دانلود تحقیق گواتر

Word 27 KB 9468 7
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • گواتر

    تعریف : گواتر بزرگی غده تیروئید است که با التهاب یا سرطان تیروئید همراه نیست . چندین نوع گواتر وجود دارد :

    گواتر ساده وقتی بوجود می آید که غده تیروئید قادر به تأمین هورمون های تیروئیدی به مقداری که بدن به آنها نیازمند است نمی باشد . در این موقع غده تیروئید با بزرگ شدن سعی در جبران کمبود هورمونی می کند که گواتر ساده بوجود می آید .

    گواترهای ساده در دو گروه تقسیم می شوند . گواتر ساده اندمیک و گواتر ساده تک گیر .

    گواتر ساده اندمیک در مناطقی که دچار کمبود یا فقر ید هستند بوجود می آید . در این مناطق بسیاری از مردم دچار کمبود هورمون تیروئید ناشی از کمبود ید هستند که با جایگزینی ید در رژیم غذایی مثلاٌ اضافه کردن نمک یددار به نان قابل پیشگیری و درمان است .

    در موارد تک گیری بیماری گواتر ساده علت بخوبی مشخص نیست .

    بعضی داروها مثل لیتیوم یا آمینوگلوتتیماید نیز می تواند باعث گواتر ساده تک گیر شوند . عوامل ارثی نیز ممکن است در ایجاد بیماری دخیل باشد .

    عوامل خطرساز برای ابتلا به گواتر عبارتند ازجنس زن ، سن بالای 40 سال ، کمبود ید در رژیم غذایی ، زندگی در مناطق اندمیک کمبود ید و سابقه فامیلی ابتلاء گواتر .

    * پیشگیری : مصرف نمک های یددار در پیشگیری از گواتر اندمیک ( گواتر ناشی از کمبود ید ) بسیار موثر است .

     

      تهیه نمک یددار و توزیع آن بین مصرف کنندگان بهترین روش رساندن ید به تمام مردم است.
     
    2 رساندن ید با استفاده از روشهای دیگر نظیر افزودن ید به آب و نان و ... .
     
    3استفاده اجباری از نمک یددار در کارخانه‌های سازنده مواد خوراکی و نانواییها.
     
    4 رساندن روغن یددار تزریقی یا خوراکی (آمپولهای یددار) که با یک تزریق تا چهار سال ید بدن تامین می‌شود ولی این روش هزینه بالایی دارد و قابل استفاده برای همگان نیست.
     
    5 بسیج همگانی در اشاعه فرهنگ استفاده از نمک یددار.
     
    6 نمک یددار جنبه درمانی نداشته و به منظور پیشگیری استفاده می‌شود.

    * علائم و نشانه ها :

    بزرگی تیروئید که می تواند به  صورت یک توده داخل غده بوده یا به صورت بزرگی غده تیروئید در جلوی گردن باشد .

    مشکلات تنفسی عبارتند از سرفه ، تنگی نفس ، خرخر ناشی از فشرده شدن نای توسط غده تیروئِید بزرگ .

    مشکلات بلع ناشی از فشرده شدن مری توسط غده تیروئید بزرگ شده

    خستگی عمومی و ضعف، عدم تحمل سرما، یبوست، گرفتگی صدا، صورت پف کرده، رنگ پریده از علائم عمده گواتر هستند. و در آزمایش خون در افراد بالغ کم‌خونی نیز مشاهده می‌شود.

                                                                                                         

    اگر اندازه هر لب تیروئید بطور واضحی قابل تشخیص و بزرگتر از بند آخر انگشت خود شخص باشد گواتر واضح در کار است. بر اساس تقسیم بندی سازمان بهداشت جهانی گواتر به 4 درجه تقسیم می‌شود:

    درجه یک: تیروئید قابل لمس و رویت نیست حتی اگر سر به عقب خم شود این مرحله را صفر می‌نامیم.

    درجه دو: تیروئید قابل لمس است اگر چه قابل رویت نباشد.

    درجه سه: تیروئید در حال عادی، هم قابل رویت و هم قابل لمس است.

    درجه چهار: تیروئید از فاصله نسبتا دور بزرگ و قابل رویت است و نیازی به لمس آن نیست.

     

     

    * تشخیص :

    اندازه گیری سطح هورمون های تیروئیدی برای بررسی وضعیت عملکرد تیروئید و کم کاری یا پرکاری احتمالی آن .

    انجام اسکن تیروئید معمولا برای گواتر ساده لازم نیست .

    انجام سونوگرافی از غده تیروئید و در صورت وجود توده در تیروئید انجام FNA برای رد احتمال بدخیمی .

    سونوگرافی هنگامی انجام می شود که در معاینه توده به دست بخورد .  توده یک ضایعه کیستیک نباشد برای رد احتمال  بدخیمی سلولی در توده نیاز به FNA است .

    * درمان :

    جایگزینی ید در رژیم غذایی و یا در موارد شدیدتر جایگزینی هورمون تیروئید معمولا سبب ایجاد سیر برگشتی در گواتر ساده ناشی از کمبود ید خواهد شد .

    ید موجود در اسفناج، فعالیت غدد تیروئید را در افرادی که مبتلا به بیماری گواتر هستند تنظیم می‌کند و در درمان آن تاثیر گذار است.

     املاح معدنی و ویتامین‌های موجود در اسفناج موجب رشد و جوش خوردن شکستگی‌ها، ترمیم استخوان‌ها و رشد دندان‌ها می‌شود. اسفناج گیاهی علفی از تیره‌چغندر است و حاوی مواد ازته، هیدرات‌‌های کربن، کلسیم، فسفر، پروتیین، چربی، آب، ویتامین، املاح پتاسیم، سدیم، منیزیم، مس  و ید است و علاوه بر مصرف غذایی، دارای خاصیت درمانی نیز است. اسفناج برای درمان ناراحتی‌های تنفسی، التیام سرفه‌های خشک، گرفتگی صدا و آسم موثر است. اسفناج پخته اختلالات گوارشی را درمان می‌کند. خشکی مزاج و پریدگی رنگ را از بین می‌برد و موجب تحریک غدد گوارشی و هضم غذا می‌شود.

    استفاده موضعی و خوراکی آب اسفناج آثار جوش‌های صورت و خارش پو است را از بین می‌برد و در درمان آنها موثر است. با توجه به اینکه 80 درصد کودکان از سوء تغذیه ناشی از مصرف غذاهای فانتزی در رنجند و دچار کم خونی هستند به مادران توصیه می‌‌شود با اضافه کردن اسفناج به سوپ و آش و خورشت این کمبود‌ها را جبران کنند. این گیاه برای مبتلایان به بیماری‌های کبد، درد مفاصل، نقرس و افراد مبتلا به سنگ کلیه‌حاد نیز مفید است.

     

    اسفناج به علت داشتن ید برای بیماران مبتلا به گواتر بسیار مفید است.

    ویتامین های سی ،دی،آ،ب1،ب2، کلسیم ، فسفر، پروتئین ، چربی ، قند، آب، آهن، لیتین ، املاح پتاسیم ، سدیم ،‌منیزیم ، منگنز ، مس ،ید، گوگرد و کلر از جمله منابع سرشار در اسفناج هستند.

     

    اسفناج باعث تحریک و ترشح معده ،‌روده و صفرا می شود ،‌گوگرد موجود در آن خون را قلیایی می کند و آهک آن به استخوانها و عضلات استحکام می بخشد.
    بنابراین تحقیق خوردن اسفناج التهاب و تشنگی را برطرف می کند و برای رفع سرفه های خشک ، گرفتگی صدا و در معالجه آسم نیز مفید است.

    چه بخوریم تا به کمبود ید دچار

    نشویم؟

    سه دسته مواد غذایی در تأمین ید بدن شرکت دارند. بزرگترین منبع طبیعی ید، مواد غذایی دریایی مثل ماهی آبهای شور، صدف و جلبک دریایی هستند. گیاهانی که در سواحل دریا می‏رویند منابع خوب ید می‏باشند، اما گیاهانی که دور از دریا رشد می‏کنند و ماهی آبهای تازه، ید کمی دارند. ید موجود در گیاهان، برخلاف سایر مواد معدنی، به مقدار ید خاکی بستگی دارد که گیاه در آن رشد کرده است. مطمئن‏ترین راه برای تأمین ید کافی، استفاده از نمک یددار است. مصرف نمک یددار مداخله بهداشتی برای از بین بردن اختلالات کمبود ید می‏باشد. نمک طعام مورد استفاده در تهیه غذاهای تجارتی معمولاً یددار نیست. یدی که به طور غیر عمدی به مواد غذایی اضافه می‏شود نیز می‏تواند منبع ید باشد. برای مثال خمیرمایه مورد استفاده در تهیه نان ممکن است حاوی ید باشد. مواد ضدعفونی‏کننده‏ای که به کار می‏رود، به خصوص در فرآوری شیر نیز دارای ید است. از میان گیاهان، برگ اسفناج از همه بیشتر ید دارد (1 تا 2 میلی‏گرم در هر کیلوگرم).

    جدول 1 مقدار تقریبی ید در بعضی از

    مواد غذایی را نشان می‏دهد.

    میکروگرم ید /نوع غذ/ادر هر کیلوگرم ماده غذایی به شکل تازه

    گلابی10

    گل کلم12

    سیب16

    گوجه‏فرنگی17

    ماهی کپور17

    چغندر21

    برنج22

    پیاز22

    نخود23

    خیار25

    کاهو26

    ذرت27

    گوشت گاو و گوساله28

    ماهی قزل‏آلا31

    شیر35

    لوبیا36

    گندم37

    هویج38

    شلغم40

    سیب‏زمینی45

    پنیر51

    برگ کلم52

    کره56

    تخم‏مرغ93

    اسفناج201

    ماهی سالمون341

    میگو1300

    (جدول 1) مقادیر ید در بعضی از مواد غذایی

    دریافت 150 میکروگرم در روز ید برای بالغین و نوجوانان توصیه شده است. این میزان برای خانمهای باردار و شیرده به ترتیب 25 و 50 میکروگرم افزایش می‏یابد. مقادیر توصیه‏ای برای نوزادان در 6 ماهه اول ،40 میکروگرم و 6 ماهه دوم،50 میکروگرم است. این توصیه برای کودکان بین 70 تا 120 میکروگرم می‏باشد.

    به دلیل اینکه کلیه‏ها به سرعت ید را دفع می‏کنند، مسمومیت از آن بسیار نادر است.

    توصیه ‏های غذایی

    1 سعی کنید حداقل دو مرتبه در هفته از ماهی استفاده کنید.

    2 ترجیحا کلم و شلغم را به صورت پخته و بادام زمینی را به شکل حرارت دیده مصرف نمایید.

    3 جهت طبخ و سایر مصارف حتما از نمک یددار استفاده کنید.

    یک نمونه دستور طبخ ماهی

    سالاد ماهی برای چهار نفر

    مواد لازم:

    گوشت ماهی بدون تیغ، 400 گرم

    روغن زیتون، 1 قاشق سوپخوری

    اسفناج پخته، 2 لیوان

    سیر، 1 حبه

    روغن جامد، 1 قاشق مرباخوری

    خامه رقیق، 1 قاشق سوپخوری

    نمک و فلفل و آبلیمو، به میزان کافی

    خردل تند، 1 قاشق مرباخوری

    طرز تهیه:

    ماهی را به تکه‏های کوچک تقسیم کنید و در داخل یک آبکش قرار دهید. روغن جامد یا مایع را روی آن بمالید (می‏توانید به جای آن از کره استفاده نمایید). روغن زیتون، خامه، خردل و سیر له شده و آبلیمو را خوب به صورت سس درآورید. نمک و فلفل را هم اضافه کنید. ماهی را با بخار و در حالی که در ظرف را بسته‏اید بپزید. اسفناجهای پخته را نمک بزنید و در دو طرف یک ظرف مناسب قرار دهید و ماهی را گرم در وسط ظرف بگذارید و سس را روی ماهی بریزید و روی آن را با مقدار کمی خامه تزئین نمایید

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

هورمون های تیروئیدی سلولهای تیروئید ، هورمون مختلف ترشح می‌کنند. تیروکسین (T4) ، تری یدوتیرونین ( T3) که معمولا هورمونهای تیروئیدی نامیده می‌شوند و کلسی تونین (Calcitonine). جذب متابولیسم ید وجود ید برای سنتز هورمونهای تیروئید اهمیت اساسی دارد. در حقیقت غده تیروئید مصرف کننده اصلی ید در بدن است و کمبود ید به اختلالاتی در کار تیروئید منجر می‌شود. ید توسط غذا به بدن و توسط دستگاه ...

مقدمه غده تیروئید در جلوی گردن ، بین پوست و حنجره قرار گرفته است. غده تیرویید دارای دو قسمت (دو لوب) چپ و راست می باشد که عرض هر کدام از این لوبها حدود پنج سانتیمتر است و در قسمت مرکزی، این دو لوب به یکدیگر متصل می گردند. وزن کل غده تیرویید از 20 گرم کمتر می باشد. با وجود کوچکی غده تیرویید، کارهای بسیاری مهمی در کنترل متابولیسم بدن وعملکرد تمام سلولهای بدن بر عهده آن می باشد. ...

تيروئيديت: بر اساس مدت زمان بيماري به سه نوع حاد، تحت حاد و مزمن تقسيم مي شود. تيروئيديت حاد: نادر است و در عفونتهاي چرکي تيروئيد ديده مي شود.بيماران معمولا با درد تيروئيد که به گلو و يا گوشها مربوط مي شود مراجعه مي کنند.تب، اشکال در بلع، و قرمزي

هيپوتيروئيديسم مادرزادي : دکتر منصور شيخ الاسلام متخصص کودکان وقتي توليد هورمون تيروئيد توسط غده تيروئيد کاهش يابد يا اختلالي در گيرنده هاي اين هورمون پيش بيايد هيپوتيروئيديسم ايجاد مي شود که ممکن است مادرزادي يا اکتسابي باشد . هيپوتيروئيدي

بر اساس گزارشات سازمان جهاني بهداشت 20% جمعيت جهان مبتلا به سوء تغذيه هاي مزمن هستند. حدود 190 ميليون کودک زير 5 سال از سوء تغذيه انرژي پروتئيني رنج مي برند و روزانه 40 هزار نفر از اين کودکان مي ميرند. بيش از 2 ميليارد نفر که اکثر زنان و کودکان مي ب

سرچشمه تمامی نیروهای انسان، تفکر است. با این وجود هرگز نمی توانیم ادعا کنیم که در این مهارت انسانی که پر ارزش ترین توانایی ماست، کامل شده ایم. هرقدر که در آن متبحر شده باشیم، باز هم باید بخواهیم بهتر و بهتر بیندیشیم. این اثر ناچیز را با بضاعت اندک و اندیشه پاک و قلب مهربان، معرفت تقدیم می کنم. تلاش ما در زندگی، چونان قصه ماهیگیر پیری است که – در ازای امیدهای خوش و فعالیت در راه ...

گواتر : اختلالات ناشی از کمبود ید یکی از مشکلات بهداشتی تغذیه‌ای جامعه ماست که تقریباً در اکثر کشورهای جهان شایع بوده و مانع از توسعه و پیشرفت جامعه می‌شود. این کمبود از نظر ذهنی و جسمی انسان را دچار نقص نموده یادگیری را مختل میکند و روی هوش تاثیر منفی می‌گذارد. ید چیست؟ 1- یک ماده مورد نیاز برای زندگی است که باید به طور روزانه مصرف شود. 2- حیاتی ترین نقش ید شرکت در ساختن ...

عوارض مصرف زیاد دارو ها کلسیم: این ماده‌ی معدنی که در رشد، سلامت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها موثر است، چنانچه به صورت قرص یا آمپول به مقدار زیاد و مکرر و بیش از نیاز بدن استفاده شود، عوارض زیر را به دنبال دارد: - رسوب در بافت‌های نرم - ایجاد سنگ‌ های مجاری ادراری - اختلالاتی در چشم - ناشنوایی به علت رسوب در گوش - یبوست - اختلال در جذب آهن، روی و منگنز و باعث کمبود این املاح ...

تاریخچه: آشنایی با اصول دانش ژنتیک ( زادشناسی )، مورد نیاز و علاقه همه افراد است، زیرا همه کسانی که فرزندانی یا مشکل وراثتی بالقوه ای در خانواده دارند و یا آنانی که با تلاش پیگیر و هیجان انگیز ترسیم نقشه تمام 000/60 تا 000/70 ژن انسان ( طرح تحقیقاتی ترسیم نقشه کامل ژنی انسان) دلبستگی دارند و بالاخره همه مردم، به این آشنایی نیاز و علاقه دارند. بچه ها به پدر و مادرشان شباهت دارند ...

"سوء تغذيه و تأثير آن بر يادگيري در دانش آموزان" دانش آموزاني که ما در مدرسه با آنان روبه رو مي شويم از دوران نوزادي و کودکي گذر کرده اند و از نظر وضعيت تغذيه اي يکي از مهم ترين دوران زندگي خود را پشت سرگذاشته اند . دوران جنيني و سال اول ت

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول