دانلود تحقیق مخابرات و امکانات رفاهی برای مشترکین

Word 35 KB 99 29
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بخش های مرکز تلفن و مسیر ارتباط بین مرکز تا مشترک : بخشهای مرکز تلفن عبارتند از :اتاق سوئیچ ،اتاق کابل ، اتاق MDF ،با تریخانه و اتاق ژنراتور که این اتاقها به ترتیب شکل در کنار هم قرار دارند .

    مرکز مربوطه دارای 3 داک می باشد از هر شلف تعدادی کابل بیرون می آید .

    و داک ها در اتاق سوئیچ (SW) قرار دارندکابل های خروجی به اتاق MDF که در مجاور(SW) قرار دارند م یرود بخش MDF توسط سیمهای وانژه (زوج سیاه و سفید) به دو قسمت تقسیم می شود قسمت اول شامل ورودی کابلهای اتاق سوئیچ می باشد که به ترتیب شماره تقسیم بندی شده است قسمت دیگر شامل کابلهای دو زوجی می باشد که به اتاق کابل می رود که تعداد شان بیشتر از تعداد مشترکین می باشد .

    نحوه اتصال این دو قسمت بهم ترتیب خاصی ندارد و سیم وانژه ممکن است ا زابتدای قسمت اول به انتهای قسمت دوم وصل شود یا به انتهای آن .در اصل کار MDF وصل شماره مورد نظر (قسمت اول ) به خط اشتراک مشترک مورد نظر (قسمت دوم ) می باشد.

    حال کابلهای خروجی که 200 تایی هستند از MDF خارج م یشود و به اتاق کابل می رود .

    در اتاق کابل ، کابلهای ورودی 200 تایی مبدل به کابلهای 600 تایی یا بیشتر می شود.

    این کابلهای ضخیم وارد حوضچه می شوند.

    اکنون کابلهای ورودی به حوضچه (که به عبارتی می توان ا زآن بعنوان جعبه تقسیم نام برد) می روند و و در آنجا به کافوها م یروند (KV) .

    کافوها در سطح شهر بسته به تراکم جمعیت به تعداد مورد نیاز با ظرافت متغیر قرار می گیرند که 1400 تایی یا 2400 تایی هستند و بسته به نیاز آن منطقه از ظرفیت کافو استفاده می شود.

    کار کافو تقسیم کابلهایی است که از حوضچه آمده و به پستها (P) می رود .

    کافو رشدهای 15 زوجی یا 20 زوجی را به هرپست (p) منتقل می کند .

    حتی الامکان سعی می شود که کافو در وسط محل مورد نظر نصب شود تا تقریباً به صورت مسیر دایره ای شکل با پستها ارتباط داشته باشد تا طول کابلهای ارتباطی بین کافو و پست را به حداقل برسانیم .

    هر ترمینال داخل کافو به یک پست م یرود (پست 15 تایی) کافو تیر مانند MDF در بخش داده که بوسیله سیم های رانژه بهم متصل شده اند.

    فرض کنیم که از خروجی یکی از کافوها یک کابل بیرون آمده .

    هر کدام از این زوجها مستقیماً به پست مورد نظر انتقال داده نمی شود چون هزینه کابل کشی بالا می رود و مخابرات بیشترین هزینه را در کابل کشی دارد بنابراین این کابل بیرون آمده از کافو در مسیر خود به سر هر کویه ای که رسید یک زوج 10 تایی ا زآن جدا می شود و به پست مربوطه می رود تا کل مسیر به همین صورت تحت پوشش قرار گیرد .

    یک تقسیم بندی برای کابلها : کابل مرکزی : به کابلهایی می گوییم که مسیر بین سوئیچ (SW) تاکافو (XV) را طی می کند و رسید به قراری ارتباط بین این دو بخش است.

    کابل آبونه : به کابلهایی گوییم که مسیر بین کافو (XV) تا پست (P) را طی می کند و وسیله برقراری ارتباط بین این دو بخش است .

    کابل زمینی : این کابل ارتباط بین سوئیچ (SW) و پست (P) را برقرار می سازد.

    کابل هوایی : این کابل از پست (P) تا مشترک کشیده می شود.

    بوخت شامل ردیف ، طبقه و اتصالی می باشد مثلاً در خروجی mdf طریقه نشانی دادن شماره اشتراک بدین صورت است که ابتدا ردیف را می گوییم که از سمت راست ردیف چندم است بعد طبقه را می گوییم که از بالا به پایین شمرده می شوند و بعد از روی ترمینال مشخص شده ، شماره 1 تا 100 را می یابیم.

    حال برای اتصال یک مشترک جدید به تجهیزات مخابرات به طور مثال به مامور مخابرات که در سطح شهر مشغول بکار است گفته می شود که در کافو 55 مرکزی 40 و پست اتصالی 9 را برقرار کند .

    شماره گذاری کافوها هم به این صورت است که 00 و 00 مربوط به مرکز است و تلفن های اطراف مرکز را پوشش می دهد و بقیه کافوها دارای شماره های 01 ، 02 ، 03 و …..

    هستند .

    تیغه های mdf هم مدارای دو نوع NO=Normal open و NC=Normal close هستند که نوع اول د رحالت عادی باز و نوع دوم در حالت عادی بسته می باشد.

    امروزه اکثر مراکز از تیغه های نوع اول استفاده می کنند گرچه طبقه اول mdf دارای تیغه های NC می باشد که توسط ایزوله قطع می شوند.

    ایزوله : قطعات پلاستیکی کوچکی است که ارتباط بین زوج سیم های بیرون آمده از (SW) و سیم های وانژه را د رطبقه اول MDF قطع می کند که به رنگهای مختلف وجود دارد مثلاً اگر ارتباط با ایزوله قرمز قطع شده یعنی مشترک مورد نظر ایجاد مزاحمت کرده .

    یا ایزوله زرد رنگ بود بدین معنی است که مشترک بدهی آبونما دارد.

    در این مرکز اکنون کامپیوتر کار ایزوله ها را انجام می دهد و تا حدود زیادی کار پرسنل را راحت کرده است بعنوان مثال در صورت بدهی خودکار به مشترک زنگ زده و متذکر می شود که تا 24 ساعت آینده در صورت عدم پرداخت بدهی تلفن قطع خواهد شد البته مشترک امکان تماس تلفنهای اضطراری را خواهد داشت .

    یا اینکه به مدت دو ماه تلفن مشترک یکطرفه قطع می کنند و … دارای یک دکل تلفن همراه و اتاق سوئیچ مربوط به تلفن های همراه با تجهیزات مدرن شرکت SEMENSE آلمان است کابل های bts و اتاق های دیگر ..

    پس این مرکز یک شرکت خدمات رسانی است که در فصل های بعدی روند کار و خدمات آن در شهرستان را توضیح خواهیم داد .

    نگاهی کلی به صنعت مخابرات و عملکرد آن درجهان مخابرات به مفهوم الکتریکی عبارت از : ارسال ، دریافت و تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط وسایل الکتریکی .

    ارتباطات در سالهای 1940 به بعد با تلگراف شروع شد و در اوایل قرن بیستم نیز تلفن ارائه گردید.

    مخابرات رادیویی نیز با اختراع تریود شروع شدو بیشترین کار بر روی آن درجنگ دوم انجام گردید .

    پس از چندی اختراعات و موارد استعمال ترانزیستور مدارهای مجتمع و وسایل نیمه هادی به عموم عرضه شد .

    در سیستم های مخابراتی جدید ، قبل از ارسال ، اطلاعات تجزیه و تحلیل شده می گردد.

    ارسال نیز با تجزیه و تحلیل بیشتر و غلبه بر نویز انجام می گیرد .

    بالاخره ما دریافت خواهیم داشت که شامل کد یابی ، ذخیره و تفسیر اطلاعات می باشد .

    در این زمینه فرمهای ارتباط شامل تلفن و تلگراف رادیویی ، پخش ، مخابرات نقطه به نقطه ، مخابرات متحرک ، مخابرات کامپیوتری ، رادار و رادیوهای دریا نوردی می باشد .

    برای آشنای با این سیستم ها ، در درجه اول لازمستکه اطلاعاتی راجع به تقویت کننده­ها ، نوسان سازه ها و لوازم و تجهیزات الکرتونیکی داشته باشیم ، با دانستن این عوامل، مفهوم نویز ، مدلاسیون و تئوری اطلاعات را بخوبی درک خواهیم کرد .

    ممکن است که از عوامل منطقی نیز استفاده گردد.

    همچنین عوامل انسانی که بر روی کا رسیستم تأثیر می گذارند نباید د رطراحی سیستم ها فراموش شوند.

    اطلاعات در یک سیستم مخابراتی، خبر از یک نقطه به نقطه دیگر ارسال می گردد.این خبر از منبع اطلاعاتی به دست می آید .

    مجموعه یا تعداد کل خبرها ، شامل خبرهای تکی بوده که ممکن است از یکدیگر متمایز باشند.

    این ممکن است بصورت کلمات ، مجموعه ای از کلمات ،علائم کدی و یا بطور دیگر ارائه گردند.

    اطلاعات به خودی خود آن چیزی است که منتقل می گردد.

    کل اطلاعات که در یک خبر می باشد بر حسب بیت اندازه گیری می شود.

    فرستنده خبری که با طبیعت الکتریکی از منبع اطلاعاتی بدست آمده نمی تواند برای ارسال بخودی خود مناسب باشد.

    برای این کار ، عملیات زیادی باید انجام گیرد تا خبر برای ارسال آماده گردد.

    که در آن سیگنال صوتی به تغییرات الکتریکی تبدیل شده ، سپس با محدود شدن طیف فرکانس های صوتی دامنه آن فشرده می گردد.

    تمام این کارها قبل از هر مدولاسونی انجام می گردد.

    سرانجام در یک فرستنده ،اطلاعات موج حامل را مدوله می کند .یعنی به یک موج سینوسی با فرکانس زیاد اعمال می شود.

    خبری که با طبیعت الکتریکی از منبع اطلاعاتی بدست آمده نمی تواند برای ارسال بخودی خود مناسب باشد.

    گیرنده گیرنده ها ا زمدار ساده ای شامل یک کریستال ساده و یک گوشی تا گیرنده های پیچیده را دارد که با تأسیسات آنتن پیچیدهاشان و سیستم های نشان دهنده و مدارهای سنگرون و ولتاژ زیاد تغییر شکل داده اند .مهمترین عمل یک گیرنده دمدولاسیون (بعضی اوقات کد یابی ) آن است – این دو عمل ، عکس عملکرد متناظر آن در فرستنده می باشند.

    پس از مدولاسیون ، خروجی یک گیرنده ممکن است به بلند گو ، کارتهای سوراخ شده ..

    ارجاع شود .

    البته د رهر یک از این انواع طرح متفاوتی باید انجام پذیرد .

    همچنین بین فرستنده و گیرنده بخاطر مدولاسیون و روش کد بندی ، باید سازگاری موجود باشد.

    روند کار یادگیری های کار آموز برای اولین بار ایده ارتباط صوتی بین دو نفر از راه دور به این صورت بود که تلفن یک گوشی و یک میکروفن د ریک طرف و در طرف دیگر هم یک گوشی و میکروفن می باشد.که با هم سری شده اند و یک طرف به طور سری د رمدار قرار م یگیرد که جریان را د رمدار به حرکت در می آورد و برای استفاده ا زاین نحوه ارتباط اگر می خواستیم چند ترمینال در یک شهر به هم مرتبط کنیم از هر کدام ا زاین ترمینالها باید یک زوج سیم به تمامی ترمینالها بکشیم که د راین صورت سیم کشی خیلی زیاد و پر هزینه بود اگر یک ترمینال می خواستیم درشهر اضافه کنیم باید دوباره به تمام این ترمینالها یک زوج سیم متصل کنیم که تعداد خطوط ارتباطی از رابطه n(n-1)/2 بدست می آید که اگر n کوچک باشد شاید مشکلی بوجود نیاید اما اگر n بزرگ باشد مثلاً ده هزار شماره خواهیم دید که حدود پنجاه میلیون خط خواهیم داشت که این امر نه اقتصادی است و نه ا زنظر فنی مقرون به صرفه است .

    این امر کار شناسان را به تحقیق و بررسی واداشت که د رنتیجه پارامترهای زیر مطرح شد و این پارامتر خود انگیزه ایجاد مراکز را در اذهان بوجود آورد که عبارتند از : اهداف اقتصادی و کم کردن هزینه ها لزوم ایجاد امکانات ارتباط برای همه عدم نیاز به ارتباط برای همه به طور همزمان در مرحله بعد یک مرکز تلفن در مرکز شهر قرار دادند و تمام خطوط مشترکین به این مرکز متصل می شود و یک انسان هم برای برقراری ارتباط دو مشترک وجود داشت که طریقه تماس یک مشترک با مشترک دیگر به این صورت بود که ابتدا مشترک با مرکز تلفن تماس گرفته و به تلفنچی اعلام می گردد که ارتباط او را با شخص دیگر برقرار سازد.

    عیب های این روش این بود که :1- سرعت ارتباط دو نفر کم بود.

    2- وجود اپراتور انسان باعث می شد که ممکن است استراغ سمع کند .

    3-سلیقه ای وصل کردن تلفن ها وابستگی به یک انسان برای ارتباط .

    عیب های این روش انگیزه ای شد تا مرکز سوئیچینگ (Swiching Network) اختراع گردد.

    که دیگر به جای برقراری ارتباط توسط انسان این ارتباط توسط سوئیچ ها برقرار گردد.

    به همین دلیل بنا شد محلی به نام سانترال (مرکز) ایجاد کنند که از هر مشترک دو زوج سیم به این مرکز ردو بدل کند و د رمرکز به طور نیمه اتوماتیک این کار انجام شود .

    حالا اولین اصطلاح که بیش می آیدوجود ترمینال یا دستگاههای انتهای است که در این مرکز باید باشد .

    چرا که به هر مرکز یک سری دستگاههای انتهائی مثلاً دستگاه تلفن ،فاکس ، ترمینال های کامپیوتر و … مرتبط می شوند که به همه آنها ترمینال گفته می شود.

    ترمینال دستگاههای انتهائی ، تجهیزات ورودی خروجی هستند که توانای اعمال ارسال سیگنالهای کنترلی به مرکز دریافت سیگنالهای کنترلی ا زمرکز تولید و ارسال سیگنالهای آدرس تبدیل اطلاعات مبدأ به سیگنال الکتریکی و ارسال آن به مرکز دریافت سیگنالهای الکتریکی از مرکز و تبدیل آن به سیگنالهای قابل استفاده در مقصد است .

    (با توجه به نوع ترمینال ) انواع سیگنالها : به طور کلی سه نوع سیگنال داریم که عبارتند ا ز: سیگنالهای کنترلی ، برای کنترل مرکز و آلارم سیستمها سیگنالهای آدرس ، مشخص کننده آدرس ترمینال مقصد توسط ترمینال مبدأ (شروع کننده ارتباط) سیگنالهای پیام ، سیگنالهای که هدف ارسال و دریافت آنها است.

    خط مشترک یا تلفن وسیله ارتباطی بین دستگاههای انتهائی و مرکز اکنون که با ترمینال آشنا شدیم جا دارد یکی ا زمعروفترین دستگاههای انتهائی بنام دستگاه تلفن را مورد بررسی قرار دهیم از آنجائیکه تلفن درسیستم های آنالوگ و حتی دیجیتال کاربرد دارد توانایی این دستگاه عبارت : دریافت جریان زنگ ارسال سیگنال های کنترلی به طرف مرکز تبدیل ارتعاشات صوتی به سیگنال های الکتریکی و ارسال آن دریافت سیگنالهای الکتریکی و تبدیل آن به ارتعاشات صوتی تولید و ارسال پالسهای شماره گیری (یا تولید و ارسال سیگنال) مرکز محلی است که کلیه مشترکینی که می خواهند ا زطریق آن ارتباط مخابراتی داشته باشند به آن محل متصل می گردند به عبارت دیگر مرکز محل ورود و خروج کلیه اتصالات به مشترکین و شبکه های مخابراتی می باشد کار مرکز برقرار نمودن یک مسیر ارتباطی است .

    که د رمرکز ارتباط به دو صورت برقرار می شود 1- آنالوگ 2- دیجیتال د رارتباط آنالوگ مسیر مکالمه بصورت انحصاری د راختیار دو ترمینال مربوطه بوده و علائم کنترل و پیام به همان شکل در این مسیر مبادله می شوند(شکل موج تغییر نمی کند) مسیر مکالمه بصورت انحصاری نبوده بلکه در زمانهای مختلف اطلاعات مربوط به مکالمات ازآن مسیر عبور می کند و اطلاعات درحال مبادله تغییر شکل یافته و بصورت پالسهای صفر و یک ارسال می شوند (شکل موج تغییر می کند ) به این صورت که مرکز تلفن د رجایی مشخص از شهر که مرکز شهر باشد قرار میدهند بدلیل اینکه به طور معمول از هر مشترک سیم به مرکز بیاید نه بافاصله زیاد برای یکی و نه بافاصله کم برای دیگری فرضاً 200 مشترک را عضو مرکز کردند که با توجه به تجهیزات مکانیکی هرمشترک با دو زوج سیم وارد این مرکز شود این کار باعث می شد که سرعت ارتباط بالا رود و حجم کمتری صرف این کار شود نگهداری خطوط مشترک راحتر ، محیط کار تمیز تر و نیاز به پرسنل کمتر است و همچنین دقیقتر عمل می کند حال این عمل برای تعدادی مشترک انجام می شود در یک منطقه اگر تعداد مشترکین زیاد شود دیگر یک مرکز جوابگوی آن تعداد مشترکین نیست به همین دلیل باید با توجه به موقعیت جغرافیایی شهر و تعداد مشترکین تعداد مشخصی مرکز تلفن در مناطق مختلف شهر بنا کنند پس با توجه به اینکه آن مرکز تلفن کجای منطقه باید قرار گیرد که کابل رابط کمتری بین مشترک و کافوهای تلفن همچنین بین کافو تا مشترک ردو بدل شود مرکز تلفن ها را بنا کردند که حالا این مرکز تلفن ها با همدیگر باید رابطه داشتند که این رابطه با ترانک یا فیبر نوری یا کابل های PCM که بعداً د رمورد کابل های ارتباطی بین مراکز توضیح خواهیم داد.

    حالا همه این مراکز خود با یک سوئیچ میانی به صورت دیجیتال ارتباط داشتند فرضاً هنگامی که مشترک شروع گرفتن شماره می کرد با گرفتن 522 وارد مرکز تلفن مربوطه می شود که این کار بدلیل ازدیاد نیاز تلفنی که ا زنظر فنی و اقتصادی نمی توان همه شماره ها را در یکجا یک مرکز متمرکز نمود انجام می دهند .

    چون هزینه کابلکشی و هزینه های جانبی مقرون به صرفه نخواهد بود و ا زنظر فنی عملی نمی باشد در نتیجه شهرستان مربوطه به بیش از یک مرکز نیاز دارد و همچنین کلیه مراکز بایستی با یکدیگر ارتباط داشته باشند که ارتباط آنها روزنه ای یعنی تمام مراکز دو به دو با هم ارتباط مستقیم دارند .

    مشخصه هایش این است که : 1- ارتباط دو مرکز بدون واسطه انجام می شود .

    2- اقتصادی نیست (تعداد مدارها یکطرفه است )3- از نظر حمل ترافیک بسیار خوب است .

    ستاره ای : ارتباط دو مرکز ا زطریق واسطه ترانزیت انجام می شود .

    ارتباط دو مرکز به کمک مرکز واسطه انجام می شود .2- اقتصادی تر است .

    از مرکز واسطه A هم به عنوان مرکز محلی و هم مرکز واسطه می توان استفاده نمود به مرکز محلی ترانک خط مشترک ولی به مرکز واسته فقط ترانک متصل می شود لذا دارای بار ترافیکی بیشتری است .

    ارتباط مختلط : در این حالت از ارتباطات ستاره ای و روزنه ای استفاده می شود که با توجه به مسائل فنی و ترافیکی انجام می شود.

    مراکز دور افتاده : هنگامیکه ا زنظر موقعیت جغرافیایی محل یک مرکز تا مرکز دیگر بسیار دور باشد و لزومی به ارتباط مستقیم با دیگر مراکز نباشد آن مرکز را به نزدیکترین مرکز مرتبط نموده که ارتباط مرکز دور افتاده با سایر مراکز از طریق آن (مرکز مادر HUST) برقرار می شود.

    انواع سوئیچ دور افتاده : متمرکز کننده خط مشترک دور افتاده همانطور که اشاره شد بکمک بررسی و پیدا کردن مرکز ثقل و احداث یک مرکز دور افتاده ، هزینه کابلکشی کاهش می یابد ازآنجائیکه در متمرکز کننده ها عمل سوئیچ انجام نمی شود کلیه عملیات توسط مرکز مادر انجام می شود که به آنها ما کش مشترک نیز می گویند.

    واحد سوئیچ دور افتاده کاملاً شبیه واحد متمرکز کننده است و گاهی با همان نام خوانده می شود با این تفاوت که از یک سوئیچ کم ظرفیت برای ارتباط دو مشترک شهرک دور افتاده استفاده می شود و برای ارتباط برقراری ارتباط آن دو نیازی به سوئیچ مادر نیست.

    تاریخچه فیبر نوری نور همیشه با ما بوده است با استفاده ا زنور د راوایل دوران پیشرفت بشری از زمانه که بشر ابتدا با استفاده ا زعلامت دادن با دست پیام خود را ارسال می کرد شروع شده است .

    این خود بطور بدیهی یک نوع مخابرات نوری است و در تاریخ قابل اجرا نمی باشد در خلال روز ، منبع نور برای سیستم مورد مثال خورشید است .

    اطلاعات از فرستنده به گیرنده روی پرتو نور خورشید حمل می گردد.

    نور بر حسب حرکات دست تغییر وضعیت داده ویا مدوله می گردد.

    چشم پیام را آشکار کرده و مغز پردازش لازم را روی آن انجام می دهد.

    در این سیستم ، انتقال اطلاعات کند ، میزان اطلاعات قابل انتقال در یک زمان معین محدود و احتمال خطا زیاد است .

    سیستم نوری دیگری که برای مسیرهای طولانی تر مفید تر است ارسال علائم دودی است .

    سیستم نوری دیگری که برای مسیرهای طولانی تر مفیدتر است ارسال علائم دودی است .

    پیام با استفاده ازتغییر شکل دود حاصل از آتش ارسال می گردیده است .

    د راین سیستم به طرح و یادیگیری یک رمز بین فرستنده و دریافت کننده نیاز می باشد .

    این سیستم با سیستم های جدید مخابرات دیجیتال که در آن از رمزهای پالسی استفاده می شود قابل قیاس است .

    در سال 1880 الکساندر گراهام بل یک سیستم مخابرات نوری به نام فوتوفون را اختراع کرد .

    د راین سیستم ، بل از یک آئینه اطلاعات را حمل می کند در گیرنده این نور خورشید مدوله شده به سلینوم هادی نور اصابت می کند و در آن به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می شود .

    این سیگنال الکتریکی د ریک تلفن مجدداً به سیگنال صوتی تبدیل می گردد.

    با وجودی که سیستم فوق نسبتاً خوب کار می کرد هرگز یک موفقیت تجاری کسب نکرد .

    ابداع لامپهای ساخته بشر منجر به ساخت سیستم های مخابراتی ساده مثل چراغهای چشمک زن بین دو کشتی و پایین کشتی ساحل گردید .

    د رواقع هر نوع چراغ راهنما د راصل یک سیستم مخابرات نوری با ظرفیت اطلاعاتی کمی هستند یک جهش اساسی که منجربه ایجاد سیستم های مخابرات نوری با ظرفیت زیاد شد کشف لیزر بود که اولین نوع آن در سال 1960 ساخته شد.

    لیزر یک منبع انتشار نور با عرض با تراکم مناسب ، قابل استفاده به عنوان حامل اطلاعات را فراهم م یکرد .

    لیزرها قابل قیاس با منابع فرکانس رادیویی مورد استفاده درمخابرات معمولی هستند.

    سیستم های مخابرات نوری هدایت نشده (بدون تار) کمی بعد از کشف لیزر توسعه یافتند .

    مخابره اطلاعات توسط پرتوهای نوری که د رجو سیر می کنند به آسانی انجام گردیده نقاط ضعف عمده این سیستم عبارتند از : نیاز به یک جو شفاف ، نیاز به داشتن دید و مسیر مستقیم به فرستنده و گیرنده ، احتمال آسیب رسیدن به چشم بیننده ای که بطور نا آگاهانه ممکن است به پرتو نگاه کند .

    موارد استفاده اولیه سیستم های نوری ، هر چند محدود باعث ایجاد علاقه به سیستم های نوری شد که بتواند پرتو نور را هدایت کند و بر معایب ذکر شده در ارسال هدایت نشده نور غلبه نماید.

    بعلاوه پرتوها هدایت شده می تواند د رگوشه ها (انحراف مسیر) خم شود و خطوط انتقال آن می توانند زیر زمین کار گذاشته شوند .

    یک سیستم مخابراتی ، شامل فرستنده ، گیرنده و کانال اطلاعات است .

    در فرستنده خبر تولید شده و به شکل قابل انتقال توسط کانال اطلاعات در می آید ، اطلاعات از فرستنده به گیرنده توسط این کانال ارسال می گردد.

    فناوری ساخت فیبر نوری برای تولید فیبر نوری ابتدا ساختار آن توسط عملیات حرارتی و واکنشهای شیمیایی با درجه خلوص زیاد در یک میله شیشه ای مرسوم به «پیش سازه »از جنس سیلیکا ایجاد و سپس در یک فرآیند جداگانه این میله کشیده شده و تبدیل به فیبر می شود موادی که برای ساخت فیبر نوری انتخاب می شوند باید دارای خلوص زیر باشند: امکان ساخت فیبرهای طولانی نازک با قابلیت انعطاف زیاد با آنها ممکن باشد.

    مواد باید در طول موج نور مورد نظر کاملاً شفاف باشند تا بتوانند نور را با راندمان بالا هدایت کنند.

    به طور فیزیکی بتوان با افزودن مقدار کمی از مواد مشابه دیگر ، ضریب شکست آن را برای مغزی و غلاف تغییر داد .

    در حال حاضر بیشتر از همه ، از شیشه های اکسیدی که کاملاً ا زنظر نوری شفاف هستند برای ساخت فیبر نوری استفاده شده و معمولترین این اکسیدها ، سیلیکا یا اکسید سیلسیم است .

    انواع فیبر نوری با تغییر در ترکیب مواد مربوط به مغزی دو نوع فیبر ساخته می شود.

    فیبرهای نوری با ضریب شکست پله ای : آن دسته از فیبرهای نوری هستند که ضریب شکست مغزی یکنواخت و ثابتت د رمرز غلاف و مغزی ضریب شکست بطور ناگهانی تغییر می کند.

    فیبرهای نوری با ضریب شکست مرحله ای (تدریجی ) : آن دسته از فیبرهای نوری هستند که تغییرات ضریب شکست مغزی آن از محور فیبر تا فصل مشترک مغر پوشش آن به طور تدریجی کم می شود .

    یعنی ضریب شکست مغزی به صورت تابعی از شعاع مغزی تغییر می کند ولی ضریب شکست غلاف آن ضریب شکست غلاف آن مقدارد ثابت است .

    همچنین فیبرهای نوری را با توجه به نوع اشعه ای که از آنها عبور می دهند می توان به دو بخش تقسیم کرد: فیبرهای نوری تک مدی = که تنها شعاع نورانی را از خود عبور می دهند .

    فیبرهای نوری چند مدی : که قادر به انتقال یک دسته اشعه نوری می باشند.

    تحقیقات نشان داده که ضریب نوری د رمقایسه با هر خط انتقال دیگری دارای ظرفیت مخابراتی بسیار زیادتر می باشد و تلافات کمتر است از اینرو توجه خاصی را در سراسر دنیا به خود معطوف داشته است .

    مزایای این سیستم عبارت از : 1- پهنای باند بسیار زیاد 2- وزن کم و قطر کوچک 3- امنیت سیگنال 4- تضعیف بسیار کم 5- ظرافت و قابلیت انعطاف 6- فراوانی و ارزان بودن 7- مصونیت در مقابل عوامل جوی و رطوبت کاربردهای فیبر نوری بدون شک بیشترین کاربرد فیبرهای نوری د رزمینه مخابرات و پزشکی بوده که البته استفاده از آنها کاملاً بستگی به نوع کاربرد آن دارد .

    مخابراتی: فیبر نوری د رشبکه های مخابراتی به علت تلافات کم و پهنای باند زیادی که دارد به طور وسیع مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد روز افزونی دارد از جمله د رخطوط ارتباطی بین رایانه ها و ارسال تصاویر د رتلویزیون های کابلی و تلفن تصویری ، د رمخابرات زیر دریای و ارتباط بین المللی ،انتقال اطلاعات برای کنترل و اندازه گیری سیستم ها «د رهواپیما ، کشتی، قطار ….» یک رشته فیبر نوری امکان ارسال بیش از 100000 کانال تلفنی و یا چندین کانال تلویزیونی که هر یک نیازمند پهنای باند انتقال وسیعی م یباشد را فراهم می کند .

    همچنین د رارسال تصاویر برای سیستم های نظارتی و مراقبت ازراه دور برای انتقال داده های دیجیتالی به کار می رود.

    سرویس های ویژه و انواع آن در این فصل قابلیتها و امکاناتی که در سیستم های که آنجا وجود دارد و می توانند به مشترکین سرویس دهی کنند را مورد بررسی قرار می دهیم .

    ارتباط شهری هر مشترک مجاز م یتواند با گرفتن کد دسترسی به ترانک آزاد (Free Trunk Access) (معمولاً عدد صفر ) ، در صورت وجود خط شهری آزاد و مجاز به آن خط شهری دسترسی داشته باشد و با شماره گیری ، مکالمه مورد نظر را انجام دهد .

    اگر یک مشترک غیر مجاز این عمل را انجام دهد بوق خطا دریافت خواهد کرد .

    باید دقت داشت که سطح دسترسی مشترکین به خطوط شهری متفاوت است .

    ممکن است یک مشترک هیچگونه دسترسی به خط شهریی نداشته باشد و فقط بصورت داخلی استفاده شود و یا به تعدادی ا زخطوط شهری دسترسی داشته باشد و نکته دیگر اینکه سطح دسترسی مشترکین بر روی خطوط شهری نیز متفاوت است .ممکن است یک مشترک فقط داخل شهر را بتواند شماره گیری کند و مشترک دیگر بتواند تلفن بین الملل نیز داشته باشد .

    نکته دیگر اینکه ممکن است چندین کد گیری نماید .

    مثلاً ممکن است د ریک سازمان دسترسی به خطوط شهری با کد 9 امکان پذیر باشد.

    پاس دادن مکالمه (Transfer) هر مشترک می تواند ترانک یا خط داخلی در اختیار خود را به مشترک دیگر پاس دهد(اگر امکان flash داشته باشد)برای این کارابتدا مشترک باید با انجام عمل فلش خط در اختیار خود را هولد کرده و با گرفتن شماره داخلی مورد نظر و مکالمه با وی گوشی خود را قطع کند .

    انجام عمل فلش مجدد د رصورت عدم برقراری مکالمه ، باعث برگشتن روی ترانک یا داخلی در اختیار می شود.

    اگر مشترک مقصد اشغال بود می توان با انجام عمل فلش به ترانک یا داخلی در اختیار برگشت .

    اگر شخص هولد کننده امکان Transfer داشته باشد د راینصورت مشترک هولد کننده م یتواند قبل از برداشته شدن گوشی توسط مشترک مقصد گوشی خود را قطع کند.

    منتظر مکالمه (Call Waiting) فرض کنید مشترک A دارای این سرویس بوده و مشغول مکالمه با مشترک B باشد حال اگر مشترک C با مشترک A تماس بگیرد .

    بوق اشغال دریافت نخواهد کرد بلکه بوق پس زنگ شنیده و مشترک A برروی مکالمه خود بوق Campon را می شنود که مشخص می شود شخص دیگری با او تماس گرفته است .

    حال مشترک A می تواند با انجام فلش (قطعو وصل قلاب گوشی در کمتر از یک ثانیه ) با مشترک C صحبت کند.

    در این حالت مشترک B موزیک هولد را خواهد شنید .

    در این حالت مشترک A می تواند با هر بار انجام عمل فلش طرف مخاطب خود را عوض کند برای قطع هر کدام از مخاطبین کافی است هنگام مکالمه با وی گوشی خود را قطع نماید ، در اینصورت به او زنگ خورده و به شخص دیگر وصل می شود .

    این سرویس برای افرادی که حجم مکالمه ورودی زیادی دارند مناسب می باشد و تقریباً خط آنها به دو خط تبدیل می شود آنها می توانند به بیشتر مکالمات خود پاسخ بدهند.

    انتقال مکالمه (Call Forward) این سرویس برای انتقال دادن ارتباطهای ورودی به مشترک یا خط ترانک دیگر است .

    در این حالت اگر مشترکی به تلفنی که این سرویس برای او فعال است زنگ بزند به محل دیگری که قبلاً مشخص شده است منتقل می شود .

    انتقال مکالمه م یتواند به سه صورت تعریف شود: انتقال مکالمه در حالت بلادرنگ (Call Forward Always) دراین حالت خطوط ورودی بصورت مستقیم به شماره از پیش تعیین شده زنگ می خورند.

    انتقال مکالمه در صورت جواب ندادن (Call Foeward no Answer) در این حالت خطوط ورودی ابتدا به خود مشترک B زنگ می خورد ، اگر مشترک پس از مدتی به ارتباط پاسخ نداد عمل انتقال مکالمه به شماره مشخص شده انجام می شود.

    انتقال مکالمه د رصورت مشغول بودن (Call Forward on busy) در این حلت اگر گوشی مشترک B مشغول باشد ، عمل انتقال صورت می گیرد...

    انتقال مکالمه د رحالت اول بیشتر د رمواقعی کاربرد دارد که شخص بخواهد محل کار خود را ترک نموده و به محلی دیگر برود .

    در این حالت می تواند با انجام عمل انتقال مکالمه بصورت بلا درنگ تمامی مکالمات ورودی را به محل خود منتقل نماید.

    باید توجه داشت که شماره مقصد یک شماره بر روی خط شهری نیز می تواند باشد.

    انتقال مکالمه در حالت دوم بیشتر در مواقعی کاربرد دارد که شخص در دو محل متفاوت دائماً د ررفت و آمد باشد در این حالت می تواند تلفنهای خود را به حالت Call forward on answer قرار داده تا با تماس یکی از تلفنهای پس از چند زنگ اگر جواب داده نشد به تلفن دیگر زنگ بخورد .

    انتقال مکالمه د رحالت سوم بیشتر د رمواقعی کاربرد دارد که شخص دارای دو داخلی باشد و بخواهد اگر کسی با یکی از تلفنهای خود را به حالت Call forward on busy قرار داده و مقصد هر تلفن دیگر انتخاب کند حال شخص با یکی از شماره ها تماس بگیرد در صورت اشغال بودن به تلفن دیگر زنگ خواهد خورد .

    مزاحم نشوید(do not disturb) : در صورت فعال شدن این سرویس برای مشترک مجاز ، سایر مشترکین نمی توانند با او ارتباط برقرار کنند .

    هنگام تماس یک نوع بوق مخصوص شنیده میشود که بیانگر این است که مشترک مقصد از سرویس do not distrub استفاده کرده است .

    این سرویس در مواقعی استفاده می شود که شخصی برای مدتی نخواهد به تلفنها جواب بدهد .

    در این حالت تلفن خود را به صورت do not distrub قرار می دهد تا افراد تماس گیرنده از نوع بوق آن متوجه شوند که شخصی د رمحل حضور دارد ولی بنا به دلیلی به تلفنها جواب نمی دهد.

    شماره گیری مجدد (Redial) هر مشترک مجاز می تواند هنگام شنیدن بوق آزاد داخلی با گرفتن کد مربوط Redial به آخرین شماره گرفته شده روی ترانک را مجدداً شماره گیری کند .

    در این حالت اگر ترانک آزاد موجود باشد ، اشغال شده و شماره گیری مجدد انجام می شود.

  • فهرست:

    ندارد.

     

     

    منبع:

    ندارد.

واکنش هر موجود زنده در برابر محيط و اجتماع خود بر اساس يک سلسله اطلاعات صورت مي گيرد و اين اطلاعات فراهم نمي گردد جز با برقراري ارتباط با محيط و همنوع خويش . بدين ترتيب هرچه امکانات ارتباطي وسيع تر و پيشرفته تر باشد دستيابي به منابع اطلاعاتي افزونتر

مخابرات به عنوان ارسال و دريافت خبر از دير زمان در اين کشور کهنسال رايج بوده است يعني از زمانهايي که بشر بوسيله دود و آتش و سپس بوسيله نور و آئينه و يا پيک و چاپارد و تپه ها و ايستگاههاي بين راهي اخبار و اطلاعات مهم اجتماعي کشوري را به اقصي نقاط يک

مقدمه : امروزه با توجه به نقش انکار ناپذير و حساس ارتباطات در توسعه ملي جوامع و الزاماً برنامه ريزي‌ها و سرمايه گذاري هاي کلان و قابل ملاحظه در اين بخش وظيفه ي متوليان مخابرات کشور ، جنبه حياتي و ملي به خود گرفته است . اهميت اطلاعات و ايجاد حر

مقدمه: مخابرات به عنوان ارسال و دریافت خبر از دیر زمان در این کشور کهنسال رایج بوده است یعنی از زمانهایی که بشر بوسیله دود و آتش و سپس بوسیله نور و آئینه و یا پیک و چاپارد و تپه ها و ایستگاههای بین راهی اخبار و اطلاعات مهم اجتماعی کشوری را به اقصی نقاط یک کشور و یا مابین کشورهای همجوار ارسال و دریافت می کرده اند. اینک متجاوز از یک قرن از زمانی که مخابرات جدید برقی در ایران شروع ...

مقدمه: مخابرات به عنوان ارسال و دریافت خبر از دیر زمان در این کشور کهنسال رایج بوده است یعنی از زمانهایی که بشر بوسیله دود و آتش و سپس بوسیله نور و آئینه و یا پیک و چاپارد و تپه ها و ایستگاههای بین راهی اخبار و اطلاعات مهم اجتماعی کشوری را به اقصی نقاط یک کشور و یا مابین کشورهای همجوار ارسال و دریافت می کرده اند. اینک متجاوز از یک قرن از زمانی که مخابرات جدید برقی در ایران شروع ...

3 تاريخچه در اوايل دهه 1980 تعداد زيادي شبکه راديويي مستقل با استانداردهاي مربوط به خود در کشورهاي مختلف اروپايي توسعه يافته بودند. از نظر مشترکين سرويس هاي اين شبکه ها گران و از کيفيت خوبي برخوردار نبودند. بطوريکه CEPT در سال 1982 تصميم گرفت ي

آشنايي با مکان کلي کار آموزي تاريخچه و سير تحول مخابرات در کشور ايران تاريخچه و سيرتحول مخابرات در ايران ( 1236 لغايت 1385 ) مقدمه : امروزه با توجه به نقش انکار ناپذير و حساس ارتباطات در توسعه ملي جوامع و الزاماً برنامه ريزي ها و

MDF مخفف کلمه (main Distribotion Frame) به معنای تقسیم کننده اصلی و بعنوان رابط مشترک و سوئیچ و سالن دیجیتال در سیستم مخابرات طراحی گردیده است که کلیه فعل و انفعالات از قبیل پاسخگویی به مشترکین ، دائریها ، تغییر نام ، تغییر مکان ، برگردان ها ، و قطع و وصل و ... در این سالن انجام می شود . همچنین مرجعی است برای اعلام و رفع خرابی مشترکین که در این راستا جهت ارائه سرویس دهی سریع و ...

چکیده: دستگاه سوئیچ دیجیتال به عنوان قلب و مرکز کلیه ارتباطات تلفنی محسوب می شود. با توجه به اهمیتی که ارتباطاتی نظیر تلفن، اینترنت، فاکس و ... در زندگی امروز به عهده دارند، سرویس و نگهداری و همچنین ارائه خدمات به مشترکین از طریق سالنهای دستگاه در مراکز تلفن اهمیت مضاعفی پیدا کرده است و وظیفه افرادی که در این مراکز مسئولیت دارند از یک سو نگهداری و سرویس خود دستگاه و از طرف دیگر ...

چکیده پس از اختراع لیزر در سال ۱۹۶۰ میلادی، ایده بکارگیری فیبر نوری برای انتقال اطلاعات شکل گرفت. خبر ساخت اولین فیبر نوری در سال ۱۹۶۶ هم‌زمان در انگلیس و فرانسه با تضعیفی برابر با؟ اعلام شد که عملا در انتقال اطلاعات مخابراتی قابل استفاده نبود تا اینکه در سال ۱۹۷۶ با کوشش فراوان پژوهندگان، تلفات فیبر نوری تولیدی شدیدآ کاهش داده شد و به مقداری رسید که قابل ملاحظه با سیم‌های ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول