دانلود مقاله جوانان

Word 57 KB 9547 21
مشخص نشده مشخص نشده علوم اجتماعی - جامعه شناسی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • طلیعه در زمانی که انسان معاصر در باتلاقی از آلودگی های دنیایی- که بر روابط شرک بنا شده – فرو رفته است و در زیر چرخ دنده های دنیای صنعتی و ماشینی ، دست وپا می زند و حقیقت و ذات وجود خود را فراموش نموده ، و دائما در طول زندگی از فطرت پاک و خداجوی خود دور می گردد، و در شرایطی که رسانه ها و موسسات فرهنگی در خدمت به بیگانه هویت دینی او را مسخ نموده اند ، بشر برای نجات خود به مردانی نیازمند است که با جهاد اکبر خویش ، ریشه های کفر و الحاد و شرک را بسوزانند و موانع رشد و بالندگی جامعه را از بین برند .

    مکاتب شرق و غرب سرابی را از جهت انسان معاصر نمودار ساختند که انسان در آن به ‹‹ خودبیگانی›› رسیده و دیگر نمی تواند حقیقت زیبای خویش را مشاهده کند .

    آنقدر به ظاهر زندگی و رفاه و لذت دنیوی روی آورده که دیگر نمی تواند خود را بشناسد و تعریفی از خود ارائه دهد .

    چرا که زنگارهای شرک و حودپرستی و دیگر پرستی ، تمامی وجودش را در برگرفته و دیگر نمی تواند حقیقت را ببیند و به ارزش ها نگاه کند .

    رشد و ارتقاء جامعه انسانی و پالایش آن از آلودگی ها ، به قانونی والا و متعالی نیازمند است .

    قانونی که با نگاه جامع و هماهنگ به انسان بتواند برنامه زندگی او را ترسیم نماید و راه را از چاه به او نمایان سازد .

    دین اسلام با تکیه بر دو اصل ‹‹ قرآن›› و ‹‹عترت›› تمامیت و کمال دین را آشکار نموده است وانسانها با تکیه بر اسلام می توانند به کمال و رشد وهدایت الهی دست یابند .

    هداتی که می تواند استعدادهای آدمی را بارور نماید و به اعلا علیین کمال برساند .

    از طرفی نمرودها و فراعنه زمان در قالب رژیم های سیاسی ناچارند جهت حفظ منافع دنیوی خویش دین و آخرت انسانها را نابود سازند .

    بنابراین بدیهی است که تمام تلاش خود را جهت تخریب و محو ارزش های دینی بکار می برند و سیاست های دین زدایی خود را در قالب مسائل فرهنگی و اقتصادی وسیاسی در جامعه مخصوصا بر روی نسل جوان اجرا می نمایند .

    زیرا همگی به این حقیقت آگاهند که نسل جوان می تواند در ساختار نظام فرهنگی جامعه نقش فعال و بالنده ای داشته باشد .

    پس نابودی فکر و روح و احساسات پاک او جامعه را جهت غارت دشمنان آماده می نماید و این همان آرمانی است که استکبار جهانی به سرکردگی صهیونیسم بین الملل به دنبال آن است .

    این جاست که به استناد آیه ‹‹و لتکن منکم امه یدعون الی الخیر یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر›› باید مردانی که قلب شان از ایمان به مبداء و معاد لبریز است و درد جامعه را درک کرده و نیز ترفند های دشمن زبون و معاد لبریز است و درد جامعه را درک کرده و نیز ترفندهای دشمن زبون را شناخته اند ، فد علم کنند و به تلاشی گسترده و مقاومتی والا و ارزشمند دست یازند ، مقاومتی که ریشته در اعتقادات و باورهای آنها داشته باشد که جز خدا سر بر آستان هیچ مخلوقی نسایند وتمامی لحظات زندگی و مرگ شان برای خداوندی که آگاه و مهربان و حکیم است سپری گردد.

    مردانی که بر اساس یک عهد و پیمان الهی وظیفه دارند از قانون الهی پاسداری نمایند .

    قانونی که می تواند مسیر زندگی انسان را به سوی ارزش های والای الهی روشن کند وانسان را در زمین ،آماده عروج نماید تا از خاک به افلاک و از ملک به ملکوت سفر کند .

    این مردان الهی در طول تاریخ سراسر فراز ونشیب شیعه در برهه های مختلف و حساس ، رسالت خویش را فراموش نکردند و توانستند در کنار دیگر مردان الهی کشتی طوفان زده اسلام را صحیح و سالم به ساحل امن و نجات برسانند.

    پیشگفتار جوانی بخشی از عمر انسان است که بلحاظ ویژگیهای خاص آن ارزنده ترین دوره زندگی محسوب می شود چرا که در این دوره از طریق رشد قوای جسمانی، و شکوفایی استعدادهای نهفته ، بستر و زمینه کمالات روحی و انجام مسئولیت های فردی و اجتماعی فراهم می گردد .

    در تبیین اهمیت این بخش از زندگی انسان ،اندیشمندان عرصه های مختلف علمی از تعابیری کمک گرفته اند که هریک آنها بخشی از واقعیت های مربوط به این دوره را روشن می سازند .

    علمای اخلاق و عرفان جوانی را بهار تهذیب و بهترین دوران خودسازی معرفی می کنند .

    جامعه شناسان برخورداری از نیروهای جوان را بهترین سرمایه جوامع به حساب می آورند و میزان پیشرفت آنها را در آینده از طریق وضع جوانان پیش بینی می کنند .

    روان شناسان میزان سلامت روانی افراد جامعه را در گرو چگونگی برخورد با قشر جوان و تامین نیازهای روحی و خواست های درونی آنها می دانند .

    در رهنمودهای اولیاء الهی و تعالیم عالیه اسلام نیز در این باره مطالبی به چشم می خورد که همه حکایت از اهمیت این بخش از زندگی دارد در این رهنمودها : اولا : از جوانی در ردیف های نعمت های بزرگی چون تندرسی و عافیت یاد می شود .

    ثانیا:گوشزد می کند که مبادا این فرصت بیهوده از دست داده شود .

    ثالثا: قشر جوان از همه اقشار بیشتر به نیکی ها گرایش دارند .

    در پیشبرد اهداف اساسی جامعه باید از تواناییهای آنها به نحو احسن وشایسته ای بهره برداری شود.

    ونیز از بررسی حقایق تاریخ این حقیقت آشکار می گردد که بزرگترین نهضت ها و وقایع تلخ و شیرین بزرگ جوامع بشری که در طول جیات بشر بوقوع پیوسته اند .

    در همه آنها نقش قشر جوان و استفاده از ویژگیهای خاص دوره جوانی از همه عوامل دیگر موثرتر بوده است اما رهبران این حرکت ها با توجه به اهدافی که داشته اند از ابعاد خاص وجودی این قشر استفاده کرده اند مثلا در نهضت های بزرگ انبیاء مهمترین مسئولیت ها و حساسترین کارها از طریق جوانان انجام یافته است و بیشترین یاران انبیاء از جوانان بوده اند .

    لذا پیامبر اکرم(ص) در ضمن یکی از رهنمودهای خود خطاب به اصحاب شان می فرماید: به شما توصیه و سفارش می کنم که در حق جوانان و نوجوانان به نیکی رفتار کنید زیرا آنها دلی رقیق تر وقلبی فضیلت پذیرتر دارند .

    خداوند تعالی مرا به پیامبری برانگیخت تا مردم را به رحمت بشارت دهم و از عذابش بترسانم ؛ جوانان سخنان مرا پذیرفتند ...

    و همچنین در وقایع تلخ تاریخی هم خطرناکترین و در عین حال رقت بارترین فجایع متوجه جوانان بوده است چرا که رهبران جنایتکار این وقایع از طریق سوء استفاده از شور و هیجان و احساسات جوانی به کمک تبلیغات گسترده فاجعه های بزرگی چون جنگ های یا وقایع شکست انقلاب الجزایر و سقوط اندلس و...را بوجود آوردند که در آنها میلیون ها نفر جان خود را از دست دادند و سرمایه و امکانات مادی و معنوی بی شماری نابود شد .

    در هر حال جوانی یکی از مهمترین زمینه هایی است که استفاده صحیح از آن سعادت افراد و جوامع را در پی دارد و غلفت و سوء استفاده از آن در درجه اول فرد و سپس اجتماع را به ورطه فنا و نابودی سوق می دهد .

    آفات دوره جوانی در این دوره از زندگی عمده استعدادهای مهمی که در سرشت انسان به ودیعت نهاده شده اند شکفته می شوند یعنی در مرحله ای از دوره جوانی و نوجوانی به موازات پدید آمدن مساله بلوغ، تحولات بسیار مهمی در جسم و روان فرد ایجاد می شود که به جهت حساسیت خاصی که این مرحله از عمر دارد گاهی از آن به عنوان دوره بحران و یا آسیب پذیر ترین بخش زندگی یاد می کنند و در توصیف ویژگیهای روحی این مرحله از این امور بحث می شود: بروز حس استقلال طلبی رشد گرایش های مذهبی شک در برخی اعتقادات کنجکاوی و حقیقت جویی دگر دوستی و جمع گرایی عدم تحمل انتقال و زودجوشی الگوپذیری عاطفی و احساسی بودن لطافت تخیل و رویا پردازی رشد استعداد زیبایی طلبی رشد قوه تفکر و تعقل ماجرا جویی خودباوری عیب جویی و...

    لازم به تذکر است که این امور اگر بطور مناسب مورد توجه واقع شوند و در مسیر صحیح هدایت گردند به تکوین شخصیت واقعی جوان کمک می نمایند .

    اما گاهی ناآگاهی والدین و عدم مربیان دلسوز از طریفی و غلبه عواطف و احساسات و کمی آگاهی و محدودیت های تجربه های خود جوان از طرف دیگر موجب برخورد نامناسب با نیازها و مقتضیات ویژه این دور.ه می گردد که عاقبت این امر سبب ایجاد برخی نارسائی ها در تکوین شخصیت جوان می شود که شکست های بعدی را در زندگی فردی و اجتماعی در پی خواهد داشت .

    مثلا یکی از ویژگیهای این دوران فراهم شدن تمایلات جنسی است که نداشتن آگاهیهای لازم در این زمینه و همینطور برخورد غیر عاقلانه با آن خسارات جبران ناپذیر جسمی و روحی را در پی خواهد داشت .

    بر این اساس یکی از مسئولیت های مهم خانواده و مسئولین مراکز آموزشی وسایر نهادهای فرهنگی که عهده دار تعلیم وتربیت نسل جوان ونوجوان هستند باید هریک به میزان مسئولیت و در حد توان و امکانات شان در این زمینه به انجام درست و دقیق وظایف محوله اهتمام بورزند و به حفظ سلامت این قشر و رشد ارزش های دینی و اخلاقی آن کمک نمایند .

    در این راستا نویسندگان متعهد و علاقه مندان به نسل جوان در شرایط مختلف با در نظر گرفتن مشکلات و نارسانیی و نیازهای موجود دست به تالیف و تدوین کتابهایی زده اند تا از این طریق به ارشاد و راهنمایی آنها پرداخته و راه های برخورد صحیح با اقتضائات و تمایلات دوران جوانی را نشان دهند و راه حل هایی جهت برطرف ساختن مشکلات موجود ارائه نمایند .

    از جمله اساتیدی که در دوران حاکمیت طاغوت با هدف کمک به نسل جوان و هدایت آن آثار ارزشمندی را با توجه به آن شرایط به نگارش در آورد مرحوم استاد مصطفی زمانی بود که انصافا در حد توان خود از طرق مختلف نظیر ایجاد مراکز فرهنگی اسلامی مانند موسسه های پیام اسلام و الزهرا همچنین مکاتبه و مشاوره حضوری و چاپ ونشر کتابهای مفید و تألیف آثار ارزشمند ، گامهای موثری را برداشت واینک که روی در نقاب خاک کشیده و به جوار رحمت الهی شتافته دوستان و شاگردان آن بزرگوار با هدف ادامه راه ایشان در کنارکارهای دیگر پس از بازبینی و اصلاح به چاپ و نشر آثار مفید ایشان می پردازند .

    بدان امید که از این راه ضمن خدمت به نسل جوان و موجبات شادی روح آن مرحوم را فراهم سازند .

    شایان ذکر است که اثر حاضر – کتاب جوانان چرا- یکی از ده ها اثری است که آن استاد فرزانه و درد آشنا- مرحوم مصطفی زمانی – در زمان حیات خود جهت راهنمایی نسل جوان به نگارش درآورده است که مورد استقبال فراوان جوانان قرار گرفت و تا بحال گروه کثیری از جوانان و نوجوانان را از تباهی و فساد و انحرافات نجات داده است و متجاوز از صد نوبت تجدید چاپ شده است .

    اینک پس از بررسی واصلاح برخی از مطالب آن کتاب با توجه به تغییر شرایط اجتماعی که پس از انقلاب اسلامی بوجود آمده بنیاد فرهنگی پیام اسلام عهده دار چاپ ونشر مجدد این کتاب می گردد بدان امید که برای حل و رفع حداقل برخی از مشکلات جوانان عزیز جامعه اسلامی مفید واقع گردد.

    و همچنین بجاست که در این جا از حمات برادران عزیز آقایان سید صادق سید نژاد ومحمد باقر مقدسیان که عهده دار بررسی و تصحیح این کتاب بوده اند و از جناب آقای حاج سید نبوی – وصی مرحوم استاد مصطفی زمانی- که باکمک های همه جانبه مشکلات فراوان بنیاد فرهنگی پیام اسلام را احیا نموده و کارها و امور جاری آن را استمرار بخشید تشکر و قدردانی شود باشد که این تلاش ها سب شادی روح مرحوم استاد مصطفی زمانی و ذخیره آخرت این عزیزان گردد .انشاءالله.

    چرا جوانان عزیز؟!...

    چرا بیشتر جوانان عزیز از زندگی رنج می برند؟!

    چرا بی اراده و بی فکرند؟!

    چرا کم خون ورنگ پریده اند؟!

    چرا در گام های نخست زندگی با شکست روبرو می شوند؟!!

    چرا گرفتار ضعف اعصاب و کم حافظه اند؟!

    چرا ناامید و افسرده اند؟!

    و چرا از جامعه گریزان و منزوی هستند؟!

    پاسخ این چراها را در این کتاب مطالعه می فرمایید .

    مسئولین امور تربیتی واخلاقی!

    به اطفال ، به نوجوانان ،به جوانان و به نونهالان رحم کنید .

    آنان را از سقوط نجات دهید!

    به آنهایی که می خواهند هرچه زودتر جسم وجان خود را از دستبرد فساد و تباهی برهانند؛ به پدران و مادرانی که می خواهند نسل های سالمی به اجتماع تحویل دهند و از گمراهی و بدبختی فرزندان خود بکاهند؛ به جوانانی که در زندگی قربانی نادانی ها و تبلیغات سوء شده و می شوند؛ به کسنی که در روشن نمودن افکار می کوشند و چون شمع می سوزند و به محیط روشنایی و گرمی می بخشند؛ و به شما خواننده عزیز تقدیم می گردد تا بیشتر به فکر جوانان و مفاسد اخلاقی که آنها را تهدید می نماید بیندیشید و در حد خود به چاره اندیشی بپردازید .

    پدر و مادر نوشته ای که از نظرتان می گذرد نتیجه تحقیقات و چکیده نظرات دانشمندان و محققین درباره یکی از انحرافات جنسی است .

    با توجه به خطرات شوم این عمل که در این اثر خواهید خواند اقدام به نوشتن این کتاب شده است تا آنان که به این عمل خطرناک آلوده اند نجات یابند .

    اینجا پرسشی پیش می آید و آن اینکه آیا نوشتن این گونه مطالب وظیفه کیست ؟

    آیا فقط این گونه اقدامات به عهده افراد معدودی است؟

    آیا پدران و مادران و اولیاء مدارس مسئولیتی در این مورد ندارند ؟

    یا اینکه مسئولیتی بس خطیر برعهده آن ها است ، زیرا موثرترین راه برای نجات نسل جوان از آلودگی ها برنامه های اخلاقی مجموعه آموزش و پرورش می باشد که باید به وسیله معلمین پاک سرشت ، مطلب و آگاهی لازم ، به محصلین که بهار جوانی را در محیط مدرسه می گذرانند تعلیم گردد .

    اما متاسفانه با اینکه آنقدر برنامه های گوناگون و مواد درسی وضع نمودهاند خیلی کم به مسائل اخلاقی و معنوی توجه می شود.

    و اگر در این زمینه ها اقدامی شده باشد بسیار خشک و نارسا است تا آنجا که خیلی از جوانان آخر سال اعصابشان کوفته و ناتوان است .

    آیا تنها فراهم کردن وسایل خوراک و پوشاک بدون توجه و رسیدگی به مسائل فکری و روانی فرزندان مسئولیت و وظیفه را از گردن والدین نسبت به اولاد برمی دارد؟

    و آیا به همین اندازه که پدر و مادر توانسته اند زندگی آرامی برای فرزند فراهم نمایند کافی است ؟!

    بدون تردید اگر مسئله روانی و ناراحتی های روحی هم در کار نباشد و مسئله را فقط یک طرفه حساب کنیم و تمامی نیروی والدین در راه بهتر زیستن و تامین معاش و خوشی زندگانی مادی و کسب پول مصرف گردد باز نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد زیرا خطرات و ضایعات جسمی و روانی این اعمال شهوانی و ضد اخلاقی که در اثر سهل انگاری پدر و مادر گریبانگیر فرزندان شان می شود چندین برابر پولی است که باید در سالم نگاه داشت فرزندان خود خرج کنند.

    اگر رفتار آنان چنین باشد و تنها همت شان را در تهیه لباس و غذای مصروف دارند و جنبه های دیگر را به بوته فراموشی بسپارسند دیگر از اولادشان چه انتظاری خواهند داشت ؟

    آیا انتظار دارند فرزندانی که در آغوش اجتماعی که زمینه های انحراف کم و بیش در آن وجود دارد برای آن ها ثمره ای خوب و باقیات صالحات باشند و در جوار آن ها به زندگی خوشی دست یابند ؟!

    هرگز !

    زیرا علاوه بر اینکه خیالی است خام،جزایی بس وخیم هم در جهان دیگر برای اینان در کمین است .

    چرا که به نص قرآن کریم والدین در برابر حفظ سلامت روحی و اخلاقی فرزندان خود مسئولند.

    پس پدر و مادر وظیفه دارند که در آگاهی دادن به فرزندان شان و تربیت صحیح آنان بکوشندو چه بسیارند جوانان و نوجوانانی که در نتیجه عدم رسیدگی مناسب والدین خود به بیراهه کشیده می شوند .

    عوامل ابتلا به خود ارضایی این انحراف اخلاقی خطرناک در نتیجه عوامل گوناگونی پیش می آید که به برخی از آنها در این قسمت اشاره می شود .

    الف)عدم توجه اولیاء خانواده الف)عدم توجه اولیاء خانواده ناگفته پیداست که بیشتر بدبختی ها و عوارضی که به خاطر خودارضایی دامنگیر نوجوانان و جوانان می شود ناشی از عدم توجه اولیای آنان نسبت به تربیت اخلاقی ایشان بوده و در اثر عدم رسیدگی آن ها را به آسانی به این سرنوشت شوم و مرگبار دچار نموده اند .

    در این جا ناگزیریم متذکر این مطلب شویم که مسئولیت پدر ومادر در امر نظارت و کنترل فرزند به قدری اهمیت دارد که اسلام به آن همه مقامی که برای والدین قائل است می گوید:‹‹ اینان در تربیت فرزند مسئولیت دارند و در صورت کوتاهی در آن مورد مواخذه قرار خواهند گرفت و نباید در تربیت و کنترل آنها غفلت ورزند.

    و در حدیثی رسول اکرم(ص) به حضرت علی(ع) فرموده اند: ‹‹ لعنت خدا بر پدر و مادرانی باد که فرزندان خویش را بد تربیت کنند و موجبات عاق خود را فرهم نمایند ›› غالبا اولیای اطفال مخصوصا مادران ساده لوح و از همه جا بی خبرکه علاقه زیادی به کودک خود دارند درحین بوسیدن ویا به اصطلاح وررفتن به پسر و یا دختر خود با آلت تناسلی او نیز بازی می کنند و چون طفل در هر سنی که باشد بالاخره دارای غریزه جنسی است از این عمل لذت می برد و وقتی این کار مداومت پیدا کند برای آن پسر یا دختر به صورت اعتیاد در می آید و اگر یک روز مادرش این کار راانجام ندهد احساس کمبود می کند و چون نمی داند که چه می خواهد و بر فرض اینکه بداند قوه تکلم ندارد لذا بنای بد خلقی را می گذارد و بدون اینکه احتیاجی به شیر و یا خواب داشته باشد گریه و بی تابی می کند .

    مدتی که از این ماجرا گذشت قطعا آن طفل به مرحله ای خواهد رسید که می تواند بعضی از احتیاجات خود را شخصا رفع کند و در همین دوران است که گاه و بیگاه با آلت تناسلی خویش بازی می کند تا ناراحتی خود را برطرف سازد.

    این عادت برای این طفل به همین صورت باقی می ماند تا به سن بلوغ برسد و چون در آن موقع احساسات جنسی ، بیشتر به او فشار می آورد به خودارضایی می پردازد و در نتیجه در مدتی کوتاه به عواقب وخیم و غیرقابل جبران آن دچار می شود .

    بنابراین یکی از علل مبتلا شدن جوانان اعم از پسر و دختر به این عمل همین بازی دور از عقل و منطق اطرافیان بی اطلاع از دستورات دینی است که نفهمیده و ندانسته موجبات بدبختی جگر گوشه های خود را فراهم می کنند .

    حضرت علی(ع) می فرمایند : ‹‹ بازی کردن مادر با آلت تناسلی دختر بچه شش ساله یک قسم زنا محسوب می شود›› این سطور را برای پر کردن صفحات کتاب نمی نویسیم، بلکه برای این می نویسیم که پدران و مادرانی که دارای فرزند هستند مواظب اعمال خود باشند و در اثر محبت های بی حساب و افراطی خود به کودکان موجبات سقوط آنان را فراهم نسازند .

    ج)بی توجهی پدر و مادر به کارهای فرزند یکی دیگر از موجبات مبتلا شدن کودکان و نوجوانان بعضی شوخی های تحریک آمیز و یا احیانا ارتباط های بی ضابطه آن ها با همسالان خود در مدارس یا در کارگاه ها است .

    به قول موریس دبس نویسنده کتاب بلوغ:‹‹ در مدارس شبانه روزی اینکار مانند یک مرض بومی و مسری صدمه می رساند.›› اگر در یک کارخانه یا دبستان و دبیرستان یک فرد معتاد به خودارضایی پیدا شود کافی است که تمام همبازی های و همکلاسان خود را به آن معتاد کند .چون متاسفانه اولیا مدارس هم غالبا از این موضوع بی اطلاع هستند و درصورت اطلعاع هم کمتر توجه می کنند.!

    با کمال تاسف غالب پدران و مدران به محض فرستادن کودک به دبستان و دبیرستان تصور می کنند مسئولیت تربیتی خودشان ساقط شده بعد از این آموزشگاه مسئول کلی این وظیفه خواهد بود و در نتیجه هیچ نظارت و کنترلی در امر تحصیل و اخلاق کودک و جوان خود و بررسی نسبت به وضع اخلاق و شخصیت معلمی که فرزندانشان را تعلیم می دهد نمی نمایند .

    اینگونه والدین حتی مربیان فرزندان خود را نمی شناسند و از صلاحیت اخلاقی آن ها ناآگاه هستند و شاید هرگز تصور این را هم نکنند که پدر و مادر کودک و نوجوان حق دارند درباره شخصیت اخلاقی و صلاحیت درونی و انسانی معلم و دبیر تحقیق کنند ، زیرا نمره اخلاق خوب و بد آموزگار نصیب همین پدر و مادر غافل و بی اعتنا به نظارت ملی و بعد هم جامعه خواهد بود .

    مواظبت در ساعت رفت و آمد فرزندان ازخانه به مدرسه و بالعکس دیده نمی شود .

    بارها کودک و یا جوانی صبح که ازخانه بیرون می آید به جای رفتن به دبستان یا دبیرستان دنبال برنامه های غلط خود رفته و ظهر یا عصر هم زمان باتعطیل شدن آموزشگاه ها به خانه بر می گردد .

    گاهی نه خانه از مدرسه با خبر است و نه مدرسه از خانه اطلاع دارد .

    د)انجمن اولیاء و مربیان شاید فلسفه ایجاد انجمن اولیا و مربیان از نظر علوم تربیتی پلی است مابین خانه و مدرسه که این پل ، این دو کانون تعلیم وتربیت را به هم وصل کند .انجمن اولیا و مربیان باید با ایجاد تماس دائم بین خانه و مدرسه و نزدیک نمودن نظرات والدین با مربیان فرهنگی یک رشته زنجیر فکری و عملی ایجاد و به حسن تربیت کمک کند .

    اما انجمن های اولیا و مربیان ما همانند خیلی از مشاغل دیگر در بسیاری از موارد بیشتر جنبه تشریفاتی دارد و سالی یکی دوبار به فکر همکاری می افتد آن هم در جنبه های مادی و یا اضطراری ناخواسته .

    از آنجایی که انجمن های اولیا و مربیان نتوانسته اند به عنوان پناهگاه کودکان ونوجوانان معرفی شوند گاهی این عزیزان در بحران های روحی که برای آنها پیش می آید به جای مراجعه به مسئولین این انجمن ها به مراکز و موسسات دیگری متوسل می شوند و مشکلات خود را با آنها مطرح می کنند .

    نامه های فراوانی که از نوجوانان و جوانان به ما می رسد شاه و گواه آشکاری بر این مدعای ماست .

    به جاست که با بررسی مجدد ؛ اشکالات و نارسایی های موجود در این قبیل از انجمن ها و نهادهای مسئول برطرف گردد و با یک سازماندهی جدید و بازسازی مناسب وشیوه های بهتر مشغول به کار گردند به گونه ای که هم اعتماد جوانان به آنها بیشتر شود وهم از کارآیی بهتری برخوردار گردند .

    در هر حال یکی از راه های جلوگیری از پیدایش و شیوع انحرافات اخلاقی، لزوم دقت ، کنترل و مراقبت از آموزشگاه ها ، ورزشگاه ها، کارگاه ها ، کلاس های تعلیمات رانندگی ، خیاطی، گلسازی و تمام مراکزی که جوانان و نوجوانان در آنها مشغول به آموزش یا کارند توسط افراد متخصص و دلسوز است .

    بدون تردید هرگاه این گونه افراد در مدرسه، آموزشگاه ،مغازه ،جامعه ، مسجد،کتابخانه و...پناهگاه داشتند که راهنمایی شوند، هیچگاه نمی نشستند با دست خود اعترافنامه بنویسند و به گانه و آلودگی خویش اعتراف کنند .

    و اینجا لزوم توجه پدر و مادر ؛ آموزگار و بالاخره مسئول کارهای عمومی از قبیل کتابخانه ،حسابداری ،فروشگاه و...

    روشن می گردد .

    ونقشی که این گونه مسئولین در کنترل مفاسد یا افزایش آن دارند آشکار می شود .

    آری !

    روی همین حساب است که وظیفه والدین سنگین تر شده و باید مواظبت بیشتری در این گونه اعمال نموده واقدامات لازم را به عمل آورند .

    بدبختانه می توان گفت : تقریبا صدی نود نوجوانان مبتلا از سن یازده یا دوازده سالگی این عمل خطرناک را در محیط هایی مثل کلاس آموخته و بدان معتاد می شوند .

    در اینجا ممکن است گفته شود که اولیا چگونه می توانند از عمل آنها جلوگیری کنند؟

    اگر اندگی تامل شود معلوم خواهد شد که انجام این عمل بسیار آسان است و همانطوری که موریس استاد دانشگاه استراسبورگ می گوید:‹‹ به طور معمول اگر سعی کنیم که جوانان را به زندگانی سالم و فعال عادت دهیم و آنان را از بیکاری و تنهایی دور بداریم با این مرض مبارزه نموده ایم و اگر پدر بتواند به بهترین وجهی عواقب وخیم این عادت زشت را به پسر خود بفهماند موضوع چندان مهم نخواهد بود .

    اصل موضوع این است که جوان نو رسیده چنین تصور نکند که درنتیجه ابتلا به این عادت از صورت انسان خارج شده و دیوی یا غولی گردیده است.

    زیرا در این صورت فشار افکار و تردید او را خرد ومضحمل می سازد .›› اگر پدران و مادران مواظب اعمال و رفتار کودکان خود باشند مثلا هر وقت که فرزندانشان بی موقع به مستراح رفتند و یا در آنجا زیاد معطل شدند و طول دادند و یا به عنوان درس خواندند اطاقی را خلوت کردند کاملا مواظب آنان باشند و اعمال شان را کنترل کنند .

    همچنین در صورت مشاهده رفتارهای خلاف از آنها به وسیله نصیحت ،تهدید ،نوازش و یا از راه های دیگر،آنان را وادار سازند که از این عمل دست بردارند .

    خلاصه مطلب اینکه مواظبت والدین در این باره خیلی موثر است و کودک یا نوجوان هر قدر خودسر باشد باز هم تحت تاثیر محبت و یا تهدید معقول و یا نصایح قرار گرفته و از عمل خود دست بر می دارد و یا حداقل مقدار دفعات آن عادت انحرافی را کم و به تدریج ترک می کند .

    نکته قابل توجه این است که بدانیم چگونه فرزندان خود را نجات داده و چگونه اندرز دهیم ؛مثلا وقتی یقین کردیم که آلوده شده اند باید از راه های ازدواج ، تهدید ، .وعده، نوازش،بیان خطرات،و...اقدام کنیم ولی آنگاه که آلوده نشده اند چه بسار خود پند واندرز او را به کنجکاوی وادار ساخته و در نهایت آلوده نماید .

    از نظر روانشناسی دوران بلوغ و جوانی دوران تحول و انقلاب است .

    در این دوره کودکی و ضعف و مطیع مطلق بدون سپری می شود و جوان شخصیت مستقلی به هم می زند .

    از این دوره نحوه برخورد و میزان توقع پدر و مادر نسبت به فرزند باید تغییر کند و برای آنان استقلال و شخصیت قائل شوند.

    نظریه پزشکان و روانشناسان متخصص در این قسمت به ذکر مضار و عواقبی که از عمل خودارضایی ناشی می شود می پردازیم و بیماریهایی که از این عمل خانمان سوز ناشی می شوند به تفصیل شرح می دهیم .مطالبی که در این بخش از نظر خوانندگان می گذرد نظریه دانشمندان و متخصصینی چون دکتر استون ، دکتر کیئسی،دکتر نوفمان ، پروفسور گوسلون،پروفسور باژه، دکتر پادرسی، سیلوانوس استال،موریس دبس و دکتر تومانیانس می باشد .

    ابتدا باید گفته شود عمل خود ارضایی منحصر به جوانان و یا کودکانی که تازه پا به بلوغ گذراده اند نیست ، بلکه عمومیت دارد .

    چه بسا مردان سالخورده هایی هستند که به این عمل معتادند .

    در بین اشخاصی که به این عمل مبتلا هستند آنهایی که در سن کودکی هستند اصلا درباره عملی که مرتکب می شوند کمترین می شوند کمترین اندیشه های به دل راه نمی دهند ، ولی آنهایی که قدری به اصطلاح پخته ترند و اقلا خوب و بد را می دانند پیش خود این کار را اینطور توجیه می کنند که از انسان خواه ناخواه باید شهوت دفع شود ، حال چه به صورت خودارضایی و چه به صورت راه های شرعی و طبیعی یا احتلام!

    در حالی که این حساب ، صد در صد غلط است و این عمل غیرطبیعی با آمیزش مشروع یا احتلام، زمین تا آسمان فرق دارد .

    اگر چه از لحاظ ضایعات منوی هردو تقریبا یکی است یعنی بر اثر انجام هریک از این دو عمل از انسان مقداری مایع خارج شده و ضایع می شود ولی در دفع شهوت طبیعی انسان احتیاجی ندارد که از قوای تخیلی و مغزی خود استفاده کند .

    در صورتی که در این کار ناشایست مجبور است صحنه های خاصی را در فکر خود تجسم کند تا دفع شهوت شود و همین تجسم هاست که قوای فکری و ذهنی را آن چنان فرسوده می کند که در مدت کوتاهی به کلی از کار می افتند و انسان مبتلا به چنین عادت شومی به فراموشکاری و کند ذهنی مبتلا می شود .

    اسلام چه می گوید؟!

    دین اسلام از دنیا جدا نیست !

    دین اسلام تنها یک سلسله مسایل اعتقادی نیست به عبارت دیگر تعالیم اسلام ،مجموعه ای از اعمال و مراسم دینی خشک نمی باشد بلکه اسلام برنامه مفصلی است برای سراسر زندگی انسان .

    عقاید و عبادات و مبادی عملی و دستورات دینی اسلام ، حقایق غیر مربوط و جدایی از هم نیستند ، بلکه کمال ارتباط و ملایمت در بین شان برقرار است و مجموعه مرکبی را تشکیل می دهند که به صورت یک برنامه کامل تمام ابعاد زندگی انسان را تحت پوشش قرار می دهند .

    این شریعت مقدس برای افراد پست و نالایق و بندگان هوی و هوس وشیفتگان دنیا و اشخاصی که همانند بال پرنده ای در هوا در حرکتند و یا همچون خس و خاشاکی با امواج دریا بالا و پایین می روند نازل نشده است بلکه دین مقدس اسلام برای شیرهای شجاعی نازل گشته که خودشان را برای تغییر دادن مسیر بادهای مخالف و مقاومت در مقابل موج های سهمگین و تغییر دادن موج های باطل قادر و توانا ببینند .

    راه علاج وپیشگیری عادت غلط اکنون که این حقایق روشن شد در اینجا تذکر یک نکته لازم است و آن اینکه طب امروز درحقیقت به دو بخش وسیع تقسیم می گردد: طب پیشگیری طب درمانی در قسمت اول از آن اموری بحث می شود که از بروز بیماریها جلوگیری کرده و عوامل مرض را در نطفه خفه می کند و قسمت دوم مربوط به راه های درمان بیماری ها بعد از بروز مرض است.

    شاید احتیاج به توضیح نباشد که قسمت اول از جهات مختلفی لازم تر و اساسی تر است .

    در طب روحی و اخلاقی عینا این دو بخش وجود دارد ، افرادی که در اثر بی اطلاعی گرفتار عادت خطرناکی می شوند و این امر دائما روح و جان آنها را آزار می دهد و پس از توجه به عواقب وخیم آن هرچه سعی می کنند این عادت را ترک کنند کمتر موفق می شوند .

    این گونه امور به ما می آموزد که به موضوع جلوگیری از فراهم شدن زمینه عادت زشت ، اهمیت فراوان بدهیم و یقین کنیم یک عادت غلط، کانون خطرناکی است برای تحقق سعادت انسان.

    جوانانی که خود را به آسانی به دست اعتیاد های غلط می سپارند نمی دانند چه زنجیرگران ودردآوری به دست و پای خود می بندند که رهایی از آن به این آسانی میسر نخواهد شد .

  • فهرست:

    طلیعه  
    پیشگفتار 3
    چرا جوانان عزیز 7
    عوامل ابتلا به خودارضایی 9
    نظریه پزشکان و متخصصان 15
    اسلام چه می گوید؟ 15
    راه علاج و پیشگیری 16
    پدران ومادران سخت گیر 18
    ریشه یابی مفاسد 19
    منبع 20


    منبع:

    جوانان چرا...؟ ،  مؤلف: استاد مصطفی زمانی .

     

بهداشت روان و مهارتهاي مقابله با استرس ، اضطراب ، خشم — قسمت اول — (مرجع کامل اطلاعات ) مقدمه : سلامتي طبق تعريف سازمان بهداشت جهاني عبارت است از حالت رفاه کامل جسمي ، رواني و اجتماعي و نه فقط نبود بيماري و ناتواني. بنابراين به کسي فردسالم

اهمیت توجه به مشکلات نوجوانی با توجه به ویژگیهای خاص نوجوانی ، این دوران با مشکلات خاص خود نیز مواجه است. برخی از این مشکلات شیوع بیشتری داشته و گاه نیازمند مداخله کمتری هستند، اما برخی دیگر در حد یک ناسازگاری ، یک بیماری و یا اختلال روانی اجتماعی قابل توجه بوده و نیازمند اقدامات مداخله‌گرانه هستند. فراهم نبودن شرائط تربیتی مناسب ، عدم آشنائی اولیا و مربیان با نیازها و ویژگیهای ...

مقدمه مطالعه سیر تاریخی فحشا[1]، نشانگر آن است که این پدیده، از کهن‌ترین انحرافات بشری است و از دیر باز به عنوان یک واقعیت اجتماعی وجود داشته است. با این حال، تحقیقات علمی اندکی روی آن صورت گرفته است. طبق تعریف، زن ویژه یا روسپی یا فاحشه، زنی (یا به ندرت مردی) است که مخارج زندگی خود را به طور کلی یا جزئی از طریق تسلیم جسم خویش به دیکران (با انگیزه‌های جنسی) تأمین می‌کند. بعلاوه ...

شناخت جرم يا انحرافات و علل بوجود آورنده آن مقدمه هيچ مجرمي از مادر خود مجرم و تبهکار زاده نشده است، همه انسانها، فطرتي پاک خلق شده و پس از تولد در دوران اوليه زندگي، پاک و معصومند و اين تا زماني است که توسط شرايط خاص محيط خانوادگي، اجت

مقدمه مطالعه سیر تاریخی فحشا[1]، نشانگر آن است که این پدیده، از کهن‌ترین انحرافات بشری است و از دیر باز به عنوان یک واقعیت اجتماعی وجود داشته است. با این حال، تحقیقات علمی اندکی روی آن صورت گرفته است. طبق نظر ابینگهاوس(1909)، روسپیگری گذشته‌ای طولانی، اما تاریخچه کوتاهی دارد. بخشی از این امر به مشکلات جمع‌آوری اطلاعات علمی و قابل تعمیم از نمونه‌های مورد مطالعه روسپیان مربوط ...

مقدمه ای خدای پاک و بی انباز ویار دست گیر وجرم ما را در گذار «مولوی» انسانها در فراز و نشیبهای تاریخ همیشه از دردها و آسیبهای اجتماعی بسیاری رنج برده اند و همواره در جستجوی یافتن علل و انگیزه های آنها بوده اند تا رهها و شیوه هایی را برای رهایی ازآنها بیابند. از مجموعه این آگاهیها و تجربه ها و آموخته ها، توانسته اند زمینه های مطالعاتی و رشته های مختلفی را برای تبیین بی هنجاریها و ...

: عوامل جسمی و ذاتی مبحث اول : ارث و بزهکاری امروزه مسأله بزهکاری اطفال و نوجوانان، از جمله مسائل بغرنج اجتماعی است که فکر اکثر دانشمندان را به خود مشغول داشته است. درباره علل افزایش بزهکاری در روزگار کنونی؛ عقاید مختلفی ابراز شده است. پاره ای از محققین ازدیاد جرم و جنایت را در جهان امروز از خصوصیات کنونی جوامع متمدن دانسته و معتقدند که به همان نسبت که بشر به سوی ترقی و تکامل ...

خلاصه انسان با توجه به پیچیدگی‌ها و دشواری‌های زندگی جهت رسیدن به رشد و پیشرفت در جنبه‌های گوناگون می‌‌بایست از توانایی لازم و کافی جهت مقابله با موقعیتهای دشوار زندگی و همچنین فراهم نمودن شرایط مناسب به منظور پیشرفت همه جانبه برخوردار باشد. بنابراین افراد موفق، تکامل یافته و دارای سلامت روانی کسانی هستند که توانایی و مهارت کافی را در برخورد با شرایط گوناگون زندگی دارند و همواره ...

آرامش ذهني ديد کلي هر که هستيد و هر کجا زندگي مي‌کنيد، آرامش را به زندگي خويش دعوت کنيد و آن را در ذهن خود جايگزين سازيد. اگر کلام و رفتار شما قرين آرامش باشد بدون شک اين ويژگي به دنياي اطراف شما نيز سرايت خواهد کرد. بخاطر داشته باشيد، براي ر

مقدمه اهمیت خانواده به عنوان یک واحد اجتماعی، مسأله ای غیر قابل تردید است. تأثیر خانواده در کودک از نظر فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و عاطفی بسیار مهم و باارزش است؛ زیرا طفل، مبانی زندگی را در آنجا فرا می گیرد و خوب و بد را از آنجا می آموزد. از این رو، خانواده ای که آرامش روحی بر آن حکمفرماست، بهترین آموزشگاه برای کودکی است که باید در آینده به جرگه عظیم اجتماع بپیوندد. بیشتر «بایدها» ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول