دانلود تحقیق بهداشت روانی

Word 248 KB 9473 11
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بهداشت به معنی سلامتی است اما سلامتی فقط نداشتن بیماری نیست. فرد سالم علاوه بر اینکه بدنی سالم دارد.باید خوشحال و راضی هم باشد. او توانائی برخورد با مشکلات، محرومیت ها و شکست ها را دارد و می تواند به راحتی همگام با دیگران زندگی کند. او تنها از زندگی لذت می برد. بلکه با این کار دیگران را هم به لذت بردن از زندگی علاقمند می نماید. این فرد دیگران را آزار نمی دهد و به زحمت نمی اندازد. چنین فردی که از نظر جسمی روانی و اجتماعی طبیعی است و روحیه خوبی نیز دارد می توانیم سالم بنامیم.

    با توجه به تعریف بالا می توان بهداشت روان را به عنوان بخشی از بهداشت عمومی به حساب آورد. یک انسان سالم هم جسمی سالم و هم روانی سالم دارد. بنابراین اگر جسم کسی سالم بود ولی سلامت روانی نداشت نمیتوان گفت او انسان سالمی است. با وجود اینکه اهمیت بیماریهای روانی کمتر از بیماریهای جسمانی نیست اما مردم بیماریهای روانی را کمتر می سناسند و در نتیجه به اندازه کافی به آنها توجه نمی کنند و در برخورد با این اشخاص آنها را به درمانگران سنتی می‌ سپارند  اینکار باعث ضرر و زیان به بیمار در اثر تأخیر در شروع درمان و یا درمان غلط می شود.

    در بروز تشدید و دوام بیماریهای روانی عوامل زیادی دخالت دارند. محیط ناسالم خانواده تجارب ناخوشایند در دوران کودکی مشکلات اجتماعی عوامل ارثی اختلات مغزی از عوامل مهم هستند بنابراین در پیشگیری از بروز بیماری باید به عوامل بروز آن توجه کرد.

    بیماریهای روانی انواع مختلف دارند. بعضی شدید و بعضی خفیف هستند.

     

     

     

    بیماریهای روانی شدید:

     

    کسی که به ناراحتی شدید روانی مبتلا است خود را بیمار نمی داند، معمولاً اطرافیان متوجه بیماری او می شوند. نشانه های اضلی بیماری شدید روانی عبارتند از:

    رفتارهای عجیب و غریب.

    حرفهای بی ربط.

    دیدن یا شنیدن چیزهایی که دیگران نمی بینند یا نمی شنوند.

    عقیده های عجیب و غریب.

    انجام ندادن کارهای ضروری و روزمره.

    همه کسانی که به بیماریهای روانی (شدید) مبتلا هستند باید برای درمان به پزشک مراجعه نموده و برای مدت طولانی دارو مصرف کنند. این داروها باید به موقع و به اندازه مورد نیاز مصرف شوند اگر بیمار داروهایش را به طور مرتب مصرف کند و خانواده او نیز کمک و حمایت لازم را بنماید وی سریعاً بهبود یافته و نیاز به بستری ندارد.

    اگر بیماری بهبود پیدا نکرد بیماریش با ازدواج بدتر می شود. ازدواج مانند فشار روانی جدید بر بیمار اثر می کند. به این بیماران بعد از بهبودی می توان مسئولیت داد و در طول بیماری باید کسی بکار آنها نظارت داشته باشد.

    از هر صد نفر یک نفر به بیماری شدید روانی مبتلا است.

     

     

     

     

     

    بیماری خفیف روانی:

     

    کسانی که بیماری خفیف دارند از زندگی خود لذت زیادی نمی برند. در ارتباط با دیگران دچار مشکل هستند و گاهی اوقات نمی توانند کار خود را خوب انجام دهند. بی استهایی بی خوابی گلایه های بیش از حد دلهره غمگینی وسواس علامت ناراحتی خفیف روانی است. بیشتر اوقات بیماریهای روانی خفیف به صورت ناراحتیهای جسمانی ظاهر می شوند. در این مواقع بیمار از دردهای مختلف احساس خستگی شکایت می کند. بیماریهای روانی خفیف از این نظر اهمیت دارند که اگر زود تشخیص داده و درمان شوند فرد زندگی راحت تری خواهد داشت و با درمان به موقع از شدید شدن بیماری می توان جلوگیری کرد.

    کسانی که به بیماری روانی خفیف مبتلا هستند بیشتر به مشاوه و راهنمایی احتیاج دارند تا دارو. محبت حمایت و کمک به برطرف کردن نگرانی های بیمار تفریح سالم رفت آمد با دوستان و نزدیکان می توانند به این بیماران کمک کنند.

    از هر 10 نفر یک نفر از بیماری خفیف روانی رنج می برد.

     

    در خود فرو رفتن، غمگینی شدید، نا امیدی، عدم علاقه و میل نسبت به کارهای روزمره، گریه بدون دلیل، کاهش وزن و بی اشتهایی شدید، علائم اصلی افسردگی می باشند.

    بمناسبت هفته بهداشت روان

    23 تا 30 مهرماه

     

     

     

     

    - افسردگی

     

      بیشترین ناراحتی روانی که در اقشار جامعه دیده می شود، افسردگی است و چه بسا بسیاری از افراد از افسردگی روحی خود، مطلع نیستند.

    عمدتاً افسردگی از ناراحتیهای کوچک شروع، و گاهاً بصورت رفتارهای خطرناکی چون، اقدام به خود کشی و … بروز می کنند. طی تحقیقاتی که صورت گرفته افسردگی ها، ریشه در: یکنواختی های زندگی، خستگی ها، تلقینات منفی، عدم تحرک، خیال پردازی، مرور خاطرات در حد افراط ( حتی خاطرات شیرین گذشته )، نداشتن روح سرزندگی، شور و نشاط، زود رنج بودن، رفت و آمد به مکان های ناراحت کننده و ساکت ( درحد افراط ) بیکاری، عدم احساس سودمندی و مفید بودن، ترس و بی خوابی و … دارد. که با مدنظر قرار دادن موارد فوق و مراعات آنها، می توان تا باندازه ای از پیدایش حالات افسردگی در خود، جلوگیری کرد.

     

    لبخند:

     

      (( خنده دوای هردردی است )) این گفته از قدیم ضرب المثل ها و بریده کلامها شده است. و امروزه به عنوان یک اصل ثابت گردیده. خنده ای که از ته دل باشد، می تواند بسیاری از ناهنجاریهای رفتاری را در فرد خنثی کرده و زمینه مساعد را برای رشد سایر ابعاد مثبت روانی، فراهم آورد. به عنوان مثال: فردی از بسیاری از اعضای خود، فلج شده بود و تنها چند عضو او قادر به حرکت جزئی بودند. وی که در تمام عمر خود متانت را بهانه کرده و نمی خندیده است، تصمیم می گیرد حال که تنها و بیکار شده است بقیه عمر خود را بخندد. بنا به گفته خود او، وی از تماشای فیلم های کمدی، شروع می کند و شبانه روز خود را با لودگی و شوخی طی می کند و طی مدت کوتاهی، بطور معجزه آسا سلامت خود را بدست می آورد.

    همینطور دانشمندان روانشاس تحقیق بسیار جالب و تکان دهنده ای در مورد عصبانیت و تأثیر آن بر بدن انجام داده اند. آنها مقداری از خون افرادی را که ترس یا خشم شدیدی را پشت سر گذاشته اند را به خوکچه های هندی تزریق کردند و جالب اینجاست که خوکچه های هندی در کمتر از 2 دقیقه مردند حال تصور کنید. که این سموم با بدن چه می توانند بکنند !!

    پس سعی کنیم همواره خونسرد باشیم و صورت ما خشم و ناراحتی به خود نگیرد. اما در مورد خنده نباید افراط و زیاده روی نامعقول کرد. باید توجه داشت خنده بی مورد و بیخودی نیز دل را می میراند. پس باید حد تعادل را حفظ کرد ه و با رعایت شئونات اجتماعی، برنامه ریزی درستی برای خنده کرد. توجه داشته باشید هیچ وقت احساسات خود را سرکوب نکنید اگر نیاز به خنده دارید ولی مکان مناسبی نیست، بلافاصله بعد از اینکه به اتاق خود رفتید، با تصور آن حادثه یا منظره خنده آور، بخندید.

    پس، عصبانیت یک فاکتور منفی و خنده و لبخند یک فاکتور مثبت در سلامتی روانی و جسمانی فرد است.

     

    تلقین:

     

    تلقین در حال حاضر به عنوان، یک قدرت فوق العاده، در تغییر جسم و روح آدمی، در بین اندیشمندان روانشناس، مطرح است. تلقین منشأ بسیاری از خو شی ها و ناخوشی هایی است که در زندگی ما رخ می نماید و تنها خود ما و اندیشه ما مسئول است و ما با طرز تفکر خاص خود، آنها را رقم می زنیم مؤفقیتها و شکستهای ما، خوشی ها و ناخوشی های ما، در گرو برداشت فکری خاصی است که ما از خودمانه، اطرافیان و زندگی داریم.

  • فهرست:

    - بهداشت روانی
    2- اصول بهداشت روانی
    3- تعارضات نوجوانی
    4- شناخت و قبول محدودیت خود و دیگران
    5- واکنش‌های ناسازگارانه
    6- آثار سازنده ی ناکامی
    7- هدایت نوجوان
    8- خانواده و بهداشت روانی
    منبع:

    ندارد.

     

بهداشت به معنی سلامتی است اما سلامتی فقط نداشتن بیماری نیست. فرد سالم علاوه بر اینکه بدنی سالم دارد.باید خوشحال و راضی هم باشد. او توانائی برخورد با مشکلات، محرومیت ها و شکست ها را دارد و می تواند به راحتی همگام با دیگران زندگی کند. او تنها از زندگی لذت می برد. بلکه با این کار دیگران را هم به لذت بردن از زندگی علاقمند می نماید. این فرد دیگران را آزار نمی دهد و به زحمت نمی ...

اختلالات روانی یکی از شایع ترین بیماری های جامعه ی کنونی است که به موجب آن رفتار انسان با برخورد با محیط اطراف و حتی خود دچار مشکل میشود . بسیاری از افراد از بیماری خود آگاهی ندارند و برخی نیز با نداشتن اطلاعات در مورد عواملی که باعث بروز یا تشدیدی بیماری می شود , خود یا دیگران را در معرض بیماری قرار می دهند . چکیده انسان موجودی اجتماعی است که برای تامین نیاز های گوناگون خود ، ...

بهداشت روان مقدمه بیماری های روانی از بدو پیدایش بشر وجود داشته و هیچ فردی، از هیچ طبقه اقتصادی اجتماعی خاصی، در مقابل آن ها مصونیت نداشته و خطری است که بشر را مرتبا تهدید می‌کند. خوشبختانه نهضت بهداشت روانی در نیم قرن اخیر، افکار غلط و خرافات در مورد این بیماری‌ها را کنار گذاشته و نشان داده که اوّلا بیماری های روانی، قابل پیشگیری بوده و ثانیا در صورتی‌که مانند سایر بیماری ها به ...

دنياي شگفت‌ و شيرين کودکان، با همه لطافت‌ها و زيبايي‌ها، شکننده و آسيب‌پذير است. براي ورود به اين سرزمين تُرد و شکننده، نيازمند شناخت و آشنايي دقيق و همه سونگرانه‌ايم. شناخت عواطف، خواسته‌ها ، نگراني‌ها و ترس‌هاي اين دوره ما را به ارتباطي واقع

یکی از شاخه های روانشناسی، بهداشت روانی یا سلامت روانی است که از مباحث پر طرفدار، به روز و پر رونق روانشناسی به حساب می آید. بهداشت روانی که تعاریف گوناگون آن در ادامه خواهد آمد در مقولات زیادی کاربرد دارد و در زمینه های مختلفی از قبیل: بهداشت روانی و کودک، بهداشت روانی و نوجوان، بهداشت روانی و نوجوان، بزرگسال، سالمند، ازدواج و ... بسیاری از مقولات دیگر مطرح است. یکی از شاخه های ...

مقدمه: دنیای شگفت‌ و شیرین کودکان، با همه لطافت‌ها و زیبایی‌ها، شکننده و آسیب‌پذیر است. برای ورود به این سرزمین تُرد و شکننده، نیازمند شناخت و آشنایی دقیق و همه سونگرانه‌ایم. شناخت عواطف، خواسته‌ها ، نگرانی‌ها و ترس‌های این دوره ما را به ارتباطی واقعی‌تر و درست‌تر می‌رساند، همچنان که فقدان شناخت و درک درست؛ آسیب‌زا و آفت آفرین است و به ضایعاتی جبران ناپذیر منجر خواهد شد. در این ...

مقدمه: افسردگی یکی از اختلالات عمده در دوره نوجوانی و جوانی است. از این بیماری در طی اعصار و قرون به نام های متفاوتی یاد کرده اند. در کتب طب قدیمی ایران این بیماری به تاثیر از طب یونان یا ملانکولی(ملان به معنی سیاه و کولی به معنی صفر) نامیده شده است براساس این اعتقاد قدیمی در نتیجه افزایش صفرای سیاه ما فرد دچار مالیخولیا می شود. مالیخولیا هنوز هم به گروه معینی از افسردگیها نسبت ...

تالاسمی یک واژه یونانی است که از دو کلمه تالاسا Thalassa به معنی دریا و امی Emia به معنی خون گرفته شده است و به آن آنمی مدیترانه‌ای یا آنمی کولی و در فارسی کم خونی می‌گویند. تالاسمی یک بیماری همولتیک مادرزادی است که طبق قوانین مندل به ارث می‌رسد . اولین بار یک دانشمند آمریکایی به نام دکتر کولی در سال ‌١٩٢٥ آن را شناخت و به دیگران معرفی کرد . این بیماری به صورت شدید (ماژور) و ...

رابطه ارتکاب بزه با عقب ماندگي ذهني دکتر فريد فدائي عموماً مردم گمان مي کنند بين مشکلات رواني و بزهکاري رابطه نزديکي هست. اما بايد گفت به جز ارتباط بزهکاري با اختلال شخصيت ضد اجتماعي در ديگر موارد, اختلالات رواني با ميزانهاي بالاتر جرم و جنايت ملا

تحرک رمز سلامت فعالیت بدنی میتواند کیفیت زندگی را در تمام سنین برای همگان بهبود بخشد.شیوه زندگی فعال باعث میشود افراد مسن دوستان جدیدی پیدا کنند،در فعالیتهای اجتماعی باقی بمانند و با سایرین در تمام سنین مراوده داشته باشد.بهبود انعطاف پذیری،تعادل و قوام عضلانی به پیشگیری از افتادن که دلیل عمده ناتوانی در افراد مسن است کمک میکند.مشخص شده است که شیوع بیماریهای مغزی در افرادی که از ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول