دانلود تحقیق خشم و عصبانیت

Word 157 KB 9953 13
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • خشم:‏ محرک خشم در نوجوانی بیشتر اجتماعی است.

    به نظرمیرسد مهمترین علل خشم در بین دانش آموزان دوره راهنمائی: عبارتند از: سر به سر گذاردن،رفتار غیر عادلانه بزرگسالان،تحمیل عقیده،زور گوئی خواهر یا برادر،دوروغ گفتن به نوجوانان،پزدادن به او،با گوشه و کنایه و تمسخر با او حرف زدن و...

    برای دانش آموزان دبیرستانی احتمالا‌‌مهمترین علل خشم عبارتنداز: تبیعض معلم،والدین واعضای خانواده و دوستان ونیز رفتارغیر منصفانهً آنان‏ علاوه برعلل اجتماعی خشم،عوامل دیگری چون قطع فعالیتهای عادی چون مطالعه و خواب نیز شکست و ناکامی در فعالیتهاوطر حهای انجام شده نیزدر نوجوانان خشم می آفریند.

    پاسخهای ناشی از خشم-حرف زدن و صحبت کردن متداول ترین واکنش نوجوانان عصبانی است.

    او به فحاشی و ناسزاگوئی به طرفی که اورا خشمگین کرده می پردازد.

    اوسعی میکند انتقام بگیرد،امّا نه با کتک زدن(مانند یک کودک) بلکه باتحقیرتمسخردیگران،دراوان نوجوانی،همزمان با خشم،رفتار کودکانه ای در نوجوان مشاهده میشود،او گهگاه پایش را به زمین میکوبد،لگد میزند یا چیزی پرتاب میکند ودختران نیزغالباگریه میکنند.

    در اواخرنوجوانی جز گریه و لگد زدن غالب این رفتارها از بین میرود.

    شیوه های درمان خشم نیز متناسب با علل و محرکهای به وجود آورنده خشم به کار گرفته میشود.

    عصبانیت: عصبانیت معمولا با پریدن ازجا همراه است و در درجات گوناگون رخ میدهد.

    دانش آموزی که معلم اورا برای درس جواب دادن صدا میکند ممکن است کمی عصبانی شود،اما اگر درس را بلد باشد و بتواند پاسخ مناسب بدهد،به تدریج از عصبانیت وی کاسته میشود ودرسی که معلم ازاو دریافت می دارد،در حقیقت اورا در حفظ موقعیتش یاری میدهد.

    از سوی دیگر اگردرخارج از دفترمدیر مدرسه،منتظرنوبت برای دریافت مجازات یا تنبیه است،افکار مغشوش و نومید کننده اورا آرام نمی گذارد؛ و هنگامی که تنبیه و تذکربه اتمام میرسد این نشانه هانیز خود به خود ناپدیدمیشوند؛ ولی در موقعیتی مشابه،این نشانه ها دو باره در فرد بروز میکند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

    ویژگیهای فرد عصبانی: شخص عصبانی به محرکهائی که افراد نادیده می گیرند،معمولا واکنش بیش از حد نشان میدهد.

    رفتارهای عصبی گاه عاداتی مانند جویدن ناخن،بازی کردن با مو، روی میززدن و تکان دادن پا را در فرد به وجود می آورد.

    این نوع واکنشها را تنها با شناخت و تشخیص این که چه هستند،و نیز کوشش آگاهانه برای شکستن این عادات،میتوان از بین برد.

    یکی از انواع رفتارهای عصبی که می تواند در پاره ای از موارد مفید هم باشد عبارت از آمادگی برای واکنش نشان دادن است.

    مثلا حساسیت بیش از حد در واکنش نشان دادن به یک صدا،گاه زندگی یک سربازدر جبهه و سنگر را می تواند نجات دهد.

    است تا سودمند .

    یک تعارض حل نشدنی در شخص ممکن است دل درد عصبی و اما در غا لب موارد پاسخهای بسیار سریع به محرکها،بیشتر زیان آور یا نوع دیگری از تنشهای درونی را به همراه داشته باشد.

    هرگاه راه معینی برای بیرون ریختن این حالت درونی چه مستقیم و چه بصورت حالات دفاعی بدن وجود نداشته باشد، فرد به حالت عصبیت دچار میشود.

    درمان عصبانیت: هرچند گاه میتوان با کوشش در زمینه ی تغییر واکنشها و یا خود داری از رفتار نامناسببر عادات عصبی غلبه نمود، ولی غلبه بر عصبیتهای مزمن کار ساده ای نخواهد بود.

    در موارد جزئی، مشاوره و در موارد شدید روان درمانی میتواند کمکی موثر وارزنده درتخفیف مصبیتهاباشد....

    (‌‌‌ بهنجار و نابهنجار.

    صفحه( 95)) اثرات شوم خشم: یکی از حالات که موجب انحراف طبع ازمجاری مستقیم خود میگردد خشم است وقتی غضب برارکان وجود استیلا یافت و سر تا پای انسان را در حصار کشید روح یک حالت عصیان و سرکشی بخود گرفته، میدان برای تاخت و تاز این صفت نا ستوده بیمانع و تا سر حد امکان آدمی را آزارمیدهد، زیرا حجاب(( خشم)) دیده عقل را بسته قوه ادراک و تمیزرااز وی سلب میکند، شخص خشمگین گاهی چنان دچار هیجان شدید میشود که در چهره حیوانی بی ادراک خود نمائی میکندو واقع بینی و احساس خود راازدست میدهدو مرتکب اعمال و جنایات هولناکی میگردد که حتی ممکن است خود را دچار خسران ابدی ساخته هنگامی متوجه میشود که بعواقب ناشی از آ ن برخورده ودر عمیقترین دره بد بختی سرنگون شده است.

    این خصلت شوم پیوسته نداهت و پشیمانی را بارمغان میآورد، زیرا تا شعله های غضب فرو نشست ملامتی عجیب بروجود انسان چنگ میزند، و شخص اعمال و کردار خودرا تقبیح نموده خویشتن را در(( دادگاه عقل و وجدان)) محکوم میبیندو بدنبال آن طوفانی از تاثیروتاسف آمیخته با ناراحتی در ااعماق دل پدید میآید.

    خشم نه تنها روح را در محاصره اندوه و غم قرار میدهد، بلکه جسم را نیز که جایگاه سکونت و آرامش روان است از عواقب وخیم خود در امان نمیگذارد، هنگامیکه لهیب سوزان غضب در کانون وجود شعله کشید خون بسرعت بقلب میریزد سپس دررگها منتشرو رنگ رخسار سرخ میشود لرزشی سریع بدن را فرا گرفته و هماندم کلیه اعضاء آمادگی خودرا برای انتقام اعلام میدارند؛ وازبیماریها؛ التهاب اعصاب، سل ریوی وانواع خونریزیها را بدنبال میآورداز عواملی که در بروز خشم اثر بسزائی دارد مسمومیت خون است که دراثر مصرف(( نوشابه های الکلی)) و استعمال دخانیات حاصل میشود.

    البته با این نکته باید توجه داشت که حد اعتدا ل این نیرو(غضب) در وجود انسانی لازم است ومادامیکه ازحدود خود تجاوز ننماید یک ضرورت قطعی داشته و نشانه ی جوانمردی است،خشمی که انسان را بمقاومت وپایداری در برابر ستمگری و دفاع از حق و امیدارد از مزایای بر جسته آدمی محسوب میگردد.

    حس انتقام از چیزهائی است که افق زندگی را تیره وتار میکند وشکافهای پیوند ناپذیری را میان مردم بوجود میآورد این حس شوم نیز غا لباً همراه غضب است اگر ما بخواهیم در برابرهر بدرفتاری که می بینیم معارضه ی بمثل کنیم و با جریحه دار ساختن جسم و روح دیگران حس(( انتقام)) خود را تسکین بخشیم بطور کلی زندگی ما صرف نزاع و کشمکش میشود و زدوخوردها دردائره تسلسل قرار خواهد گرفت!

    بعلاوه اقتدار روح خود را نیزاز دست داده، دامن همت را لکه دار میکند.

    هر کس در زندگی دچار خطا و اشتباه میشود، اگر بواسطه ی اشتباه و خطای ما شعله ی خشم کسی برانگیخته شده است بهترین روش برای اینکه طرف های غفو و بخشش را بخود بگیرد، این است که به خطای خود معترف شویم .

    آیا بهتر نیست که خود آن را استقبا ل کرده اعتراف گناه کنیم؟

    آیاملامتی که ما بخود میکنیم ملایم تراز تو بیخی نیست که دیگران بنمایند؟

    شتاب کنیدکه هر ناسزائیکه غیر میخواهد بشما بگوید خودتان بگوئید قبل از طرف، آن کلمات را بر زبان برانید تا خصم شما بی سلاح شود در این صورت نود درصد امکان دارد که طرف شما جنبه ی محبت آمیز و بخشاینده به خود بگیرد و چشم از لغزش شما بپوشد، هر ابلهی میتواند در پوشاندن خطاهای خود بکوشد و همه ی ابلهان همین کار را میکنند اما مدی که بخطای خود اقرار کنداز جماعت برتر خواهد ایستاد و لذتی شریف و نادر دردل احساس خواهد کرد، هر وقت یقین داریم که حق بجانب هااست باید با ملایمت و تدبیر بکوشیم که دیگران را باخود هم عقیده کنیم اما اگر بر خطا میرویم باید فوراً و سریعاً اعتراف کنیم و از قضا موارد خطا خیلی بیشتر ازصواب است بشرط انکه چشم بینا برای دیدن آن داشته باشیم پس ازاقراربگناه نه تنها نتایج حیرت بخش خواهیم دید بلکه لذت آن خیلی بیشتراز کوشیدن درمدافعه است))!.

    عفوپرتو مسرت واقعی و موجی ازعواطف واحساسات انساندوستی را در دل ایجادمیکند، با گذشت و اغماض انسان دشمن را در برابر خود مجبور بتسلیم و خضوع نموده، امینت و اعتماد راجلب و خلال آن نور محبت می درخشدع و سبب میشود که دشمن خصومت را کنار گذارده، طرح علاقه و الفت بریزد.

    دانش وتجربه ازوسائل رفع خشونت و تهذیب اخلاق است، همینکه دائره معارف وسعت یافت سطح فکر وافق اندیشه باز میشود، اشخاص پر تجربه و دانشمندقدرت مقاومتشان در برابر فریب نفس زیاد، ونوعاً مردمی بردباربوده، حس اغماض آنان نسبت بخطایای افراد بیش از دیگران است...

    پیشوایان دین ما را راهنمائی میکنند: برای درمان این بیماری خطرناک روحی هیچ داروئی شفا بخش تر از تعالیم انبیاء و رهبران مذهبی نیست فعالیتهائیکه ا طبا و روانشناسان دراین زمینه آورده اندگر چه بی اثرنیست اما به نتیجه قطعی نرسیده است پیشوایان دینی ما با کلمات دلنشین خود توجه ما را بعواقب و خطرات خشم جلب نموده، و فوائد ولزوم خویشتن داری را گوشزد فرموده اند.

    امام صادق(ع) فرموده اند:ازخشم بپرهیزید زیرا خشم شخص را بذلت پوزش طلبیدن وادار میسازد...

    ((اصلاً خشم هرسببی داشته باشد انسان خشمگین پس از)) ((اینکه آرامش خود را بدست آورد به بیهوده بودن خشم خویش)) ((اینکه آرامش خود را بدست آورد به بیهوده بودن خشم خویش)) (( پی میبرد و بهمین دلیل است که فردای روز خشم وقتی که از روی عقل سلیم)) )(قضاوت کرد مجبور است از کسیکه از او تحقیر نموده است عذر خواهی کند)) (( اگر عادت کنید که این قضاوت فردارامروز بکنید بحران خشم بحداقل خود خواهد رسید)) ((دکتر ماردن)) ونیزمیفرماید: الغضب ممحقه لقلب الحکیم من یملک غضبه لم یملک عقله(1) خشم نور را از قلب دانا زا ئل میکند هرکس ما مالک خشم خویش نباشد هرگز مالک خشم خود نیز نخواهد بود.

    خشم و هیجان طبق نظر پزشکان عواقب وخیمی در بر دارد و حتی ممکن است یک هیجان وخشم شدید بحیات و زندگی انسان خاتمه دهد.

    امیر مومنان علی علیه السلام فرمود: من اطلق غضبه تعجل حتفه(2) آنکس که عنان خشم خویش را رها میکند بسرعت مرگشفرا میرسد.

    ((کسانیکه قلب ضعیفی دارند آیا میدانند که روزی ممکن است)) (( هیجانها بقیمت جانشان تمام شود؟

    البته ممکن است چنین تصویری)) (( نکنند ولی باید بدانند که گاهی حتی اشخاص کاملاً صحیح وسالم نیز)) (( قربانی هیجانها میگردند بارها دیده شده است که بحرانهای خشم به)) (( سکته قلبی و رمگ منجرشده است))..

    (( خشم اشتها را از میان میبرد، هضم را مشکل میسازد؛ موازنه ی اعصاب)) ((را ساعتها و حتی روزهای متمادی بهم میزند بتمام مکانیسم جسمانی و در)) (( نتیجه آن به معنویات و نیروی دماغی لطمه واردمیسازد درصورت عصبی)) (( شدن ما در شیردهی ممکن است شیر او بچه را مسموم کند.)) (1) (( دکتر ماردن)) و نیز میفرماید: ایاک و الغضب فاوله جنون وآخره ندم: از خشم بپرهیز زیرا با دیوانگی شروع و بندامت ختم میشود.

    الغضب نار موقده من کظمه اطفاها و من اطلقه کان ا ول محترق بها (2) خشم آتشی است فروزنده هر که بردباری پیشه کند خاموشش ساخته وهر که آزادش گذارد خود او نخستین کسی است که بدا ن آتش هم میسوزد.و همچنین برای مقابله با خشم وغضب حلم و بردباری را توصیه میفرماید زیرابرای رهائی از درد جانکاه خشم بنیروی حلم وبردباری نیاز مبرم داریم.

    احترسوا من سوره الغضب و اعدواله ما تجاهدونه به من الکظم و الحلم(1) خود رااز برافروختگی آتش نگهدارید و برای پیکار با آن از حلم و بردباری چیزی تهیه کنید.

    ضبط النفس عند حادث الغضب یومن مواقع العطف (2) خویشتن داری بهنگام بروز خشم شخص رااز پرتگاه هلاکت نجات میدهد.

    ممکن است انسان دراثر یک هیجان و خشم آنی دست به قتل و جنایت بزند امام باقر(ع) فرمود: ای شیء ا شد من الغضب ان الرجل بغضب و یقتل النفس التی حرم الله- (3) چه چیزخطرناکتر از خشم و غضب است؟

    افرادی بواسطه ی خشم و عصبانیت شدید قتل نفس میکنند و دست بجنایت وآدمکشی میزنند.

    ( اشخاص عصبی مزاج هستند که فکر جنایت در مغزشان بسرعت فیلم میگذرد) [ واین شدت و خشونت ازمختصات روحی این گروه است چنین کسانی در یک ] [ آن بفکر جنایت می افتند و فوراً بمرحله عمل میرسانند این کسان را قاتل آنی] [نام میگذاریم......

    ] ( ژان مارکویست) رسول ا کرم(ص) برای موقع غلبه خشم دستور جالبی را صادرمیفرمایند: فاذا وجد احکم من ذلک شیئاً فان کان قائماً فلیجلس وان کان جالساً فلینم؛ فان لم یزل ذلک فلیتوضاً بالماء البارد او یغتسل فان النارلایطفیها الا الماء (4) هر گاه یکی از شما در خود احساس غضب کرد اگرایستاده است بنشیند اگر نشسته است بخوابد وچنانچه با ینکار خشمش فرو ننشست با آب سرد وضو بگیرد یا غسل کند که آتش را چیزی جزآب خاموش نمیکند.

    (( اگر کودکی بسیار خشمگین شود بی آنکه با و درشتی و تندی کنید میتوان اورا )) (( بوسیله ی شست و شوی با آب سرد یا پیچاندن دریاچه تر آرام ساخت)) (ویکتور پوشه) (( بهداشت بدنی از لحاظ اخلاق تیز اهمیت فوق العاده ای دارد.

    دوش گرفتن و )) (( استحمام در صبح و شب با آب ملایم و دوش گرفتن پس از خاتمه کار روزانه)) (( بدن را تمیز وآسوده میسازد بی میلی رااز بین میبرد و شخص تحریکشده را)) (( آرامش میبخشد پس میتوان گفت که نتایج بدنی دوش گرفتن با ارزش )) (( اخلاقیش مساوی است...)) (ژیلبرت روبین) زندگی پیشوایان دین بحقیقت بمنزله چراغی است که ما موظفیم در پر تو آن بطرف کسب فضائل اخلاقی برویم، از طرز رفتار و سلوک با دشمنان خود بمیزان بردباری و تملک نفس آنان پی برده و برای مادرس بزرگی خواهد بود، اکنون بعنوان نمونه بذکریک مورد اکتفا میکنیم: روزی حضرت امام حسن(ع) سواره از زاهی میگذشت نا گاه با مردی از اهل شام مصادف گردید، شامی بیدرنگ زبان به ناسزا گشود وناجوانمردانه بساحت مقدس آنحضرت اسائه ادب کرد، امام هنچنان خاموش و سخنان ناهنجار اورا تا پایان گوش داد، سپس با لحن ملایم و متانت خاصی ویرا مخاطب ساخته وچنین فرمود: تصور میکنم اشتباه کرده ای، اجازه بده تورا راضی وخشنود سازم، هر چه تقاضا کنی بتو خواهم بخشید، راه را گم کرده ای تا هدایتت کنم، نیاز به کمک برای حمل وسائل خود داری دستور دهم اسباب تورا بمنزل رسانند، اگر گرسنه ای تو را سیر، واگر بلباس وپوشاک احتیاج داری تا برایت تهیه کنم، فقیروتنگدستی حاضرم هزینه زندگیت را تامین واگر از من تقاضای پناهندگی کنی تو را پناه دهم و هر گونه نیاز د یگری داری در انجام خواسته هایت کوتاهی نخواهم کرد بهتر است با همسفران خود در خانه ما قدم نهید، زیرا وسایل پذیرائی شما رااز هر جهت در اختیار داریم.

    مرد شامی در برابر این سخنان دلپذیر و ملاطفت غیر منتظره بزانو درآمد، و از فرط شرمساری قطرات اشک بر گونه هایش غلطید، هماندم پرتو معرفت در دل وی تابش کرد، واحساسات مهر ومحبت در اعماق قلبش بجوش آمد، آنگاه با کمال خلوص نیت بامامت آن حضرت گواهی داد واضافه کرد، تا بحال شما و پدرتان را نا پسند ترین مردم می پنداشتم، هم اکنون احساس میکنم قلبی که از کینه وعداوت شما مالامال بود؛ از محبت و اخلاص لبریز گردیده است، و حقاً جز شما کسی لایق و شا یسته این مقام ارجمند نیست........

    ( بررسی مشکلات اخلاقی وروانی .

    صفحه(145 )) مشکلات جسمانی وقتی عصبانیت طولانی می شود .تغییرات شیمیایی در بدن همچنان ادامه می یابد و موجب خستگ جسم می گردد و میتواند مشکلات متعددی برای سلامتی فرد بوجود آورد.

    - مشکلات کوتاه مدت عبارت انداز:- سر درد - دل درد- بی خوابی( مشکل به خواب رفتن یابیدارشدن درطی شب) افزایش اضطراب و احساس نگرانی و تشویش - صدمه دیدن در اثر درگیری ، یا انجام عملی مانند مشت زدن به دیوار یا پنجره مشکلات دراز مدت عبارت اند از : - سکته مغزی -حمله قلبی ابتلا به افسردگی که حتی احتمال دارد منتهی به تلاش برای خودکشی شود.

    استفاده از نوشیدنی و سیگار برای آرام شدن و خلاص شدن از کلیه مشکلات به وجود آمده برخی از این شرایط میتواند باعث مرگ فرد شود ، اما در هر حال هر یک از آنها توانایی شاد بودن و سالم بودن را تحت تاثیر قرار میدهند.

    هر روز اتفاقی روی میدهد که موجب عصبانیت ما میشوند.

    بنابراین از عصبی شدن نمی توان اجتناب کرد ، اما می توان راه هایی را برای بروز آن به شیوه های صحیح برگزید.

    به یاد داشته باشید بد رفتاری با خود یا با دیگری به هیچ وجه برخورد مناسبی نیست.

    مواردی مؤثراست که به حل مشکل کمک میکند یا برخورد صحیح باعصبانیت راایجاد مینماید.روش مقابله با عصبانیت تنها به انتخاب شما بستگیدارد ودیگران هرگز مقصر نیستند .

    سه روش که ممکن است به برخورد مؤثر با عصبانیت کمک کند: -1عصبی شدن - قبول داشته باشید که این حس طبیعی است ؛ زیرا معتقدید که رفتار مناسبی با شما صورت نگرفته - است یا به همین طریق تهدید شده اید 2 – بررسی علت واقعی عصبانیت: - چه کسی ، چرا یا چه چیزی موجب عصبی شدن شما شده است .

    اولین باری که دچار این حس شده اید - به خاطر آوریدآیا به خاطر ترس از چیزی بوده یا احساساتتان جریح دار شده است؟

    آیا علت عصبانیت شما تا اندازه ای به خاطر مسئله ای بوده که مدتها قبل اتفاق افتاده است ؟( مثلاً در کودکی)ه 3- بررسی شیوه های برخورد با علت عصبانیت - تهیه فهرستی از انتخاب ها و سعی در تصور این نکته که با آزمایش کردن آنها چه اتفاقی خواهد افتاد .

    انتخاب موردی که تصور می شود برای همه بیشترین منفعت را دارد.

    - اگر علت عصبانیت از حادثه ای است که مدتها قبل اتفاق افتاده یا نمی توان علت واقعی آن را بررسی کرد صحبت با یک مشاور مفید است.

    به کار گیری مهارت های ایجاد اعتماد به نفس یا یادگیری راه حل نیز کارساز است .

    با دویدن ، تمرین مشت زنی نرمش های هوازی، عصبانیت را رفته رفته کاهش دهید.

    فریاد زدن در خودروی شخصی یا در کنار امواج ساحل، به یکباره عصبانیت رااز بین میبرد.

    این روش به حس ترس، ناراحتی یااندوه کمک میکند.

    می توانید فهرستی از عواملی که باعث عصبانیت می شوند تهیه کنید و اگر مایل بودید آن را از بین ببرید.چنانچه تصمیم داشتید نامه ای بفرستد بهتر است قبل از ارسال روز آن را کنار بگذارید.تحقیقات حاکی از آنند که بین اضطراب و عصبانیت رابطه ای وجود دارد .

    اگر اضطراب داشته باشید.احتمال و نگرانی افزایشمییابد.عصبی شدن بیشتر میشود.

    اگر به کرات عصبی شوید حس و نگرانی افزایش مییابد.عواملی که برای آرام شدن یافته اید می توانند سطح اضطراب و عصبانیت را کاهش دهند.خونسرد باشید .

    نفس های عمیق بکشید .

    این عمل به مغزپیام می دهد که بحران تمام شده است و همه چیز به حالت عادی خود باز گشته است .....

    تا ده بشمرید.

    همه ی ما راجع به این روش قدیمی و محبوب شنیده ایم.

    چنین روشی برای کنترل احساسات ، پیش از آن که عملی انجام دهید یا حرفی بزنید که از آن پشیمان شوید به شما زمان می دهد .استفاده از شیوه های آرامش بخش مانند تعمق و تجسم استفاده از حمام گرم ، گوش دادن به موسیقی دلخواه خود در صورتی که به علت گرفتاری ، تهدید و تبعیض عصبانی هستید در جامعه ، مدرسه ، دانشکده یا نیزدر برخورد با این عوامل، قوانین و مقرراتی وجود دارد.

    از یک مشاور نیز میتوانند وقت بگیرند ومراحلی را که باید طی کنید از این طریق بیابید.اگرعلت عصبانیت شما مشکلی در زندگی شخصی است با مشاور مشورت کنید.

    این افراد میتوانند درکشف مسائل شخصی که به دفعات موجب بروز عصبانیت میشوند کمک کنند.

    خشونت رفتاری اکتسابی : نحوه بروزعصبانیت،اغلب ازافراد پیرامون آموخته می شود.اگر کودکان درپرورش یابند که درآن شاهد خشونت باشند آنها نیزعصبانیت راازافراد محیط خانواده یاد میگیرند وهرقدربیشتردرمعرض خشونت باشند.احتمال پذیرش آن به عنوان روش مناسب بیشتراست.

    اگر دوستان شما خشن هستند امکان استفاده آن ازطرف شما و تصوراین که خشونت شیوه خوبی است وجود دارد.

    چنانچه درتلویزیون یا بازی های ویدئویی به وفور شاهد خشونت باشید احتمالاً آن را روشی برای برخورد با عصبانیت میابند.خبر خوب این است که هر رفتاراکتسابی می تواند غیراکتسابی باشد.اگرمایل هستید با شیوه های.

    جدی کنترل عصبانیت آشنا شوید مرتب به تمرین آنها بپردازید درنهایت رفتارهای جدید به زودی جایگزین عادات قدیمی می شوند… برخورد با عصبانیت سایرین اگر با افرادی رابطه دارید که عصبانی هستند و فکر می کنید احتمال دارد خشن باشند.اطمینان ازاین که قبل از آغاز خشونت در امان بمانید اهمیت دارد.در هر حال نمیتوان روشی را که دیگران برای بروز عصبانیت در پیش میگیرند تغیییر داد.

    امنیت فردی مهمترین مسئله است.

    برخی مردم ممکن است دیگران را به خاطر عصبی بودنشان سرزنش کنند یا به آنها لقب دهند یا جملاتی ازاین قبیل به کارببرند: به یاد داشته باش که توباعث عصبانیت من میشوی یا میدانی هروقت این کاررا میکنی من عصبانی میشوم.

    به خاطر عصبانیت دیگران ما را سرزنش نمی کنند.

    هر کس مسئولیت روشی را که برای مقابله با عصبانیت خود انتخاب میکند به عهده میگیرد و نمی توان با تغییر اعمالی که انجام می دهیم موجب تغییر روابط شویم، یا امید به تغییر دیگران داشته باشیم.

    گوش دادن حرفهای شخص عصبی مفید است و هر موقع که امکان دارد حق عصبانی شدن راجع به آن مسئله خاص را به او بدهد چنین شیوه هایی می تواند زمینه تفاهم مشترک را مادامی که درامان هستید فراهم سازد و میتوان به فردی که عصبانی است کمک کرد تاآرامش خود را حفظ وبا خونسردی راجع به مشکلش صحبت کند.

    اگردر شرایطی زندگی می کنید که کودکی مورد آزار و اذیت قرار میگیرد، مطرح کردن آن با فردی که به واعتماد دارید یا ممکن است به شما کمک کند مهم است.

    به یاد داشته باشید که شما مقصرو عامل خشونت نیستید.

    احتمال دارد در مواقعی افرادی نا آشناو عصبی با شما در محیط کار یا حتی هنگام رانندگی برخورد کنند.

    در این صورت حفظ کردن آرامش مهم است.

    اگرآرامش خود رااز دست دهید موقعیت وخیم تر و عصبانیت بیشتر میشود شاید بتوان در این حالت از مهارت هایی که در راه حل مقابله با درگیری به فهزست درآمده اند استفاده …..

    منبع: زن روز ( www.

    Google.

    Com) راههای کنترل خشم خودم: 1- من وقتی عصبانی میشوم باید با یک چیزی ایجاد صدا کنم 2- وقتی عصبانی میشوم باید کسی با من صحبت نکند تاعصبانیتم کاهش پیدا کند.

    3- وقتی عصبانی میشوم برای کنترل خشمم میروم در اتاق و تا 30 دقیقه بیرون نمی آیم.

    4- وقتی عصبانی میشوم تا یک 30 دقیقه ای تلوزیون نگاه میکنم واز عصبانیتم کم میشود.

    5- وقتی عصبانی میشوم برای کنترل عصبانیتم سرم را به یک کاری مشغول میکنم.

    منـابـع : رفتارهای بهنجار و نابهنجار مؤلف: دکتر شکوه نوابی نژاد چاپ و صحافی: آرین تاریخ چاپ: 1375 بررسی مشکلات اخلاقی و روانی مؤلف: سید مجتبی موسوی لاری ناشر: دفتر اتنشارات اسلامی تاریخ چاپ: 1361 بر گرفته از سایت: www.google.com

  • فهرست:

    خشم............................................................................................................................

    3
    عصبانیت.....................................................................................................................4
    ویژگی فرد عصبانی...................................................................................................4
    درمان عصبانیت........................................................................................................5
    اثرات شوم خشم........................................................................................................5
    پیشوایان دین...............................................................................................................8
    مشکلات جسمانی.........................................................................................................13
    خوشونت رفتاری اکتسابی..........................................................................................16
    روش های برخورد باعصبانیت...................................................................................16
    عصبی شدن.................................................................................................................14
    بررسی علت واقعی عصبانیت.......................................................................................14
    شیوه های برخورد با علت عصبانیت........................................................................... 14
    بر خورد با عصبانیت سایرین.......................................................................................16
    منابع .............................................................................................................................18

    منبع:

    رفتارهای بهنجار و نابهنجار         

    مؤلف: دکتر شکوه نوابی نژاد         

    چاپ و صحافی: آرین

    تاریخ چاپ: 1375

    بررسی مشکلات اخلاقی و روانی 

    مؤلف: سید مجتبی موسوی لاری

    ناشر: دفتر اتنشارات اسلامی        

    تاریخ چاپ: 1361    

    بر گرفته از سایت:                   www.google.com

پرخاشگري ، نظريه ها ، کنترل و درمان آن طرفداران ذاتي بودن پرخاشگري گروهي از صاحب نظران علوم رفتاري نظير فرويد1 و لورنز2 معتقدند که پرخاشگري يک رفتاري است که ريشه در ذات و فطرت انسان دارد. اين دومعتقدند که پرخاشگري به عنوان يک نيروي نهفته د

مقدمه خشم را نوعي عاطفه مي دانند که در انسان ها بيش يا کم وجود دارد و در همه مراحل حيات با شدت و ضعف با آدمي همراه است برخي از روانشناسان آنرا به عنوان غريزه اي طبيعي در انسان مي شناسند که داراي منشأ زيستي و فيزيو لوژيکي است و درجه ضعف ي

علل پرخاشگري ، بد دهني و عصبانيت در کودکان و راه هاي کنترل آن تعاريف پرخاشگري روان شناساني که اعتقادات نظري متفاوتي دارند در مورد چگونگي تعريف پرخاشگري اساساً با هم توافق ندارند. موضوع اصلي اين است که آيا بايد پرخاشگري را براساس پيامدهاي ق

ما ضمن مباحث گذشته به تناسب از اهمیت دوران نوجوانی و طبعاً مسأله بلوغ سخن می آوریم و اینک برای تکمیل آن مباحث و فراهم آوردن مدخل و مقدمه ای برای مباحث بعدی با رعایت اختصار مواردی را عرضه می داریم: شرایط این مرحله: دوران بلوغ را به دلیل اهمیت و نفوذ بخشی و هم از جهت روابط و مراودت با عناوینی نسبتاً گویا به صورت زیر معرفی کرده اند: - دوران انتقال: به دلیل انتقال نوجوان از مرحله ...

مقدمه ناخن جویدن عادتى است که توجه کودک را از دنیاى خارج قطع مى کند و باعث در خود فرورفتن کودک مى شود و یا نشانگر نوعى حس انتقامجویى از محیط و ناکامى هاى ناشى از آن است. پژوهشها نشان میدهد که ۵۰ درصد از نوجوانان و ۲۵ درصد از دانش آموزان دبیرستانى و یک سوم کودکان دبستانى به این عادت مبتلا هستند. باید دانست که جویدن ناخن اغلب براى از بین بردن اضطراب و کسب آرامش است چراکه در افراد ...

مقدمه : به طور طبیعی در زندگی خود باافرادی مواجه شده اید ویا خود دچار این حالت شده اید که در مقابل دیگران ودر زمان مشکلات و برخورد با موانع، خیلی سریع از کوره در رفته وخشمگین وعصبی شده اید و آن حالت را به صورت رفتار لفظی یافیزیکی بروز داده اید. (پرخاشگری، رفتاری است که هدف آن صدمه زدن به خود و یا به دیگری است و آنچه در این تعریف حائز اهمیت است، قصد و نیت رفتار کننده است؛ یعنی یک ...

مقدمه دوره بلوغ سرشار از تنش‌های عاطفی و روانی است. نوجوان که در حال جدا شدن از وابستگی‌های دوره کودکی و ورود به دوره بزرگسالی است با تضادها و کشمکش‌های گوناگون روانی روبرو خواهد شد. آگاهی از این تغییرات سبب می‌شود تا نوجوان با هوشیاری به تحریکات محیطی پاسخ دهد و دگرگونی‌های درونی خود را کنترل نماید به‌گونه‌ای که قادر باشد در شرایط مناسبی از نظر سلامت و استحکام روانی با مشکلات ...

چکيده خشم يک واکنش عاطفي در کودکان است زيرا در محيط کودکان محرکهاي خشم انگيز بسيار وجود دارد و کودکان خيلي زود در مي يابد که خشم راه وسيله خوبي براي جلب توجه ورسيدن به آرزوست عواملي که باعث خشم مي شود: 1- مقايسه نامناسب بين کودک با ديگران

کودکی که به دنیا می آید عالی ترین و کامل ترین امکانات رشد را داراست. او در بهترین حالت خود آفریده شده است و آمادگی و ظرفیت آن را دارد که به شایسته ترین وجه پرورده شود و به برترین کمالات دست یابد. کافی است عادی به دنیا بیاید و خانواده و محیطی مناسب در اختیارش باشد تا ببالد و رشد و نمو کند و جایگاه والای خویش را در این جهان بیابد. اما زندگی خانوادگی و محیط بهداشتی، آموزشی، اجتماعی ...

شرح بیماری استرس‌ عبارت‌ است‌ از واکنشهای‌ فیزیکی‌، ذهنی‌ و عاطفی‌ که‌ در نتیجه‌ تغییرات‌ و نیازهای‌ زندگی‌ فرد، تجربه‌ می‌شوند. تغییرات‌ می‌توانند بزرگ‌ یا کوچک‌ باشند. پاسخ‌ افراد به‌ تغییرات‌ زندگی‌ متفاوت‌ است‌. استرس‌ مثبت‌ می‌تواند یک‌ انگیزش‌ دهنده‌ باشد در حالی‌ که‌ استرس‌ منفی‌ می‌تواند در زمانی‌ که‌ این‌ تغییرات‌ و نیازها، فرد را شکست‌ می‌دهند، ایجاد شود. علایم‌ شایع‌ ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول