دانلود مقاله کودکان استثنایی

Word 36 KB 9887 25
مشخص نشده مشخص نشده علوم اجتماعی - جامعه شناسی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده تحقیق حاضر به منظور بررسی علل عقب ماندگی دانش آموزان ناشنوا صورت گرفته است.

    در فرضیه های ارائه شده است علت اصلی عقب ماندگی این دانش آموزان 1- عوامل دوران بارداری 2-ازدواج فامیلی 3-عوامل اجتماعی- اقتصادی- فرهنگی و غیره ذکر گردیده است.

    جامعه آماری این تحقیق دانش آموزان مدرسه طلوع می باشند نمونه آماری 6 نفر از دانش آموزان این مدرسه می باشد.

    بیان مسئله تاریخ تمدن سابقه تلاش انسان است در غلبه بر تقاضای محیطی که در آن زندگی می کند.

    در فرهنگهای مختلف افرادی که نمی توانند به نحوی مطلوب خود را با نمودها و تقاضاهای محیطی و فرهنگی سازی نمایند.

    از نظر دیگران تعاریف و ویژگی های خاص به عنوان درمانده، ضعیف، عقب افتاده و...

    شناخته می شود.

    گروهی از مردم استنباط نادرستی از عقب ماندگی داشته و تصور می کنند که عقب ماندگی ذهنی یک مرض یا بیماری مسری بوده و می تواند از فرد به فرد دیگر سرایت نماید و مانند سل و آبله میان کودکان دیگر هم سرایت کند با این تفاوت که بیماری ذهنی طولانی تر و سخت تر است.

    در بیان عقب ماندگی ذهنی باید گفت آن یک پدیده تک بعدی و ساده نمی باسد بلکه یک شرایط مرکب و پیچیده ذهن است.

    مسائل مربوط به عقب ماندگی از بعضی جهات تازگی ندارد.

    اما پیچیدگی مسأله عقب ماندگی ذهنی با توجه به تحقیقات انجام شده به حدی است که علی رغم پیشرفت تکنولوژی و علوم مختلف (پزشکی، روانپزشکی و ژنتیکی) تا کنون حدود دو هزار علت برای عقب ماندگی ذکر نموده اند و عوامل متعدد باعث بروز عقب ماندگی می شود از جمله باید به عوامل قبل و بعد و در حین زایمان و عوامل محیطی اشاره کرد.

    مع الوصف در بسیاری از موارد علل عقب ماندگی ذهنی همچنان پوشیده مانده و نا مشخص است.

    طبق نظریه «اشترین» (1973) برای حدود نیمی از افراد عقب مانده ذهنی نمی توان به تشخیص علت شناسی نسبت داد و مدعی شد که حدود 3 درصد منابع شناخته شده عقب ماندگی ذهنی به عوامل ژنتیکی و حدود 30 درصد به عوامل محیطی منسوب می شود.

    در تحقیق ها توسط «مرلند» در سال 1958 صورت گرفت نشان داده شده که اکثر مشکلات مربوط به لحظه تولد نتیجه اختلالهایی است که در ماه اولیه رشد جنین به وجود می آید و این اشکالات در هنگام تولدظاهر می شود شناخت کودکان عقب مانده ذهنی در سنین قبل از دبستان و شروع آموزش در سالهای نوپایی کمک قابل توجهی در کاهش درصد عقب ماندگی و افزایش مهارتهای اجتماعی می کند که خود می تواند در پذیرش این کودکان از طرف اجتماع مؤثر باشد.

    از این طریق می خواهیم از آموزش آنها و رسیدن به اهداف اصلی تعلیم و تربیت و کفایت اقتصادی و سازگاری با محیط و مقبولیت اجتماعی گامهای مؤثری داریم.

    با توجه به آخرین آمار سازمان استثنایی کل کشور از سال 1378 حدود 70 الی 80 درصد از جمعیت کودکان عقب مانده ذهنی را گروه آموزش پذیر تشکیل می دهند.

    اگر مادر در دوران بارداری تحت نظر پزشک باشد احتمال وقوع حوادث ناگوار بسیار کم است.

    باید در نظر داشت که ارائه خدمات مختلف توانبحش و نگهداری عقب ماندگی ذهنی با توجه به آمار روزافزون آنها غیر ممکن است؛ لذا لازم است که مسئله ای با نام پیشگیری در اولویت برنامه مختلف مربوط به انواع بیماریها و معلولیتها قرار گیرد که با شناسایی زود هنگام و آموزش های لازم به خانواده های کودکان عقب مانده ذهنی بتوان از بروز این پدیده جلوگیری نمود چون عقب ماندگی ذهنی معلول عوامل متعدد بیولوژیکی، اجتماعی، حتی گاهی اقتصادی است.

    در این تحقیق سعی بر این است که با توجه به شرایط خاص اقلیمی و بافت اجتماعی برنامه هایی طرح شود که بتوان با اجرای آنها خدمتی در جهت این کودکان انجام داد.

    اهداف تحقیق: در این تحقیق سعی شده است که با توجه به امکانات و منابع موجود به هدفهای زیر برسیم.

    1- دلایل به وجود آمدن عقب ماندگی در کودکان 2- چگونگی پیشگیری از بوجود آمدن عقب ماندگی در کودکان 3- چگونگی رفتار با کودکان استثنایی اهمیت و ضرورت تحقیق: چون علل ایجاد کننده عقب ماندگی خصوصا عوامل مربوط به هنگام تولد و بعد از تولد قابل پیشگیری است می توان با شناخت اولیه از بروز تعداد بیشتر عقب ماندگی جلوگیری نمود.

    کودکان استثنایی نوشته محمود پاکزاد پیشگفتار کودک عقب مانده ذهنی شرایط خلقت در تمامی جهان و برای تمامی کودکان یکسان است.

    همه افراد بشر به یک محو به این دنیای خاکی قدم می گذارند و نطفه آنها نیز به یک طریق بسته می شود.

    ولی حتی دو کودک را در این جهان پهناور نمی توان یافت که از نظر خصوصیات جسمانی و روانی کاملا یکسان باشد تفاوت موجود در اثر انگشتان افراد بشر خود بهترین دلیل بر متفاوت بودن انسان از نظر خلقت است.

    بررسی های انجام شده نشان می دهد که در میان مخلوقات خداوند عده ای با دیگران از نظر جسمی و روحی تفاوتهایی دارند.

    علاوه بر برخی تفاوتهای ظاهری چون قد، رنگ مو، رنگ چشم، عده ای از ابنای بشر تفاوتهایی دیگری نیز با همنوعان خود دارند مثلا عدهای از نظر هوش و استعداد فکری با دیگران متفاوتند و یا از نظر شنوایی چون دیگران نیستند و گروهی از نظر هوش و استعداد فراگیری قدرت دیگران را ندارند و یا بعکس از دیگران برترند.

    به طور کلی این گونه کودکان را کودکان استثنایی می نامیم که معمولان ذهنی نیز در زمره این گروه کودکان هستند.

    لذا به تعریف نام«عقب مانده ذهنی به گروهی از کودکان استثنایی گفته می شود که از نظر هوشی با دیگران متفاوتند، بهره هوشی آنان از حد طبیعی کمتر است و در گذران زندگی با مشکلاتی مواجه هستند و به همین دلیل حمایت دیگران و جامعه را نیازمندند شاید به جرأت بتوان گفت که عقب ماندگان ذهنی جزء پاکترین گروه و طبقه در بین افراد یک جامعه می باشند زیرا آنان علاوه بر آنکه خود مسئول کمبود و نقص خویش نیستند به سبب نارسایی ذهن، مسئول اعمال خویش نیز نمی باشند و به همین سبب تصمیم گیری درباره آنها اکثرا توسط دیگران انجام می گیرد.

    لذا بی پایه نخواهد بود اگر آنان را پاکترین پاکان بنامیم و راهیان بهشت قلمداد نماییم.

    جامعه نسبت به آنان مسئول است و باید وسایل زندگی و رفاه آنان را فراهم کند.

    با توجه به دوم توانایی این گروه احقاق خویش اکثرا اطرافیان بخصوص اولیای این گونه کودکان برای سعادت آنها فعالیت می کنند و سرنوشت ساز آنان هستند.

    اختلالات شنوایی کودکان: ناتوانی شنوایی، یادگیری را برای کودکان دشوار می کند و این ناتوانی بر اثر ابتلا به بیمتریهای عقونی مثل سرخجه، مشکل ژنتیکی و یا آسیبهای احتمالی مغز و سیستم عصبی بوجود می آید، بچه هایی که دچار این مشکل هستند دیرتر حرف می زنند و روان صحبت نمی کنند و اغلب ناآران و عصبی هستند اگر کودک دچار این مشکل است بلافاصله به پزشک کودکان کراجعه شود تا تسهیلاتی در یادگیری و سلامت او اندیشه شود.

    سرخک:یک بیماری ویروس شدیدا واگیر است که با علائم تب، بثورات جلدی (دانه های قرمز، آبریزش بینی و چشمهای قرمز ظاهر می شود.

    سرخک یکی از علل عمده سوء تغذیه، اسهال طولانی و ذات الریه است از عوارض بسیار خطرناک سرخک، التهاب و آسیب دستگاه بینایی را می توان نام برد.

    یرخجه یک بیماری ویروس واگیر است که با تب، برجستگی غدد لنفاوی پشت گوش و گردن،بثورات (دانه های قرمز) عطسه خود را نشان می دهد.

    هوش و بهره هوشی از هوش تعاریف بسیاری شده ولی به طور کلی می توان گفت که«هوش عبارت است از توانایی و استعداد یادگیری همراه با تفکر صحیح و رفتار مناسب اجتماعی که آزومونهای استاندارد شده وسیله ای برای شناخت آن هستند.

    و اما هوشبهر چیست؟

    هوشبهر یا بهره هوشی که از نظر بین المللی با IQ نمایش داده می شود از تقسیم سن عقل بر سن زمانی یا تقویمی همان سن به دست می آید و نمودار هوشمندی یا کم هوش فرد است سن زمانی یا تقویمی همان سن واقعی کودک است و سن عقلی یا هوشی از طریق آزمونهای سنجیده ای که به کودک داده می شود تعیین می گردد هرچه نتیجه آزمونها بهتر باشد یعنی کودک آنان را با دقت بیشتر و درستی انجام دهد و هرچه قدر کودک قادر به انجام تست های میزان شده برای کودکان بزرگتر از خود باشد بهره هوشی او بیشتر خواهد بود.

    برای مثال:طفل 8 ساله از طریق آزمونهای معینی مورد آزمایش قرار می گیرد وی فقط قادر است آزمونهای کودکان 6 ساله را پاسخ می گوید لذا: سن تقویمی به ماه ماه96=12*8 سن تقویمی به ماه ماه 72=12*6 بهره هوشی(IQ)=سن تقویمی/سن علمی * نما IQ=* نما =75 بهره هوشی بهره هوشی این کودک 75 است لذا نتیجه می گیریم که این کودک از کودکان همنسن خود از نظر هوشی کندتر است و تا حدی عقب ماندگی ذهنی دارد و جرء کودکان عقب مانده ذهنی است بهره هوشی این کودک 75 است لذا نتیجه می گیریم که این کودک از کودکان همنسن خود از نظر هوشی کندتر است و تا حدی عقب ماندگی ذهنی دارد و جرء کودکان عقب مانده ذهنی است تقسیم بندی کودکان عقب مانده از نظر آموزش مربیان و سایر دست اندرکاران آموزش و پرورش کودکان استثنایی و خلاصه تمامی کسانی که به نحوی با آموزش و مدرسه سرو کار دارند کودکان عقب مانده ذهنی را به آموزش پایه با بهره هوش بین 50 تا 75 «تربیت پذیر» با بهره هوشی بین 25 تا 50 و «پناهگاهی» با بهره هوشی آنان از 25 کمتر است تقسیم می کنند.

    گروه آموزش پذیر (E.M.F) از نظر متخصصان تعلیم و تربیت گروهی است که قادر است علوم پایه را فرا کیرد به عبارت دیگر گروه آموزش پذیر از عهده فراگیری خواندن، نوشتن، حساب کردن و فراگیری حرفه ای متناسب در حدی معین بر می آیند.

    در حالی که گروه تربیت پذیر (TMR) تنها قادر به یادگیری وطایف فردی روزانه خویش هستند و آموزش آنان بیشتر در طریق خودکفایی و انجام اعمال مشخص و احیانان کنترلی بر رفتارهای اجتماعی استوار است.

    انجام برخی حرفه های ساده یا کارهای منظمی که نیاز به تفکر زیاد نداشته باشد نیز ممکن است از عمده آنان بر آید.

    دسته سوم کودکان عقب مانده ذهنی که از نظر آموزش زیر عنوان پناهگاهی نام گذاری شده اند و به عقب ماندگان عمیق نیز معروفند گروهی هستند که به مراقبتهای ویژه نیازمندند.

    زندگی بسیاری از آنان جنبه گیاهی دارد و از آموزشهای کلاسیک یا هر نوع تعلیم و تربیت بهره نمی گیرند.

    به طور کلی تمام کودکان را با توجه به بهره هوش انان از نظر استعداد و هوش ذاتی می توان چنین تقسیم بندی نمود.

    کودکان معلول ذهنی پناهگاهی«کانا» با بهره هوش 25-0 کودکان معلول ذهنی تربیت پذیر«کالیو» با بهره هوش 50-25 کودکان کودکان معلول ذهنی آموزش پذیر«کودن» با بهره هوش 70-50 کودکان مرزی با بهره هوش 80-70 کودکان نزدیک مرزی با بهره هوش 90-80 کودکان طبیعی با بهره هوش 90-110 کودکان باهوش با بهره هوش 130-110 کودکان سرآمد با بهره هوش 150-130 کودکان پرتوان(در حد نبوغ) با بهره هوش 200-150 کودکان نابغه با بهره هوش مقدار بالاتر شرایط فیزیکی مدرسه شرایط فیزیکی مدرسه:جدول توزیع اتاقها و سالنها 1-اتاقهایی که به درس اختصاص داده شده 2-اتاقهایی اداری (اتاق معاونت و اتاق مدیریت) 3-آزمایشگاه 4-انبار 5-اتاق گفتار درمانی 6-نمازخانه 7-سالن اجتماعات(نداشتند) 8-سرایداری 9-سایر اتاقها و سالنها 10-تجهیزات شنوایی سنجی 11-تقویت گروهی (FM) 12-دستگاه لوپ (Loop) 13تجهیزات گفتار درمانی مراکز خاص کودکان عقب مانده ذهنی تشکیل مراکز خاص برای گروه مشخص از کودکان عقب مانده0 ذهنی یکی از متداول ترین محیط های مناسب برای آموزش این گونه کودکان است.

    اگرچه تشکیل مراکز خاص کودکان عقب مانده ذهنی برای گروه آموزش پذیر این کودکان مناسب است ولی بسیاری از متخصصان بر آمیزش این کودکان با کودکان عادی تأکید فراوان دارند و روش اختلاط کودکان عقب مانده آموزش پذیر را بدان سبب تأکید دارند که معتقدند وجود مراکز خاص به سبب ایجاد امکانات زیاد و داشتن متخصصان مختلف از جمله پزشک متخصص اطفال، گفتار درمانی، روانشناس آموزش و همچنین وسایل آموزشی و کمک آموزشی می تواند خدمات ارزنده تری را به این کودکان ارائه نماید در مورد تشکیل مراکز خاص و مستقل برای گروه تربیت پذیر کودکان عقب مانده اتفاق نظر بیشتری بین متخصصان این رشته وجود دارد و اکثرا معتقدند که ایجاد مراکزی مستقل می تواند در بهبود وضع گروه مزبور کمک مؤثری باشد مدارج تحصیلی کودک عقب مانده ذهنی آموزش پذیر: کودکی عقب مانده ذهنی آموزش پذیر کودکی است که می تواند: الف: مواد درسی و دانش نظری را در حد پایه(خواندن، نوشتن، حساب کردن) را به خوبی فرا گیرد.

    ب:در سازش با محیط اجتماعی، خود کفایی، انجام کارهای مستقل و خودیار باشد.

    ج:در کسب حرفه ای ساده، پیشه و شغلی مناسب و گذران زندگی عادی و سالم و تشکیل خانواده موفق گردد.

    بررسی های انجام شده درباره تعلیم و تربیت عقب ماندگی ذهن: دانشمندان و محققان زیادی درباره نتیجه ای که از تحصیل، سازش اجتماعی و اشتغال عقب ماندگان ذهنی آموزش پذیر به دست آمده است مطالعه نموده اند نتایج به دشت آمده امیدوار کننده بود و نشانگر آن است که این گروه پس از فراغت از تحصیل قادر به گذران زندگی طبیعی خود می باشند و در سازش با محیط موفق می گردند باید این نکته را یادآور شده که همراه با آموزش کودکان عقب مانده باید انان را به تمامی مواردی که در زندگی یک فرد لازم است آشنا ساخت تا به خوبی بدانند که روابط آنان با افراد در چه حدی باید باشد و مقررات و قوانین را چگونه باید اجرا نماید.

    بیماری عقب ماندگی ذهنی علائم: 1-زمان نشستن، راه رفتن و حرف زدن در این بیماران دیرتر از گروه همسالانشان است.

    2-در بعضی موارد اندازه سر آنها کوچکتر یا بزرگتر از حد طبیعی است.

    3-سن عقلی این کودکان از سن واقعی آنها کمتر است.

    4-برخی از آنها کنترل ادرار و مدفوع خود را ندارند.

    5-عقب ماندگی ذهنی به دو گروه آموزش پذیر و تریبت پذیر تقسیم می شوند (اموزش پذیرها می توانند در مدارس کودکان استثنایی درس بخوانند و تا اندازه ای مزایای آنها را ارتقاء دهند، تربیت پذیرها کوکان هستند که می توانند در مراکز توانبخش کارهای ساده و خاصی را یاد بگیرند.

    آنچه باید بدانیم: 1-خانواده ها نباید ار داشتن چنین کودکان احساس شرمساری می کند.

    2-تا حد امکان از داشتن ازدواجهای فامیلی خودداری شود.

    3-از بارداریهای بالای 35 سال جلوگیری شود.

    4-به این نوع کودکان نیز محبت شود.

    5-از تظر تغذیه و بهداشت فردی به آنها توجه کنیم.

    6-از توهین، تحقیر و سرزنش کردن آنها خودداری می کنیم.

    7-در صورت امکان از مراکز توانبخشی کمک بگیریم.

    مصاحبه با معلم مدرسه استثنایی ابتدایی پسرانه طلوع کودکان استثنایی دو سال اول آمادگی را لب خوانی یاد می گیرند و بعد از دو سال وارد مدرسه ابتدای می شوند و معلمان با آنها به صورت لب خوانی صحبت می کنند و ارتباط برقرار می کنند.

    به خصوص در درس املاء آنها به صورت لب خوانی امتحان گرفته می شود.

    آیا این کودکان در بازار کار جذب می شوند.

    جذب این دانش آوزان بسیار کم است برای این که افراد را بیشتر در رشته های فنی و رشته هایی که از نیروی بدن آنها استفاده می کنند جذب می کنند و از نظر خانم معلم بچه ها باید از دوره راهنمایی دوره فنی و حرفه ای را بگذرانند تا بتوانند بعد از فارغ التحصیل شدن جذب بازار کار شوند و بتوانند درآمد کسب کنند و مستقل بشوند.

    تعدادی زیادی از کودکان به مرحله دبیرستان نمی رسند به علت دشواری درس ها و یا مشکلاتی که کودکان دارند.

    بازرسان در این مدرسه از معلمان سئوال خاصی نمی پرسند و در مورد روش کار افراد چیزی نمی پرسند و فقط دفاتر را نگاه می کند.

    از معلمان چیزی پرسیده نمی شود.

    سرپرست آموزشی: وظیفه دارد نحوه ی کار معلمان را ببیند و طرح درسها را می بیند، نحوه آموزش دادن معلم را نظارت می کنند و اگر مشکلی داشته باشند باید تذکر داده شود اگر شاگردی مشکل داشته باشد به مشاوران یا به گفتار درمانی ارجاع داده می شود تا مشکل آنها برطرف شود.

    نوع آموزشهایی که معلمان به دانش آموزان ارائه می دهند؟

    آموزشهای این بچه ها باید به صورت عینی باشد و اگر اینگونه نباشد بچه ها مسائل و مطالب آموزشی را یاد نمی گیرند و یادگیری مشکل است(تصویر-پوستر و...) وسایلی هستند که می توان از آنها استفاده کرد.

    تصویر- عکس- پوستر.

    می توان بچه ها را به مکانهایی مثل نانوایی- نجاری- آهنگری و...

    که مربوط به درس می باشد برد که به طور عینی این مکانها را مشاهده کنند و خوب یاد بگیرند و به خاطر بسپارند.

    کودکانی که در کلاس درس مشکل دارند با تشخیص معلم با والدین آنها صحبت می شود و آنها را درجریان شلوغی یا مشکل کودک می گذارند و آنها درمنزل با دانش آموز صحبت می کنند و سعی در رفع مشکل کودک می نمایند.

    اگر کودک مشکلی به جهت لب خوانی با استفاده از سمعک داشته باشد با متخصص گفتار درمانی و مشاور صحبت می کنند تا مشکل کودک را رفع کنند.

    خانم حسین زاده (مشاور) مشاوران در این مرکز آموزشی با والدین دانش آموزان به خصوص با پدران انها مشاوره می کنند تا این که انها بتوانند این مسئله یا مشکل را که فرزند آنها ناشنواست بپذیرند و بتوانند که با آنها ارتباط برقرار کنند.

    خانم مشاور می گوید که بعضی از پدران با وجود این که فرزند آنها سال سوم و یا چهارم دبستان است هنوز این مشکل را باور ندارند و نمی توانند با کودک خود ارتباط برقرار کنند بنابراین مشاوران وظیفه آنها را یادآوری می کنند و سعی در بهتر کردن ارتباط بین والدین و فرزند دارند.

    برای امیدوار شدن والدین به آینده کودکشان، آنها والدین را در مراسمی که فارغ التحصیلان آموزشگاه در آن شرکت دارند که ازدواج کرده اند و زندگی موفق دارند را نیز دعوت می کنند به این صورت پدران و مادران به آینده خوب و موفقیت آمیز کودکان تلاش بیشتری انجام می دهند.

    کم رویی یک معلولیت اجتماعی است.

    برای درمان کمرویی باید ارتباط بصری را بیشتر کرد و مهارتهای کلامی و ارتبطات اجتماعی را افزایش داد واحد مشاوره و مددکاری در کنار مرکز مشاوره مرکز گفتار درمانی قرار دارد که کودکان را که نیاز به گفتار درمانی دارند و از نظر لب خوانی دارای مشکل هستند را درمان می کنند و با تمرینات مداوم مشکل آن را برطرف می کنند.

    یکی از علل عمده احساس حقارت و ترس و نا امنی نرسیدن به هدفهای است که فرد برای خود در نظر می گیرد به کودکان باید آموخت که هدف خود را به نحوی قرار دهند که رسیدن به آن حتمی باشد.

    روش صحیح تربیت کودکان به این معنی است که اولیا باید احتیاجات عاطفی کودک را ارضا کنند و در ضمن او را تشویق به داشتن عقاید و تصمیمات مستقل نمایند.

    از کتاب روان آزمایی آناستازی ترجمه محمد نقی براهنی آزمون ریبون این آزمون که توسط ریبون در بریتانیا ساخته شده است به منظور اندازه گیری عامل عمومی (y) اسپیرمن ساخته شده است.

    پاسخ دادن به این آزمون مستلزم کشف رابطه در ماده انتزاعی است در ماده های نخستین فقط تشخیص درست مطرح است ولی ماده های دشوار بعدی متضمن قیاسی، تبدیل و تناوب طرحها و سایر روابط منطقی هستند.

    در این آزمون محدودیت زمانی برای پاسخ دادن وجود ندارد و می توان آن را به صورت انفرادی یا گروهی اجرا کرد.

    فعالیت های توانبخشی 1-گفتار درمانی:اصلاح تلفظ متخصص گفتار درمانی 2-استفاده از سمعک:کارشناس میزان صدای سمعک را تنظیم می کند.

    3-مشاور:که مشکلات دانش آموزان و علت افت تحصیلی آنها را بررسی می کنند و مشکل آنها را رفع می کند.

    4-مدرک اجتماعی:بررسی می کند که علت نیامدن بچه ها به این مدرسه چیست و چون این مدرسه تنها ودرسه ابتدائی است که در کرج وجود دارد بنابراین سعی در رفع مشکلات دانش آموزان دارند تا همه بچه ها از امکانات این مدرسه استفاده کنند.

    کودکانی که مشکلات در دانش آموزان دارند تا همه بچه ها از انکانات این مدرسه استفاده کنند.

    کودکان که مشکلات در معلولین هستند از طریق اداره ارجاع می دهند و در مراکزی که این مشکلات را حل می کنند فرستاده می شود.

    دانش آموزان تلفیقی کسانی هستند که استثنایی بوده ولی چون استعداد دارند و هوش انها در حد متوسط هستند و می توانند ارتباط برقرار کنند(نیمه شنوا)به مورادی عادی فرستاده می شوند و به صورت عادی درس می خوانند و اگر مدرسه تقاضا کننده معلم تلفیقی برای آن مدرسه فرستاده می شود.

    معلم تلفیقی داشته باشد و مدرسه استثنایی تجربه داشته باشد.

    میلاد اینانلو سن 8 ساله کلاس اول تکمیلی نام پدر:قدیر نام مادر:سیما تاریخ تولد:1374 علت ناشنوایی:ازدواج فامیلی خواهر:- برادر:1 شغل پدر:کارمند مترو نوع سمعک:پشت گوش IQ=100 50% هوشبهر=100-بالای متوسط میلاد اینانلو جواب مثبت 17+ حسن بهرامی سن 7 سال IQ=121 جواب مثبت 24+ در گروه ممتاز جای دارد از نظر هوشبهر مهدی رحمانی تاریخ تولد:1372 خواهر:1 برادر:1 نام پدر:احمد نام مادر کبری شغل پدر:آزاد نوع سمعک:- هوشبهرIQ=106 متوسط بالا می باشد جواد امیری 11 سال تاریخ تولد:27/10/71 جواب مثبت 21+ IQ=100 هوشبهر متوسط مهرداد سلمانی سن:8سال نوع سمعک:پشت گوش خواهر:1 برادر:- شغل پدر:آزاد هوشبهر:IQ=111 پاسخ مثبت23+ گروه متوسط از لحاظ هوشبهر مشخصات بچه ها: فرزانه فقیدی وضعیت مالی خوب:شغل پدر: کار در نمایشگاه اتومبیل نام پدر:علیرضا نام مادر:پروانه یگانه سال تولد:2/26/132 آدرس محل سکونت:ساسانی- کوی قایم-کوچه شهید مردانی-ساختمان نگین میثم ترکاشوند:وضعیت مالی متوسط علیرضا مقیمی:وضعیت مالی خوب نام پدر:نیازعلی نام مادر:توران حبیبی سال تولد:1369 علت ناشنوایی:مادرزایی آدرس: کرج، کلاک شهرک طالقانی واحد11 مهدی کولیوند وضعیت مالی:ضعیف تان پدر:عسگر نام مادر:معصومه مالمیر سال تولد:17/11/1370 علت ناشنوایی:ازدواج فامیلی آدرس:محمد شهر.

    خ حافظ، علی آباد دوم، کوچه اتحاد اقشین جوان:وضعیت مالی متوسط نام پدر:محمد نام مادر:آرزو سال تولد:1370 علت ناشنوایی:اشعه رادیوگرافی آدرس فردیس، سه راه حافظیه-خ امام حسین-کوچه نیلوفر پ372 نتیجه گیری : با توجه به تحقیق حاضر نتیجه می گیریم که والدین باید درباره چگونگی رفتار با کودکان استثنائی تدابیر مناسبی بیاندیشند و با کمک و تربیت درست سعی در آموزش بهینه کودکان نمایند و در این زمینه از کمک مشاوران و افرادی که در این زمینه تجربیات مفید دارند استفاده کنند .

    به امید آینده ای سرشار از موفقیت و شادی 1:42:53:24:2-:56:3-:78:2-:9-:1011:512:413:414:515:116:6-:17-:18-:19-:2021:6-:22-:23-:24-:2526:6-:27-:2829:130:331:5-:32-:33-:34-:35-:36 1:42:53:14:25:66:3-:78:29:110:3-:1112:413:414:515:1-:16-:1718:1-:1920:421:6-:2223:5-:2425:226:627:128:429:1-:30-:31-:3233:4034:3-:35-:36 1:42:53:14:25:66:37:6-:89:110:3-:11-:1213:414:515:1-:1617:218:119:320:4-:21-:22-:23-:2425:226:227:128:229:1-:3031:5-:3233:4-:3435:436:5 1:42:53:14:25:66:3-:78:29:1-:10-:1112:413:414:515:1-:16-:17-:18-:19-:2021:3-:22-:2324:325:226:627:1-:28-:2930:331:5-:32-:3334:335:4-:36 1:42:53:14:25:66:3-:78:2-:9-:10-:11-:1213:414:515:1-:162:17-:1819:320:421:322:623:324:525:226:627:128:229:1-:3031:5-:32-:33-:3435:4-:36

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

همواره یکی از دلایلی که ما نمی توانیم اطلاعات کاملاً‌ مربوط و جامعی در مورد کودکان و دانش آموزان استثنایی بدست بیاوریم اینست که معمولاً وقتی با کودک استثنایی مواجه می شویم ذهن ما بخاطر انباشته شدن ، از غیر عادی بودن ذهنی یا جسمی کودک پیشداوری می کند و غالباً ویژگیهای خاصی که کودکان استثنایی دارند ( نابینایی – ناشنوایی – عقب ماندگی و … ) مشخصه اصلی آنها می شود . متاسفانه اکثر ...

چکیده تحقیق حاضر به منظور بررسی علل عقب ماندگی دانش آموزان ناشنوا صورت گرفته است. در فرضیه های ارائه شده است علت اصلی عقب ماندگی این دانش آموزان 1- عوامل دوران بارداری 2-ازدواج فامیلی 3-عوامل اجتماعی- اقتصادی- فرهنگی و غیره ذکر گردیده است. جامعه آماری این تحقیق دانش آموزان مدرسه طلوع می باشند نمونه آماری 6 نفر از دانش آموزان این مدرسه می باشد. بیان مسئله تاریخ تمدن سابقه تلاش ...

آشنایی با کودکان و دانش آموزان ناشنوا و نیمه شنوا کودکان و دانش اموزان نا شنوا اگر چه در حقیقت به خاطر نقص شنوایی از نظر رشد کلی ( رشدهوشی ) عموما از دانش آموزان نا بینا ضعیف تر هستند ، اما مانند آنان بسهولت قابل تشخیص و شناسایی نیستند . از جمله مشکلات اساسی آنان در زمینه گویایی است . اختلالات گویایی نتیجه ای است از نقص شنوایی ، البته بجز در مواردی که اختلالی در دستگاه صوتی فرد ...

چکیده آنچه که ذهن نگارنده را به خود مشغول و موضوع بحث موجود گردیده یک پدیده ی اجتماعی و انسانی است که باید به آن توجه مذبول داشت. موضوعی که باعث شد که برای توجه به انسان و توانایی های او به کنکاش و جستجو بپردازم. این که چه چیزی باعث می شود انسانی دارای توانایی های می باشد و دیگری فاقد آن توانایی ها و این که چگونه بتوانیم با ناتوانایی های آن کنار بیاییم و به آن کمک کنیم تا بتواند ...

مربیان آموزش و پرورش و مشاوران راهنمایی در زمره ی اولین کسانی هستند که به محدودیتهای یادگیری ، عاطفی شخصیتی ، اجتماعی ، و مشکلات این افراد پی می برند و باید نسبت به رفع آنها با روشهای موجود و همچنین پشگیری از مشکلات آنی اقدام نمایند . عوامل عقب ماندگی ذهنی ۱) قبل از تولد ۲) هنگام تولد ۳) بعد از تولد مقدمه : لغت استثنایی اصولا یک اصطلاح آموزشی است . مربیان آموزش و پرورش و مشاوران ...

مقدمه و تاریخچه عقب ماندگی ذهنی یا به اصطلاح دیگر نارسایی رشد قوای ذهنی موضوع تازه و جدیدی نیست بلکه در هر دوره و زمان افرادی در اجتماع وجود داشته اند که از نظر فعالیتهای ذهنی در حد طبیعی نبوده اند . اجتماع برای مصلحت ، تعجب یا سالم سازی ، بعضی از این افراد را تحمل می کرد عده ای را محبوس می ساخت و دسته ای را به مرگ محکوم می نمود. پنیل که به حق باید او را بنیانگذار روانپزشکی جدید ...

همواره یکی از دلایلی که ما نمی توانیم اطلاعات کاملاً‌ مربوط و جامعی در مورد کودکان و دانش آموزان استثنایی بدست بیاوریم اینست که معمولاً وقتی با کودک استثنایی مواجه می شویم ذهن ما بخاطر انباشته شدن ، از غیر عادی بودن ذهنی یا جسمی کودک پیشداوری می کند و غالباً ویژگیهای خاصی که کودکان استثنایی دارند ( نابینایی – ناشنوایی – عقب ماندگی و … ) مشخصه اصلی آنها می شود . متاسفانه اکثر ...

مقدمه و تاريخچه عقب ماندگي ذهني يا باصطلاحخ ديگر نارسايي رشد قواي ذهني موضوع تازه و جديدي نيست بلکه در هرد دوره و زمان افرادي در اجتماع وجود داشته اند که از نظر فعاليت هاي ذهني در حد طبيعي نبوده اند. بخصوص از روزي که بشر زندگي اجتماعي را شروع ک

مقدمه و تاریخچه عقب ماندگی ذهنی یا باصطلاحخ دیگر نارسایی رشد قوای ذهنی موضوع تازه و جدیدی نیست بلکه در هرد دوره و زمان افرادی در اجتماع وجود داشته اند که از نظر فعالیت های ذهنی در حد طبیعی نبوده اند. بخصوص از روزی که بشر زندگی اجتماعی را شروع کرده موضوع کسانی که به عللی قادر نبودند خود را با اجتماع هماهنگ سازند مطرح بوده است. اجتماع برای مصلحت، تعصب یا سالم سازی بعضی از این ...

اشاره : عقب ماندگی ذهنی یا به اصطلاح دیگر نارسایی رشد قوای ذهنی موضوع تازه و جدیدی نیست . چنانچه در هر دوره و زمان افرادی در اجتماع وجود داشته اند که از نظر فعالیتهای ذهنی در حد طبیعی نبوده اند به خصوص از روزی که بشر زندگی اجتماعی را شروع کرده موضوع کسانی که به عللی قادر نبودند خود را اجتماع هماهنگ سازند مطرح بوده است . در گذشته اجتماع از باب مصلحت ، تعصب و یا سالم سازی ، بعضی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول