آب مروارید عبارت است از کدر شدن عدسی چشم.
عدسی چشم یک ساختار شفاف و انعطافپذیر در نزدیکی جلوی کره چشم است.
عدسی کمک میکند تا اشیایی که چشم به آنها نگاه میکند تار به نظر نرسند و نیز در شکست و تمرکز نور روی شبکیه نقش دارد.
عدسی رگ خونی ندارد و توسط زجاجیه که در اطراف آن قرار دارد تغذیه میشود.
اگر تصلب شرایین موجب عدم تغذیه مناسب زجاجیه شود، عدسی چشم نیز منبع تغذیه خود را از دست خواهد داد (این مشکل اغلب در سنین پیری رخ میدهد).
سپس شفافیت و انعطاف پذیری عدسی کم میشود و آب مروارید اتفاق میافتد.
آب مروارید ممکن است در یک یا هر دو چشم تشکیل شود.
البته در این حالت، سرعت رشد آب مروارید در دو چشم ممکن است متفاوت باشد.
آب مروارید سرطان نیست.
چیست؟
(Cataract)آب مروارید آب مروارید از نظر علمی یعنی ایجاد هرنوع کدورت در عدسی چشم.
بصورت طبیعی در داخل چشم انسان درپشت عنبیه عدسی شفافی قرار دارد که به متمرکز کردن شعاعهای نورانی بر روی شبکیه کمک میکند.
همچنین عدسی عنصر اصلی در تطابق برای دید نزدیک میباشد.
علت پیدایش کدروت در عدسی، تغییر در ساختار پروتئینهای آن میباشد که میتواند بصورت مادرزادی یا در اثر ضربه، مصرف بعضی از داروها و سموم، در معرض تشعشعات قرار گرفتن، ابتلا به بیماری قند، و مهمتر از همه بعلت تغییرات سنی اتفاق بیفتد.
نوع اخیر یعنی آب مروارید سنی شایعترین نوع و در حدود بیش از 70% موارد را شامل میگردد.
ایجاد کدورت در عدسی چشم را شاید بتوان به یخ زدگی شیشه پنجره در زمستان شبیه کرد فقط با این تفاوت که پس از ذوب شدن یخ، شیشه دو مرتبه شفاف میگردد اما برای رفع کدورت از عدسی بجز خارج کردن وجانشین نمودن آن با یک نوع مصنوعی راهی دیگری تا کنون برای بشرشناخته نشده است.
البته باید توجه داشت که صرف وجود کدورت در عدسی چشم حتما به معنی نیاز فوری به عمل جراحی نیست.
بعضی ازانواع کدورتهای عدسی یا خیلی خفیف هستند و یا در قسمتهایی از عدسی واقع گشته اند که مانع از رسیدن نور به داخل چشم نمیگردند و طبعا نیاز به درمان نخواهند داشت به هنگام ایجاد کدورت در عدسی، بعلت ایجاد مانع بر سر راه عبور نوربداخل چشم، بینایی مختل میگردد که با یک یا چند تا از علائم زیر خود را نشان خواهد داد تاری آرام و تدریجی دید در طی مدت چندین ماه ویا سال در یک یا هر دو چشم تاری دید در شرایط نوری کم مخصوصا در غروب پخش نور ( ایجاد وییا افزایش آن نسبت به قبل) بخصوص در هنگام رانندگی در شب در گذرگاههای دو طرفه تغییردر دید رنگ بخصوص در رنگ آبی؛ در بعضی از انواع تغییر رنگ بقدری است که انگار از پشت یک شیشه زرد رنگ نسبتا مات به اشیاء پیرامونمان نگاه میکنیم دو بینی در یک چشم و یا سایه دار دیدن تغییرات مکرر نمره عینک آب مروارید چه از نظر علت پیدایش و چه از نظر فرم بالینی انواع متعدد دارد.
به همین دلیل علائم بیماری و سیر پیشرفت آن میتواند از یک فرد به فرد دیگر کاملا متفاوت باشد.
از نظر علت پیدایش، آب مروارید به گونه های زیر تقسیم بندی میگردد آب مروارید سنی: شایعترین نوع آب مروارید مادرزادی آب مروارید ناشی از ضربه آب مروارید ناشی از بیماریهای التهابی مزمن داخل چشمی آب مروارید ناشی از بیماریهای متابولیک مانند بیماری قند آب مروارید ناشی ازتشعشعات مانند نور ماوراء بنفش، اشعه ایکس وغیره آب مروارید ناشی از مصرف بعضی از داروها مانند کورتون ویا سموم مانند نفتالین به هر شکل علت هر چه باشد در اکثر این موارد درمان جراحی است که عدسی کدر شده خارج وبا یک عدد لنز مصنوعی جایگزین میگردد.
روشهای غیر جراحی مانند عینک و یا دارو در درمان آب مروارید تقریبا جایگاهی ندارند و فقط ممکن است برای مدت کوتاهی جهت بهبود نسبی دید استفاده گردند تا بیمار آمادگی عمل را پیدا نماید.
بد نیست که بدانیم آب مروارید شایعترین بیماری چشم است که نیاز به عمل جراحی دارد و شاید بتوان گفت در تمام دنیا شایعترین عمل جراحی است که درتمامی بدن انجام می گیرد.
از طرفی دیگر باز هم بد نیست بدانیم که بسیاری از صحبنظران معتقدند که جراحی آب مروارید و جایگزینی آن با عدسی مصنوعی شاید موفقترین روش درمانی در تمام طب باشد با افزایش امید به زندگی در جوامع پیشرفته و رو به پیشرفت، تعداد افرادی که دچار آب مروارید در اثر سن میشوند رو به فزونی است.
بعبارت دیگر با استدلال میتوان گفت اگر همه افراد به اندازه کافی عمر کنند بالاخره روزی فرا خواهد رسید که نیاز به عمل آب مروارید پیدا کنند.
چرا که در واقع آب مروارید یک پروسه طبیعی پیری است که از عوامل دیگر مانند نژاد، جنسیت، تغذیه، آب وهوا وغیره نیز تاثیر می پذیرد.
یعنی مجموعه یک یا چند تا از این عوامل سبب میگردد که بعضی از افراد در سنین پایینتر گرفتار آب مروارید گردند وبرخی دیگر در سنین بالاتر مبتلا گردند.
در کتب چشم پزشکی غربی آماری وجود دارد که 75% افراد بالای 75 سال درجات متفاوتی از کدورت عدسی یا همان آب مروارید را در چشمشان دارند.
در مملکت ما اینچنین آمار دقیقی وجود ندارد ولی بنظرمیرسد در جوامعی مانند ما، نرخ شیوع این بیماری باید در همین میزان ویا حتی بیشترباشد که احتمالا علت آن تفاوت نوع تغذیه و یا آب وهوا میباشد آب مروارید رسیده (در این حالت عدسی چشم کاملا کدر شده است) و دو طرفه که بینایی را بشدت و در حد فقط تشخیص حرکت اشیاء کاهش داده است امروزه پیشرفت تکنولوژی و نیاز روزافزون به دید بهتر و کاملتر از یکطرف و بهبود شگرف تکنیکهای عمل جراحی آب مروارید از سوی دیگر سبب گشته تا آب مروارید در مراحل ابتدایی تری نسبت به یکی دو دهه قبل مورد مداوا قرار گیرد و انواع پیشرفته و شدید آن مانند آنچه در عکس مقابل دیده میشود کمتردر جوامع پیشرفته یافت میگردد علایم شایع تاری دید که ممکن است در نور روشن بدتر باشد.
تاری دید ممکن است اول بار وقتی توجه فرد را جلب کند که به هنگام شب در حال رانندگی باشد و به نظر وی برسد که نورها پخش میشوند یا هالهای دور آنها وجود دارد.
دو تا دیدن اشیا (گاهی) کدر شدن و رنگ سفید شیری در آمدن مردمک ها (تنها در مراحل پیشرفته) علل روند طبیعی پیری آسیب به چشم در بیماریهای که قند خون بالاست، مثل دیابت شیرین التهاب، مثل اووئیت (التهاب آن قسمتهایی از چشم که عنبیه را میسازد) داروها، به خصوص کورتیزون و مشتقات آن قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس، امواج میکرو ویو و اشعه مادون قرمز علل ارثی، و نیز اثرات سرخجه روی چشم جنینی که مادرش در اوایل حاملگی مبتلا به این بیماری میشود.
گالاکتوزمی (بیماری ارثی در شیرخواران که باعث ناتوانی در هضم شیر میشود).
عوامل افزایش دهنده خطر سن بالای 60 سال وجود هر کدام از علل فهرست شده گالاکتوزمی (بیماری ارثی در شیرخواران که باعث ناتوانی در هضم شیر میشود).
عوامل افزایش دهنده خطر سن بالای 60 سال وجود هر کدام از علل فهرست شده عوامل افزایش دهنده خطر سن بالای 60 سال وجود هر کدام از علل فهرست شده پیشگیری خانمهایی که در سنین باروری هستند، در صورتی که سرخجه نگرفتهاند یا واکسن آن را نزدهاند، باید علیه آن واکسینه شوند.
مصرف داروهای کورتیزونی یا هرگونه داروی دیگری که بر عدسی تأثیر میگذارد باید به دقت تحتنظر قرار داشته باشد.
بیماریهای چشمیای که ممکن است باعث آب مروارید شوند، مثل ایریت (التهاب خود عنبیه ) و اووئیت، باید سریعاً درمان شوند.
به طور منظم از عینک آفتابی مناسب استفاده کنید.
رژیمی دارای مقادیر مناسب از ویتامین ـ آ و بتا کاروتن داشته باشید.
عواقب مورد انتظار معمولاً با جراحی خوب میشود.
بعضی آب مرواریدها هرگز آن قدر در بینایی اختلال ایجاد نمیکنند که نیازمند جراحی باشد.
در سیر تشکیل آبمروارید، تعویض مرتب عینک ممکن است به بینایی کمک کند.
عوارض احتمالی از دست دادن بینایی عوارض پس از عمل جراحی، از جمله پارگی چشم، چسبندگیها، عفونت، و جدا شدن شبکیه از محل خود درمان اصول کلی معاینه چشم (با افتالموسکپ) تشخیص آب مروارید را تأیید میکند.
درمان معمولاً شامل عمل جراحی است.
در صورتی که بینایی چندان زیاد تحتتأثیر قرار نگرفته باشد، میتوان از عینکهایی که بیشترین فایده را داشته باشند بهره جست.
در صورتی که بینایی بدتر شود یا آب مروارید باعث التهاب و فشار در چشم شود، عدسی چشم با جراحی برداشته میشود.
هماکنون روشهای مختلفی برای بیهوشی، بستری کردن بیمار، و تصحیح بینایی پس از عمل جراحی وجود دارد.
عمل جراحی را میتوان با یا بدون بستری کردن بیمار در بیمارستان به انجام رساند.
اگر هر دو چشم آب مروارید داشته باشند، معمولاً با هم عمل نمیشوند.
زمان مناسب برای عمل جراحی آب مروارید آنچه که بصورت سینه به سینه نقل میگردد اینست که باید صبر کرد تا آب مروارید " رسیده" و آماده عمل گردد.
اما امروزه از مقبولیت سخن فوق بشدت کاسته شده و پیشرفت تکنولوژی و نیاز روزافزون به دید بهتر و کاملتر از یکطرف و بهبود شگرف تکنیکهای عمل جراحی آب مروارید از سوی دیگر سبب گشته تا آب مروارید در مراحل ابتدایی تری نسبت به یکی دو دهه قبل مورد مداوا قرار گیرد.
آنچه که امروزه با صراحت گفته میشود اینست که موعد عمل جراحی تابعی از نیازهای بینایی روزمره بیمارمیباشد که در افراد مختلف کاملا متفاوت است وبر این اساس موعد عمل جراحی از یک بیماربه بیمار دیگرفرق خواهد کرد.
بعنوان مثال یک آب مروارید مختصر درفردی که شغلش رانندگی است، نیاز وی به دید خوب و کامل در روز و شب ایجاب می کند سریعتر مورد عمل قرار گیرد ودر مقابل یک خانم خانه دار با آب مروارید متوسط که از عهده فعالیتهای روزمره خود بخوبی بر می آید این امکان را دارد که تا مدتها عمل را به تاخیر بیندازد.
پس بصورت یک قانون کلی میشود گفت که هر زمان آب مروارید بینایی را در حدی کاهش دهد که انجام امور روزمره فرد را مختل نماید، آن موقع موعد عمل خواهد بود علاوه بر اصل کلی فوق نکات زیرنیز در تعیین زمان عمل میتواند مد نظر قرار گیرد همچنین "آب مروارید کاملا رسیده" خطری برای ایجاد آب سیاه در چشم محسوب میگردد که بیمار را مجبور به عمل در شرایط اضطراری خواهد نمود.
عملی که میتواند با فراغ بال و در شرایط کاملا انتخابی انجام گیرد مطمئنا انجام آن در شرایط اضطرار از کیفیت آن خواهد کاست.
شکل فوق چشم بیماری را نشان میدهد که در شرایط اضطراری بعلت ایجاد آب سیاه ناشی از آب مروارید رسیده تحت عمل قرار گرفته است در تکنیکهای امروزی عمل جراحی آب مروارید که با شکاف کوچک انجام میگیرد بر خلاف تکنیکهای قدیمی تر، هرچه شدت ودانسیته آب مروارید کمتر باشد عمل خروج عدسی ساده تر و سریعتر و کم عارضه تر انجام میگیرد و بنابراین بعضی از صاحبنظران عمل آن را در مراحل ابتدایی تر توصیه مینمایند وجود بعضی از بیماریهای همراه نیز میتواند زمان عمل آب مروارید را پس و پیش نماید.
بعنوان مثال بیماری که نیاز به عمل آب سیاه دارد و همچنین درجاتی از آب مروارید در چشمش مشهود میباشد، در اینگونه موارد همزمان با عمل آب سیاه ، عمل آب مروارید نیز توسط پزشک معالج توصیه میگردد.
انجام هردو عمل بصورت همزمان صرفه جویی قابل توجه ای در وقت، هزینه، و تعداد سفرهای به اتاق عمل مینماید بعضی از افراد که خواهان تصحیح عیوب انکساری مانند نزدیک بینی یا دوربینی هستند و درجات خفیفی از آب مروارید در چشمشان وجود دارد میتوانند بجای انجام اعمال جراحی لیزر و لیزیک، عمل آب مروارید را بصورت زودرس انجام دهند.
عمل آب مروارید وجایگذاری لنز مصنوعی داخل چشمی مناسب میتواند بخش عمده ای از عیب انکساری را همزمان با درمان آب مروارید انجام دهد که باز در این حالت صرفه جویی قابل توجه ای در وقت، هزینه، و تعداد سفرهای به اتاق عمل بیمار مینماید زمان عمل در آب مروارید نوع مادرزادی مقوله کاملا متفاوتی از آنچه گفته شد میباشد.
در اینجا بعلت اینکه سیستم بینایی وراههای بینایی در مغز کودک در حال تکامل میباشد، آب مروارید سبب تنبلی شدید یک و یا هر دو چشم میگردد و بنابراین تاخیر در عمل صلاح نمی باشد.
البته در اینجا نیز نباید فراموش کرد که آب مروارید مادرزادی اشکال بالینی بسیار متفاوتی دارد ودر بعضی از انواع آن که اختلال دید قابل توجه ای را ایجاد نکرده، میتوان با نظر پزشک معالج صبر نمود.
یادمان باشد در مورد آب مروارید مادرزادی نکات ظریف بسیاری وجود دارد که در حوصله این بحث نیست ودراین مورد حتما به نظریه چشم پزشک معالج کودک عمل گردد داروها معمولاً دارو برای این بیماری لازم نیست.
فعالیت هیچ محدودیتی برای آن وجود ندارد، فقط اگر بینایی در شب دچار مشکل شده است در شب رانندگی نکنید.
رژیم غذایی رژیم خاصی توصیه نمیشود.
جایگاه لیزر در اعمال جراحی آب مروارید رمز اصلی موفقیت چشمگیر اعمال جراحی مدرن آب مروارید، استفاده از برش کوچک میباشد که بعلت تغییرات ناچیز در آستیگماتیسم بعد از عمل، دوره نقاهت بسیار کوتاه می گردد.
برای اینکه قادر باشیم عمل آب مروارید را از طریق برش کوچک انجام دهیم، نیاز به وسایل و ماشینهایی داریم که بتواند هسته عدسی را قبل از خروج در درون چشم خرد نماید.
برای خرد کردن هسته عدسی عمدتا سه روش وجود دارد: خرد کردن دستی که با استفاده از دو وسیله ساده در درون چشم هسته عدسی به سه قسمت یا بیشتر تقسیم و سپس این تکه ها خارج می گردد.
استفاده از ماشینهای اولتراسوند که با ایجاد امواج ماوراء صوت، هسته عدسی در داخل چشم خرد و بصورت همزمان با وسیله مکنده از چشم خارج می گردد.
استفاده از ماشینهای لیزر که با استفاده از انرژی نور لیزر هسته عدسی در داخل چشم خرد و بصورت همزمان با وسیله مکنده از چشم خارج می گردد.
از سه روش فوق الذکر، استفاده از ماشینهای اولتراسوند که معروف به ماشینهای "فیکوامولسیفیکاسیون" هستند، عمومیت بیشتری دارد.
چرا که امواج ماوراء صوت قادر هستند هسته های عدسی را در سختیهای از کم تا شدید را خرد نمایند، در حالیکه استفاده از روش دستی یا ماشینهای لیزر فعلی فقط محدود به عدسیهایی می گردد که هسته آنها سختی زیادی نداشته باشد.
جالب است که بدانیم حتی ماشینهای لیزر فعلی نیز خود را به اولتراسوند مجهز نموده اند که در حین عمل جراحی آب مروارید، اگر هسته عدسی قابل خردشدن با لیزر نباشد، با تعویض وضیعت ماشین از لیزر به اولتراسوند بتوان عمل را به پایان رساند.
طبق آمارهایی که در کشورهای پیشرفته وجود دارد بیش از 97% اعمال جراحی آب مروارید با استفاده از تکنولوژی اولتراسوند انجام میگیرد و علی رغم در دسترس بودن دستگاههای لیزر در اتاق عمل، جراح تمایل کمتری به استفاده از آن دارد و دلیل عمده این امر همان قدرت امواج ماوراء صوت در خرد کردن هسته های عدسی با سختیهای متفاوت می باشد.
بنابراین واقعیت با آنچه در ذهن عموم مردم در مورد اعمال جراحی مدرن آب مروارید و استفاده از لیزر وجود دارد متفاوت میباشد.
تصور شخصی براین است که بعلت شیفتگی خاصی که اکثر مردم نسبت به لیزر ابراز میدارند، بسیاری ترجیح می دهند روشهای اولتراسوند را نیز نوعی لیزر قلمداد کنند.
همچنین تصور نادرست دیگری وجود دارد که در روش لیزری جراحی آب مروارید نیازی به ایجاد برش بروی چشم نمی باشد.
این تصور هیچگاه نمی تواند تحقق پیدا کند، چرا که برای خارج کردن ذرات عدسی کدر شده، همیشه نیاز به یک برش، هر چند بسیار کوچک وجود دارد.
البته نا گفته نماند که تصور فوق در کدر شدگی ثانویه که پس از عمل جراحی اولیه آب مروارید ممکن است حادث گردد کاملا صادق است.
در این حالت از نوعی لیزر بنام « یاگ» استفاده می گردد و بدون اینکه برشی روی چشم ایجاد گردد، این کدر شدگی پشت عدسی مصنوعی از سر راه برداشته می شود.
عوارض عمل جراحی آب مروارید عمل جراحی آب مروارید یکی از شایعترین و سالمترین اعمال جراحی در تمام بدن محسوب می گردد، با این حال باید توجه داشت که به مانند تمامی اعمال جراحی نمی تواند بصورت مطلق خالی از عارضه باشد.
همانطور که میدانیم هر گونه مداخله طبی و یا جراحی می تواند عوارض ریز و درشتی را به دنبال داشته باشد.
بعنوان مثال داروی پنی سیلین کم عارضه ترین و سالمترین دارویی است که بشریت به آن دست یافته است.
اما همین داروی پنی سیلین بندرت می تواند عارضه مرگباری را بدنبال داشته باشد.
وجود این عارضه هیچگاه سبب نشده که استفاده از این دارو کنار گذاشته شود، چرا که پنی سیلین هنوز یکی از ارزشمندترین آنتی بیوتیکها در درمان بعضی از عفونتها می باشد.
بنابراین آنچه در انتخاب یک روش جراحی و یا طبی باید مد نظرباشد صرفا وجود یا عدم وجود عارضه نیست، بلکه نسبت فوائد به عوارض آن روش باید معیار تصمیم گیری قرار گیرد.
درعمل جراحی آب مروارید این نسبت بسیار بالاست بطوریکه بیش از ۹۵ درصد موارد درمان جراحی آب مروارید بدون هیچگونه عارضه ای خاتمه می یابد.
در کشور آمریکا، سالیانه بیش از ۴/۱ میلیون مورد جراحی آب مروارید انجام میشود و درصد موفقیت و بهبود بینایی بالای ۹۵ درصد می باشد.
باید توجه داشت که عدم بهبود بینایی پس از عمل جراحی آب مروارید همیشه دلالت بر وجود عارضه در ضمن یا پس از عمل ندارد، بلکه در مواردی بیماریهای همراه مانند کدورتهای قرنیه، آب سیاه، بیماریهای عصب و شبکیه، بصورت عوامل محدود کننده بینایی نقش بازی می کنند.
عوارض احتمالی حین عمل عبارتند از: از دست دادن قسمت یا تمام لایه پشت عدسی باقی ماندن بخشی از عدسی در داخل چشم افتادن تمام یا قسمتی از هسته عدسی بداخل زجاجیه خونریزی پشت چشم در صورت بروز عوارض فوق که بسیار نادر هستند، ممکن است عمل جراحی با موفقیت و بدون تغییر روش جراحی به اتمام برسد و این احتمال هم وجود دارد که این عوارض سبب تغییر روش جراحی از نوع با برش کوچک به نوع با برش بزرگ و طبعا استفاده از بخیه گردد.
همچنین با بروز بعضی از عوارض فوق، بیمار ممکن است نیاز به جراحی های تکمیلی دیگرپیدا نماید.
خونریزی پشت چشم که بسیار بسیار عارضه نادری است می تواند منجر به از دست رفتن دائمی بینایی گردد.
عوارض احتمالی بعد از عمل عبارتند از: عفونت داخل چشم افزایش فشار داخل چشم ورم قرنیه ورم مرکز بینایی پارگی شبکیه احتمال بروز عوارض فوق در صورت حدوث عوارض حین عمل، بیشتر می گردد.
اما باید دانست که این عوارض می توانند حتی بعد از یک عمل جراحی کاملا موفق نیز حادث گردند.
درمان عوارض فوق می تواند مصرف دارو ویا عمل جراحی ویا هر دو باشد.
عارضه عفونت داخل چشم اگرچه بسیار نادر اتفاق می افتد ولی می تواند به شدت به ساختمان چشم و در نتیجه به بینایی آسیب برساند.
منبع: http://cataract-dastjerdi.blogspot.com http://daneshnameh.roshd.ir آب مروارید رسیده (در این حالت عدسی چشم کاملا کدر شده است) و دو طرفه که بینایی را بشدت و در حد فقط تشخیص حرکت اشیاء کاهش داده استامروزه پیشرفت تکنولوژی و نیاز روزافزون به دید بهتر و کاملتر از یکطرف و بهبود شگرف تکنیکهای عمل جراحی آب مروارید از سوی دیگر سبب گشته تا آب مروارید در مراحل ابتدایی تری نسبت به یکی دو دهه قبل مورد مداوا قرار گیرد و انواع پیشرفته و شدید آن مانند آنچه در عکس مقابل دیده میشود کمتردر جوامع پیشرفته یافت میگردد روش عمل جراحی آب مروارید با روش قدیمی که در آن یک برش بزرگ به اندازه حدود 12 میلیمتر روی لبه قرنیه ایجاد گشته وهسته عدسی بطور کامل خارج گردیده و سپس عدسی داخل چشمی در درون چشم جایگذاری گردیده است ومحل برش با 12 عدد بخیه بسیار ظریف دوخته شده است.
در این تصویر مردمک چشم از حالت کاملا گرد بعلت دستکاریهای ضمن عمل خارج گشته که البته در نتیجه نهایی دید بیمار معمولا بی تاثیر میباشد.
بعلت استفاده از این تعداد بخیه در این نوع عمل، شماره آستیگماتیسم قابل توجه ای ایجاد میگردد که سبب تاری دید در هفته های نخست پس از عمل میشود.
با برداشتن همه یا تعدادی از بخیه ها در طی دو تا سه ماه از میزان آستیگمات کاسته وبینایی بهبود میابدامروزه تمایل بر این است که اجازه ندهیم آب مروارید به مراحل کاملا رسیده پشرفت نماید.
چرا که این نوع آب مروارید بقدری افت دید میدهد که تقریبا با نیازهای زندگی امروزی ما منافات دارد.
از سوی دیگر عمل جراحی "آب مروارید رسیده" با تکنیکهای روز که عمدتا بصورت استفاده از سیستمهای فیکوامولسیفیکاسیون و برش کوچک انجام میگیرد، بسییار مشکل و گاهی غیر قابل انجام میشود که در اینصورت نوع عمل به روشهای قدیمی تر که با برش بزرگ و استفاده از بخیه های متعدد میباشد تغییر می یابد.
بنابراین زمان نقاهت و برگشت دید طولانی و به دو تا سه ماه افزایش خواهد یافت