فرضیه تحقیق : به این صورت مطرح شده است : میزان افسردگی در مردان بازنشسته ،‌از میزان افسردگی در مردان شاغل ، بیشتر است . جامعه آماری در مورد پژوهش عبارت است : از تحقیق روی 60 نفر (30 نفر شاغل و 30 نفر بازنشسته) که با استفاده از روش نمونه گیری که در ...

خلاصه اختلالات خلق دربرگیرنده گروه بزرگی از اختلالات روانی هستند که حالات خلقی پاتولوژیک ( خلق بالاتر و پایین تر از حد طبیعی)، اعمال نباتی وابسته به آنها و دیگر اختلالات روان حرکتی تصویر بالینی اصلی آنها را تشکیل می دهد. در این بین انواع افسردگی اختلالات خلق، خصوصا افسردگی اساسی، گروه بزرگی را شامل می شوند که ممکن است به صورت اپیزودهای منفرد و یا اپیزودهای راجعه متظاهر شوند. ...

بسیاری از افراد به رغم افسرده بودن برایشان بسیار دشوار است که به افسردگی خود اذعان داشته باشند، بالعکس برخی دیگر با مختصر غم زدگی و احساس اندوه خودشان را آدمی افسرده معرفی می کنند. در هر حال بسیاری از موارد پدیده افسردگی پنهان می ماند، چون اکثر مردم دوست دارند حتی الامکان اوقات خود را به خوشی بگذرانند و افسردگی را که تا حدی دردناک و ناخوشایند است به سادگی انکار نمایند. در شناخت ...

علت های افسردگی مکانیسم های دقیق ابتلا به افسردگی هنوز کشف نشده اند. با وجود این چند عامل زیست شیمیایی و روانی اجتماعی شناخته شده اند که باعث افسردگی می شوند. ساختار زیست شیمیایی و ژنتیکی بعضی از مردان و زنان چنان است که در محیط های دارای عوامل محیطی و اجتماعی یکسان ، آسیب پذیری بیشتر نسبت به افسردگی نشان می دهند. علت های روان شناختی افسردگی گوناگون اند. استرس آغازگر افسردگی ...

تاثیر فرهنگ در بزهکاری جوانان: بزهکاری بیشتر نتیجه تضاد موجود در ارزشهای فرهنگی و همینطور عدم وسائل برای رسید به هدفهای مورد نظر است. تا تفاوت در سرع تغییر برخی از افراد به علل گوناگون به طور کامل(اجتماعی) نمی وشند. یعنی ارزشهای حاکم بر جامعه به طور کامل در درون انها نقش نمی گید و انها را از ارتکاب اعمال ضد اجتماعی باز نمی دارد. البته این ناسازگاری ارزشی که در افراد (منحرف) یا ...

بيان مساله: افسردگي مي تواند به عنوان يک وضعيت و حالت رواني باشد، که نشانگر آن احساس کسالت، کمبود انرژي ، نا اميدي و بي علاقگي است. اين پديده گاه به عنوان يک تجربه و گاه يک نگرش به زندگي محسوب و در شکل حاد آن به عنوان يک بيماري محسوب مي شود.

چکيده افسردگى هر چند که از شايعترين اختلالات روانى انسان است، با اين حال شايد بيش از هر اختلال روانى ديگر ناشناخته مانده يا در تشخيص آن اشتباه مى‏شود. يکى از علل پنهان ماندن و عدم تشخيص افسردگى، در آميختن آن با غمگينى معمولى است. در زندگى هر کس

مقدمه: افسردگی یکی از اختلالات عمده در دوره نوجوانی و جوانی است. از این بیماری در طی اعصار و قرون به نام های متفاوتی یاد کرده اند. در کتب طب قدیمی ایران این بیماری به تاثیر از طب یونان یا ملانکولی(ملان به معنی سیاه و کولی به معنی صفر) نامیده شده است براساس این اعتقاد قدیمی در نتیجه افزایش صفرای سیاه ما فرد دچار مالیخولیا می شود. مالیخولیا هنوز هم به گروه معینی از افسردگیها نسبت ...

افسردگی با علائمی چون احساس غمگینی، شکست، ناراحتی و کلافگی، هیجان و استرس، بی علاقگی به همه چیز و گاه همه کس مشخص می‌شود؛ در واقع بیمار با بیان این علائم، ناراحتی خود را بروز می‌دهد.افسردگی مجموعه‌ای از حالات مختلف روحی و روانی است که از احساس خفیف ملال تا سکوت و دوری از فعالیت روزمره بروز می‌کند. برای‌ بیماری‌ افسردگی‌ هیچ‌ علت قطعی و روشنی‌ نمی‌توان‌ متصور بود، در برخی موارد ...

تعريف فرار فرار به فرانسه Evasion و به انگليسي Runaway گفته مي شود، عبارت است از شانه خالي کردن از زير بار مسئوليت و شرايط نامطلوب و يافتن اوقات فراغت بيشتر، اين فرار گاهي به اين علت است که شرايط سخت زندگي اجازه اطلاق موجود انساني را به کسي نم

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول