دانلود تحقیق تنگی نفس

Word 32 KB 9462 7
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تنگی نفس: توقف ناگهانی قلب یکی از فوریت‌های امدادی بوده که اگر در همان موقع بتوان بیمار را نجات داد، حیات او تجدید می‌گردد.

    علل: بیماریهی قلبی و عروقی، ضربه به قلب، داروهی محرک، غرق‌شدگی، خفگی، برخی بیماریها، بیهوشی، شوک، خونریزی، برق‌گرفتگی و … از علل یست قلبی می‌باشند.

    علایم: مردمک‌هی گشاد، اختلال تنفسی یا قطع تنفس و نبض، خاکستری رنگ شدن پوست، عدم وجود نبض در ناحیه گردن روش تشخیص: برای این کار از نبض ناحیه گردن استفاده می‌شود.

    ۵-۱۰ ثانیه بری یافتن نبض تلاش کنید، اگر نبضی احساس نکردید به معنی یست قلبی است.

    کمک‌های اولیه: ماساژ قلبی ماساژ قلبی عبارت است از فشار منظم و موزونی که بوسیله کف دو دست در بزرگسالان، کف یک دست در کودکان و دو انگشت در نوزادان روی دیواره جلویی قفسه سینه وارد می‌شود.

    نحوه انجام ماساژ قلبی: ۱.

    محل ماساژ را معین کنید.

    در بالغین و اطفال دو انگشت بالاتر از انتهی استخوان جناغ سینه و در شیرخواران زیر یک سال یک سانتی‌متر پیین‌تر از خطی که دو نوک سینه را به هم وصل می‌کند روی استخوان جناغ سینه.

    ۲.

    پاشنه یک دست را در محل مشخص شده جهت انجام ماساژ قرار داده و دست دیگر را روی دست اول قرار دهید، سپس انگشتانتان را در هم فرو کنید.

    نبید نوک انگشتانتان با سینه مصدوم در تماس باشد.

    ۳.

    در حالیکه دستها کاملاً عمود بر بدن مصدوم بوده و آرنج‌ها کاملاً صاف می‌باشد قفسه سینه او را به نرمی و آرامی به سمت داخل فشار دهید.

    از فشارهی تیز و سریع بپرهیزید .

    احیا قلبی و ریوی (C.P.R) Cardio Pulmonary Resuscitation در صورت یست قلبی و تنفسی، همزمان اقدام به انجام تنفس مصنوعی و ماساژ قلبی همراه با هم می‌کنیم که به ین عمل CPR گویند.

    عملیات CPR در سه مرحله انجام می‌شود: A: Air way یجاد راه هویی باز (۱) B: Breathing برقراری تنفس مناسب (۲) C: Circulation برقراری جریان خون مناسب (۳) موارد (۱) و (۲) در فصلنامه شماره سه توضیح داده شد.

    CPR در بزرگسالان به روش یک نفره و دو نفره انجام می‌گیرد به ین صورت که بعد از تشخیص قطع تنفس و یست قلب از طریق روشهی تشخیصی گفته شده، بید بلافاصله بعد از بازکردن راه هویی (A) اقدام به تنفس مصنوعی (B) و ماساژ قلبی (C) توأم نمود.

    CPR یک نفره: خلاصه عملیات CPR توسط یک امدادگر به ترتیب زیر است: ۱.

    از بیهوش بودن مصدوم اطمینان حاصل کنید.

    درخواست کمک نمیید.

    راه هویی را باز کنید.(A) ۴.

    تنفس مصدوم را برقرار کنید.(B) ۵.

    در صورت یست تنفسی، دوبار تنفس مصنوعی بدهید.

    ۶.

    نبض سرخرگ کاروتید(گردنی) را کنترل کنید.

    ۷.

    در صورت یست قلبی، ۱۵ بار ماساژ قلبی بدهید.(C) ۸.

    سپس دو بار تنفس بدهید.

    ین چرخه را بصورت دو بار تنفس مصنوعی و ۱۵ بار کمپرس قلبی به مدت یک دقیقه (یعنی ۴ بار تنفس و ماساژ) ادامه دهید.

    ۹.

    در دقیقه اول و پس از آن، هر سه دقیقه یک بار نبض کاروتید را بررسی کنید.

    به محض برقراری ضربان قلب، ماساژ قلبی را متوقف کرده و تنها به تنفس مصنوعی با سرعت ۱۲ بار در دقیقه بپردازید.

    ۱۰.

    به محض برقراری تنفس طبیعی، تنفس مصنوعی را قطع کرده و مصدوم را در وضعیت بهبودی قرار دهید.

    ۱۱.

    اگر تنفس و ضربان قلب مصدوم برقرار نشد، CPR را تا رسیدن پزشک ادامه دهید.

    CPR دو نفره: خلاصه عملیات CPR با دو امدادگر به ترتیب زیر است: ۱.

    دو امدادگر در طرفین مصدوم زانو می‌زنند.

    امدادگر اول که مسیول تنفس مصنوعی است بالی سر مصدوم قرار می‌گیرد.

    امدادگر دوم که مسیول ماساژ قلبی است، لباس مصدوم را کنار زده و دستهیش را در موقعیت صحیح روی جناغ سینه قرار می‌دهد.

    امدادگر اول با صدا زدن و تکان دادن مصدوم از بیهوشی و یست تنفسی او اطمینان حاصل می‌کند.

    سپس راه تنفس را باز کرده و دو بار تنفس مصنوعی می‌دهد.

    پس از آن نبض شریان کاروتید را آزمیش کرده و در صورت یست قلبی به امدادگر دوم فرمان شروع ماساژ قلبی را می‌دهد.

    امدادگر دوم ماساژ قلبی را با سرعت ۶۰ بار در دقیقه شروع می‌کند.

    ۴.

    امدادگر اول بدون وقفه یک بار تنفس می‌دهد و امدادگر دوم نیز بدون وقفه ۵ بار ماساژ قلبی می‌دهد و ین چرخه (یک بار تنفس و پنج بار ماساژ قلبی) به مدت یک دقیقه ادامه یابد.

    امدادگر اول بید در ضمن انجام ماساژ قلبی توسط همکارش، نبض شریان کاروتید را بررسی کند و از مؤثر بودن ماساژ قلبی اطمینان حاصل کند.

    اگر همزمان با ماساژ قلبی، نبض کاروتید حس نشد ممکن است اشکال در نحوه قرارگیری مصدوم یا نقطه وارد آمدن فشار یا نیرو کم امدادگر باشد که هریک از ین اشکالات بید سریعاً برطرف شود.

    نکته ۱) اگر مصدومی تنفس می‌کند ولی تنفس او دچار اشکال است، می‌توانید به او تنفس مصنوعی بدهید اما تا زمانیکه قلب ضربان دارد هرچند ضعیف و نامنظم، هرگز نبید اقدام به ماساژ قلبی کرد، چون ین کار ممکن است یست کامل قلب را در پی داشته باشد.

    نکته ۲) بری اطمینان از یست قلبی از نبض گردنی استفاده کنید.

    استفاده از نبض سرخرگهی محیطی در ناحیه مچ دست یا بازو می‌تواند باعث اشتباه شود، چون نبض ین شریان‌ها حتی در شریطی که قلب هنوز می‌تپد، ضعیف و غیرقابل لمس می‌باشند.

    نکته ۳) به دلیل اهمیت ماساژ قلبی، ضرورتی ندارد که در حین تنفس مصنوعی، انجام ماساژ قلبی متوقف شود زیرا ماساژ قلبی تنها درصدی از کار قلب را یجاد می‌کند.

    نکته ۴) در اطفال کمتر از ۸ سال CPR همواره یک نفره بوده و نسبت آن(تنفس مصنوعی و ماساژ قلبی) یک به پنج می‌باشد.

    خطاها و عوارض CPR: * ممکن است هنگام دادن تنفس، دهان امدادگر کاملاً دهان مصدوم را نپوشانده باشد و در نتیجه قسمت اعظم هوا به جی ورود به ریه‌ها وارد محیط اطراف شود.

    * به علت غفلت از وضعیت دادن به سر و چانه مصدوم مجاری هویی بسته شوند و قسمت اعظم هوا وارد مری شود و اتساع معده عاملی جهت تحریک استفراغ و ورود آن به مجاری هویی (آسپیراسیون) و خفگی مصدوم شود.

    * اگر تنفس بیش از حد قوی و سریع باشد خود امدادگر دچار خستگی، سردرد و سرگیجه خواهد شد.

    * شکستگی ترقوه، دنده‌ها و جناغ سینه در اثر فشارهی تیز و خشن.

    * پارگی کبد و خونریزی داخلی بر اثر زیاد پایین قراردادن کف دست، موقع ماساژ قلبی

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

تنگي نفس تنگي نفس يعني آگاه شدن از تنفس نامطلوب و غير طبيعي و احساس تنفس سخت و ناخوشايند است. به عبارت ديگر انسان طبيعي نسبت به نفس کشيدن خود آگاهي چنداني ندارد، اما در کسي که دچار تنگي نفس مي‌شود، نسبت به تنفس خود و معمولاً سختي آن آگاهي پيدا مي‌کن

- آيا کودکان که دچار بيماري آسم مي شوند ؟ آسم يکي از شايع ترين بيماريهاي تنفسي است که در حدود 10% از کودکان دانش آموز در اغلب کشورها به آن مبتلا مي باشند. ميزان بروز بيماري در بين کودکان بيشتر و در پسران شايعتر از دختران است. از ويژگي اين بيماري

تغییرات قلبی تنفسی که توسط تمرین حاصل می شود، شامل آنهایی است که بیشتر روی دستگاه انتقال اکسیژن اثر می گذارند. انتقال اکسیژن مشتمل بر عوامل بسیاری در سطح گردش خون، تنفس و بافتها بوده که همگی برای یک هدف خاص و آنهم تحویل اکسیژن به عضلات فعال با یکدیگر همکاری می کنند. البته به شرح پاره ای از تغییرات قابل ارائه در شرایط استراحت و سپس به تغییرات اساسی هنگام تمرینات زیر حداکثر و ...

- آيا کودکان که دچار بيماري آسم مي شوند ؟ آسم يکي از شايع ترين بيماريهاي تنفسي است که در حدود 10% از کودکان دانش آموز در اغلب کشورها به آن مبتلا مي باشند. ميزان بروز بيماري در بين کودکان بيشتر و در پسران شايعتر از دختران است. از ويژگي اين بيماري

مقدمه یکی از بلاهای خانمان سوز که آفتی بر پیکر جوامع بشری است مسئله مواد مخدر واعتیاد می باشد که قدرت تفکر، خلاقیت، توان وکوشش وسازندگی را از انسان ها گرفته و بنیان خانواده واعتقاد و باورهای دینی آنها ها را در معرض نابودی و از هم پاشیدگی قرار داده است ومتاسفانه روز به روز رو به گسترش است[1]. امروزه مسئله اعتیاد به مواد و داروها چه به مواد مجاز و غیرمجاز، بصورت یک مشکل جهانی و ...

نقش ورزش در سلامتی قلب بیماریهای قلبی ، عروقی از اساسی ترین علل مرگ و میر در جوامع بشری است و مبارزه با عوامل خطر ساز این بیماریها می تواند از اساسی ترین اقدامات سازمانهای بهداشتی در جهت کاهش مرگ و میر تلقی گردد . یکی از مهمترین عوامل خطر ساز برای بروز بیماریهای قلبی – عروقی، کم تحرکی و عدم فعالیت فیزیکی مناسب است که در قرن حاضر با پیشرفت تکنولوژی واختراع انواع ماشین آلات و ...

سرطان یعنی رشد ، تکثیر و گاهی انتشار غیر طبیعی سلولهای بدن. تمامی سرطانها دارای الگوی رشد مهارگسیخته و تمایل به جدا شدن از منشا اصلی و متاستاز هستند. دید کلی جسم انسان از میلیونها میلیون سلول تشکیل شده است که در کنار هم ، بافتهایی مانند ماهیچه‌ها ، استخوان و پوست را می‌سازند. اغلب سلولهای طبیعی بدن در پاسخ به تحریکاتی که از داخل و خارج بدن به آنها وارد می‌شود، رشد و تولیدمثل ...

مقدمه: در حال حاضرتوليد انرژي الکتريکي در دنيا به مقدار زيادي بر ذغال سنگ، نفت و گاز طبيعي تکيه دارد. سوخت هاي فسيلي تجديد ناپذيرند، آنها بر منابع محدودي که رفته رفته به پايان مي رسند ، بنا شده اند. در مقابل انرژيهاي تجديد پذير مانند باد

بيماريهاي قلبي ، عروقي از اساسي ترين علل مرگ و مير در جوامع بشري است و مبارزه با عوامل خطر ساز اين بيماريها مي تواند از اساسي ترين اقدامات سازمانهاي بهداشتي در جهت کاهش مرگ و مير تلقي گردد . يکي از مهمترين عوامل خطر ساز براي بروز بيماريهاي قلبي – ع

وقوع جنگ در يک منطقه و مسائلي که از نظر اقتصادي و انساني بوجود مي‌آورد، در اين مقوله مورد توجه مي‌باشد، زيرا عوارض جنگ دو جنبه دارد که يکي به صورت حاد بوده که کنترل و درمان آسيب را فوراً طلب مي‌کند و دوم عوارض و پيامدهاي جنگ که گريبانگير جامعه مي‌با

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول