مقدمه : سراسر زندگی آدمی پر از خطرات ، مشکلات و سختی ها است یا بهتر بگوییم امتحان است .
گاهی فراز و نشیب هایی در مسیر زندگی ریا، انسان را به نقطه ای میرساند که شخص به ادامه دادن آن شک می کند .
دردها ، شادی ها و خوشی ها و همه و همه در چارچوب ذهن محدود ما معنی می شوند و به نسبت آگاهی و علم حاضر از طبیعت ، نظام هستی و خویشتن ، میزان آن کم و زیاد می شود و هر چه شناخت بیشتر باشد عدل را بیشتر می توان دید و کمتر تحت تأثیر قرار گرفت .
مقاله ای را که در پیش رو دارید ، فرازهایی از چگونگی اعتیاد به مواد مخدر و راههای جلوگیری از آن است که با جمع آوری مطالب مختلف به صورت علمی و جامع دیدی واقع بینانه به اعتیاد دارد .
از طرفی امروز با دیدن آمار و ارقام مربوط به اعتیاد و مشکلات ناشی از آن بخصوص در میان جوانان ، حقیقتی دردناک در برابر دیدگان انسان ظاهر می شود .
حقیقتی که نمی توان در مقابل آن بی اعتنا بود و به سادگی از آن صرف نظر کرد .
اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یک مشکل اجتماعی ، پدیده ای است استعماری که علاوه بر آثار ناهنجار و ایجاد زمینه های ناسالم اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی می تواند در ابعاد شخصیتی ، روانی و تربیتی جامعه تأثیر بسزایی بگذارد و آن را آلوده کند .
به عقیده سیاستمداران استعماری ، برای تصخیر یک مملکت هیچ عاملی بهتر از روانه کردن تریاک به آن جامعه نیست .
آنها معتقداند برای مغلوب ساختن ملت ها یک کیلو تریاک و یک حلقه وافور از هزاران توپ و تانک کارسازتر است .
اعتیاد قصه ای تلخ از زندگی انسانهایی است که جوانیشان را پای دود به باد فنا سپرده اند و زمانی که به خود می آیند و می خواهند از این دام نجات یابند متوجه خواهند شد که نه فریادرسی خواهد آمد و نه خود توان برگشت و حالت قبلی را خواهد داشت و بحران قرص های روان گردان یا اکستاسی مانند دیگر آمفتامین ها ، مصرف منظم آن منجر به ایجاد تحمل می شود ، به طوری که برای رسیدن به اثر اولیه باید بر مقدار مصرف آن اضافه کرد که البته امکان وابستگی روانی به اثرات دارو نیز وجود دارد .
اگر چه اکستاسی در روان درمانی دارای جایگاه بخصوصی است اما در حال حاضر استعمال آن در پزشکی مجاز نیست .
اکستاسی را به عنوان داروی رقص آور در مجالس و مهمانیهای بزمی مصرف می کنند تا اثرات احساسی و هیجانی را در رقص ، با موزیک تند برای چندین ساعت به وجود آورد .
عوارض جانبی بیشتر به علت مصرف تفریحی آن است تا مقدار وصرف خود دارو .
اکستاسی سیستم عصبی مرکزی را تحریک می کند ، بیداری و انرژی را بالا می برد .
تشنگی ، خستگی و خواب را کاهش می دهد و بلعکس ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد .
ممکن است بر اثر رقص طولانی و عرق زیاد بدون آنکه فرصت جبران آب از دست رفته بدن باشد ، سکته قلبی ایجاد کند .
حمله قلیب می تواند منجر به بی رمق شدن عضلات ، نارسایی کلیه ، ناراحتی های مربوط به لخته شدن خون ، تشنج و مرگ شود .
در برخی موارد سدیم کم شده و مغز ورم می کند که اینها به خاطر مصرف زیاد مایعات بدون دفع کافی ادرار است که بیشتر از راه عرق دفع می گردد .
استفراغ ، سردرد و خواب آلودگی و نیز آسیب کبدی و سکته مغزی از پیامدهای این دارو است .
البته هنوز اطلاعات اندکی درباره اثرات طولانی این دارو وجود دارد .
برخی بیماری های روانی مثل اسکیزوفرنی و افسردگی ، اختلالات خواب ، مشکلات دندان ها و میل زیاد به خوردن شکلات گزارش شده اند .
از آنحجایی که اکستاسی آسیبهایی به برخی از سلوللهای عصبی در حیوانات وارد می سازد امکان دارد بیماری های روانی خواصی را ایجاد کند .
افسردگی حتی سالها پس از قطع دارو پیش بینی می شود .
همچنین مصرف کنندگان اکستاسی دچار کاهش وزن ، ناراحتیهای دندان به علت قفل کردن فک و فشردن دندان ها و نیز اضطراب می شوند .
اکستاسی با برخی داروها تداخل می کند .
اگر با بازدارنده های منوآمین اکسیداز (MADIS) مصرف شود ، فشار خون را به طور خطرناکی بالا می برد .
همچنین خطر ضربان غیر طبیعی قلب را چنانچه با داروهای دیژیتال ، لو و دوپا و استشناق برخی از بی حس کننده ها مصرف شود ، زیاد می کند .
اکستاسی اثرات تسکینی داروهایی را که سیستم عصبی مرکزی را از کار باز می دارد خنثی می کند و این داروها اثر اکستاسی را بر مغز کاهش می دهد .
تحقیقات پلیس در سال 1998 نشان می دهد که 33 در صد از 260 نوع مواد شناسایی شده ، از نوع روان گردان هایی مانند زاناکس (XANAX) می باشد که به وسیله یک دانش آموز در خارج از محیط مدرسه به فروش می رسیده است .
تعریف اعتیاد : از نظر دانشمندان اعتیاد پدیده ای زیستی است که به ارگانیسم بدن امکان آن را می دهد که خود را به تدریج با پاره ای از مواد سمی سازش دهد و مصرف روزمره مقادیری از این مواد که برای بدن مضر است را تحمل کند .
با استعمال مواد مخدر تحریک پذیری سلول های عصبی و دستگاه عصبی افزوده شده و در نتیجه داروی بیشتری لازم است که آن را به حالت تعادل برگرداند و در واقع وی را به حالتی برساند که قبل از شروع اعتیاد وجود داشت .
شخص معتاد چون بدنش مقاومت اکتسابی پیدا می کند در نتیجه استعمال مکرر آن موجب کاسته شدن تدریجی اثرات آن می شود .
بنابراین پس از مدتی شخص مقادیر بیشتری از دارو را می تواند بدون بروز ناراحتی تحمل کند .
به طوری که اگر دارو به بدن نرسد باعث بروز اختلالات روانی و فیزیولوژیکی می شود .
استمرار در مصرف دارو مقدار ان را برای مصرف کننده بیشتر می کند و این بدین معناست که هر روز بیشتر از روز قبل باید مصرف شود تا شخص معتاد به حالت عادی خود برسد .
تاریخچه : بشر از دیرباز برای تسکین دردهای خود با استفاده از گیاهانی که با تجربه آنها را به دست آورد استفاده می نمود .
سومری ها اولین کسانی بودند که تریاک را می شناختند و نام آن را گیاه شادی بخش نامیدند .
کتب یونانی حاکی از آن است که تریاک در تاریخ بابل ، مصر ، یونان و روم شناخته شده بود .
مجارستان اولین کشور اروپایی بود که تریاک را از 1200 سال قبل از میلاد می شناخت و این گونه به نظر می رسید که آن را به هند ، ایران ، و ترکیه و دیگر کشورها انتقال داد .
تاریخچه مواد مخدر در ایران در ایران دانشمندان و پزشکانی همچون محمد بن زکریای رازی و ابن سینا اولین کسانی بودند که به خواص دارویی و شفا بخشی تریاک پی بردند .
گروهی از مورخان استعمال تریاک در ایران را ره آورد حمله اعراب و گروهی دیگر ورود تریاک را بر اثر حمله چنگیز و پاره ای سوقات لشکرکشی نادرشاه به هند می دانند .
آنچه مسلم است در زمان صفویه ، استعمال تریاک بیشتر به منظور تعدیل اصطراب خاطر بزرگان و درباریان و رجال عالی مقام معمول شد .
همانطور که می دانید در زمان حیات حسن صباح ، وی و طرفدارانش به وسیله مشتقات برخی از گیاهان مخدر ، دارو می ساختند و به همین علت به حشیشیون معروف بودند .
در ایران دانشمندان و پزشکانی همچون محمد بن زکریای رازی و ابن سینا اولین کسانی بودند که به خواص دارویی و شفا بخشی تریاک پی بردند .
علل اعتیاد : و اما چه عواملی باعث اعتیاد شخص می شود ؟
موارد زیر هر کدام به نوبۀ خود سبس ایجاد اعتیاد در شخص می شود : 1- تقلید کورکورانه از دوستان ناباب و به ظاهر غمخوار و مونس .
2- پایین بودن سطح علمی و فرهنگی .
3- عدم تربیت صحیح از جانب خانواده .
4- کنجکاوی بی جا و بی مورد .
5- خستگی زیاد از کار فکری .
6- مشکلات عاطفی ( مورد بی مهری خانواده بودن ) 7- ناکامی ها ( در ارتباط با تحصیل ، عشق ، ازدواج ، کار ) 8- فقر یا ثروت زیاد .
9- دسترسی آسان به مواد مخدر .
10- لذت جویی و خوشگذرانی حرام .
11- بی کاری ( که باعث ایجاد روحیه بی تفاوتی در شخص می شود ) انواع اعتیاد به چه صورت است ؟
حالت اعتیاد به مواد مخدر متفاوت است .
مثلا دوره لذت بخش هروئین خیلی کوتاهتر از مرفین بوده و بیش از 7 تا 15 روز دوام ندارد و معتاد دیگر احساس خوش اولیه را ندارد .
شخص معتاد به هروئین اختلالات شدید روانی پیدا می کند و حتی ممکن است دست به جنایت بزند .
او از نظر تنفسی دچار مشکل می شود و بعضاً این تنگی نفس منجر به سنگ کوبهای وخیم گردد .
شخص معتاد بعد از مدتی صورتش چین و چروک بر می دارد .
قدش خمیده می شود و رنگش پریده و مات گردیده و سستی عضلات پیدا می کند .
از دیگر اثرات سوء اعتیاد می توان به ضعف رفلکس ها ، اختلال در خواب ، کم اشتهایی و همچنین اختلالات جنسی در مردان اشاره کرد .
بی حوصلگی ، عصبانیت ، گوشه گیری ، عدم تعادل در حرکات و حرف زدن ، ایستادن و خیره شدن بی مورد همگی از اثرات اعتیاد است که چندی پس از اولین مصرف مواد مخدر ایجاد می گردد.
چگونگی تشخیص معتاد : فرد معتاد را از طریق ملاحظه تغییرات جسمی و روحی می توان شناخت که به چند مورد از آن در زیر اشاره می شود : 1- فرد معتاد تمایل به کناره گیری از بستگان و نزدیکان و اشتیاق با معاشرت با دوستان مشکوک دارد .
2- فرد معتاد شبانگاه دیر می خوابد و صبح نیز دیر از خواب بلند می شود و در کل بی خوابی مفرط یکی از نشانه های بارز وی است .
3- هزینه شخصی فرد معتاد به مرور زمان زیاد می شود و مکرراً تقاضای پول از خانواده و دوستان و قرض از دوستان می نماید .
4- فرد معتاد غالباً خواب آلود است و شادابی کمتر در او دیده می شود .
5- از ورزش فراری است و از کارهای سنگین اجتناب می ورزد .
6- غالباً فرد معتاد دروغگو و یاوه گو می باشد .
7- رفت و آمدهای به ظاهر بی مقصد و مشکوک افراد معتاد افزایش می یابد .
8- دربند قول و وفای به عهد نیست .
9- در صورت دانشجو و یا محصل بودن به کارهای درسی نمی پردازد .
10 – رنگ صورتش زرد است و اکثراً دومل های جوش در بدنش ظاهر می شود .
11- مردمک چشم معتاد بعد از مصرف منقبض می شود .
12- اعتیاد به حشیش ، بنگ ، گراس و چرس که اعتیاد روانی است از نظر جسمی شخص را معتاد نمی کند .
این نوع مواد نه تنها سلامتی را به خطر می اندازد بلکه معتادان را به سوی فساد اخلاقی و تباهی می کشاند به عنوان مثال حشیش اثر مخربی روی دستگاه جنسی دارد و آن را فلج می کند .
عوامل بوجود آورنده و تشویق کننده اعتیاد : برای جلوگیری از اعتیاد ابتدا باید ببینیم چه عواملی باعث اعتیاد در شخص می شود چرا که بدون شناخت علل مختلف تمایل افراد به اعتیاد ، اعم از اجتماعی ، اقتصادی ، فرهگی و ...
نمی توان به چاره ای درست برای از بین بردن این معضل رسید .
عوامل مهم شروع در اعتیاد را می توان به سه شاخه ی زیر تقسیم کرد : 1- عوامل اجتماعی 2- عوامل روانی و فردی 3- عوامل طبیعی حال می بینیم عوامل اجتماعی شامل چه مواردی است : 1- عوامل اجتماعی : الف ) عوامل تربیتی و آموزشی ** خانواده ** مدرسه ** گروه دوستان ** رسانه های گروهی ** اوقات فراغت ** فساد اجتماعی .
ب) عوامل اقتصادی ** فقر ** مهاجرت ** بیکاری ** سودجویی .
ج) عوامل سیاسی ** سیاست استعماری دول خارجی و سرمایداران بزرگ بین المللی ** سیاست حفظ حکومت خودکامه د) عوامل فرهنگی ** بی سوادی یا کم سوادی ** فقدان احساس مسئولیت ** عدم آگاهی نسبت به مسائل اجتماعی از جمله مضرات مواد مخدر 2- عوامل روانی و فردی الف) عوامل روانپزشکی ** انواع افسردگی بخصوص مانیاک ها ** انحرافات جنسی ب) عوامل روانشناسی ** ناپایداری عاطفی و احساسی ** اضطراب و بی قراری ** عدم اعتماد نسبت به محیط و آینده ** عدم رشد شخصیت 3- عوامل طبیعی فیزیکی ** بیماری وو درمان سرخود ** نقص جسم بازگشت به اعتیاد : بارها و بارها ترک کردن و سپس اعتیاد مجدد سرنوشتی است که در زندگی اکثر معتادان وجود دارد .
از علل عمده بازگشت مجدد به سوی اعتیاد می توان به موارد زیر اشاره کرد: سیگار ، دوستان ناباب و معتاد ، نقص معالجه ، محیط آلوده ، در دسترس بودن مواد مخدر ، بی کاری و برخورد بد جامعه و خانواده نسبت به فرد معتاد بیشگیری از اعتیاد : توجه به موارد زیر و پالایش کردن اینها از ناهنجاری ها می تواند یک پیشگیری خوب به حساب آید : 1- اوقات فراغت 2- رفتار خانواده 3- مطالب رسانه ها 4- در دسترس نبودن مواد مخدر 5- محیط مدرسه میدانید که پیشگیری مهمتر از درمان است .
با توجه به نتایج به دست آمده خانواده ، مدرسه ، سازمانهای آموزسی و فرهنگی ، رسانه های همگانی و انجمن های علمی و فرهنگی و ورزشی زمینه ساز دوری افراد از مواد افیونی و یا بلعکس تشویق و تحریک افراد به روی آوردن به مواد مخدر می باشد .
اگر خانواده ها (پدر و مادر)فرصت و امکان و یا توانایی تربیت فرزند خود را نداشته باشند چه باید کرد ؟
اگر مربیان آموزش دیده و روشن بین دلسوز نداشته باشیم چه باید کرد ؟
بی شک سالم سازی جز از طریق اولیا و مربیان و همکاری جدی آنها با یکدیگر امکان پذیر نیست .
روشهای ترک اعتیاد : 1) روش دارویی : در این روش سعی می شود که با رعایت مراقبت های پزشکی منطبق با وضع کلی معتاد « ترکیب مقادون» را با برنامه ریزی بطور کوتاه مدت یا دراز مدت جانشین هروئین می کنند .
مقادون می تواند اثرات دارویی هروئین را در بدن خنثی نماید و معمولاً بصورت شربت یا قرص مصرف می شود .
روش آن بدین صورت است که با افزایش تدریجی در یک محدوده زمانی 3 تا 4 هفته ای سعی می شود مقدار مصرف مقادون در یک میزان ثابت و مطلوب قرار گیرد .
در ضمن مصرف مقادون سبب مشکلات جدید می شود .
ولی به عقیده کسانی که با روش درمان مقادون موافق اند و آزمایشات زیادی انجام داده اند ، مصرف مقادون با کنترل و نظارت کادر درمانی ، می تواند حتی المقدور برای مدت کوتاهی فرد معتاد را از درگیری ها و ناراحتی ها دور نگه داشت .
البته هر گونه درمان و دارو باید تحت نظارت متخصص باشد تا نتیجه ای بهتر و موثر بدهد .
2- روش غیر داروئی : این روش ساده است .
بدین ترتیب که فرد معتاد سعی می کند از مصرف روزانه خود کم کند تا میزان آن به صفر برسد .
پس از ترک کامل و تائید آزمایشگاهی منبی بر عدم اعتیاد بیمار باید تحت درمان روحی قرار بگیرد .
البته روش دیگری هم به نام ترک ناگهانی وجود دارد .
یعنی معتاد را در جای خاصی و جایی که با کسی غیر از پزشک معالج ارتباط نداشته باشد نگهداری می کنند .
این دوره 2 تا 12 روز طول می کشد .
بطور کلی این مدت به میزان و نوع اعتیاد و نوع مصرف در شخص بستگی دارد .
چون ا«ی احتمال وجود دارد که روش مذکور باعث سکته ناگهانی فرد شود ، پس باید جانب احتیاط را رعایت کرد .
اعتیاد و از دست دادن حقوق اجتماعی : قوانین اجتماع همواره حافظ منافع توده مردم جامعه خویش است .
لذا برای حراست از آن گاهی ناگزیر است حقوق مسلم بعضی ها را در برخی از موارد حذف کند تا جامعه سالم بماند .
یکی از آنها در مورد معتادی می باشد که در زیل به چند نکته از آن اشاره می شود: 1- قانون مدنی حق ازدواج را از معتاد می گیرد .
میدانیم برای ازدواج آزمایش خون طرفین لازم است که اگر در این آزمایش آثار اعتیاد به مواد مخدر و نیز سایر امراض مقاربتی مسری دیده شود حق ازدواج تا درمان کامل سلب می گردد و اصلاً خانواده ها به جوان معتاد زن نمی دهند و نیز زن معتاد نمی گیرند .
2- هر گاه شخصی پس از ازدواج به مواد مخدر معتاد شود قانون به همسرش حق می دهد که خود را از قید این ازدواج رها کند .
یعنی همسر مرد معتاد می تواند بدون اجازه و بدون رضایت شوهر طلاق گرفته و به سراغ ازدواج با فرد دیگری برود .
3- یکی از شرایط استخدام در هر اداره دولتی و مؤسسات وابسته ( و حتی در مؤسسات خصوصی) نداشتن اعتیاد به مواد مخدر است .
بدین ترتیب قانون حق استخدام را از افراد معتاد سلب می کند .
4- هر گاه شخص استخدام شده ای پس از چند سال خدمت به اعتیاد روی آورد طبق مقررات اخراج می شود .
یعنی قانون زحمات و خدمات چند ساله او را برای پیشگیری از تخریب جامعه نادیده گرفته و به کار او پایان می دهد .
5- برای گرفتن جواز کسب نیز عدم اعتیاد ضروری است .
یعنی قانون به معتاد جواز کسب نمی دهد و نیز جواز کسب افراد معتد را باطل می کند .
6- قانون به راننده معتاد اجازه سوار کردن مسافر نمی دهد و نیز مردم از معامله با افراد معتاد می پرهیزند .
ترک اعتیاد : با توجه به عوامل به وجود آورنده اعتیاد می توان دریافت که از چه راههایی می شود فرد مریض را به جامعه بازگرداند .
مسلم است که اغلب معتادان از وضع خود راضی نیستند و اگر چه جسم و روحی درگیر با اعتیاد دارند اما دوست دارند به طریقی از این دام خلاصی یابند و همچون همنوعان دیگر با کار و تلاش یک زندگی سالم را پیش رو داشته باشند به همراه خانواده به طبیعت بروند و از الطاف زندگی بهره ببرند .
به صدای دلنشین پرندگان گوش فرا دهند و با لذت های طبیعی و مشروع زندگی سرمست شوند .
اینک زمینه هایی را که باید ایجاد شود تا یک شخص معتاد به حالت اول خود برگردد را بررسی می کنیم .
ابتدا باید فرد را به خودباوری رساند .
باید بگونه ای واقعی (نه تصنعی)امتیازهای موجود در وجود فرد برایش روشن و مشخص شود .
این نکته را باید در نظر داشت که برای پر نمودن جای خالی اعتیاد حتماً معادل صحیح و درستی در نظر گرفته شود و این مشخصه ها باید آنقدر کارآمد باشند که نه فقط در محدوده ی یک حرف بلکه در عمل نیز شخص را همراهی کند چه برای ترک و چه بعد از آن .
حتی می توان قبل از ترک با در نظر گرفتن توانایی و کارایی وی ، زمینه های فعالیت او را ایجاد نمود .
تغییر دادن محیط روابط فرد ، یکی دیگر از کارهای مهم برای شخص است .
هر چه بیشتر محیط اطراف فرد متفاوت با گذشته وی باشد کمتر پس از ترک به یاد مواد مخدر خواهد افتاد .
باید همانگونه که شخص در مسیر خودباوری حرکت می کند اطرافیان نیز او را باور کنند و فقط به موعظه اکتفا نکنند و مشوق باشند نه مخرب روحیه .
اگر می خواهیم باور شخص به خود ، ریشه ای و اساسی باشد ، حتماً باید ارزش های معنوی را برای او یادآوری نمود و در این میان دین نقش اساسی ایفا می کند و این احساس مذهبی است که تنها پشتیبان و نگهدارنده شخص در زندگی است و در دل استواری و قوتی بی نظیر پدید می آورد .
همانطور که گفتیم شخص معتاد برای ترک ، نیاز به حمایت اطرافیان دارد .
باید سعی نمود در دوران ترک کمتر مشکلات را برای او به تصویر کشید .
در زمان ترک و در اوایل بازگشت معتاد به زندگی سالم وی دارای روحیه حساس و شکننده است و تا حد ممکن باید ناملایمات روزمره را از او دور داشت .
سیاست و مخدر : سیاست نوعی بازی با ارزشها و اموال انسانها و جامعه است .
امری که سرنوشت یک جامعه با کشور را تعیین می کند و سیاست در جهت غلط یعنی سوء استفاده از فرهنگ افکار ، آداب یک جامعه و کشور .
یکی از راه های کسب قدرت توسط سیاستمداران سلطه جویی و رواج دادن اعتیاد به مواد افیونی است .
یعنی برای نیل به اهداف سلطه جویانه و به غارت بردن ثروت یک جامعه باید به نوعی سلامت آن را به تخریب کشاند که یکی از راهها مواد مخدر است .
اصولاً نسل جوان نیروی خط دهنده و سرنوشت ساز هر جامعه است .
اگر ای« نسل یعنی جوانان سالم باشند و از هر گونه مشکلی دور و هیچ گونه مشغولیات فکری نداشته باشند ، می توانیم جامعه ای سالم داشته باشیم .
اما اگر بلعکس باشد بگوییم یک جامعه بیمار داریم .
اقتصاد بیمار ، فرهنگ بیمار و سیاست بیمار داریم .
این بیماری یکی از چندین پیامد مواد مخدر است .
البته چیزهای دیگری مانند مشغولیات مالی (قمار) و شهوت رانی و شهوت طلبی و استفاده از مواد الکلی و غیره که امروزه به عنوان تهاجم فرهنگی هم نام برده میشود وجود دارند .
اما تجربه نشان می دهد که مواد مخدر از همه آنها بدتر می باشد که جوان را همیشه خمار و بدحال و تنها به فکر رفع خماری نگه داشته و از اندیشیدن برای آینده خود و مملکت خود باز می دارد .
کشورهای استعمارگر با مشاهده رشد و پیشرفت در یک کشور به وسیله مواد مخدر جلوی پیشرفت آنها را می گرفتند .
امروزه در کشور ما هم بدین شکل است .
چرا ما با از بین بردن خودمان باعث سود مالی و بهره های سیاسی و اجتماعی دیگران می شویم ؟
می دانید چرا ؟
چون آگاهی و علم نداریم .
عدم آگاهی و درک عمیق و سواد ، انسان را از حقیقت دور می سازد .
چون تا کنون نخواستیم و نگذاشتند که بفهمیم .
جهل و عدم آگاهی بهترین راه برای استفاده دیگران می باشد .
با جهل و ناکامی هر خط و شکلی را که بخواهند به ما می دهند .
امروزه تریاک ، فردا مسائل شهوانی ، فیلم های کثیف ، و پس فردا مشغولیات دیگر .
بیاییم زنده بمانیم !
بیاییم برای خود باشیم !
گرایشات اعتیاد : اعتیاد و وابستگی به یک ماده شیمیایی عبارت از حالتی است که در اثر مصرف یک ماده شیمیایی و به اصطلاح آرام بخش عارض می شود .
به نحوی که شخص آزادی و اراده خود را در قبال مصرف از دست می دهد و دائم میل به استفاده از آن پیدا می کند .
این اعتیاد و گرایش دو نوع است : ( وابستگی روانی و وابستگی جسمانی ) که اگر میل شدید به استفاده از آن باشد می گویند وابستگی روانی و اگر در صورت عدم استفاده شخص دچار اختلال در جسم و روان شود می گویند وابستگی جسمانی .
وابستگی به این ماده کثیف هم جسمی و هم روانی می باشد .
عده زیادی از افراد جامعه ما به این مطلب که مقدار گاه به گاه استفاده از مواد مخدر اعتیاد نمی آورد ، اعتقاد دارند .
تمام این مطلب اعتبار ندارد و بی پایه است .
انسان به دلیل ساختار فیزیکی بدن ، پس از مدتی مصرف گاه به گاه یا تفریحی یا هر طرق دیگری که در اینجا ذکر شد ، جواب گوی خود نیست و احتیاج به مصرف بیشتری پیدا می کند .
وحشتناک تر و مرگ آورتر از هروئین (ال – اس – دی) تاریخچه (ال – اس – دی) : حیات (ال – اس – دی ) در یکی از روزهای سال 1943 در آزمایشگاههای یک کارخانه داروسازی آغاز می شود و در آن روز دو شیمیدان جوان به نامهای ژپلبرت هوفمان و ستول درباره (زنگ چاودار) تحقیقاتی را آغاز کرده بودند و می خواستند از این ماده دارویی به نام ارگوتافین برای درمان سردرد و متوقف ساختن خون ریزی تهیه کنند روز 16 آوریل 1943 هوفمان هنگامی که وارد خانه خود شد ناگهان احساس عجیبی کرد .
او در دفتر یاداشتهای خود نوشته است : وقتی روی تختخوابم دراز کشیدم در حالت هذیان و هیجان غوطه ور شدم .
تمام اساس خانه بدنبالم هرکت می کردند و پیوسته تغییر رنگ می دادند .
پس از 2 ساعت که در عالم بی خبری بودم یادم آمد که همان روز مقدار کمی اسید لیزرژیک عصاره قارچ چاودار خورده ام .
به این ترتیب ال اس دی که مخفف ( لیزرژین ، سن ت ثیک ، دی اثی لامین ) است کشف شد و به ثبت رسید و این ماده مخدر و مرگ آور تحویل مردم جهان شد تا بار دیگر خود را در یک دام جدید بدبختی و فلاکت بیاندازند .
ال – اس – دی از سال 1943 بیش از دوهزار بار مورد آزمایش های مختلف قرار گرفت .
وقتی مقدار کمی از این دارو به گربه ها داده می شد با دیدن موش بی درنگ فرار را بر قرار ترجیح می دهند .
عنکبوتی که تحت تاثیر این دارو قرار گرفته بود با سرعت و مهارت عجیبی شروع به تنیدن تارهای پیچیده و در هم می پردازد .
این داروی مخدر اکنون به شکل قرصهای کوچک آبی رنگ عرضه می شود که هر کدام از قرصها حاوی یک پنجاهم میلی گرم ال .
اس .
دی می باشد .
اکنون روانشناس آمریکایی ( تیمونی لیری) عقیده دارد که ضمیر انسانی حالت چهارمی دارد که فقط ال اس دی قادر است آن را ظاهر سازد و آن را حالت سلولی نامیده است .
آنان می گویند ال .
دی مانند میکروسکوپ به انسان توانایی می دهد که ساختمان سلولی را که با چشم دیده نمی شود مشاهده شود .
شناخت دو نوع مواد مخدر : 1- افیون ( شیره خشخاش خام ) و مشتقات آن مرفین « آلکالولیدافیون) قوی تر و سمی تر از مرفین می باشد .
اصولا به ماده ای گفته می شود بی حس کننده ، ضد درد ، نشاط آور یا خوش آور .
افراد تریاکی اصولاً انسانهایی ساکت با طبعی انفعالی می باشند که دست به ارتکاب جرم نمی زنند مگر برای به دست آوردن ماده مخدر به میزان نیاز خود که در آن هنگام از هیچ جرم و جنایتی کوتاهی نمی کنند .
2- کوکائین : یک آلکالویید گیاه کوکاست که گرد ان به شکل برف است .
اثرات آن برخلاف مرفین است .
جایی بسی تأسف است که مصرف کنندگان آن از اثرات مخرب آن بی اطلاع اند و این نادانی و عدم آگاهی برای سودگران مفید است تا بتوانند از این قفلت و نادانی سوء استفاده کرده و برای کسب منافع نامشروع خود به راحتی عمل کنند .
تلقین و اعتیاد : نمیدانیم شما تا چه اندازه به تلقین اعتقاد دارید .
در مورد اهمیت تلقین همین بس که بسیاری از روانشناسان و روانکاوان از این اهرم برای مداوای بسیاری از بیماری های دیر علاج و حتی لاعلاج استفاده کرده اند .
در اصطلاح دو نوع شعور وجود دارد .
یکی ( شعور باطن ) و دیگری (شعور ظاهر) می باشد .
شعور باطن ، شعوری است که در درون انسان وجود دارد و امور را با هم نمی سنجد و در پی استدلال نیست و تلقین به راحتی در آن جای می گیرد .
شعور باطن ، قدرت اندیشیدن در امور را ندارد و شعور ظاهر بسان نگهبانی است که با گزینش هر چیزی و وارد کردن آن به شعور باطن در واقع نوعی صافی محصوب می شود.
قبل از آنکه بگوییم چگونه باید ترک کنیم به« چرا باید ترک کنیم ؟» بیاندیشیم و پس از انتخاب دلایل کافی و تشویق کننده به گونه ای تصمیم به ترک اعتیاد بگیریم که در خلال آن ، لحظه به لحظه ، این دلایل شادی آور را در ذهن مرور کنیم و ای« مرور مداوم هم دلیل ترک اعتیاد را در وجود ما قوت دهد و هم امید ما را به موفقیت کامل افزون گرداند و بدین ترتیب شعور باطن را با شعور ظاهر برای خوشبختی آینده خود بسازیم .
اعتیاد و جرم : گرچه تعتیاد زاییده مشکلات و نابسامانی های زیاد اجتماعی و فرهنگی است خود نیز به وجود آورنده مشکلات مختلفی مانند « بزهکاری ، قاچاق ، سرقت ، تجاوز ، فهشاء) می شود .
بنابراین با توجه به بررسی های به عمل آمده ، عده ای به این نتیجه رسیده اند که گروهی از معتادان بعد از ترک اعتیاد دست به اعمال شوم دیگری مانند سرقت و کلاهبرداری می زنند و یا درباندهای بزهکاری شرکت می کنند .
اعتیاد انسان را چنان به طرف تبهکاری می کشاند که معتاد اقدام به کشتن افراد بی گناه و حتی خدمتگزاران صدیق و خیرخواه جامعه می کند .
یعنی به خاطر ایجاد و ادامه اعتیاد و توضیع مواد مخدر در جامعه ، همه ساله مادرانی فداکار باید شاهد قربانی شدن فرزندان ایثارگر خود باشند که به دست نابکارترین عناصر کثیف به شهادت می رسند .
بنابراین باید رفتار افراد معتاد را زیر زره بین قرار داد تا آنان را از کارهای ناشایست که می تواند موجب دردسر خود و خانواده شان شود ، بازداشت ...
معتادین به اکس : آیا تا به حال نام اکستاسی را شنیده اید ، آیا تا به حال در میهمانیهای موسوم اکس یا پارتی شرکت کرده اید ، این احتمال وجود دارد که بین دوستان شما کسانی وجود دارند که نه تنها اسم ای« ماده را شنیده بلکه آن را مصرف کرده اند .
اکس در قالب قرص های شادی بخش به عنوان طاعون خفته عصر ما بدل شده است .
اکستاسی چیست : این دارو یکی از مشتقات آمفتامین است که به نام اکستاسی ، اکستازی ، (اکس) معروف است .
در ایران این دارو به نام قرص شادی شناخته شده است و در انگلستان به داروی عشق (love drug) شهرت دارد .
این ماده در سال 1914 در آلمان به عنوان کم کننده اشتها مورد استفاده قرار گرفت ولی به علت اثرات سوء آن به سرعت از رده خارج شد .
در دهه 70 میلادی این دارو کاربرد مجدد یافت و در روان درمانی برای کمک به بیماران برای بیان احساساتشان استفاده شد که با اثبات اثرات مضر جانبی آن بر روی مغز حیوانات آزمایشگاهی در سال 1948 از رده خارج شد و مصرف آن نیز در آمریکا ممنوع اعلام گردید .
در سالهای اخیر مصرف آن در آمریکا در پارتیهای شبانه موسوم به rares به شدت افزایش یآفته به صورتی که موجب نگرانی دولت آمریکا شده است .
در دوره زمان خاصی در اروپا مصرف این مواد انرژی زا و و شادی بخش برای کاهش مصرف مواد مخدر دیگر از جمله هروئین استفاده می شد .